O çalışanlara kötü haber! Ücretlerin yüzde 50'si...
O çalışanlara kötü haber! Ücretlerin yüzde 50'si... Çalışanlar için kötü haber. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ödenen ücretler yüzde 50 oranında düşüyor. Tek tek açıklandı. Düşük ücretlerden dolayı primler yatırılamıyor ve sosyal güvenlik haklarından da yararlanamıyorlar. Evden çalışanlara ilişkin önemli bir rapor yayımlandı. Evden parça başı çalışanlar ve freelance çalışanlar olarak yapılan ayrımda bilgilere yer verildi. Parça başı çalışan işçiler aracılara yüzde 50'ye kadar komisyon ödemek zorunda kalıyorlar. Freelance çalışanlarda ise bu durum yüzde 5 ila 30 arasında değişkenlik gösteriyor. Pazarlık güçleri daha yüksek olduğu için parça başı çalışanlardan daha az ödeme yapıyorlar. İşte evden çalışmaya ilişkin o rapor...
4.03.2021 Çalışma Hayatı
SGK Uzmanı Nacar’dan ’düşük maaşı çekmeyin’ uyarısı
SGK Uzmanı Nacar’dan ’düşük maaşı çekmeyin’ uyarısı Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, ister yurt içi ister yurt dışı olsun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli aylığını hesap ederken aylığa etki eden faktörleri çalışılan dönem, prime esas kazanç, bakmakla yükümlü kişi olup olmadığı ve meslek kodu kıstaslarının dikkate alınması gerektiğini bildirdi.
14.03.2018 Ekonomi
İşçiler düşük maaşları  protesto etti
İşçiler düşük maaşları protesto etti Başkent Cakarta'da düşük maaşları protesto etmek için kent merkezinde toplanan bir kadar işçi, daha sonra sloganlar eşliğinde Endonezya Başkanlık Sarayı'na kadar yürüdü.
17.06.2021 Dünya