Dijital Bağımlılık

Dijital Bağımlılık

Son dakika Dijital bağımlılık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Dijital bağımlılık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Dijital bağımlılık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dijital Bağımlılık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dijital bağımlılık gelişmeleri de dahil olmak üzere 81 dijital bağımlılık haberi bulunmuştur. Tüm dijital bağımlılık haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB'den kısıtlama geldi! Yeni eğitim yılı telefonsuz başlıyor
MEB'den kısıtlama geldi! Yeni eğitim yılı telefonsuz başlıyor Okulla ilk kez tanışacak ya da yeni bir kademeye geçecek olan öğrenciler için bugün okul zili çalıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise 11 Eylül pazartesi günü başlayacak. MEB, bu yıl dijital bağımlılığın önüne geçmek için okullarda cep telefonu kısıtlaması uygulayacak. Uzmanlar da odaklanmayı olumsuz etkileyen cep kullanımı kısıtlamasından yana.
4.09.2023 Eğitim
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil bir durum değil
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil bir durum değil Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Süresiz nafaka gibi bir durum adil bir durum değil" dedi.
26.07.2023 Gündem
Bakan Yanık: Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar yıkıcı etkisi olabilen risk
Bakan Yanık: Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar yıkıcı etkisi olabilen risk Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar çocuk ve gençler üzerinde yıkıcı etkisi olabilen bir risk. Ciddi anlamda, bugünden sonra dijital bağımlılığı da gündemimize alıyoruz" dedi.
1.06.2022 Siyaset
ÇİÇEK 'Çocukların dijital dünyasını' masaya yatırdı
ÇİÇEK 'Çocukların dijital dünyasını' masaya yatırdı Her 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde ebeveynleri bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapan Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) bu yıl “Çocukların Dijital Dünyası” konusunu inceledi. İki gün süren çalıştayta; alanında uzman birçok kişiyle çocukların dijital yaşamındaki gelişmeleri ve etkileri değerlendirildi. Uzman kişilerce, "Çocuklar dijital dünyada ne kadar korunuyor, dijital dünyanın sunduğu avantajlar neler, dijital ortamın barındırdığı riskler ve etkileri neler, dijital dünyada çocuklarımıza nasıl rehberlik etmeliyiz?" sorularına cevap arandı.
19.11.2021 Yaşam
Dijital bağımlı çocuklarda 'dağınık beyin sendromu' görülüyor
Dijital bağımlı çocuklarda 'dağınık beyin sendromu' görülüyor Öğretim Üyesi ve Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, dijital bağımlılığın pandemi döneminde 2 kat arttığını belirterek "4 öğrenciden 1'i ciddi anlamda dijital nesnelere karşı bağımlılık duygusu içerisindedir. Yine bu çocukların yüzde 37'sinde yoksunluk sendromu görülmektedir. Bu yoksunluk sendromu aslında yoğun dijitalleşmeye bağlı ortaya çıkan 'dağınık beyin sendromu'nun ortaya koyduğu bir dışavurumdur" dedi.
8.11.2021 Sağlık
Sosyal temas bağımlılığın en büyük ilacı!
Sosyal temas bağımlılığın en büyük ilacı! Madde bağımlılığından dijital bağımlılığa kadar her türlü bağımlılıkta beynin ödül ve kontrol sisteminin bozulduğunu kaydeden Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bağımlılığa yol açan en önemli etkenlerin zayıf aile, yanlış arkadaş, mutsuzluk ve yalnızlık olduğunu söyledi. Sosyallik, sosyal beceriler ve sosyal temasın bağımlılığın en büyük ilacı olduğunu belirten Tarhan, “Bağımlıların çoğu yalnız. Sosyal izolasyon ve yalnızlık gençlerdeki bağımlılığın en büyük sebeplerinden birisi.” uyarısında bulundu.
26.06.2021 Sağlık
Kovid-19 salgını yeme bağımlılığını artırdı!
Kovid-19 salgını yeme bağımlılığını artırdı! Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Fulya Maner, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde evde geçirilen zamanın uzamasıyla birlikte insanlarda yeme bağımlığının arttığını söyledi.
