Diş Teli

Diş Teli

Son dakika Diş teli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Diş teli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Diş teli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diş Teli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diş teli gelişmeleri de dahil olmak üzere 72 diş teli haberi bulunmuştur. Tüm diş teli haberleri aşağıda listelenmiştir.
Estetik bir gülüş için turizm akımı!
Estetik bir gülüş için turizm akımı! IstaDental Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Türkiye’nin estetik gülüş turizminde en fazla tercih edilen ülkelerinden biri olduğunu belirtti.
30.12.2021 Sağlık
Sağlıklı dişlere sahip olmanın 9 yolu
Sağlıklı dişlere sahip olmanın 9 yolu Yetişkinlik döneminde sağlıklı dişlere sahip olmak için çocuklukta ilk dişlerin çıkışından itibaren ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılması büyük önem taşır. Dr. Dt. Beril Karagenç Batal daha sağlıklı ve güzel dişler için öneriler verdi.
3.08.2021 Sağlık
Diş telleri hakkında doğru bilinen yanlışlar!
Diş telleri hakkında doğru bilinen yanlışlar! Diş teli tedavisi hakkında toplumda pek çok yanlış bilgi bulunuyor. Özellikle dişlerin zamanla kendiliğinden düzeleceği, diş teli tedavisinin ağrılı oluşu ile ilgili yanlış bilgiler pek çok kişinin sorunu ötelemesine neden oluyor ve sorun daha da ileri boyutlara gelebiliyor. Uzmanlar tel takılmasından ve kullanımına şehir efsanesine dönüşen bilgilere karşı uyarıyor. Ortodonti Uzmanı Dr. Aylin Sezen Yalçın diş teli ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı ve diş teli tedavisi ile ilgili bilgi verdi.
30.03.2021 Sağlık
Maskeli yaşam diş tedavilerine olan ilgiyi artırdı!
Maskeli yaşam diş tedavilerine olan ilgiyi artırdı! Diş tedavilerini erteleyen çoğu kişi pandemi döneminin olmazsa olmazı maskeli yaşam ile birlikte diş tedavilerine öncelik veriyor. Özellikle diş tedavisi sürecindeki görüntüden rahatsız olacağını düşünenler maskeli yaşamı fırsat olarak görüyor. Ortodonti Uzmanı Dr. Aylin Sezen Yalçın koronavirüs sürecindeki diş tedavileri, uygulamalar ve alınan önemler ile ilgili bilgi verdi.
25.02.2021 Sağlık
Diş telinin alternatifi var
Diş telinin alternatifi var Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Onur Ademhan, dişleri hizalanması gereken, ancak diş teli ile dolaşmak istemeyenlerin son yıllarda bir alternatifi olduğunu söyledi. İnvisalign adı verilen, rahatça takılıp çıkarılabilen şeffaf plakların varlığının kolayca fark edilmediğini ifade eden Uzman Dr. Onur Ademhan, “Düğünü bile olsa, o gün çıkartıp ertesinde takmak suretiyle hasta tedavisine devam edebiliyor" dedi.
8.01.2021 Sağlık
'Şeffaf plak' uygulaması 'diş teli' tedavisinin zahmetinden kurtarıyor
'Şeffaf plak' uygulaması 'diş teli' tedavisinin zahmetinden kurtarıyor Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Bölümü'nde, eğri dişleri düzeltmek için uygulanan "şeffaf plak" tedavisi, hastaları diş teli tedavisinin zahmetinden kurtarıyor.
6.01.2021 Sağlık
“Çenelerimizin boyutları küçülüyor”
“Çenelerimizin boyutları küçülüyor” Çocuklarda ve yetişkinlerde diş teli kullanımının giderek arttığını belirten diş hekimi uzmanları, işlenmiş gıdaların ve sanayi tipi beslenmenin çocuk yaşlardan itibaren ağız, çene dokularına ciddi zararlar verdiğini söyleyerek önemli uyarılarda bulundu.
23.10.2020 Sağlık
Görünmeyen diş teli
Görünmeyen diş teli Dişlerini beğenmeyen ama diş tellerinin görüntüsünden de hoşlanmayan hastalar saklı tel yöntemi ile tedavi oluyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Ortodontist Yrd. Doç. Dr. Cihan Aydoğan, saklı tellerin üretiminin Türkiye'de başlaması sayesinde artık daha kolay ulaşılabilir hale geldiklerini belirtti.
10.06.2019 Sağlık
Çocuklarda diş çapraşıklıklarına dikkat
Çocuklarda diş çapraşıklıklarına dikkat Dr. Umut Şimşek, çocuklarda diş çapraşıklıklarına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
20.05.2019 Sağlık
Diş teli olanlarda ağız bakımı önemli
Diş teli olanlarda ağız bakımı önemli Diş Hekimi Zafer Kazak, diş teli olanlarda ağız bakımında dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
17.04.2019 Sağlık
Binlerce çocuk başvuru yaptı! "Bizi bu tehlikeden kurtarın"
Binlerce çocuk başvuru yaptı! "Bizi bu tehlikeden kurtarın" Onlarca genci intihara sürükleyen oyunun engellenmesi için Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuran çocuklar şu çağrıyı yaptı: “Bizi bu tehlikeden kurtarın”
18.02.2019 Gündem
Türkiye'de bir ilk! Dünyada 6. sıradayız
Türkiye'de bir ilk! Dünyada 6. sıradayız Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Cihan Aydoğan tarafından, Türkiye'nin ilk 'saklı diş teli' üretildi.
