Tiroidinizin nedeni donuk omuz sendromu olabilir! Yavaş yavaş gelişir, kadınları daha çok etkiler
Tiroidinizin nedeni donuk omuz sendromu olabilir! Yavaş yavaş gelişir, kadınları daha çok etkiler Omuz eklemindeki kapsül adı verilen dokuda iltihaplanma ve kalınlaşma olarak ortaya çıkan donuk omuz sendromunun görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor. Günümüzde birçok insan hareketsiz yaşamın da etkisiyle, omuz eklemlerindeki hareket kısıtlılığı ve ağrıyla başa çıkmak zorunda kalıyor. Tedavide genellikle fizik tedavi ve özel egzersizler uygulansa da kimi vakalarda cerrahi müdahaleler de söz konusu oluyor. Donuk omuzun nedenleri henüz tam olarak anlaşılamamış olsa da omuz yaralanmaları, hareketsizlik, diyabet, kardiyovasküler hastalık ve tiroid bozuklukları gibi sistematik hastalıklarla da ilişkilendiriliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Alperen Korucu da donuk omuz sendromunda hareketsiz yaşama dikkat çekerken, donuk omuz gelişme riskini artıran diğer nedenlere de değindi.
3.12.2023 Magazin
'Donuk omuz sendromuna en kesin çözüm tıbbi tedavidir'
'Donuk omuz sendromuna en kesin çözüm tıbbi tedavidir' Doç. Dr. Ahmet İnanır, "Donuk omuz sendromunun kendi kendine geçme ihtimali olmasına karşın en kesin çözüm tıbbi tedavidir. Donuk omuzun tedavisinde öncelikli olarak fizik tedavi tercih edilir" dedi.
6.08.2020 Sağlık
Donuk omuz sendromu, hareketleri kısıtlıyor
Donuk omuz sendromu, hareketleri kısıtlıyor Bazı ağrılar oldukça inatçıdır ve yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etkiler bırakır. Özellikle de eklem ağrıları, günlük aktiviteleri dahi yapamaz hale getirebilir. Bu hastalıkların başında ise donuk omuz sendromu geliyor.
1.07.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri