Dolandırıcı

Dolandırıcı

Son dakika dolandırıcı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dolandırıcı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dolandırıcı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dolandırıcı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dolandırıcı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.603 dolandırıcı haberi bulunmuştur. Tüm dolandırıcı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyor
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyor Dolandırıcıların yeni kullandığı bir yöntemlerden biri olan kaparo dolandırıcılığının son mağdurları kiracılar oldu. Bir emlakçı üzerinden ünlü bir emlak sitesine sahte ev ilanı veren dolandırıcılar, “Evi tutmak istiyorsanız, kaparo göndermelisiniz” diyerek, çok sayıda kiracıyı dolandırdı. Savcılık şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.
23.04.2024 Ekonomi
Bakan Yerlikaya açıkladı! Sibergöz operasyonunda 19 kişi yakalandı
Bakan Yerlikaya açıkladı! Sibergöz operasyonunda 19 kişi yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 ilde Forex Yatırım ve Yüksek Kazanç” vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şahıslara yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen “SİBERGÖZ-32” operasyonlarında 19 kişinin yakalandığını sosyal medya hesabından açıkladı.
22.04.2024 Gündem
İNTERPOL tarafından aranan dolandırıcı İzmir'de yakalandı
İNTERPOL tarafından aranan dolandırıcı İzmir'de yakalandı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yakalandı.
18.04.2024 Gündem
Kendisini polis ve savcı olarak tanıttılar!  4 milyon liralık vurgun yaptılar
Kendisini polis ve savcı olarak tanıttılar! 4 milyon liralık vurgun yaptılar İstanbul'un Bakırköy İlçesinde kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp, 4 milyon liralık vurgun yaptılar. Dolandırılma ihbarı üzerine çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yapmış olduğu operasyonla şüphelileri tutuklandı.
15.04.2024 Vatan TV
Şebeke kurdular! Milyonlarca liralık dolandırıcılığa imza attılar
Şebeke kurdular! Milyonlarca liralık dolandırıcılığa imza attılar İstanbul'un Bakırköy İlçesinde bulunan Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D., aralarında eski eşi, annesi ve babasının da bulunduğu bir şebeke kurdu. Yüksek oranda kar payı ve faiz vadeden şebeke iddiaya göre çok sayıda kişiyi yaklaşık 80 milyon lira dolandırdı. İddianamede Süleyman D.'nin 5 ayrı suçtan toplamda 40 yıldan 144 yıla kadar hapsi ve 130 bin gün adli para cezasına çarptırılması talep edildiği belirtildi.
8.04.2024 Vatan TV
İş insanlarını dolandırdılar! Aralarında polislerde var
İş insanlarını dolandırdılar! Aralarında polislerde var İstanbul'un Esenyurt İlçesinde Suriye uyruklu iş insanlarını tehdit ederek dolandırdığı iddia edilen aralarında polis memurlarının da olduğu 6 kişiye yönelik operasyon yapıldı. Kimlik bilgileri tespit edilerek gözaltına alınan 6 şüpheliden mahkemeye sevk edilen Suriyeli 2 kişi tutuklandı.Olayda adı geçen 2 polis adli kontrol şartıyla serbest kalırken açığa alındı. Diğer 2 polis ise serbest bırakıldı. Polis ekiplerinin şüphelileri suçüstü yakaladığı an ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yakalandı.
7.04.2024 Gündem
Memur olmak isteyenleri avlıyorlar! Devlet kapısıyla dolandırıyorlar
Memur olmak isteyenleri avlıyorlar! Devlet kapısıyla dolandırıyorlar Memur olmak isteyen milyonlarca vatandaşa kritik uyarı geldi. Dolandırıcılar bu kez de memur olmak isteyen vatandaşa tezgâh kurdu. İnternet sitesi üzerinden 'iş vaadi' ile para toplayan dolandırıcılar, binlerce kişiyi mağdur etti. İşte yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren detaylar...
6.04.2024 Gündem
İğneyle kazanırken dolandırıldı! 1 TL parası kalmadı
İğneyle kazanırken dolandırıldı! 1 TL parası kalmadı İstanbul'un Zeytinburnu İlçesinde yaşayan 65 yaşındaki Sabiha İhtiyar'ı arayan dolandırıcılar, 'Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı' diyerek yaklaşık 1 buçuk milyon lira altın ve nakit parasını alıp kayıplara karıştı. İhtiyar, "Evimde 1 kuruş haram para yok" dedi.
5.04.2024 Vatan TV
İğneyle kazanırken dolandırıldı! 1 TL parası kalmadı
İğneyle kazanırken dolandırıldı! 1 TL parası kalmadı İstanbul'un Zeytinburnu İlçesinde yaşayan 65 yaşındaki Sabiha İhtiyar'ı arayan dolandırıcılar, 'Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı' diyerek yaklaşık 1 buçuk milyon lira altın ve nakit parasını alıp kayıplara karıştı. İhtiyar, "Evimde 1 kuruş haram para yok" dedi.
