Enstitü

Enstitü

Son dakika enstitü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enstitü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enstitü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enstitü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enstitü gelişmeleri de dahil olmak üzere 648 enstitü haberi bulunmuştur. Tüm enstitü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve kozmopolit yapısıyla tarım, sanayi ve ekonomi alanında ülke ekonomisine önemli katkı saylayan Adana, eğitimde de yükseköğretime devam etmek isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
27.03.2024 Adana
AK Parti İBB başkan adayı Murat Kurum: Dirençli bir İstanbul vadediyoruz
AK Parti İBB başkan adayı Murat Kurum: Dirençli bir İstanbul vadediyoruz  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener ile biraraya gelen AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, "Dirençli bir İstanbul vadediyoruz. Hem olası afetlere karşı, lojistik, arama kurtarma alanları, toplanma alanlarının altyapısı, arama kurtarma ekip sayısının artırılmasından tutun, itfaiye istasyonlarına hatta helikopter pistlerine kadar çalışmalarımızı yaptık. Biinci ve farkındalığı artırırken, kalıcı çözümleri de ortaya koymak zorundayız" dedi.
2.02.2024 Gündem
Fas depreminde Van detayı ortaya çıktı! 12 yıl sonra bir ilk
Fas depreminde Van detayı ortaya çıktı! 12 yıl sonra bir ilk İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Fas'ı sarsan depremin 2011'deki Van depremi ile benzerliğine dikkati çekip, "Birbirinden 5 bin kilometre uzakta olmasına rağmen Fas ve Van şehirleri farklı zamanlarda, benzer jeolojik ortam ve benzer fay türü ile 7 civarındaki benzer deprem büyüklüğüyle 12 yıl arayla sarsılmış oldu. Bu depremler, yaklaşık 1 milyon nüfusa sahip her 2 şehirde de 8-9 şiddetinde hissedildi" dedi.
10.09.2023 Gündem
Emine Erdoğan’dan Hindistan Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi’ne videolu mesaj
Emine Erdoğan’dan Hindistan Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi’ne videolu mesaj Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bin yılların doğal reçetelerini, zamanın testinden geçmiş bir miras olarak gelecek nesillere aktarmanın kutlu bir görev olduğunu belirtti.
17.08.2023 Gündem
Bilim insanlarından iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çılgın proje: Güneş ışınlarını azaltmak için bir gök taşına 'şemsiye' bağlasak nasıl olur?
Bilim insanlarından iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çılgın proje: Güneş ışınlarını azaltmak için bir gök taşına 'şemsiye' bağlasak nasıl olur? Dünya hızla ısınıyor ve bilim insanları iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çeşitli yöntemler geliştiriyor.
10.08.2023 Bilim ve Teknoloji
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
Balinanın bağırsağından çıktı! Değeri tam 500 bin euro
Balinanın bağırsağından çıktı! Değeri tam 500 bin euro İspanya’da ölü balinanın bağırsağından servet çıktı. Kanarya Adaları’nda bulunan ölü ispermeçet balinasının bağırsağında “yüzen altın” olarak bilinen akamber bulundu.
5.07.2023 Dünya
Esmaü’l Hüsna ve Kalaylı Cevher Bakır sergileri İstanbul’da açılıyor
Esmaü’l Hüsna ve Kalaylı Cevher Bakır sergileri İstanbul’da açılıyor İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “En Güzel İsimler: Esmaü’l Hüsna” Sergisi Esmaü’l Hüsna’yı oluşturan Yüce Allah’ın 99 adının ebru, seramik ve el nakışı sanatlarıyla yazılarak tamamlandı. Sergi, İstanbul Lale Vakfı’nda 24 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek.
22.03.2023 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'ya hızlı tren müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'ya hızlı tren müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gemlik Büyükkumla Barajı, Bursa Bölge İdare Mahkemesi Hizmet Binası, Dağyenice Doğal Yaşam Turizm Kompleksi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, kuraklık yaşandığını belirterek ''Çare bizim de yaptığımız gibi baraj. Eğer barajlarınız olmazsa kuraklıkla mücadele edemezsiniz.'' dedi. Erdoğan, "Bandırma-Bursa-Osmaneli Hızlı Tren Hattı'nı 2025 yılında hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.
21.01.2023 Gündem
Belçika'da grip salgını ilan edildi
Belçika'da grip salgını ilan edildi Belçika ulusal halk sağlığı enstitüsü Sciensano, hızla artan grip vakalarının ardından resmi olarak grip salgını ilan etti.
