Ekonomi Bakanı

Ekonomi Bakanı

Son dakika Ekonomi Bakanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ekonomi Bakanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ekonomi Bakanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekonomi Bakanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekonomi bakanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.892 ekonomi bakanı haberi bulunmuştur. Tüm ekonomi bakanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bolat açıkladı: Filistin hurmasına gümrük muafiyeti getirildi
Bakan Bolat açıkladı: Filistin hurmasına gümrük muafiyeti getirildi Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Filistin ekonomisine yardım edecek gümrük muafiyetini duyurdu.
27.04.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye, İsrail'e ambargo uygulayan ilk ülke oldu
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye, İsrail'e ambargo uygulayan ilk ülke oldu Ticaret Bakanı Ömer Bolat İsrail'e ihracat kısıtlamasının detaylarını aktardı. Bakan Bolat, " Türkiye, İsrail'e ilk ambargoyu uygulayan ülke oldu." dedi.
9.04.2024 Ekonomi
Önemli isimler Antalya Diplomasi Forumu’ndaki oturumda buluştu
Önemli isimler Antalya Diplomasi Forumu’ndaki oturumda buluştu Antalya Diplomasi Forumu kapsamında ‘Uluslararası Ticaret, Bağlantısallık ve Karşılıklı Bağımlılık’ başlıklı oturum düzenlendi.
3.03.2024 Ekonomi
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesindeki seçimi kazanmasının ardından ilk resmi ziyaretini Ankara’ya yaptı. Resmi törenle karşılanan Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. İki lider daha sonra heyetler arası toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı. İmza töreni sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barış anlaşmasının imzalanmasının bölgemiz ve dünyada barış, huzur ve istikrar için yeni bir umut kaynağı olacağı şüphesizdir. Bu süreçte Azerbaycan ile birlikte omuz omuza hareket ediyoruz" dedi.
19.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı El Nahyan ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı El Nahyan ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile bir araya geldi.
13.02.2024 Gündem
Türk şirketlerden Ukrayna’da önemli görüşme
Türk şirketlerden Ukrayna’da önemli görüşme E-ticaret platformu Trendyol, Ukrayna pazarına girmeye hazırlandığını duyurdu.
2.02.2024 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'ye yatırımcı güveni geri geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'ye yatırımcı güveni geri geliyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez İşbirliği Konseyi-Türkiye Ekonomi Forumuna katıldı. Mehmet Şimşek İngilizce yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) Mayıs ayındaki 700 baz puan seviyelerinden 400 baz puanın altına indi. Türkiye'nin risk primi neredeyse yarıya inmiş durumda, yani yatırımcı güveni geri geliyor, bu da sermaye girişine yol açacak." dedi.
12.11.2023 Ekonomi
Bakan Bolat duyurdu: Körfez işbirliği ülkeleriyle ticaretimizde 11 kat artış var
Bakan Bolat duyurdu: Körfez işbirliği ülkeleriyle ticaretimizde 11 kat artış var Ticaret Bakanı Ömer Bolat Körfez İşbirliği Konseyi-Türkiye Ekonomi Forumuna katıldı. Burada bir konuşma yapan Bolat, "Körfez İşbirliği ülkelerine baktığımızda ikili ticaret hacmimiz 2002’den 2022’ye son 20 yılda 2.1 milyar dolardan 22.7 milyar dolara yükselmiştir. Tam 11 kat ticaretimizde artış vardır. Bu kapsamda bizim Körfez İşbirliği ülkelerine ihracatımız 1.2 milyar dolardan 9.5 milyar dolara yükselirken, körfez ülkelerinden ithalatımız da 13.3 milyar dolara ulaşmıştır. 20 sene önce bu rakam 1 milyar doların altındaydı" diye konuştu.
12.11.2023 Gündem
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker...
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker... Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' Ortadoğu'yu kaosa sürüklerken tüm dünyanın gözü bölgedeki gelişmelerde. Hamas'a savaş ilan eden İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken ölenlerin sayısı 950'ye yükseldi. İsrail basını jetlerin Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vurarak yakınlarını öldürdüğünü yazdı. Ordu sözcüsü ise Gazze sınırında 300 bin askerin hükümetten gelecek emri beklediğini duyurdu. İsrail Lübnan'daki Hizbullah militanlarıyla üçüncü gününe giren çatışmalarda bir yarbayın öldüğünü doğruladı. Doğu sınırındaki patlama sesleri ise, üçüncü bir ülkeyle ilk temas niteliği taşıyor.
