Emlak Danışmanı

Emlak Danışmanı

Son dakika emlak danışmanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emlak danışmanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emlak danışmanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emlak Danışmanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emlak danışmanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 151 emlak danışmanı haberi bulunmuştur. Tüm emlak danışmanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Değeri 20 kat arttı! İstanbul'dan Balıkesir ve Eskişehir'e gidip satın alanlar var...
Değeri 20 kat arttı! İstanbul'dan Balıkesir ve Eskişehir'e gidip satın alanlar var... Yoğun talep üzerine fiyatları 10 ila 20 kat artan arsalar yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Yoğun ilgiden dolayı fiyatlarda 10 kata varan artışlar var. İstanbul'un civar illeri tercih edilirken arsa almak için Balıkesir'e hatta Eskişehir'e gidenler bile var.
26.12.2023 Ekonomi
Ev satışında flaş gelişme! Artık yasaklandı
Ev satışında flaş gelişme! Artık yasaklandı İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan taşınmaz ilanı düzenlemesine ilişkin, "Artık emlakçı bir ilan girmek istiyorsa, yetki belgesi alması gerekiyor. Dairenizi satmak istiyorsanız ve emlak danışmanı ile çalışacaksanız; bir sözleşme devreye giriyor. Bu sözleşmeler hep vardı ancak düzenleme ile zorunlu hale getirildi. Artık sözleşme olmadan ilanlar, bu partallarda yayınlanmayacak. Kaçak emlakçılığın önüne geçilecek" dedi.
7.09.2023 Ekonomi
İstanbul, Ankara ve İzmir'i solladı! Türkiye'de ilk sırada, kira artış oranı yüzde 300
İstanbul, Ankara ve İzmir'i solladı! Türkiye'de ilk sırada, kira artış oranı yüzde 300 Eylül ayı ortalarında başlayacak olan yüksek öğretim yeni döneminde üniversiteyi Trabzon’da okuyacak öğrencilerin aşırı kira artışı nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Trabzon halkının depremzedelere gösterdiği duyarlılığı üniversite öğrencilerine de göstermelerini istedi.
12.08.2023 Ekonomi
15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları ve memleketleri
15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları ve memleketleri 15 Temmuz şehitleri isimleri, fotoğrafları ve memleketleri hain darbecilere karşı halkın kahramanca memleketi müdafaa ettiği bugün en çok araştırılan konulardan biri oldu. 15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) içindeki bir grup asker tanklar, helikopterler ve askeri birlikler bazı stratejik noktaları ele geçirmeye çalıştı. Halk büyük bir direniş göstermiş, sokaklara çıkarak tanklara ve askerlere karşı koyup darbe girişiminin başarısız olmasını sağlamıştır. Bu müdafaa sırasında 251 vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Her yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak bugünde şehitlerimizi anmak isteyenler kaç şehit verildiğini, isimlerini ve memleketlerini araştırıyor. Peki, 15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları, meslekleri ve memleketleri…
15.07.2023 Gündem
İki kadın, ev sahibinin korkulu rüyası oldu! Sadece 3 ay kira ödediler
İki kadın, ev sahibinin korkulu rüyası oldu! Sadece 3 ay kira ödediler Aydın'ın Kuşadası ilçesinde iki kadın, eşyalı olarak kiraladıkları evde, 1 yıl boyunca sadece 3 aylık kira bedelini ödeyerek oturdu. Yurt dışında yaşayan ev sahibi, bunun üzerine hukuki süreç başlatarak evin tahliyesini isterken, kararı öğrenen iki kadın iddiaya göre evden çıkarken bütün eşyalara zarar verdi.
29.05.2023 Yaşam
Avcılar'da bina yıkım sırasında çöktü! Bitişiğindeki bina ve iş yeri zarar gördü
Avcılar'da bina yıkım sırasında çöktü! Bitişiğindeki bina ve iş yeri zarar gördü Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesine karar verilen binanın yıkımı yapılırken bina büyük bir gürültüyle çöktü. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken yıkılan binanın bitişiğindeki binadaki daireler ile bir işyeri zarar gördü.