19.05.2021 Sağlık
Dijital bağımlılık bebeklikte yerleşiyor
Dijital bağımlılık bebeklikte yerleşiyor Dört yaş altındaki çocukların yüzde 68’inin günlük olarak televizyon, cep telefonu, DVD ve video oyunu gibi ekran ortamını kullandığını belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Bülent Şerbetçioğlu, “Dijital teknoloji bağımlılığı bebeklik döneminde yerleşiyor. Araştırmalara göre çocuğun 4-5 yaşlarında dijital ekran görüntüleriyle karşılaşılması dil öğrenmede zayıflık, dikkat eksikliği ve sosyal izolasyon sorunlarına yol açıyor” dedi.
2.03.2021 Sağlık
Yeni dönem başlıyor! Hepsi yasaklanıyor
Yeni dönem başlıyor! Hepsi yasaklanıyor Herkesi çok yakından ilgilendiren bir adım atılıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tek tek açıkladı. Yasaklanıyor. Yeni yol haritası belirlendi. Buna göre alkol ve tütün mamülleri satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkân ismi olarak verilmesinin önüne geçilecek. Nargilelik tütün ürünlerinde aroma yasaklanacak. Tüm internet servis sağlayıcıları yeni aboneliklerini güvenli internet hizmeti ile başlatacak. Siber zorbalık ve dijital kumara yönelik önlemler artırılacak. Bu yıl ‘Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği’ başlatılacak...
1.02.2021 Gündem
Çocukları bağımlılıktan geleneksel oyunlarla kurtarma  önerisi
Çocukları bağımlılıktan geleneksel oyunlarla kurtarma önerisi Uzmanlar, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını sürecinde dijital bağımlılığı artan ve bireyselleşen çocukların normal hayata yeniden alışması için evde aileyle beraber geleneksel oyunların yararlı olacağı tavsiyesinde bulunuyor.
26.08.2020 Sağlık
Bel, omuz ve boyun ağrısına iyi gelen egzersizler
Bel, omuz ve boyun ağrısına iyi gelen egzersizler Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs ile birlikte dijital bağımlılık da arttı. Bu süreçte vücudun çatısını oluşturan, hareket etmemizi, sağlıklı nefes almamızı sağlayan ve kalp sağlığı ile sinirlerin korunmasında büyük öneme sahip omurga sağlığına dikkat edilmesi gerekiyor. Hareketsiz bir yaşam tarzı boyun ve bel bölgesinde sorunlara neden olabilir. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurten Küçükçakır bel, boyun ve sırt ağrıları ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri anlattı
22.07.2020 Sağlık
Dijital nesnelerle fazla temas iş kazalarına davetiye çıkartıyor
Dijital nesnelerle fazla temas iş kazalarına davetiye çıkartıyor Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, Gaziantep ve Kayseri'de yaptıkları araştırmanın, dijital nesnelerle 3 saat ve üzerinde temas halinde olan fabrika işçilerinde performans düşüklüğü ve dikkat eksikliği sorunlarını ortaya koyduğunu bildirdi.
22.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Dijital dünya sosyal fobiye yol açıyor
Dijital dünya sosyal fobiye yol açıyor Prof. Dr. Nevzat Tarhan, çocukların küçük yaşta cep telefonuyla tanışmasının bağımlılığa, ilerleyen dönemde ise dijital dünyayla bağlantılı olarak sosyal fobiye yol açabildiğini söyledi.
25.10.2019 Sağlık
'Dijital bağımlılık depresif kişiliğe yöneltiyor'
'Dijital bağımlılık depresif kişiliğe yöneltiyor' Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı Dilci, dijital bağımlılığın bireylerde insanlara karşı güvensiz, samimiyetsiz, mutsuz ve depresif kişilik sorunlarına yol açtığını bildirdi.
12.02.2018 Sağlık
Dijital bağımlılık yaşam alanlarını kısıtlıyor
Dijital bağımlılık yaşam alanlarını kısıtlıyor Uğur Koleji rehberlik ve psikolojik danışmanlık birimi tarafından ilkokul öğrencileri velilerine yönelik “Teknoloji Bağımlılığının Dünü, Bugünü, Yarını” konulu seminer organize edildi.
7.12.2017 Eğitim
Bilgisayar bağımlılığının ilacı bilgisayar eğitimi!
Bilgisayar bağımlılığının ilacı bilgisayar eğitimi! Çocuklarda ve gençlerde her geçen gün artan dijital bağımlılık bazı aileleri tedirgin ediyor. Uzmanlar ise çocuklardaki dijital bağımlılığa karşı ilacın anaokulundan başlayan uzman kontrolündeki bilgisayar eğitimi olduğunu söylüyor.
