Denizanası

Denizanası

Son dakika denizanası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan denizanası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını denizanası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Denizanası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan denizanası gelişmeleri de dahil olmak üzere 100 denizanası haberi bulunmuştur. Tüm denizanası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi Antalya'nın Körfezi'nde görülen denizanaları ve polen görüntüsü, vatandaşta korku ve paniğe neden olmasından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleriyle Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, polen ve denizanalarının yoğun görüldüğü körfez açıklarında incelemeler yaptı.
9.04.2024 Gündem
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, Muğla'nın Fethiye, Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 200 bin kişinin gelmesi beklenirken caretta carettalar hakkında uyarılarda bulundu. Kaska, caretta carettalara dokunulmaması, elle beslenilmemesi ve denize naylon poşet atılmamasının altını çizdi.
7.04.2024 Gündem
Akdeniz'de büyük tehlike! Balıkçı ağlarını yırtıp geçiyor, balık sayısı azaldı
Akdeniz'de büyük tehlike! Balıkçı ağlarını yırtıp geçiyor, balık sayısı azaldı Akdeniz'de son günlerde geçişleri devam eden, yüksek popülasyona sahip denizanaları, doldurdukları balıkçı ağlarını ağırlıkları nedeniyle yırtıyor. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Denizanaları için ortam oluşmuş durumda. Bu bir uyarıdır. Nasıl Marmara müsilaj ile bizi uyardı, bu olay da Akdeniz için bir uyarı" dedi.
30.03.2024 Gündem
Deniz suyu sıcaklığının artması hortum ve meteorolojik olayları etkiliyor
Deniz suyu sıcaklığının artması hortum ve meteorolojik olayları etkiliyor Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, deniz suyu sıcaklıklarının artmasının hortumları ve meteorolojik olayları daha da artırdığını ifade etti.
27.03.2024 Adana
Marmara Denizi'nde büyük tehlike!  'Yeniden göreceğiz'
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! 'Yeniden göreceğiz' Her hafta Marmara Denizi’ne dalarak denizin durumunu gözlemleyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, son durumu anlattı.
6.03.2024 Gündem
Vedat Milor: Benim kalbime giden yol midemden geçmedi…
Vedat Milor: Benim kalbime giden yol midemden geçmedi… Gastronomi dünyasının belki de en bilinen ismi Vedat Milor, Hürriyet'ten Hakan Gence'nin Youtube programına konuk oldu. Milor, programda; yemekten, lezzete, yemek konusunda seçici olmadan, yediği ilginç tatlara kadar birçok açıklama yaptı.
7.02.2024 Magazin
İzmit Körfezi'nde ürküten görüntü
İzmit Körfezi'nde ürküten görüntü İzmit Körfezi'nde son günlerde denizanası istilası yaşanıyor. Kocaeli Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Şube Müdürü Meriç Deniz, İzmit Körfezi'nde görünen denizanalarının tehlikeli olmadığını, mevsimsel geçişlerde çoğaldığını ancak endişe duyacak durumun oluşmadığını ifade etti.
24.10.2023 Yaşam
Ege'de tedirgin eden görüntü! Plajlar bomboş kaldı
Ege'de tedirgin eden görüntü! Plajlar bomboş kaldı İzmir'in turistik ilçesi Foça sahillerinde ortaya çıkan koyu mavi renkli, uzun kuyruklu denizanası yoğunluğu bugün de görüldü. Halkın tedirgin olduğu bölgede bazı plajlar da boş kaldı.
18.08.2023 Yaşam
Tedirgin eden görüntü! Foça sahili istila ettiler: Hastanelere başvurular arttı
Tedirgin eden görüntü! Foça sahili istila ettiler: Hastanelere başvurular arttı İzmir'in Foça ilçesinde, sahilleri istila eden denizanaları vatandaşları tedirgin etmeye devam ederken, denizanalarına temas nedeniyle yanma ve batma şikayetiyle hastanelere başvurular arttı.
17.08.2023 Yaşam
Falda Deniz Anası Görmek Ne Demek? Kahve Falında Deniz Anası Nasıl Yorumlanır?