4.01.2023 Dünya
Uğur Kutay soruşturmasında görevsizlik kararı! Görevsizlik kararı nedir? Uğur Kutay ne dedi?
Uğur Kutay soruşturmasında görevsizlik kararı! Görevsizlik kararı nedir? Uğur Kutay ne dedi? Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edilen Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Uğur Kutay hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevsizlik kararı verdi. Uğur Kutay’ın verdiği senaryo yazımı dersinde müfredat dışına çıkarak, Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edilmişti. Savcılık tarafından verilen kararın ardından Pek çok kişi Uğur Kutay hakkında bilgileri ve görevsizlik kararının ne olduğunu araştırıyor. Peki, Görevsizlik kararı nedir? Uğur Kutay ne dedi? Uğur Kutay peygamber hakkında ne dedi? Uğur Kutay kimdir, nerelidir? İşte detaylar…
28.12.2022 Gündem
Naci Çağlar kimdir? Bursa Teknik Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Naci Çağlar kimdir? Bursa Teknik Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Naci Çağlar, 24 Aralık 2022 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü oldu. Resmi Gazete'deki açıklamanın ardından Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri Naci Çağlar kimdir? Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar nereli ve kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? Sorularına yanıt aramaya başladı.
24.12.2022 Eğitim
Pantone 2023 rengi viva magenta ne demek, viva magenta renginin anlamı nedir?
Pantone 2023 rengi viva magenta ne demek, viva magenta renginin anlamı nedir? Viva Magenta ne demek, Pantone 2023 rengi Viva Magenta renginin anlamı nedir? Her yıl olduğu gibi bu yılın da trend rengini belirleyen Pantone Color Institute, 2023 yılının rengini açıkladı.
2.12.2022 Gündem
Filipinler'de 6.4 büyüklüğünde deprem
Filipinler'de 6.4 büyüklüğünde deprem ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Filipinler’in Luzon Adası’nda 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.
25.10.2022 Dünya
Kalyon Enerji ile Fraunhofer Enstitüsü güneş enerjisi teknolojileri için iş birliği yaptı
Kalyon Enerji ile Fraunhofer Enstitüsü güneş enerjisi teknolojileri için iş birliği yaptı Kalyon Enerji, Avrupa'nın en büyük araştırma enstitülerinden biri olan Fraunhofer Institute of Solar Energies (ISE) ile güneş enerjisi teknolojilerinin geliştirilmesi için iş birliği yaptı. Kalyon Enerji, ortak yapılacak Ar-Ge çalışmaları için 9 milyon dolar bütçe ayırdı. Kalyon PV gerçekleştirdiği bu iş birliği ile geleceğin sıfır karbon politikasına destek sağlayacak.
11.10.2022 Ekonomi
TBMM Başkanı Şentop: Birleşmiş Milletler artık işlevini kaybetti
TBMM Başkanı Şentop: Birleşmiş Milletler artık işlevini kaybetti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Birleşmiş Milletler esasen İkinci Dünya Savaşı'nın galiplerinin kurduğu bir sistem. Birleşmiş Milletler işlevsiz hale geldi. İşe yaramaz hale geldiğini, fonksiyon icra etmediğini görüyoruz” dedi.
26.09.2022 Siyaset
İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları başladı! 100 kadın yazılım eğitimi alacak!
İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları başladı! 100 kadın yazılım eğitimi alacak! İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘Yazılımcı Yetiştirme Programı’ başlıyor. İBB’den yapılan açıklamaya göre, program sonunda en az 100 kadın yazılımcı istihdama kazandırılacak. Eğitimler 3 Ekim’de başlıyor. Peki, İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları nasıl yapılır? Başvuru şartları ne? İşte detaylar…
23.09.2022 Personel Alımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a gözdağı: Bir gece ansızın gidebiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a gözdağı: Bir gece ansızın gidebiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Yunanistan ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan bunun farkında ve kendilerine çekidüzen verme durumuna girmiş bulunmaktalar. Oraya yönelik açıklamalarım bundan sonraki süreçte de Yunanistan Türkiye ile nasıl bir ilişki içerisinde olacağının herhalde kararını verecektir. Bir gece ansızın gidebiliriz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkanlar ziyareti kapsamında Bosna Hersek'e geldi. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan resmi törenle karşılandı.