5.04.2024 Gündem
Cep telefonunuza gelen mesajlara dikkat! İş vaadiyle dolandırdılar
Cep telefonunuza gelen mesajlara dikkat! İş vaadiyle dolandırdılar Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, son günlerde dolandırıcıların cep telefonlarında yüklü uygulama üzerinden “Bizimle çalışmak ister misiniz” mesajı göndererek birçok vatandaşı dolandırdığını söyledi.
4.04.2024 Gündem
Emekliler dikkat! Banka promosyonu dolandırıcıların yeni tuzağı
Emekliler dikkat! Banka promosyonu dolandırıcıların yeni tuzağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bankalara verdiği talimatın ardından kamu ve özel bankalar emekli maaş promosyon tutarlarında yarışa girerken, yaşanan yoğunluk dolandırıcıların radarına girdi. Dolandırıcılar kendilerine banka yetkilisi olarak tanıtarak vatandaşları telefonla arayarak tuzağa düşürmeye çalışıyor.
4.04.2024 Ekonomi
Enfalsyonu kullanarak emeklileri hedef aldılar!
Enfalsyonu kullanarak emeklileri hedef aldılar! 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından dolandırıcılar başta enflasyonu kullanarak emeklileri hedef almaya başladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer Darıcı, "Sosyal medyada gördükleri içeriklere yönelik olduğu için de bu oltalama durumu çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor. Dolandırıcılar amaçlarına ulaşabiliyor" dedi.
3.04.2024 Gündem
Kredi kartı kullananlar dikkat! Sahte ödeme merkezleri yeniden gündemde
Kredi kartı kullananlar dikkat! Sahte ödeme merkezleri yeniden gündemde Dolandırıcıların elektrik, internet, telefon gibi fatura tahsilatı yaptığı sahte ödeme merkezleri yeniden yayılmaya başladı. İnternet üzerinde de etkinliklerini artıran bu kaçak merkezler, kredi kartı bilgilerinin ele geçirilmesine de zemin hazırlıyor.
3.04.2024 Ekonomi
İş insanlarını 41 milyon TL dolandıran avukata 15 yıl hapis ve 7 yıl meslekten men cezası
İş insanlarını 41 milyon TL dolandıran avukata 15 yıl hapis ve 7 yıl meslekten men cezası Kayseri'de, iş insanı kardeşler Mustafa U. (53) ve İbrahim U.'yu (54) zaman aşımından düşen bir davadan dolayı, düzenlediği sahte mahkeme kararlarıyla 41 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla, tutuksuz yargılanan avukat Orhan Kaftanoğlu'na (79) verilen 15 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasını, Yargıtay, aynı suçtan başka dosya daha olduğundan bozdu. Dosyaların birleştirilmesiyle yeniden yargılanan avukat, yine aynı oranda cezalandırılıp, 7 yıl 7 ay da meslekten menedildi.
1.04.2024 Gündem
Sahte kimlikle arsa satmaya çalışan dolandırıcı tutukland!
Sahte kimlikle arsa satmaya çalışan dolandırıcı tutukland! Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Yalova Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından Yalova'da sahte kimlikle başkasına ait tarlayı satmaya çalışan ve suçüstü yakalanan dolandırıcılık zanlısı tutuklandığı açıklandı.
1.04.2024 Gündem
Bayram tatilinin faturası belli oldu: 11 TL'den başlıyor
Bayram tatilinin faturası belli oldu: 11 TL'den başlıyor Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla yılın ilk uzun dönem tatili için rotalar oluşturulmaya başlandı. 5-15 Nisan 2024 tarihlerinde uçaklarda neredeyse boş yer kalmazken, otobüsçüler ek seferlere hazırlanıyor. Bu dönemde Karadeniz ve Kapadokya turlarına yoğun talep var. Bodrum, Antalya, Marmaris ve Kıbrıs da bayram tatili için en çok aranılan bölgeler oldu. Peki bu talebin faturası ne? 5 yıldızlı otellerde 4 gece konaklama 11 bin liradan başlıyor. Bir gece konaklamalı kültür turlarının fiyatı ise ortalama 3 bin lira. İşte bayram tatilcilerini yakından ilgilendiren o fiyatlar...
29.03.2024 Gündem
Depremzedeyim yalanıyla dolandırıcılık yapan şahsa 10 yıl hapis
Depremzedeyim yalanıyla dolandırıcılık yapan şahsa 10 yıl hapis Ankara'da Furkan K. hakkında, 'depremzede' olarak tanıtıp güvenini kazandığı internetteki ilan sahibinin otomobilini başka birisine 390 bin TL'ye satarak dolandırıcılık yaptığı suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezasıyla dava açıldı.
26.03.2024 Gündem
Bayramda şehir dışına seyahat etmenin maliyeti belli oldu! Uçaklarda yer kalmadı, otobüs ve YHT biletleri tükenmek üzere...