Falda Deniz Anası Görmek Ne Demek? Kahve Falında Deniz Anası Nasıl Yorumlanır? Falların en önemli yanı insanlara önemli bilgiler sağlaması olarak bilinir. Bunun için fallara inanan insan sayısı oldukça çoktur. Doğal olarak fal baktıran kişiler birçok yönden şanslı olurlar. Böylelikle önemli bilgilere ulaşma şansı elde edilebilir. Özellikle denizanası ile ilgili fal göründüğü zaman insanların merakı artacaktır. Buna göre falın anlamı yüksek oranda olumludur. Yani falda çıkan bu unsur için olumlu yorumlar yapmak mümkündür. 
28.07.2023 Gündem
Marmara'da pusula denizanası tehdidi!
Marmara'da pusula denizanası tehdidi! Yaklaşık 6 yıldır Marmara'da dalış yapan İsa Şahintürk, 20 Mayıs'ta YouTube kanalına yüklediği videosunda rastladığı pusula denizanasına dikkat çekiyor. Videonun başlığı “Yüzerken görürseniz KAÇIN” şeklinde. Peki genellikle sıcak iklimlerde görüldüğü uzmanlarca ifade edilen bu tür Marmara'da ne arıyor? Marmara'da denizanası popülasyonu artıyor mu?
23.06.2023 Gündem
Marmara Denizi'nde 'Pusula Denizanası' tehdidi
Marmara Denizi'nde 'Pusula Denizanası' tehdidi Çanakkale Boğazı'nda da görülen zehirli pusula denizanaları, Marmara Denizi'nde de artış gösterdi. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, bahar aylarında görünürlüğü artan pusula denizanalarıyla ilgili, "Hem stok yönünden hem de ekonomik olarak zararı var. Hamsi, sardalya gibi balıklar daha çok etkilenir. Denizdeki tüm canlıları denizanaları etkiler" dedi.
15.06.2023 Yaşam
İstanbul’da 4 metrelik zehirli denizanası böyle görüntülendi
İstanbul’da 4 metrelik zehirli denizanası böyle görüntülendi Kuzey Denizi ve Akdeniz’de görülen Pusula denizanaları, Marmara Denizi’nde de görülmeye başlandı. 4 metre boyundaki dev denizanası Maltepe sahili açıklarında böyle görüntüledi.
15.06.2023 Vatan TV
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! 'Pusula Denizanası' tehdidi
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! 'Pusula Denizanası' tehdidi Çanakkale Boğazı'nda da görülen zehirli pusula denizanaları, Marmara Denizi'nde de artış gösterdi. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, bahar aylarında görünürlüğü artan pusula denizanalarıyla ilgili, "Hem stok yönünden hem de ekonomik olarak zararı var. Hamsi, sardalya gibi balıklar daha çok etkilenir. Denizdeki tüm canlıları denizanaları etkiler" dedi.
26.05.2023 Yaşam
Marmara’da büyük tehlike: Pusula denizanası
Marmara’da büyük tehlike: Pusula denizanası Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Marmara Denizi’nde pusula denizanası olarak adlandırılan büyük denizanaları da artmaya başladı.
25.05.2023 Gündem
Arnavutköy sahilinde kirlilik! Yoğunluk dikkat çekti
Arnavutköy sahilinde kirlilik! Yoğunluk dikkat çekti Arnavutköy Sahili'ndeki kirlilik tepkilere neden oldu. İstanbul Boğazı'nda, özellikle de Arnavutköy sahilinde biriken çöp ve denizanası yoğunluğu dikkat çekti.
26.04.2023 Gündem
Jake Gyllenhaal'dan sıra dışı bir itiraf! 'İdrar kullanmamız gerektiğini önerdim'
Jake Gyllenhaal'dan sıra dışı bir itiraf! 'İdrar kullanmamız gerektiğini önerdim' Birçok sevilen yapımda yer alan Hollywood yıldızı Jake Gyllenhaal, önceki günlerde The Kelly Clarkson Show'a katıldı. Oyunculuk dışında yaptığı işlerden bahsederken bir dönem cankurtaran olarak çalıştığını söyleyen ünlü isim, denizanası tarafından sokulan birine idrarını verdiğini anlattı.
25.04.2023 Magazin
İstanbul Boğazı’nda büyük tehlike! Balık popülasyonunu yok ediyor
İstanbul Boğazı’nda büyük tehlike! Balık popülasyonunu yok ediyor İstanbul Boğazı’nın kıyı kesimlerinde görülen denizanası yoğunluğunun nedeninin hava sıcaklığı olduğunu ve Şubat ayına kadar görülebileceğini söyleyen İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Denizanası balık yumurta ve larvaları üzerinden besleniyor. Aynı zamanda balıkların besini olan mikroskobik hayvansal organizmalar üzerinden de besleniyor. Bu da balık stoklarında bir şekilde azalmaya sebep oluyor" dedi.
