Enflasyon Tahmini

Enflasyon Tahmini

Son dakika enflasyon tahmini haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enflasyon tahmini ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enflasyon tahmini haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enflasyon Tahmini

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enflasyon tahmini gelişmeleri de dahil olmak üzere 557 enflasyon tahmini haberi bulunmuştur. Tüm enflasyon tahmini haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklinin maaş hesabı değişiyor! Merkez Bankası açıkladı, ek zam ve refah payı detayı
Emeklinin maaş hesabı değişiyor! Merkez Bankası açıkladı, ek zam ve refah payı detayı Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Emekli maaşı zammı için belirleyici olan enflasyon verileri açıklanıyor. 2 aylık enflasyon oranına göre SSK ve Bağ-Kur emeklisine 11,53 puanlık artış kesinleşirken, Merkez Bankası'nın yüzde 73'lük Mayıs ayı enflasyon tahmini dikkat çekti. Peki 5 aylık emekli ve memur zam oranı kaç çıkacak? 6 ay sonunda kim ne kadar maaş zammı alacak? İşte detaylar...
5.03.2024 Çalışma Hayatı
Emekli maaşına refah payı müjdesi! En düşük zam oranı verildi, işte yeni maaşlar...
Emekli maaşına refah payı müjdesi! En düşük zam oranı verildi, işte yeni maaşlar... Emekli maaşı zammı için belirleyici olan enflasyon verileri açıklanıyor. 2 aylık veriye göre SSK ve Bağ-Kur emeklisine 11,53 puanlık artış kesinleşirken, Merkez Bankası'nın yüzde 73'lük Mayıs ayı enflasyon tahmini dikkat çekti. Peki 5 aylık emekli ve memur zam oranı kaç çıkacak? 6 ay sonunda kim ne kadar maaş zammı alacak?
5.03.2024 Çalışma Hayatı
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyeye gerileyene kadar parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceğiz" dedi.
8.02.2024 Ekonomi
TÜİK enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2024 Ocak enflasyon rakamları ne oldu?
TÜİK enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2024 Ocak enflasyon rakamları ne oldu? Memur ve emekli zammı ile kira artış oranlarında da belirleyici olan ocak ayı enflasyon rakamları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından şubat başında belli olacak. Piyasa katılımcıları anketine göre 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 41,23 iken, bu anket döneminde yüzde 39,09 oldu. Peki, 2024 Ocak enflasyon tahmini ne oldu? Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?
31.01.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
TÜİK'ten 'algılanan enflasyon' açıklaması
TÜİK'ten 'algılanan enflasyon' açıklaması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), algılanan enflasyon ile tüketici fiyat endeksi (TÜFE) arasındaki farklılığa ilişkin, "Tüketicinin enflasyon tahmini ile TÜFE'nin farklılaşması son derece doğaldır. Algılanan enflasyon ile TÜFE arasındaki oransal fark Avrupa Birliği ülkelerinde 5 ile 6 kata kadar çıkarken, ülkemizde bu farklılaşma çok daha düşüktür" açıklamasını yaptı.
24.01.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışı seyahatlerinin neredeyse hepsinde ana gündem maddelerinden birinin yeşil ve dijital dönüşüm olduğunu belirterek, “Biz hiç kimseden kaynak istemedik. Hiç kimseden para istemedik. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok” dedi.
20.12.2023 Ekonomi
Kabine toplanıyor! Milyonlarca emekli bekliyor: Maaş zammı ve ikramiye
Kabine toplanıyor! Milyonlarca emekli bekliyor: Maaş zammı ve ikramiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün yapılması beklenen Kabine toplantısının gündeminde, ekonomiyle ilgili sıcak başlıkların yanı sıra İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmak ve ateşkesi sağlamak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler olacak.
20.11.2023 Gündem
Emekli ve memur maaşına yüksek zam! Enflasyon oranı açıklandı, yeni maaşlar tek tek hesaplandı
Emekli ve memur maaşına yüksek zam! Enflasyon oranı açıklandı, yeni maaşlar tek tek hesaplandı Emekli ve memur maaşı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü güncelledi. Enflasyon tahmini yüzde 58’den yüzde 65’e çıkarıldı. Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu Ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre enflasyon aylık olarak yüzde 3,43 olurken yıllık yüzde 61,36 olarak açıklandı. Refah payının eklenmesiyle asgari ücret ve SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammının yüzde 50'yi bulması bekleniyor. Buna göre emekli maaşı zammı, memur enflasyon farkı ile maaş hesapları değişti. Yeni asgari ücret, emekli ve memur aylığı tek tek hesaplandı. Öte yandan 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı ile SED ödemeleri için de Ocak zammı tablosu belli oldu. İşte emekli ve memur maaşıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
3.11.2023 Emekli
Ekim ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç? TCMB ekim ayı enflasyon beklentisi açıklandı mı?