11.10.2023 Dünya
Arjantin IMF'den 7,5 milyar dolar borç alacak
Arjantin IMF'den 7,5 milyar dolar borç alacak Arjantin Ekonomi Bakanı Sergio Massa, Uluslararası Para Fonu ile görüşmelerde bulunmak üzere bugün ABD'ye gidiyor.
21.08.2023 Ekonomi
Kazada yaralanan eski Bakan Zeybekci, taburcu oldu
Kazada yaralanan eski Bakan Zeybekci, taburcu oldu Muğla'nın Ula ilçesinde kamyonetin şarampole devrildiği kazada hafif yaralanan eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci (62) ile yakını İbrahim Ünlü, tedavileri sonrası taburcu edildi.
13.06.2023 Gündem
Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında, nereli? Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni kabinede yer alacak mı?
Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında, nereli? Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni kabinede yer alacak mı? 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olunca, gözler yeni kabineye çevrildi. Mehmet Şimşek’in yeni kabinede yer alıp almayacağı merak konusu olurken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Mehmet Şimşek Bey, kabine de olur olmaz, ama ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek." İfadelerini kullandı. Peki, Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni kabinede yer alacak mı? Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında, nereli?
31.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de halka hitap etti. Erdoğan, "ABD'den Avrupa'ya ülkemize diz çöktürmek için bekleyen emperyalistlerin hepsi Bay Bay Kemal'in yanında saf tuttu." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Gelince İHA'ları SİHA'ları satacakmış. Ya sen kimsin? Neyi satıyorsun? Kendine gel. Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok" ifadelerini kullandı.
19.04.2023 Gündem
Enerji ve Tabii Kaynaklar Dönmez: Türkiye’deki doğal gaz altyapısı bölge ülkeleri için de kullanılabilir hale geliyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Dönmez: Türkiye’deki doğal gaz altyapısı bölge ülkeleri için de kullanılabilir hale geliyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Türkiye’deki doğal gaz altyapısı bölge ülkeleri için de kullanılabilir hale geliyor” dedi.
4.01.2023 Ekonomi
Orta gelirlilere yeni evim kampanyası ne zaman başlayacak? Orta gelirli konut kampanyası şartları neler, hangi illere yapılacak?
Orta gelirlilere yeni evim kampanyası ne zaman başlayacak? Orta gelirli konut kampanyası şartları neler, hangi illere yapılacak? Orta gelirli vatandaşlara yeni TOKİ projesi sunuldu. Ekonomi Bakanı Nureddin Nebatı yaptığı açıklamada “Programımız kapsamında vatandaşlarımız 3 farklı aşamadaki konutlar için kredi kullanabilecektir. Birincisi, tamamlanmış konutlar. İkincisi, belirli bir oranda tamamlanmış ve bankaların kredi verme kriterlerine uygun konutlar, Üçüncüsü ise yapımına başlanacak olan konutlar” diyerek “İlk iki durumda, konuta ve başvuru sahibine dair şartların ilgili banka tarafından kredilendirme için uygun olarak değerlendirilmesi halinde, Program kapsamında finansman imkânı ve Bakanlığımız katkısı sağlanacaktır.” İfadesini kullandı. Bakanın açıklaması sonrası Orta gelirli konut kampanyası şartları neler, Orta gelirlilere yeni evim kampanyası ne zaman başlayacak? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
4.01.2023 Ekonomi
Hamside bolluk başladı, fiyatlar düştü
Hamside bolluk başladı, fiyatlar düştü Balık fiyatları ilgili son dakika açıklaması! Karadeniz’de uzun yıllar sonra ilk kez bu sezon hem palamut hem de hamside bolluk yaşanıyor. İşte palamut, hamsi, mezgit, tirsi, kefal ve uskumru fiyatları...