31.10.2018 Sağlık
İtirafçı teğmen FETÖ'nün sınav taktiğini anlattı
İtirafçı teğmen FETÖ'nün sınav taktiğini anlattı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski teğmen Tarık K, ortalamayı yükseltmeleri için örgütün 2014'teki askeri hakimlik sınavı sorularını bir grup arkadaşıyla kendisine de verdiğini, mülakatta eleneceklerini bildikleri halde sınava girdiklerini itiraf etti.
28.10.2018 Gündem
Diş teli temizliği nasıl yapılır?
Diş teli temizliği nasıl yapılır? Sağlıklı ortodonti tedavisi için ağız hijyeninin önemli olduğunu belirten Diş Hekimi Hakan Dönmez, ortodontik tedavi görenlerin en çok dikkat etmesi gereken noktanın diş teli temizliği olduğunu söyledi.
23.11.2017 Sağlık
Okul çantasındaki tehlike: Skolyoz
Okul çantasındaki tehlike: Skolyoz Ağır okul çantaları çocukların sağlığını tehdit ediyor çünkü küçük yaşta sırta binen fazla yük, sırt, bel, baş ve ayak ağrıları ile uykusuzluğun yanı sıra ciddi bir problemi de beraberinde getiriyor: Skolyoz.
19.09.2017 Sağlık
Diş tellerine alternatif yöntem
Diş tellerine alternatif yöntem Şeffaf plaklar aracılığı ile dişlerinizi olması gereken ideal pozisyona getirebilir ve düzgün, sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz.
18.08.2017 Arşiv
Kardashian ile Richie'nin ergenlik hatırası!
Kardashian ile Richie'nin ergenlik hatırası! Halen yakın arkadaş olan Kim Kardashian ile Nicole Richie'nin, 90'lı yıllarda çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı.
8.08.2017 Magazin
Ortodontik tedavi zamanlaması başarıyı etkiliyor
Ortodontik tedavi zamanlaması başarıyı etkiliyor Alt veya üst çene darlığı ya da genişliği olan durumların ihmal edilmesinin ileri yaşlarda cerrahi müdahaleyi gerektirebileceğini söyleyen Dr. Elgün, “Bu nedenle ortodontik tedaviye geç kalınmadan başlanması gerekir” dedi.
8.06.2017 Sağlık
Çocuğunuz dilini çıkaramıyorsa dikkat!
Çocuğunuz dilini çıkaramıyorsa dikkat! Çocuğunuz konuşma bozukluğu yaşıyorsa, şeker ya da dondurma yerken dilini çıkaramıyorsa, sınırlı ya da sıkı bir dudak ve dil bağına sahip olabilir.
23.02.2017 Sağlık
Erken diş teli tedavisi çene ameliyatından kurtarıyor!
Erken diş teli tedavisi çene ameliyatından kurtarıyor! Diş teli kullanımı için en uygun yaşın 8 yaş sonrası olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Sanaz Sadry, erken yapılan diş teli tedavisinin hastayı ilerleyen yaşlarda çene ameliyatından kurtardığına dikkat çekiyor.
31.01.2017 Sağlık
Diş teline dikkat!
Diş teline dikkat! Diş teli takacak olanların dikkat etmesi gereken 11 nokta...
31.10.2016 Sağlık
Fastbraces diş teli tekniği nedir?
Fastbraces diş teli tekniği nedir? Orodonti Uzmanı Dr. Onul Üner cevaplıyor;Fastbraces diş teli tekniği nedir? Diş telleri takılarak dişlerin düzeltildiği Fastbraces tekniği, tüm dünyada 20 yılı aşkın bir süredir kullanılmakta olup, artık ülkemizde de uygulanmaya başlamıştır. Fastbraces tedavisinin en büyük avantajı 2-3 yıl süren ortodontik tedavi süresini 5-12 aya indirmesidir.
17.05.2016 Sağlık
Kısa sürede diş teli tedavisi - Fastbraces
Kısa sürede diş teli tedavisi - Fastbraces Orodonti Uzmanı Dr. Onul Üner cevaplıyor;Kısa sürede diş teli tedavisi- Fastbraces Fastbraces tekniği, yamuk dişleri kısa sürede düzeten bir tedavi tekniğidir. Diğer klasik diş tellerinden farkı 2-3 yıl süren ortodontik tedavi süresini 5-12 aya indirmesidir. Bu teknikte kullanılan tel, dişe doğal sürme kuvvetine yakın bir kuvvet uygulamakta ve diş doğal sürme hareketine yakın bu kuvveti alarak sürme hareketini yapıp düzelmektedir.
17.05.2016 Sağlık
Diş teli kabusunuz olmasın!
Diş teli kabusunuz olmasın! Ortodontik Tedavi son yıllardaki teknolojik gelişmeler ile çok daha kolay ve daha konforlu bir tedavi halini aldı...
8.02.2016 Sağlık
Diş sorunlarına hızlı çözümler
Diş sorunlarına hızlı çözümler Sağlıklı dişler ve güzel bir gülümseme birçok kişinin ortak hayalidir...
29.01.2016 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diş Teli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diş teli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.