Eksik Prim

Eksik Prim

Son dakika EKSİK PRİM haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan EKSİK PRİM ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını EKSİK PRİM haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eksik Prim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eksik prim gelişmeleri de dahil olmak üzere 807 eksik prim haberi bulunmuştur. Tüm eksik prim haberleri aşağıda listelenmiştir.
EYT’den emekli olamayanlara kritik uyarı: Sigorta giriş tarihi yetmez eksik primi tamamlayın
EYT’den emekli olamayanlara kritik uyarı: Sigorta giriş tarihi yetmez eksik primi tamamlayın EYT ile birlikte 2 milyon kişiye aylık bağlanırken, 100 binin üzerinde dosya henüz onaylanmadı. Bazı başvurular iptal edildi. 8 Eylül 1999 itibarıyla işe girmek yetmiyor, 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa aylık bağlanmıyor.
7.12.2023 Emekli
Çalışmadan emekli olunuyor! Yüz binlerce vatandaşı kapsıyor
Çalışmadan emekli olunuyor! Yüz binlerce vatandaşı kapsıyor Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Çalışmadan emeklilik fırsatı sunuluyor. SSK, Bağ-Kur gibi herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmayan ve zorunlu sigortalı olmayı gerektirmeyecek şekilde çalışanlar ile sigortalı olarak çalışmakla birlikte bir ay içinde 30 günden az çalışan veya part-time çalışanlar; 18 yaşını doldurmuş olmak koşulu ile isteğe bağlı sigortalı olabilirler. Sadece çalışmayanlar değil, çalışmaya ara vermiş olanlar ya da prim gün sayısı eksik olanlar da isteğe bağlı sigortalı olup, eksik prim gün sayılarını tamamlayıp emekli olabilir, emekli maaşı alabilir. İşte merak edilen detaylar...
19.10.2023 Emekli
Emeklilik ile ilgili milyonları ilgilendiren detay! SGK genelge yayımladı
Emeklilik ile ilgili milyonları ilgilendiren detay! SGK genelge yayımladı Emeklilik ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Pandemide kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteğinden yararlanan çalışanlar için SGK’ya eksik bildirilen emeklilik prim günlerini tamamlama imkânı tanındı. SGK’ya, sigortalılar adına eksik hizmet bildirilen günler için işveren SGK’ya başvuracak ve başvurduğu tarihten itibaren üç ay içinde primleri yatıracak. Bu durumda hem işveren yükümlülüklerini yerine getirmiş olacak hem de çalışanların eksik prim günleri tamamlanmış olacak ve emeklilik haklarında bir kayıp olmayacak. İşte milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
Emeklilik fırsatı! Prim borcu olan EYT'lilere güzel haber, son tarih belli oldu
Emeklilik fırsatı! Prim borcu olan EYT'lilere güzel haber, son tarih belli oldu Sosyal Güvenlik Kurumu'na topluluk sigorta primi, isteğe bağlı sigorta borcu olan işveren, Bağ-Kur'lu primini kendi ödeyen de ödeme kolaylığından yararlanabilecek. Böylece EYT'li olduğu halde prim borcu, eksik prim günü nedeniyle bekleyenler yapılandırmadan yararlanarak emekli olabilecek.. 31 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor.
30.07.2023 Ekonomi
Marmara’da büyük tehlike: Pusula denizanası
Marmara’da büyük tehlike: Pusula denizanası Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Marmara Denizi’nde pusula denizanası olarak adlandırılan büyük denizanaları da artmaya başladı.
25.05.2023 Gündem
Emekli olamazsınız! EYT'de eksik prim günü ve prim borcu detayı, tek tek açıklandı
Emekli olamazsınız! EYT'de eksik prim günü ve prim borcu detayı, tek tek açıklandı EYT ile ilgili vatandaşların kafasında çokça soru işaretleri bulunuyor. Memur borçlanmayla EYT kapsamına girebiliyor mu? Ortak olunan şirketin prim borcu emekliliğe mani mi? Eksik primle ilgili genelge yayımlandı mı? Merak edilen sorulara yanıt geldi. İşte emeklilik ile ilgili detaylar...