28.11.2022 Ekonomi
Bakan Nebati, BAE Ekonomi Bakanı ile görüştü
Bakan Nebati, BAE Ekonomi Bakanı ile görüştü Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı Abdullah bin Touq Al Marri ile İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirdi. İşte görüşmeye dair detaylar...
28.11.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Enflasyonun üstesinden geleceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Enflasyonun üstesinden geleceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katılım Finans Strateji Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan "Küresel gelişmelerin ortasıyla bir süredir etkisini hissettiğimiz enflasyon meselesinin üstesinden gelerek inşallah Türkiye Yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.
3.10.2022 Siyaset
Slovakya’da 3 bakan istifa etti: Hükümet meclisteki çoğunluğu kaybetti!
Slovakya’da 3 bakan istifa etti: Hükümet meclisteki çoğunluğu kaybetti! Slovakya’da Dışişleri, Adalet ve Eğitim Bakanları istifası ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SAS) hükümetten desteğini çekmesinin ardından Başbakan Eduard Heger hükümeti meclisteki çoğunluğu kaybetti.
5.09.2022 Dünya
Arjantin Başkan Yardımcısı Kirchner, suikast girişiminden kıl payı kurtuldu
Arjantin Başkan Yardımcısı Kirchner, suikast girişiminden kıl payı kurtuldu Arjantin Başkan Yardımcısı Christina Fernandez de Kirchner’e dün akşam üstü konutunun girişindeki vatandaşları selamlarken suikast girişiminde bulunuldu. De Kirchner’in yüzünden birkaç santim uzaklıkta bulunan silah, tutukluluk yaptı ve Başkan Yardımcısı ölümden kıl payı kurtuldu.
2.09.2022 Dünya
Almanya doğal gaz kullanımında kısıtlamaya gidiyor! Tarih verildi, dikkat çeken 19 derece sınırı
Almanya doğal gaz kullanımında kısıtlamaya gidiyor! Tarih verildi, dikkat çeken 19 derece sınırı Almanya federal hükümeti, kış mevsimine girilmeden önce kamu binalarında ısıtmanın ve aydınlatmanın kısıtlanmasını içeren enerji tasarrufu önlemini onayladı. Böylece gaz kullanımının yaklaşık yüzde 2 oranında azaltılması hedefleniyor.
25.08.2022 Dünya
Almanya'da Scholz’a anket şoku: Yüzde 62’si memnun değil
Almanya'da Scholz’a anket şoku: Yüzde 62’si memnun değil Almanya’da Insa fikir araştırma enstitüsü tarafından yapılan ankete göre, katılımcıların yüzde 62’si Başbakan Olaf Scholz’dan memnun olmadığını belirtti.
21.08.2022 Dünya
TBMM Başkanı Şentop'un mutlu günü
TBMM Başkanı Şentop'un mutlu günü TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlu Mehmet Selahaddin Şentop ile Denizlili Ayşegül Akbulut dünya evine giriyor.
13.08.2022 Siyaset
Rusya doğalgaz vanasını kıstı Avrupa karanlığa gömüldü
Rusya doğalgaz vanasını kıstı Avrupa karanlığa gömüldü 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna savaşı Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’yı karanlığa sevk etti. Rusya’nın Almanya’ya boru hattı üzerinden doğalgaz akışını yüzde 20’ye düşürmesinin ardından başta başkent Berlin olmak üzere ülkenin birçok kentinde enerji tasarrufu için tarihi anıtların ve binaların ışıklandırılmasına son verildi.
30.07.2022 Dünya
Kriz baş gösterdi! Avrupa ülkesindeki grev, kazanı kaynattı
Kriz baş gösterdi! Avrupa ülkesindeki grev, kazanı kaynattı Rusya'ya uygulanan yaptırımlar sonrası yükselen enerji fiyatları Avrupa'da paniğe neden olmuşken Norveç'te enerji işçilerinin başlattığı grev krizi daha da derinleştirdi. İşçilerin grev kararı sonrası gaz fiyatları yaklaşık yüzde 7 arttı. Krizden en büyük darbeyi alan Almanya'nın Saksonya eyaletinde sıcak suya kısıtlama getirildi.
5.07.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomi Bakanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekonomi bakanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.