Dalış

Dalış

Son dakika dalış haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dalış ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dalış haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dalış

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dalış gelişmeleri de dahil olmak üzere 965 dalış haberi bulunmuştur. Tüm dalış haberleri aşağıda listelenmiştir.
Su ürünlerinde endişeye yol açtı! Yapay resiflerde 'istilacı tür' tehlikesi devam ediyor
Su ürünlerinde endişeye yol açtı! Yapay resiflerde 'istilacı tür' tehlikesi devam ediyor Antalya'da son yıllarda balık popülasyonunun azalması ve balıkçıların çözüm beklentisi, yapay resif yapılmasını gündeme getirdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapay resif alanında uzman isimlerinden biri olan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Altan, yapay resiflerde 'istilacı tür' endişesi gündeme gelmesinden sonra açıklamalarda bulundu.
25.04.2024 Gündem
Milli dalgıç Serkan Toprak, nefes egzersizi yaparken fenalaşıp öldü
Milli dalgıç Serkan Toprak, nefes egzersizi yaparken fenalaşıp öldü Muğla'nın Menteşe ilçesinde, babasına ait evde nefes egzersizi yaptığı sırada fenalık geçiren Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak (45), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
11.04.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek! Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
16.03.2024 Gündem
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları 7'nci gününde 572 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. DHA'nın, çalışmaların 3'üncü gününde, gemi enkazında sonar cihazıyla tespit edildiğini duyurduğu ve olaydan 128 saat sonra çıkarılan cenazenin yağcı Hüseyin Tutuk'a (40) ait olduğu belirlendi. Aramalar bugün de Tutuk'un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştırılacak. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çalışmalar bittiğinde, geminin eski ve maliyeti yüksek olduğu için battığı yerde kalacağını söyledi.
21.02.2024 Gündem
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan, 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 6 gündür denizden, havadan ve karadan sürerken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın özel eğitimli 19 dalgıcı, 51 metre derinliğindeki batık gemiye TCG AKIN’dan dalış yapıyor. Dalış sporunda 42 metrenin üstünde dalışlar zorunlu olmadığı sürece tehlikeli ve yasakken, özel eğitimli 19 dalgıç, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Her dalgıç, 'dekompresyon' yani ‘vurgun’a yakalanma riskine karşı günde sadece 1 dalış yapıyor. Her dalgıç yanında 'badi' olarak tabir edilen 1 dalgıçla birlikte 2 kişi halinde dalış yaparken, olası bir riske karşı 2 dalgıç da onlarla birlikte dalış gerçekleştiriyor. 2 dalgıç batığa girerken, diğer 2 dalgıç da içeri giren ekibin güvenliğini sağlıyor. Kayıp 6 mürettebatından aşçı Zeynep Kılınç'ın (33), 3'üncü günde kaptan köşkünde cansız bedeninin bulunmasının ardından 6'ncı gün olan bugün de 1 mürettebatın cenazesine ulaşıldı.
20.02.2024 Gündem
Marmara'da batan gemideki 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenleri tespit edildi
Marmara'da batan gemideki 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenleri tespit edildi Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli gemiyi ve 6 mürettebatını arama çalışmaları, 3'üncü gününde de sürüyor. Denizin 51 metre derinliğinde tespit edilerek görüntülenen 'BATUHAN A' isimli gemiye bugün dalışın gerçekleştirilmesi beklenirken, kayıp 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenlerinin de gemide olduğunun tespit edildiği öğrenildi.
17.02.2024 Gündem
Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını etkiledi! Balık çeşidi azaldı
Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını etkiledi! Balık çeşidi azaldı Marmara Denizi’nde etkili olan fırtına nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’ndeki tezgahlarda balık çeşidi azalırken, fiyatlar ise arttı.
16.02.2024 Ekonomi
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sonar görüntüsü ile deniz yüzeyinin 51 metre altında tespit edilen batık geminin, 'Batuhan A' olduğunun kesinleştiğini, sabah saatlerinden itibaren batığa dalış faaliyeti gerçekleştirileceğini açıkladı.
16.02.2024 Gündem
Denizkurdu Tatbikatı'nda 1 asker şehit oldu