Bayramda şehir dışına seyahat etmenin maliyeti belli oldu! Uçaklarda yer kalmadı, otobüs ve YHT biletleri tükenmek üzere... Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla yılın ilk uzun dönem tatili için rotalar oluşturulmaya başlandı. 5-15 Nisan 2024 tarihlerinde uçaklarda neredeyse boş yer kalmazken, otobüsçüler ek seferlere hazırlanıyor. Bayram döneminde İstanbul’dan gidiş-dönüş kişi başı uçak bileti için en az 2 bin 640 TL ayırmak gerekiyor. Otobüsle gidiş-dönüş İzmir 2 bin 200 TL, Antalya 2 bin TL ve Erzurum 2 bin 500 TL’yi buluyor. YHT en uygun seçenek olarak öne çıkıyor. Bayramda araç kiralamanın günlük bedeli ise 1.100 TL’den başlıyor.
26.03.2024 Gündem
Flört uygulamasında tanıştığı kişileri dolandıran 3 kişi gözaltında
Flört uygulamasında tanıştığı kişileri dolandıran 3 kişi gözaltında Antalya'da, flört uygulamasından tanıştığı kişilerin cep telefonu ve mobil bankacılık uygulamasının şifrelerini öğrenen 1'i kadın 3 şüpheli, hem hesaplardaki parayı hem de bankadan çektikleri kredileri kendi hesaplarına aktardı
23.03.2024 Gündem
Müşterini dolandıran kuyumcuyu şikayet edenlerin sayısı 106'ya yükseldi
Müşterini dolandıran kuyumcuyu şikayet edenlerin sayısı 106'ya yükseldi Bursa'da, kar payı vaadiyle müşterilerinin altınlarını ve dövizlerini emanet alarak dükkanı boşaltıp kaçan kuyumcu İbrahim K.'ye şikayetçi olanların sayısı 106'ya yükseldi.
21.03.2024 Gündem
Trendyol ramazan hediyeleri doğru mu? Trendyol ramazan hediyeleri linki dolandırıcı mı?
Trendyol ramazan hediyeleri doğru mu? Trendyol ramazan hediyeleri linki dolandırıcı mı? Sosyal medya üzerinden vatandaşlar Trendyol linki üzerinden Ramazan hediyesi verildiğinin doğru olup olmadığını soruluyor. Paylaşımlara göre linke tıklayan vatandaşların karşısına yeni bir forum açıldı. Söz konusu sayfanın açılmasının ardından arama motorlarına yönelen vatandaşlar Trendyol ramazan hediyeleri doğru mu? Sorusuna yanıt arayamaya başladı.
19.03.2024 Gündem
Sosyal medyada gördü! Ucuz eşya kurbanı oldu!
Sosyal medyada gördü! Ucuz eşya kurbanı oldu! Sosyal medyada gördüğü ucuz eşya linkine tıklayan 40 yaşındaki Nurcan İbili, 11 bin liralık koltuk takımı linkini görünce satın almak istedi. Linke tıklayıp dolandırıcıların ağına düşerek 33 bin lira dolandırıldığı açıklandı.
19.03.2024 Gündem
Suç örgütlerine 'Mahzen-12' operasyonu: 22 gözaltı
Suç örgütlerine 'Mahzen-12' operasyonu: 22 gözaltı  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Mahzen-12' operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 22 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.
18.03.2024 Gündem
Vatandaşı 750 bin lira dolandırdılar! Operasyonla kıs kıvrak yakalandılar
Vatandaşı 750 bin lira dolandırdılar! Operasyonla kıs kıvrak yakalandılar Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kendilerini polis olarak tanıtıp bir kişiyi 750 bin lira dolandıran 2 kişi, polis ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı.
13.03.2024 Gündem
İş adamı Abdurrahim Albayrak: Onlar bana hakaret ediyor ben onlara hakaret ediyordum
İş adamı Abdurrahim Albayrak: Onlar bana hakaret ediyor ben onlara hakaret ediyordum Bayrampaşa'da, iş adamı Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasını kopyalayarak aradıkları vatandaşları, banka görevlisi olduklarını söyleyerek dolandıran 5 şüpheli operasyonla yakalandı. Olayı anlatan Abdurrahim Albayrak, "Cuma günü telefonum durmadan çalmaya başladı. Telefonu her açtığımda inanılmaz hakaretler duydum. Ne olduğunu anlayamadım. Onlar bana hakaret ediyor ben onlara hakaret ediyorum. Beni dolandırmaya çalıştıklarını düşündüm. Onlar da benim onları dolandırdığımı söylüyor. Ben onları aramadığımı onların beni aradıklarını söyledim. 50-60 kişiyle böyle konuştuk" dedi. Albayrak, "Bu numara bana rahmetli Mesut Yılmaz'ın hatırası. Başbakan olduğu dönemde bu numarayı bana VIP olarak vermişti. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Kara kara düşünüyorum" diye konuştu.
7.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dolandırıcı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dolandırıcı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.