25.05.2023 Emekli
EYT'de dikkat çeken eksik prim detayı! Emekli maaşları ödenmeyecek
EYT'de dikkat çeken eksik prim detayı! Emekli maaşları ödenmeyecek EYT ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. EYT'de buna dikkat etmeyen vatandaşların maaşları ödenmeyecek. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin yasalaşmasının ardından başvurusu sayısı 1 milyon 800 bini geçmiş durumda. Başvuran vatandaşlardan 1 milyon 200 binin emeklilik işlemi tamamlandı. EYT'de emekliği aylığı bekleyen vatandaşların en çok dikkat etmesi gereken husus ise eksik prim günü detayı. Geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa emekli aylığı bağlanmıyor. İşte EYT'de eksik prim günü haberinin detayları...
18.05.2023 Emekli
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte emekliliğe hak kazanan milyonlarca vatandaş SGK'ya başvuruda bulundu. Emekli olmak isteyen birçok kişinin önüne ise engel olarak prim borçları çıktı. Maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlar için bankalar peş peşe kredi kampanyalarını duyurdu. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, kredi kullanacak tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.
19.04.2023 Emekli
Ev sahiplerine DASK ve konut sigortası uyarısı! Poliçedeki enflasyon detayına dikkat
Ev sahiplerine DASK ve konut sigortası uyarısı! Poliçedeki enflasyon detayına dikkat Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından DASK ve konut sigortası detayları merak ediliyor. Depremde evi hasar görenler, zararın bir kısmını DASK'tan tahsil edebiliyor. Eğer özel şirketlere konut sigortası yaptırmışlarsa kalan zararı da oradan tazmin edebiliyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları hakkında bilgi verirken, poliçe ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.
23.03.2023 Ekonomi
EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Borcu olana emekli maaşı bağlanmayacak
EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Borcu olana emekli maaşı bağlanmayacak EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'de staj, borçlanma, toplu para ve yüksek maaş ile ilgili merak edilen sorular cevabını buldu. EYT'li milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Öte yandan eksik prim günü bulunan BAĞ-KUR’lulardan geçmişte borcu nedeniyle prim günleri silinenler, yapılandırma kanunu ile yeni bir fırsat elde edecek. BAĞ – KUR’lular, yapılandırma kanunu kapsamında daha az para ödeyerek silinen prim günlerini emekliliğe saydırabilecekler. Fakat borcu olan vatandaşlara borcunu ödeyene kadar aylık bağlanmayacak. EYT yasa tasarısı ise Meclis'e geldi ve AK Parti grubunda millet vekillerinin imzasına açıldı. Taslak Meclis Başkanlığı'na sunulmasının ardından Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nunda görüşülecek. EYT taslağının Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylanmasının ardından EYT yasası taslağı Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaşacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasına sunulacak. EYT yasası Şubat ayı içerisinde Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. İşte EYT ile ilgili dikkat çeken tüm detaylar...
26.01.2023 Emekli
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu Emeklilik için gün sayan milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika EYT açıklaması! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin 2023'e maliyetinin 150 milyar lira civarında olabileceğini söyledi. Bilgin, EYT düzenlemesinin haftaya Meclis'e geleceğini söyledi.
24.01.2023 Ekonomi
Bakan Bilgin açıkladı! EYT'de tüm süreci tek tek anlattı
Bakan Bilgin açıkladı! EYT'de tüm süreci tek tek anlattı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, ekonomi gündemine ilişkin tüm detayları TRT Haber canlı yayınında değerlendirdi. Bilgin, "EYT düzenlemesini ocak ayı içerisinde Meclis'e takdim edeceğiz" dedi. Emekli olacakların ağırlıklı yaş ortalamasının 50'nin üzerinde olduğunu belirtti. EYT'nin maliyetinin 100 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.
29.12.2022 Ekonomi
EYT'liler için kritik uyarı! Son üç gün
EYT'liler için kritik uyarı! Son üç gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2 Milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" diye konuştu. Hizmet borçlanması yapmak isteyenler için Ekonomist Muhammet Bayram kritik uyarılar yaptı.
28.12.2022 Ekonomi
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca vatandaşın beklediği açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
17.12.2022 Ekonomi
Bakan Bilgin açıkladı! Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Kabine'nin gündeminde
Bakan Bilgin açıkladı! Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Kabine'nin gündeminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmelilere kadro düzenlemesinin pazartesi günkü Kabine toplantısının gündeminde olacağını açıkladı.
24.11.2022 Ekonomi
EYT prim gün sayısı kaç olmalı? EYT prim gün sayısı kaç olunca emekli olunur, EYT prim gün sayısı eksik olursa ne olur, prim gün sayısı eksik olan emekli olabilir mi?
