Doğa

Doğa

Son dakika doğa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doğa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doğa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğa gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.063 doğa haberi bulunmuştur. Tüm doğa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da bir doğa harikası: Yumurtalık Lagünü
Adana'da bir doğa harikası: Yumurtalık Lagünü Adana’daki Yumurtalık Lagünü Millî Parkı birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor.
18.05.2024 Adana
Amasya'da skandal görüntüler! Hayvana işkence, defalarca baltayla vurup bayılttı
Amasya'da skandal görüntüler! Hayvana işkence, defalarca baltayla vurup bayılttı Amasya'da bir et entegre tesisinde görevli iki kişi, kesim öncesi huysuzlanan büyükbaş hayvanı bayıltmak için başına defalarca baltayla vurdu, bir diğeri hayvana birkaç defa bıçak batırdı. Cep telefonuyla görüntülenen anlar sosyal medyada yayınlandı, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.
18.05.2024 Gündem
Bu sahillere giriş yasaklandı! Cezası 387 bin TL
Bu sahillere giriş yasaklandı! Cezası 387 bin TL Nesli tehlike altındaki deniz kaplumbağalarının Akdeniz sahillerinde yuvalama yaptığı İztuzu, Patara, Çıralı gibi kumsallara, saat 20.00'den sabah 08.00'e kadar giriş yasaklandı. Ateş ve mangal yakmak, çadır kurmak, araçla girişin de yasak olduğu bu kumsalları geceleri deniz kaplumbağaları, gündüz insanlar kullanabilecek. Eylül sonuna kadar sürecek yasakları ihlal edenlere uygulanacak idari para cezası ise 387 bin 141 TL.
18.05.2024 Gündem
Evinde yasak kraliyet pitonları ele geçirildi! Para cezası kesildi
Evinde yasak kraliyet pitonları ele geçirildi! Para cezası kesildi Sakarya’nın Karasu ilçesinde jandarmanın bir eve düzenlediği operasyonda 2 kraliyet pitonu ele geçirildi. Yasak olmasına rağmen yılanları evinde besleyen R.K.’ye 25 bin TL para cezası aldı. Pitonların beslenmesi için kullanıldığı iddia edilen 11 de canlı hamster bulundu.
17.05.2024 Gündem
Gramı 10 bin dolar! Türkiye'de birçok türü var
Gramı 10 bin dolar! Türkiye'de birçok türü var ABD’li profesörün havalimanında endemik türdeki akrep gibi hayvan türleriyle yakalanması Türkiye’nin biyolojik zenginliğini bir kez daha gündeme taşıdı. Zehrinin gramı 10 bin liraya satılan akrepleri çiftliğinde besleyen Ali Yılmaz, çiftliğindeki 10 bin akrebin zehrinden yılda 300 milyon TL ihracat yapıyor
15.05.2024 Ekonomi
Dünyaca ünlü masallar engelsiz bir dünya için yeniden yazıldı
Dünyaca ünlü masallar engelsiz bir dünya için yeniden yazıldı Küresel masallar, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla yeniden yorumlandı.
14.05.2024 Vitrin
Büyükşehir’den üniversite öğrencilerine gençlik kampı
Büyükşehir’den üniversite öğrencilerine gençlik kampı Adana Büyükşehir Belediyesi, final sınavları öncesinde üniversite öğrencilerine yönelik doğa kampı düzenledi.
14.05.2024 Adana
ABD'li profesörün İstanbul'da şok planı! İfadesi ortaya çıktı
ABD'li profesörün İstanbul'da şok planı! İfadesi ortaya çıktı Türkiye’den ABD’ye akrep ve tarantula kaçakçılığı suçlaması ile İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan ABD merkezli Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Prof. Lorenzo Prendi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.
13.05.2024 Gündem
Bukalemun, maydanoz kasasında 1200 kilometre yolculuk yaptı!
Bukalemun, maydanoz kasasında 1200 kilometre yolculuk yaptı! Antalya'da bir kamyondaki maydanoz kasasında 1200 kilometre yol katedip Erzurum'a ulaşan Akdeniz bukalemunu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri (DKMP) tarafından tekrar doğal yaşam alanına gönderildi.
13.05.2024 Vatan TV
Bukalemun, maydanoz kasasında 1200 kilometre yolculuk yaptı!
Bukalemun, maydanoz kasasında 1200 kilometre yolculuk yaptı! Antalya'da bir kamyondaki maydanoz kasasında 1200 kilometre yol katedip Erzurum'a ulaşan Akdeniz bukalemunu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri (DKMP) tarafından tekrar doğal yaşam alanına gönderildi.
13.05.2024 Gündem
Adana’da endemik ‘çorak yoncası’ görüntülendi! Nesli tükenmekteydi
Adana’da endemik ‘çorak yoncası’ görüntülendi! Nesli tükenmekteydi Nesli tükenmekte olan 'çorak yoncası', Adana’da görüntülendi. Sosyal medyadan açıklama geldi.
9.05.2024 Adana
Jandarma ekipleri, teröristlerin kullandığı 27 sığınak imha etti!