Ekim ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç? TCMB ekim ayı enflasyon beklentisi açıklandı mı? Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın 4. Enflasyon Raporunu açıkladı. Merkez Bankası, yüzde 58 olan yılsonu enflasyon tahminini OVP'deki hedef olan yüzde 65'e yükseltti. 2024 enflasyon tahmini yüzde 33'ten yüzde 36'ya çıkarılırken, 2025 enflasyon tahmini ise yüzde 15'ten yüzde 14'e çekildi. Peki, Ekim ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç oldu?
2.11.2023 Ekonomi
Emekli, memur ve asgari ücretliye görülmemiş zam! Oranlar ortaya çıktı, kritik tarih
Emekli, memur ve asgari ücretliye görülmemiş zam! Oranlar ortaya çıktı, kritik tarih Emekli, memur ve asgari ücretli milyonlarca vatandaşı maaşına zam geliyor. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 68 olurken, bu orana göre 6 aylık enflasyon ise yüzde 40.27 olacak. Refah payının eklenmesiyle asgari ücret ve SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammının yüzde 50'yi bulması bekleniyor. Buna göre emekli maaşı zammı, memur enflasyon farkı ile maaş hesapları değişti. Yeni asgari ücret, emekli ve memur aylığı tek tek hesaplandı. Öte yandan 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı ile SED ödemeleri için de Ocak zammı tablosu belli oldu. İşte emekli ve memur maaşıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
2.11.2023 Emekli
Asgari ücret, emekli ve memur maaşına büyük zam! Enflasyon üzerinden hesaplandı işte yeni zam oranı...
Asgari ücret, emekli ve memur maaşına büyük zam! Enflasyon üzerinden hesaplandı işte yeni zam oranı... Yeni yıl yaklaşırken, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili ipuçları da geliyor. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 68 olurken, bu orana göre 6 aylık enflasyon ise yüzde 40.27 olacak. Refah payının eklenmesiyle asgari ücret ve SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammının yüzde 50'yi bulması bekleniyor. Buna göre emekli maaşı zammı, memur enflasyon farkı ile maaş hesapları değişti. Yeni asgari ücret, emekli ve memur aylığı tek tek hesaplandı. Öte yandan 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı ile SED ödemeleri için de Ocak zammı tablosu belli oldu. İşte emekli ve memur maaşıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
31.10.2023 Emekli
Emekliye, memura ve asgari ücretliye büyük zam! Oran verildi, tek tek hesaplandı
Emekliye, memura ve asgari ücretliye büyük zam! Oran verildi, tek tek hesaplandı Emekliye, memura ve asgari ücretliye zam geliyor. Merkez Bankası’nın piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 68’in üzerine çıktı. Öte yandan Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağkur emeklisine yüzde 38, memurlara yüzde 50’ye yakın bir artış yapılacağını söylemişti. Bunun yanında TBMM Genel Kurulunda, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmesini de öngören Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünü oluşturan ilk 16 maddesi kabul edildi. Konuyla ilgili detaylar ortaya çıktı. Peki enflasyon tahminleri ve emekli ile memur maaşı beklentilerine göre asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?
23.10.2023 Emekli
Emekli memur maaşlarına ek zam! Yeni oran belli oldu, hesap değişti, işte yeni maaşlar
Emekli memur maaşlarına ek zam! Yeni oran belli oldu, hesap değişti, işte yeni maaşlar Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Emekli maaşı ve memur maaşları için ipuçları güçleniyor. Merkez Bankası, emekli ve memur zammı için merak edilen yeni enflasyon beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. 2023 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 67,22 oldu. Buna göre emekli maaşı zammı, memur enflasyon farkı ile maaş hesapları değişti. Öte yandan 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı ile SED ödemeleri için de zam tablosu belli oldu. İşte haberin detayları...
16.09.2023 Emekli
Maaşlarda yeni dönem nasıl olacak? Detaylar açıklandı
Maaşlarda yeni dönem nasıl olacak? Detaylar açıklandı Dün ekonomi yönetimi çarşamba günü açıklanan OVP’ye ilişkin konuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak’ dedi. Peki bu maaşlara nasıl yansıyacak? Memur ve emekli zammında artış olur mu? İşte detaylar...
8.09.2023 Ekonomi
Ekonominin 3 yıllık yol haritası bugün belli oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de açıklayacak
Ekonominin 3 yıllık yol haritası bugün belli oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de açıklayacak Türkiye’nin önümüzdeki üç yılına ilişkin program bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. 2024-2026 yıllarını içeren Orta Vadeli Program’da enflasyon, istihdam ve büyümeye yönelik tahminler yer alacak. İş dünyasının çeşitli kesimleriyle yürütülen istişarelerde talepler dinlenilmiş, çözüm önerileri dile getirilmişti.