5.01.2023 Gündem
İstanbul Boğazı'nı istila ettiler! Sahil beyaza büründü, gören şoke oldu
İstanbul Boğazı'nı istila ettiler! Sahil beyaza büründü, gören şoke oldu İstanbul'da Sarıyer sahili deniz analarıyla doldu. Görüntü karşısında hayrete düşen vatandaşlar, denizanalarının yoğun denizdeki kirlilikten dolayı ortaya çıktığını söylerken sahili beyaza bürüyen denizanaları dron ile görüntülendi.
4.01.2023 Gündem
Dünyanın en zehirli türlerinden biri! O ilde görüntülendi... Ölüsüne de dirisine de sakın dokunmayın!
Dünyanın en zehirli türlerinden biri! O ilde görüntülendi... Ölüsüne de dirisine de sakın dokunmayın! Anavatanı Akdeniz ve Ege Denizi olan zehirli denizanaları Tekirdağ kıyılarında görüldü. Kırmızı, kahverengi ve sarı renklerde olabilen, 1.5 metreyi bulan kollara sahip denizanaları vatandaşları tedirgin ediyor. Uzmanlar, denizanasının ne ölüsüne ne de dirisine dokunulmaması gerektiğini belirtti.
26.05.2022 Yaşam
Tatil sezonunun yaklaşmasıyla denizde büyük tehlike! İlk kez ortaya çıktı, giderek artıyor
Tatil sezonunun yaklaşmasıyla denizde büyük tehlike! İlk kez ortaya çıktı, giderek artıyor Tatil ve deniz sezonun açılmasına az bir zaman kala büyük tehlike ortaya çıktı.  Yaklaşık 1 ay önce Çanakkale'de görülen ve zehirli olduğu iddia edilen "pusula denizanası", son günlerde İzmit Körfezi'nde de görülüyor. İşte son dakika haberinin detayları...
21.05.2022 Yaşam
Müsilaj benzeri tehlike, sahilin rengi değişti! Binlerce denizanası...
Müsilaj benzeri tehlike, sahilin rengi değişti! Binlerce denizanası... İzmit Körfezi’nin rengi ‘kokolitofor’ isimli organizmalar nedeniyle turkuaza dönerken, Tütünçiftlik sahili ise denizanalarının istilasına uğradı. Küçük boylardaki binlerce denizanası sahili kapladı.
8.05.2022 Gündem
Zehir saçıyor, korkutan uyarı geldi! 'Temas edildiğinde hemen...'
Zehir saçıyor, korkutan uyarı geldi! 'Temas edildiğinde hemen...' Çanakkale Boğazı ile sahillerde iklim değişikliği nedeniyle popülasyonu artan zehirli pusula denizanaları hakkında uyaran Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Prof. Dr. Muhammet Türkoğlu, "Temas edildiğinde hemen denizden çıkılmalı. Temas edilen cilt kısmı amonyak ya da sirke ile yıkanmalı. Kesinlikle tatlı su ile muamele edilmemeli" dedi.
18.04.2022 Yaşam
Çıyanlar, denizanası popülasyonunu azalttı
Çıyanlar, denizanası popülasyonunu azalttı AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Akdeniz'deki denizanası popülasyonunun azaldığını söyledi. Kayalık bölgelerin diplerinde yer alan denizanalarını, deniz çıyanların tükettiğini belirten Prof. Dr. Gökoğlu, “Çıyan, denizanalarının üzerine yapışıyor. Denizanasının ağırlığı arttığı için dipte kalıyor. Ne kadar çıyan varsa denizanasına saldırıyor" dedi.
17.04.2022 Yaşam
TÜDAV uyardı, işte tehlikeli denizanaları
TÜDAV uyardı, işte tehlikeli denizanaları Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’ndan (TÜDAV), özellikle son günlerde sahile vuran ve görüntüleri ile endişe yaratan denizanaları konusunda uyarılarda bulunularak ‘Ya Yakarsa Projesi'ni hatırlatılıp denizanası türlerine dikkat çekildi. Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara'da kayıtlara geçen 18 türün olduğu, bazılarının zehirli, bazılarınsa balıkçılık ve deniz ekosistemi açısından büyük tehlike taşıdığı belirtildi.
4.04.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Denizanası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki denizanası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.