28.04.2023 Yaşam
Kiralık ev arayanlar dikkat! Emsal karar, tarihe karışıyor
Kiralık ev arayanlar dikkat! Emsal karar, tarihe karışıyor Bekarların kiralık ev çilesi tarihe karışıyor. Çünkü, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tüm bekârlara emsal teşkil edecek karara imza attı.
14.04.2023 Ekonomi
'Bekara ev yok' dönemini bitirecek gelişme! Tazminat ödeyecek
'Bekara ev yok' dönemini bitirecek gelişme! Tazminat ödeyecek Çalışmak için gittiği şehirde, ev kiralamak isteyen genç kadın, emlakçı ve ev sahiplerinin 'bekara ev yok' cevabıyla sarsıldı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, emlakçı ve ev sahibi karı-kocanın ayrımcılık yasağı ihlali yaptığına hükmetti. Kurum, bekara ev vermeyen emlakçı ve ev sahiplerini 10'ar bin lira para cezasına çarptırdı.
11.04.2023 Ekonomi
Kira fiyatları yüzde 168 arttı! Ev sahiplerinden kefil ve peşin ödeme talebi
Kira fiyatları yüzde 168 arttı! Ev sahiplerinden kefil ve peşin ödeme talebi Kiralık ev fiyatlarındaki artış son bir yılda katlandı. ‘Kiralık Konut Piyasası Görünümü: Aralık 2022’ raporunu yayımladı. Buna göre kasımda Türkiye genelindeki kira fiyatlarındaki yıllık değişim mayıs ve ekim arasındaki düşüşten sonra arttı.
27.12.2022 Ekonomi
Fahiş kira zamlarının ardından ‘memur’ kefil şartı!
Fahiş kira zamlarının ardından ‘memur’ kefil şartı! Kiralardaki fahiş artış, kiralık ev arayanların bütçesine uygun ev bulmasını zorlaştırırken bir yandan da ev sahiplerinin artan istekleri kiracıları zorluyor. Bir yıllık peşin kira talep eden de var, kefil isteyen de. Ev sahipleri düzenli kira alamama endişesi ile bu yollara başvururken, kiralık ev arayanlar bitmek bilmeyen şartlardan dertli. Kira sözleşmesine kefil istenmesinde yasal bir engel olmadığını belirten uzmanlar, küçük detayların büyük mağduriyetler yaratacağı konusunda uyarıda bulunuyor.
4.12.2022 Ekonomi
Kiralarda '1 yıl peşin ödeme' dönemi! Tüm piyasaya yayıldı
Kiralarda '1 yıl peşin ödeme' dönemi! Tüm piyasaya yayıldı Kiralardaki fahiş artışın önüne geçilebilmesi için yüzde 25 artış sınırı getirildi. Ancak ev sahipleri mevcut kiracılarını çıkarıp mülklerini daha yüksek bedelle kiraya vermeyi tercih etti. Evini yüksekten kiraya veren ev sahipleri kira ödemelerinde sorun yaşamaya başladı. Kendilerini güvence altına almak isteyen mülk sahipleri düzenli ödenmez endişesiyle kirayı yıllık istemeye başladı. Geçmişte yabancıya yönelik bu talebin artık tüm piyasaya yayıldığını belirten emlakçılar, “Mülk sahibi fiyatların ne kadar arttığını biliyor, kirayı tahsil edememekten çekiniyor. ‘Yerli yabancı fark etmez yıllık ödeme almadan evi vermem’ diyorlar. Zaten bütçesine uygun ev bulamayan vatandaş bu şartı duyunca mecburen geri dönüyor. Genelde yabancılar kiralıyor” dedi.
7.08.2022 Ekonomi
Öykü Çelik karın kaslarını paylaştı!