6.09.2023 Ekonomi
Memurların maaş artışı nasıl şekillenecek? 5 madde ortaya çıktı
Memurların maaş artışı nasıl şekillenecek? 5 madde ortaya çıktı Memur zammı ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Bakanlıkça Merkez Bankası’nın 2023 yılı enflasyon tahmini dikkate alınarak, 2024 yılı ilk 6 aylık dönem için yaklaşık yüzde 25’lik bir enflasyon farkı verileceği öngörülüyor. Bu durumda, tahmini enflasyon farkı da eklendiğinde Ocak 2024 itibarıyla yapılacak toplam zam yüzde 43’ün üzerinde olacak ve 2024’ün ikinci 6 aylık dönemi için zammı da dikkate alındığında kümülatif artış oranı en az yüzde 57 düzeyinde gerçekleşecek. İşte memur maaşı ile ilgili detaylar...
21.08.2023 Ekonomi
Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemelerini hesaplara aktardık
Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemelerini hesaplara aktardık Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hayvan hastalığı tazminatı, süt analizi gibi ya da yağlı tohumlu bitkiler, sertifikalı tohumu üretimi gibi destekler ya da özellikle genç erkek ve kadın kardeşlerimizi ilgilendiren ‘Uzman Eller’ projesi destekleriyle toplamda 300 milyon liralık tarımsal destek ödemelerini bugün kardeşlerimizin hesabına aktardık" dedi.
18.08.2023 Ekonomi
Ülker, ilk yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı
Ülker, ilk yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı Ülker Bisküvi, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamada, yılın ilk yarıyıl cirosunun 19,6 milyar TL olduğunu duyurdu. Şirketin, Türkiye operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 66, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının ciro içindeki payı ise yüzde 34 oldu.
18.08.2023 Ekonomi
Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini değişti!
Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini değişti! Piyasa katılımcı anketi sonuçların yıl sonu dolar kuru tahmini 29,82 TL’ye, enflasyon beklentisi 59,46 seviyesine yükseldi.
18.08.2023 Ekonomi
Memur maaş zammı ne kadar olacak? Memur toplu sözleşme zam oranı: 2024-2025 memur maaş zam oranları toplu sözleşme yüzde kaç? Memur zammı ne kadar?
Memur maaş zammı ne kadar olacak? Memur toplu sözleşme zam oranı: 2024-2025 memur maaş zam oranları toplu sözleşme yüzde kaç? Memur zammı ne kadar? Memur zammı ne kadar? 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki zam oranları belirlenecek. Hükümet, bu görüşmelerde ilk zam teklifini sundu. Peki, Memur maaş zammı ne kadar olacak? 2024-2025 memur maaş zam oranları yüzde kaç?
14.08.2023 Çalışma Hayatı
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın önceki gün ses getiren enflasyon raporu sunumunun ardından dün de yeni atanan ekibi açıklandı. Yeni Merkez Bankası başkan yardımcıları Hatice Karahan, Osman Cevdet Akçay ve Fatih Karahan’la ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Piyasaların yakından takip ettiği üç isim de uzmanlardan tam not alırken, ‘liyakat’ vurgusu yapıldı.
29.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası gelecek için rotayı çizdi! Tam not aldı
Merkez Bankası gelecek için rotayı çizdi! Tam not aldı Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan, fiyat istikrarını sağlamada kararlı olduklarını, faiz artırımının yanı sıra parasal ve miktarsal sıkılaştırma araçlarını kullanacaklarını söyledi. İşte Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın açıklamalarından dikkat çeken detaylar...
28.07.2023 Ekonomi
Şubat ayı enflasyon beklentisi! 2023 Şubat enflasyonu ne zaman açıklanacak, tahmini şubat ayı enflasyonu kaç çıkar? Şubat enflasyon beklentisi
Şubat ayı enflasyon beklentisi! 2023 Şubat enflasyonu ne zaman açıklanacak, tahmini şubat ayı enflasyonu kaç çıkar? Şubat enflasyon beklentisi Şubat ayı enflasyon beklentisi ve oranlarına yönelik araştırmalar arttı. Ekonomiyi yakından takip eden vatandaşlar şubat ayında enflasyon verilerinin ne kadar, yüzde kaç olacağını merak ediliyor. Enflasyon tahminleri, 14 katılımcıyla gerçekleştirilen anket sonrasında belli oldu. Peki, Şubat ayı enflasyon ne zaman açıklanacak? 2023 şubat ayı enflasyon tahmini nedir, enflasyon ne olur? İşte Şubat ayı enflasyon beklentisi 2023...
28.02.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini!
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini! TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu Enflasyon Raporu 2023-I Bilgilendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunarak,"Enflasyondaki düşüş ile birlikte fiyatlama davranışlarının ekonomik temellerle uyumlu hale geldiğini göreceğiz. 2023 yılında enflasyonun tahminlerimizle uyumlu seviyelerle gerçekleşmesi için tüm politikalarımızı kararlılıkla uygulayacağız." dedi.
26.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Enflasyon Tahmini ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enflasyon tahmini haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.