29.08.2017 Sağlık
Teknoloji 'e-hastalıkları' doğurdu!
Teknoloji 'e-hastalıkları' doğurdu! Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Akgül, çeşitli "e-hastalık"ların ortaya çıktığını söyledi.
2.03.2017 Sağlık
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar'dan 100 bin varillik petrol müjdesi
Bakan Bayraktar'dan 100 bin varillik petrol müjdesi 'Dünyada Değişen Enerji Jeopolitiği, İklim Krizi & Türkiye' temalı konferansta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Gabar'da 2022 yılında keşfini yaptığımız sahalarda petrol üretmeye başladık. Bugün itibari ile 30 bin varil üzerinde bir petrol üretimimiz var. 100 bin varillik petrol üretimine 2024 yılı sonunda ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
22.12.2023 Ekonomi
Alışverişte önce keyif sonra suçluluk hissediyorsanız destek alın! Bastırdığınız duygular olabilir
Alışverişte önce keyif sonra suçluluk hissediyorsanız destek alın! Bastırdığınız duygular olabilir İhtiyaç için ya da kendini iyi hissetmek için fark etmiyor; alışveriş yapmak mutluluk hormonu serotonini arttırıyor. Bu his ise kişiyi giderek alışveriş bağımlısı bir haline getirebiliyor, mutlu olmak ve stres atmakla başlayan süreç ne yazık ki kimileri için hastalıklı bir ilişkiye dönüşebiliyor. Alışveriş bağımlılığı veya diğer adıyla onyomani, ciddiye alınması gereken psikolojik bir hastalık. Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Akif Aydın hangi durumların alışveriş hastalığı olduğuna açıklık getirirken, Klinik Psikolog Kübra Aytekin alışveriş yaşının düştüğüne, Klinik Psikolog Taylan Baran Reçber ise alışveriş bağımlılığının internetin yaygınlaşmasıyla birlikte arttığına dikkat çekti.
25.10.2023 Ekonomi
Sosyal medyadaki meydan okuma akımı çocukların hayatını tehdit ediyor!
Sosyal medyadaki meydan okuma akımı çocukların hayatını tehdit ediyor! Son zamanlarda sosyal medyada hızla yayılan ‘challenge’ (meydan okuma) akımı, çocuk ve gençlerin sağlığını, hatta hayatını ciddi şekilde tehdit ediyor.
20.08.2023 Yaşam
Uyuşturucuyu bir kez deneyenlerin yüzde 70’i bağımlı oluyor
Uyuşturucuyu bir kez deneyenlerin yüzde 70’i bağımlı oluyor Özellikle son dönemlerde dijital mecralardaki içeriklerde “uyuşturucu” maddelerin normal bir şeymiş gibi lanse edilmeye çalışıldığını vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Bazen çok kötü örnekler oluyor. Ekranda ve sosyal medyada görüyorsunuz. Sanki uyuşturucu kullanılabilir, standart bir şey gibi insanlara gösterilmeye çalışılıyor. Oysaki öyle değil. Uyuşturucuyu bir kez deneyenlerin yüzde 70’i bağımlı oluyor” dedi.
26.06.2022 Sağlık
Bakan Varank açıkladı: Sonuçlar yarın açıklanacak
Bakan Varank açıkladı: Sonuçlar yarın açıklanacak  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 'Makine Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Makine sektörü için reel ekonominin lokomotifi dersek yanlış olmaz. İthal ettiğimiz kritik ürünlerin Türkiye'de üretilmesi için büyük bir atılım içerisindeyiz. Servo motorlar, CNC tezgahlar gibi ithal edilen birçok ürün artık yerli ve milli imkanlarla üretiliyor. Sektör temsilcilerine müjde verelim. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'nın Üretimde Yapısal Dönüşüm Çağrısı değerlendirme sonuçlarını yarın açıklayacağız" dedi.  
16.06.2022 Ekonomi
Emine Erdoğan: Maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz
Emine Erdoğan: Maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bağımlılıkların bireysel ve toplumsal hayatı tehdit ettiğini belirterek, "Geleneksel değerlerden ve geleneksel kurumlardan bir kopuş söz konusu. Yakın ilişkilerimiz zayıflıyor, maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz" dedi.
17.05.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Dijital Bağımlılık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dijital bağımlılık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.