Öykü Çelik karın kaslarını paylaştı! Eski Survivor yarışmacısı Öykü Çelik değişimiyle herkesi şaşırtıyor. 2021 yılında katıldığı Survivor yarışmasında ünlüler takımında yer alan Öykü Çelik, kendini spora adadı. Sosyal medyadan spor sonrası karın kaslarını paylaşan Öykü Çelik'e yorum yağdı.
28.06.2022 Magazin
Öykü Çelik yeni bir aşka mı yelken açıyor? Gizemli arkadaşıyla görüntülendi...
Öykü Çelik yeni bir aşka mı yelken açıyor? Gizemli arkadaşıyla görüntülendi... Ünlü oyuncu Öykü Çelik, 'Survivor' yarışması dönüşünde emlak danışmanı İsmail Berhan'dan evlilik teklifi almış ve 'Düğün tarihi önümüzdeki sene diye düşünüyoruz' açıklaması yapmıştı. Sevgilisiyle Bodrum’a tatile giden Çelik, döner dönmez sosyal medyadan ayrıldığını duyurdu. Geçtiğimiz aylarda ilişkisi biten oyuncu, Bebek’te mekan çıkışı bir erkek arkadaşı ile görüntülendi.
28.05.2022 Magazin
Restoranda yediği yemek öldürmüştü! Kardeşi Ege'den iyi haber
Restoranda yediği yemek öldürmüştü! Kardeşi Ege'den iyi haber İzmir'deki restoranda yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan Ece Melisa Mercankaya (6) yaşamını yitirirken, tedaviye alınan kardeşi Ege Mercankaya'nın (4) tedavisi sürüyor. Ege'nin durma noktasına gelip, yüzde 10'a kadar düşen kalp kasılma gücü, yüzde 55'e çıktı. Her geçen gün sağlık durumu iyiye giden Ege'nin annesi Hasret Mercankaya, "Yanına gittim. Oğlumu sevdim. 'Beni görüyor ve duyuyorsan gözlerini kırp' dedim. Gözlerini kırptı, biraz gülümsemeye çalıştı. İnşallah sağlıklı olduğu günleri göreceğiz" dedi.
18.05.2022 Yaşam
Kira fiyatları uçuşa geçti! 30 bin liraya yükseldi
Kira fiyatları uçuşa geçti! 30 bin liraya yükseldi Yazlık kiralamak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Fiyatlar uçuşa geçti. Yazlık ev kiralamak isteyenler arayışta. Ancak talep edilen abartılı rakamlar dikkat çekiyor. Spekülasyonlarla Bodrum’da ortalama konut kirası 30 bin liraya, lüks sitelerde 100 bin Euro ila 250 bin Euro’ya fırladı. Milas’ta ortalama kira 16 bin 500, Marmaris’te 10 bin, Fethiye’de ise 6 bin lira olarak gözlemleniyor. Çeşme ve Alaçatı’da aylık daire kiraları 6-7 bin liradan başlarken, villalarda 150 bin liraya kadar çıkıyor. Kiraların fahiş arttığı Antalya Kemer’de ortalama kira 13 bin lirayı, Alanya’da 8 bin 500 lirayı buluyor. Kaş’ta gecelik villa kirası için 4 bin lirayı gözden çıkarmak gerekirken, Ayvalık’ta villa kiralamanın aylık bedeli 20 bin liradan başlıyor.
14.04.2022 Ekonomi
Gayrimenkul alım satımı ile ilgili son dakika açıklaması! Tapu satışı öncesi...