EYT prim gün sayısı kaç olmalı? EYT prim gün sayısı kaç olunca emekli olunur, EYT prim gün sayısı eksik olursa ne olur, prim gün sayısı eksik olan emekli olabilir mi? EYT prim günü kaç olmalı, EYT prim gün sayısı kaç olunca emekli olunur? Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasa teklifinin aralık ayında TBMM’ye sunulması beklenirken, emeklilik için gün sayan vatandaşlar EYT kapsamına girip girmediklerini sorgularken kaç gün prim ödemeleri gerektiği, eksik prim günlerini nasıl tamamlayacaklarını araştırmaya başladı. Peki, ETY prim gün sayısı kaç olmalı, EYT prim gün sayısı eksik olursa ne olur, prim gün sayısı eksik olan emekli olabilir mi? Eksik prim günü nasıl tamamlanacak?
9.11.2022 Emekli
EYT ile ilgili flaş detay! Aralıkta sona erecek
EYT ile ilgili flaş detay! Aralıkta sona erecek EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından yakından takip ediliyor. Pek çok kişi düzenlemeden yararlanıp yararlanmayacağını merak ederken, birçok kişinin de eksik prim nedeni ile EYT düzenlenlemesinden faydalanamayacağı biliniyor. Ancak borçlanma yolu ile eksik primleri tamamlamak mümkün. Peki borçlanma ne zaman yapılmalı. Şimdi yapan ne kazanacak? İşte konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
6.11.2022 Emekli
Emeklilik imkanı doğuyor! Prim eksiği olanları ilgilendiriyor, şartlar belli oldu
Emeklilik imkanı doğuyor! Prim eksiği olanları ilgilendiriyor, şartlar belli oldu Çalışma hayatına başlayan pek çok kişi bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacağını araştırmaya başlıyor. Ancak bazı durumlarda emekli olmak için gerekli prim gününün tamamlanması mümkün olmayabiliyor. Emekli olmak için yaş ve yıl şartını tamamlayan ancak prim günü eksik olanlara SGK tarafından toplu ödeme yapılıyor. Başvuru yapan kişiler ödenmiş olan primlerini toplu olarak alabiliyor. Böylece çalışma günü az olan ve emeklilik imkanı bulunmayanlar Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan toplu para ödemesi alabiliyor. Emeklilik için daha az priim eksiği bulunanlara ise ‘borçlanma’, ‘borçları yapılandırma’ ve ‘hizmet tespit davası’ile emeklilik yolu açılıyor. Peki kimler borçlanma ve hizmet tespit davası yolu ile emekli olabilir? İşte konunun detayları...
21.08.2022 Emekli
Emekli herkese ödeniyor! Hesaplar yanlış yapılıyor, bankaya yatan maaşın içerisinde...
Emekli herkese ödeniyor! Hesaplar yanlış yapılıyor, bankaya yatan maaşın içerisinde... Emeklilere her ay ödeniyor. Maaşlarla birlikte hesaplara yatırılıyor. Emekli aylıklarının yüzde 4'ü ek ödeme adı altında tüm emeklilerin hesaplarına geçiyor. Ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki defa emekli aylıklarına yapılan zam sonrasında alınacak ek ödeme tutarları da artıyor. Ancak bazı emekli vatandaşların konuya ilişkin kafasında soru işaretleri bulunuyor. Emekli maaşına ek ödemenin yapılmadığını iddia ediyorlar ancak hesaplar yanlış yapılıyor. Emekliler genellikle maaş üzerinden değil bankaya yatan tutar üzerinden ek ödemesini hesaplıyor. Peki emekli ek ödemesi nasıl hesaplanmalı? İşte detaylar...
10.08.2022 Emekli
EYT'de formül netleşiyor! Milyonlar bu haberi bekliyordu, işte detaylar...
EYT'de formül netleşiyor! Milyonlar bu haberi bekliyordu, işte detaylar... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca kişi bekliyor. EYT düzenlemesinde geri sayım başladı. Yaklaşık 6 milyon EYT'liyi ilgilendiren yasa önümüzdeki günlerde Meclis’te olacak. Hükümet, 3600 ek göstergenin ardından emeklilikte yaşa takılanlar (EYT’liler) için de çözüm formülleri üzerinde çalışıyor. Peki EYT çalışmasında en güçlü formül hangisi? İşte detaylar...