Jandarma ekipleri, teröristlerin kullandığı 27 sığınak imha etti! Tunceli Valiliği koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından teröristlerin kullandığı belirlenen 27 sığınak imha edildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Terörden dolayı birçok doğa harikası yerler gün yüzüne çıkmış değil. Bu müthiş doğayı turizme açmak için arazide tüm olumsuzları yok ederek terörün kalıntılarını süpürüyoruz" dedi.
7.05.2024 Gündem
Adana'da Filistin'e destek için 'Farkındalık Çadırı'! 5 gün boyunca nöbet tutulacak
Adana'da Filistin'e destek için 'Farkındalık Çadırı'! 5 gün boyunca nöbet tutulacak Adana'da üniversite öğrencileri, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gerçekleştirilen çadırlı eylemlerden esinlenerek Çukurova Üniversitesi'nde Filistin-Gazze farkındalık çadırları kurdu. Kampüste yer alan çadır kampında öğrenciler 5 gün boyunca 'farkındalık nöbeti' tutacak.
7.05.2024 Adana
Mahallenin maskotu haline geldi! Kurulan kamera sayesinde saniye saniye izlenecek
Mahallenin maskotu haline geldi! Kurulan kamera sayesinde saniye saniye izlenecek Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Mahallesi'nin kırsal Naip Mahallesi'ndeki elektrik direğini 20 yıldır mesken tutan ve yapılan yuvaya yerleşen 'Gelendost' adı verilen leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) tarafından kurulan kamera sistemi ile 24 saat izlenmeye başlanacağı belirtildi.
3.05.2024 Gündem
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu Olağan Genel Kurulu tamamlanan Turkcell’de yeni yönetim kurulu belirlendi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.
2.05.2024 Ekonomi
Atmosferdeki karbondioksit mineralleri sıkıştırılacak! İklim değişikliği için uygulanması gerekiyor
Atmosferdeki karbondioksit mineralleri sıkıştırılacak! İklim değişikliği için uygulanması gerekiyor Atmosferdeki karbondioksit gazının katı olarak kayaçlara gömülmesini tasarlayan Konya Teknik Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hatice Ünal Ercan, 'Karbondioksit Emisyonu Problemine Jeolojik/Mineralojik Çözüm' başlıklı proje geliştirdi. Ercan, "Yer altına gömüp, karbonat mineralleri olarak depolanmasını başardık” dedi.
2.05.2024 Gündem
Havalar ısındı, ters laleler açtı! Jandarma korumasına alındı
Havalar ısındı, ters laleler açtı! Jandarma korumasına alındı Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Dilmetaş Mahallesi'ndeki mezarlıkta boy veren ters laleler, havaların ısınmasıyla açtı. nesli koruma altında olan ve 'hüznün sembolü' olarak bilinen ters laleler, jandarma ekipleri tarafından korunuyor. Yılda bir kez açan ve bir aylık ömürleri olan ters laleleri koparmanın cezası ise 387 bin 141 TL olduğu açıklandı.
30.04.2024 Gündem
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları Türkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları sürdürüyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmiş durumda. On binlerce vatandaş lokanta ve kafelerdeki fahiş fiyat boykotuna katıldı. İşte detaylar
21.04.2024 Ekonomi
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz"
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz" Suriye'nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan toz fırtınası Adana'da etkili oldu.
19.04.2024 Adana
Portakal Çiçeği Karnavalı coşkusu Kozan'ı da sardı! Çok mutlu olduk
Portakal Çiçeği Karnavalı coşkusu Kozan'ı da sardı! Çok mutlu olduk Adana’da bu yıl 12.'si düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı için şehre gelenler Kozan ilçesinin doğa güzelliklerine hayran kaldı.
18.04.2024 Adana
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
Adana'da cennetten bir köşe! Doğa ile iç içe zaman geçireceğiniz Dağılcak Mesire Alanı görülmeye değer
Adana'da cennetten bir köşe! Doğa ile iç içe zaman geçireceğiniz Dağılcak Mesire Alanı görülmeye değer Adana Kozan'da doğa ve fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez mekânlarından biri olan Dağılcak Mesire Alanı, bahar aylarında manzarasıyla görenleri büyülüyor.
20.04.2024 Adana
“Çukurova, Adana’nın Manhattın’ı olacak”
“Çukurova, Adana’nın Manhattın’ı olacak” Adana’nın Çukurova İlçesi’nde yapımı süren binaların tamamlanmasıyla bölge Adana’nın Manhattın’ı haline gelecek.
17.04.2024 Adana
Atıklar sanatın gücüyle geri dönüyor
Atıklar sanatın gücüyle geri dönüyor Ressam Hüseyin Sönmez’in bilbordlardan sökülen kağıtları kullanarak şablon baskı tekniği uyguladığı Retrospektif sergisi 19 Nisan’da Mersin’de sanat severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sergi Mersin Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan sanatçının mezuniyetinden bugüne sanatsal üretimindeki seçkilerden oluşuyor.
16.04.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Doğa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.