Gayrimenkul alım satımı ile ilgili son dakika açıklaması! Tapu satışı öncesi... Gayrimenkul sektörü ile ilgili flaş açıklama! Ev almayı planlayan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tazminat ödemesi ile sonuçlanabiliyor. Konut piyasasında son aylarda hiç olmadığı kadar kararsız alıcı ve satıcı ile karşılaşıldı. Satış sözleşmesi yapıldığı, kaparo verildiği halde tapudan dönenler oldu. Uzmanlar her iki tarafın cayma hakkı olduğunu, ancak bazı durumlarda vazgeçen tarafın tazminatla karşılaşacağını söyledi. İşte son dakika iptallerde tüketicilerin hakları...
6.02.2022 Ekonomi
Kiralık ev krizi! Fiyatlar uçtu
Kiralık ev krizi! Fiyatlar uçtu Kiralık evlerle ilgili kötü haber! Kiralık evlere talep giderek artıyor, adeta kiralanacak ev bulunamıyor. Emlakçılar, boşalan kiralık dairelerin neredeyse bir günde yeni kiracıya verildiğini söylüyor.
2.09.2021 Ekonomi
Zam geldi! Yüzde 40 arttı, 1.000 lira fark var
Zam geldi! Yüzde 40 arttı, 1.000 lira fark var Fiyatlara zam yapıldı. Yüzde 40 artış sonrası 500 liradan 1.500 liraya yükseldi. Vatandaşlar şikayetçi. Kiralara yapılan artış nedeni ile özellikle üniversite öğrencileri ev bulmakta zorlanıyor. Anadolu Üniversitesi'nin yanı sıra Eskişehir Osmangazi ve Eskişehir Teknik üniversitelerinin de bulunduğu, yaklaşık 70 bin öğrencinin örgün eğitim gördüğü Eskişehir'de, yüz yüze eğitim kararıyla birlikte kiralık ev fiyatları yükseldi. Henüz yerleştirme sonuçları açıklanmamışken, özellikle üniversitelere yakın mahallelerde kira fiyatlarında yüzde 40 artış olduğunu belirten Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, “500-600 liraya verdiğimiz evler şu anda 1500 liraya kadar yükseldi” dedi.
26.08.2021 Ekonomi
Emlakçılarla ilgili flaş karar! Diploması olmayan yapamayacak
Emlakçılarla ilgili flaş karar! Diploması olmayan yapamayacak Taşınmaz ticaretinde emlak işletmesine yetki belgesi verilebilmesi için işletme sahibinin en az ilköğretim mezunu olması gerekecek. Söz konusu belgenin verilmesi için daha önce en az lise mezunu olma şartı aranıyordu.
16.04.2021 Gündem
Ev alacak ya da kiralayacak herkesi ilgilendiriyor! Değişti, fiyatlar...
Ev alacak ya da kiralayacak herkesi ilgilendiriyor! Değişti, fiyatlar... Ev sahibi olmak isteyen ya da kiralık ev arayan herkesi ilgilendiriyor. Koronavirüs salgını ile birlikte tamamen değişti. Salgın neden ile insanların yaşam şekli değişirken yeni ihtiyaçlar da ortaya çıktı. Pandeminin etkisiyle yazlık evlere talep artınca fiyatlar da yükseldi. Öyle ki villa kiraları satılık daire fiyatlarını yakaladı. Bodrum’da lüks villaların aylık kirası 350 bin lirayı bulurken, sezonluk kiralama 100 bin lira ile 1 milyon arasında değişiyor. Alaçatı’da geçen yıl 200 bin liraya sezonluk kiralanan villa için bu yıl istenen rakam 300 bin TL.
21.03.2021 Ekonomi
Kiralar yüzde 50 arttı! Kapatma kararı geldi
Kiralar yüzde 50 arttı! Kapatma kararı geldi Kiralarda yaşanan artış nedeni ile dükkan sahipleri geçici süre ile kapatma kararı aldı. Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon nedeniyle riskli duruma gelen 23 hektarlık alandaki 118 dükkân, 174 ofis ve 60 konutta kentsel dönüşüm başladı. İş yeri ve dükkanların ağırlıklı olduğu alanda başlayan proje ile birlikte kiralık iş yeri arayanların sayısı artınca kentte kiralarda bir anda yüzde 50'yi aşan oranlarda artış yaşandı. Yüksek kira bedelleri nedeniyle bazı dükkan sahipleri geçici dükkan kiralama yerine proje tamamlanıncaya kadar iş yerini kapalı tutmaya karar verdi.