10.08.2022 Çalışan Hakları
Prim eksiği olanlar emeklilik yaşı dolunca toplu prim ödeyerek emekli olabiliyor mu?
Prim eksiği olanlar emeklilik yaşı dolunca toplu prim ödeyerek emekli olabiliyor mu? Milyonları ilgilendiriyor! Prim eksiği olanlar dikkat! Emeklilik için beklemenize gerek yok! Türkiye’de emekli olabilmek için çalışanların üç şartı sağlaması gerekiyor. Bunlar, yasada yaş, yıl ve prim sayısını doldurmak olarak ifade ediliyor. Emeklilik yaşını doldurmuş ancak prim dışında tüm şartları sağlayanlar emekli olup olamayacaklarını araştırıyor. Peki, Emeklilik için prim günü eksik olanlar ne yapmalı? Prim eksiği olanlar emeklilik yaşı dolunca toplu prim ödeyerek emekli olabiliyor mu? Eksik primde toplu ödeme yapılabilir mi? İşte detaylar…
3.08.2022 Emekli
EYT son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme! Müjdeyi verdi, yaş ve prim...
EYT son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme! Müjdeyi verdi, yaş ve prim... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi. EYT'de milyonların beklediği adımlar atılıyor. EYT düzenlemesinde geri sayım başladı. Bakan Bilgin resmen duyurdu. Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili en kritik açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin, Önümüzdeki günlerde geçici işçiler sorunu, kamudaki muhtelif sözleşme biçimleri var, onların sorunları, EYT, bütün bu sorunlar çözülecek sorunlardır ve bunları Türkiye çözecek güçte olan bir ülkedir. Onun için geleceğe ümitle bakıyoruz. Bu ümidimizi çalışmamızla, gayretimizle milletimizle bütünleşerek ileriye taşıyacağız" ifadelerini kullandı. Öte yandan Yüz binlerce EYT'li ise nasıl bir düzenleme yapılacağını merak ediyor. Masadaki formüllere göre, emeklilikteki yaş sınırının düşürülmesi, kadın ve erkek sigortalılar için prim şartlarının yeniden düzenlenmesi gündemde. İşte EYT ile ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...
20.07.2022 Çalışan Hakları
Emeklilik fırsatı! Hiç çalışmayanlar yararlanıyor, başvurular e-Devlet'ten...
Emeklilik fırsatı! Hiç çalışmayanlar yararlanıyor, başvurular e-Devlet'ten... Emeklilik imkanı doğuyor. Pek çok kişi başvuruda bulunarak yararlanabiliyor. Çeşitli nedenlerle çalışma hayatında bulunmayan kişiler yaşlarının ilerlemesi ile emekli olmanın yollarını aramaya başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışmamış, sigorta girişi olmayanlar bile emekli olabiliyor. Özellikle kadınlar iş hayatının dışında kalabiliyor. u durumdaki çok sayıdaki kadın için bir işyerinde çalışmadan emeklilik mümkün. e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. 1 Ekim 2008 kritik tarih... İşte konun ayrıntıları...
20.07.2022 Emekli
EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve belli oldu! Yeni model...
EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve belli oldu! Yeni model... EYT ile ilgili son dakika açıklaması. EYT'li milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. EYT yeni modelin detayları ortaya çıktı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT haberleri yakından takip edilirken yaşanan son durum gelişmeleri sıkça araştırılır oldu. Kabine içinden yapılan açıklamalar EYT yasasını bekleyenlerde heyecan yaratırken konuya ilişkin son açıklama Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Açıklama sonrası "EYT ne zaman çıkacak?" sorusu akla geldi. İşte konuya ilişkin yapılan son açıklamalar ve son durum gelişmeleri...
16.07.2022 Ekonomi
EYT'de son dakika gelişmesi! Ve belli oldu, prim, yıl, yıpranma..
EYT'de son dakika gelişmesi! Ve belli oldu, prim, yıl, yıpranma.. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, EYT düzenlenlesi ile ilgili son dakika açıklamalarını yakından takip ediyor. Düzenleme ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. EYT'de milyonların beklediği adımlar atılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da dâhil yılsonuna kadar önlerindeki bütün dosyaları çözeceklerini, alternatif çözüm politikaları üretmeye çalıştıklarını söyledi. Gözler bu konuda yürüyen sürece, ortaya konulacak formüllere çevrildi. İşte merak edilen ayrıntılar

Benzer Haber Etiketleri

Eksik Prim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eksik prim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.