6.09.2022 Siyaset
İSMEK başvuruları için tarih belli oldu
İSMEK başvuruları için tarih belli oldu Mesleki eğitimler, el sanatları ve zanaat, güzel sanatlar ve kişisel gelişim olmak üzere 4 dalda, bin 300 eğitim veren İSMEK’te yeni dönem kayıtları başladı. 24 saatte yüz yüze 79 bin 999, uzaktan eğitimlere 37 bin 789 olmak üzere toplam 117 bin 788 kişi başvuruda bulundu. En çok başvuru yapılan eğitim programları ise belli oldu.
5.09.2022 Çalışma Hayatı
İBB İSMEK sitesi çöktü mü? İSMEK kayıt sayfasına neden girilmiyor? İBB İSMEK kayıtları neden yapılmıyor?
İBB İSMEK sitesi çöktü mü? İSMEK kayıt sayfasına neden girilmiyor? İBB İSMEK kayıtları neden yapılmıyor? İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK kursları için kayıtlar bugün başladı. Sabah saat 10.00’da başlayan kayıt işlemleri için internet sayfasında yoğunluk oluştu. İSMEK’in başvuru sayfasına giriş yapılamıyor. Başvuruların ilk dakikasından itibaren sitede yaşanan kesinti sosyal medyada vatandaşlar şikayetlerini belediyeye bildiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili henüz açıklama yapılmadı. Peki, İBB İSMEK sitesi çöktü mü? İSMEK kayıt sayfasına neden girilmiyor? İBB İSMEK kayıtları neden yapılmıyor? İşte detaylar…
31.08.2022 Gündem
İBB 2022 İSMEK kayıtları başladı! İSMEK kayıtları nasıl yapılır? İSMEK kurs kayıtları nereden yapılır?  İşte İSMEK kayıt tarihleri ve İSMEK giriş ekranı!
İBB 2022 İSMEK kayıtları başladı! İSMEK kayıtları nasıl yapılır? İSMEK kurs kayıtları nereden yapılır? İşte İSMEK kayıt tarihleri ve İSMEK giriş ekranı! İBB duyurdu! Enstitü İstanbul İSMEK’te kayıtlar başladı! İSMEK’ten yapılan açıklamada, 2022-2023 Eğitim Dönemi için Enstitü İstanbul İSMEK kurs kayıtlarının başladığı duyuruldu. Peki, İSMEK kayıtları nasıl yapılır? İSMEK kurs kayıtları nereden yapılır? İşte İSMEK kayıt tarihleri ve İSMEK giriş ekranı!
31.08.2022 Eğitim
Tsunami nedir? Tsunami nasıl oluşur? Deprem tsunamiye neden olur mu?
Tsunami nedir? Tsunami nasıl oluşur? Deprem tsunamiye neden olur mu? Kandilli Rasathanesi’nden Tsunami uyarısı! Marmara'da 7 büyüklüğünde deprem olma ihtimali üzerine uyarı yapan Enstitü müdürü Prof. Dr. Haluk Özener Marmara kıyılarında 2,5 metrelik tsunami olabileceğini söyledi. Peki, Tsunami nedir? Tsunami nasıl oluşur? Deprem tsunamiye neden olur mu? Büyük İstanbul depremi olur mu? İşte detaylar…
17.08.2022 Gündem
TÜBİTAK'ta yeni nesil ulaşım teknolojisi 'Hyperloop' geliştirme yarışması
TÜBİTAK'ta yeni nesil ulaşım teknolojisi 'Hyperloop' geliştirme yarışması  TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde TEKNOFEST kapsamında 'Hyperloop Geliştirme Yarışması' düzenleniyor. Test ve kontrollerden geçen araçlar, yarın vakumlanmış tünelden geçme yarışmasına katılacak.
17.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş kur, faiz ve enflasyon mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş kur, faiz ve enflasyon mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da İbn Haldun Üniversitesi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kur, faiz, enflasyon şeytan üçgeninde sıkıştırıldığımız ekonomik istikrar mücadelemizi de inşallah zaferle neticelendireceğiz" dedi.
24.07.2022 Siyaset
Emine Erdoğan, İzmir'de kültür sanat merkezinin açılışını gerçekleştirdi
Emine Erdoğan, İzmir'de kültür sanat merkezinin açılışını gerçekleştirdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikte İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.
9.06.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Enstitü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enstitü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.