23.02.2021 Ekonomi
Ev alacakları ilgilendiriyor! Emlak sitelerinde....
Ev alacakları ilgilendiriyor! Emlak sitelerinde.... Ev almak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Özellikle büyükşehirlerde ev fiyatları orta gelir seviyesindeki kişilerin alım gücünü aşıyor. Birçok vatandaş kiradan kurtulmak için ucuz ev arayışına giriyor. Ucuza bulunan evlerin küçük bir kısmı nakit olarak ödenirken kalan kısmı için bankalardan konut kredisi kullanılıyor. Vatandaşlar en uygun evi avantajlı koşullar ile satın almak isterken emlakçıların internet siteleri ucuz ev ilanları ile dolu. İstanbul'da 90 bin liraya yeni ev ilanını internet sitesine ekleyen emlakçılar vatandaşları ofisine getirebilmek için böyle bir yola başvuruyor. Ucuz ilanlar ile emlakçılar arandığında ya ucuz evin satıldığını fakat benzer fiyatta başka evler olduğu bilgisi veriliyor ya da ilanda belirtilen tutarın peşinat miktarı olduğu söyleniyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların, mağduriyet yaşamamaları için çok dikkatli olmaları gerekiyor.
31.01.2021 Ekonomi
Öğrenciler gidince 'kiralık ev' fiyatları 400 lira birden düştü
Öğrenciler gidince 'kiralık ev' fiyatları 400 lira birden düştü Yaklaşık 70 bin örgün öğrencinin eğitim gördüğü Eskişehir'de, pandemi nedeniyle alınan uzaktan eğitim kararının ardından öğrenciler ev eşyalarını satarak kenti terk etmeye başladı. Ev sahipleri ve öğrenciler arasında sözleşme sorunları yaşanırken, özellikle üniversitelere yakın mahallerde kiralık ev ilanları arttı. Kiracı bulmakta güçlük çeken ev sahipleri ise 1200 TL'ye varan kiraları 800 TL'ye kadar düşürmek zorunda kaldı.
26.09.2020 Ekonomi
Yeni dönem başlıyor! Sahibinden kiralık, satılık daire ilanı verene ceza geliyor
Yeni dönem başlıyor! Sahibinden kiralık, satılık daire ilanı verene ceza geliyor Emlak sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Sahibinden kiralık satılık daire ilanı verenlere ceza geliyor. Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’nin 31 Ağustos 2020’de yürürlüğe girecek olmasıyla birlikte emlak satışı ve kiralamasında bir dönem sona eriyor. Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’ne sahip olmayan işletmeler sahibinden kiralık satılık daire satışı yapamayacak. Yapmaları durumunda ise cezai işlem uygulanacak. Emlakçılık yetki belgesi olmadan çalışmaya devam eden emlakçılara ise durumun tespit edilmesi halinde 25 bin TL para cezası kesilecek. Ayrıca vatandaşların da kendi başına daire alım satımı yapması mümkün olmayacak.
7.05.2020 Ekonomi
Konut hayali kuranlar dikkat! Bu oyuna sakın gelmeyin...
Konut hayali kuranlar dikkat! Bu oyuna sakın gelmeyin... Bazı emlak ofislerinin e-ticaret platformlarında gerçeği yansıtmayan ve düşük fiyatlı ev ilanı vererek müşterileri aldattığını belirten tüketici dernekleri ve sektör yetkilileri, konut almak isteyenleri "resmi olarak emlak danışmanı vasfı da taşımayan" bu kişilere dolandırılmaması konusunda uyardı.
6.03.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Emlak Danışmanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emlak danışmanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.