Denizkurdu Tatbikatı'nda 1 asker şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Denizkurdu Tatbikatı kapsamında mayın temizleme eğitimi icra eden TCG Edremit’te görevli Mayın Harbi Dalgıcı Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Canbulat'ın dalış eğitimi esnasında rahatsızlanarak kaldırıldığını hastanede şehit olduğunu açıkladı.
11.01.2024 Gündem
Zonguldak'ta gemi battı! Kayıp mürettebatın son mesajı ortaya çıktı
Zonguldak'ta gemi battı! Kayıp mürettebatın son mesajı ortaya çıktı Kuvvetli fırtına ve yağışın ardından Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde batan gemideki kayıp 11 mürettebatı arama çalışmaları günün ilk ışıklarıyla birlikte devam ediyor. Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan ve sığındığı Kdz. Ereğli Limanı'nda batan Kafkametler adlı geminin telsizcisi Mustafa Nacar'ın olay anında ailesine mesaj attığı ortaya çıktı. Bugün ilk kez bot ve dalgıçlarla gerçekleştirilen gemi ve mürettebatı arama çalışmalarında, gemi batığını yerinin tespit edildiği belirtildi.
21.11.2023 Gündem
Cumhuriyet'in 100. yılı deniz dibinde kutlandı
Cumhuriyet'in 100. yılı deniz dibinde kutlandı Fethiye'de dalgıçlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını denizin dibinde Türk bayrağı açarak kutladı.
29.10.2023 Gündem
Yer gök kırmızı-beyaza boyandı! Sonsuza dek izindeyiz Atam
Yer gök kırmızı-beyaza boyandı! Sonsuza dek izindeyiz Atam Bugün Cumhuriyet’in 100. yaşını kutlayan Türkiye’de çok büyük bir gurur ve coşku yaşanıyor. Yurdun dört bir yanında evler, sokaklar, meydanlar bayraklarla donatıldı. Yer gök kırmızı-beyaza boyandı. Kazanımlarıyla modern dünyanın kapılarını aralayan Cumhuriyet, daha nice yüz yıllarca yaşayacak, Atatürk’ün dediği gibi ‘İlelebet payidar’ kalacak...
29.10.2023 Gündem
Dünya rekortmeni Ercümen'den 100'üncü yıla özel dalış
Dünya rekortmeni Ercümen'den 100'üncü yıla özel dalış Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Antalya'da özel dalış gerçekleştiren Milli Sporcu ve Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, “Benim için de tarifsiz bir duygu. Çok mutluyum" dedi. Ercümen, dalış sonrası özellikle kadınların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
28.10.2023 Gündem
Enkaz kentin gizli cenneti: Karamağara Kanyonu
Enkaz kentin gizli cenneti: Karamağara Kanyonu Hatay’ın Yayladağı ilçesinde bulunan ve ‘gizli cennet’ olarak bilinen Karamağara Kanyonu, açılan dalış merkeziyle birlikte dalış tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelecek.
22.10.2023 Yaşam
Şahika Ercümen ne rekoru kırdı? Şahika Ercümen kimdir, kaç yaşında, nereli?
Şahika Ercümen ne rekoru kırdı? Şahika Ercümen kimdir, kaç yaşında, nereli? Türkiye serbest dalış tarihinde kadın ve erkeklerde sabit ağırlıkla 100 metreye inen ilk sporcu olan, sabit ağırlık çift palet branşında da 91 metre dalışıyla Türkiye rekorunu kıran Şahika Ercümen, yeni başarılara odaklandı.
17.10.2023 Gündem
Zıpkınla 22 kiloluk akya böyle avlandı
Zıpkınla 22 kiloluk akya böyle avlandı Çanakkale Boğazı'nda tüpsüz zıpkınla trofe avları yapan rekortmen dalgıç Ozan Önen (42), Saros Körfezi'nde 22 kilogram ağırlığında 1,30 metre uzunluğunda akya avladı.
22.08.2023 Yaşam
Karadeniz'de yine can pazarı! Çocukların feryadı yürekleri dağladı
Karadeniz'de yine can pazarı! Çocukların feryadı yürekleri dağladı Yozgat’tan Samsun'a gelen ve serinlemek için denize giren aileden 5 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Denizde kaybolan aile fertlerini dalgıçlar kısa sürede bularak sağ çıkardı, çocukların anne-babalarının peşinden feryatları ise yürekleri dağladı.
18.08.2023 Yaşam
Meryem Ana yortusu nedir? Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü: 15 Ağustos Meryem Ana günü tarihi…
Meryem Ana yortusu nedir? Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü: 15 Ağustos Meryem Ana günü tarihi… Ortodoks Hristiyanların yüz yıllardır kutladığı ‘Meryem’in göğe alınışı’ bayramı yarın kutlanacak. Peki, Meryem Ana yortusu nedir? 15 Ağustos Meryem Ana günü tarihi…
14.08.2023 Gündem
Van Gölü'ne giren dalgıçlar: Kayı tamgalı ve haç işaretli taşlar bulduk
Van Gölü'ne giren dalgıçlar: Kayı tamgalı ve haç işaretli taşlar bulduk Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde faaliyet gösteren Doğu Deniz Derneği ve Hak Arama Kurtarma Derneği’ne üye dalgıçlar, Van Gölü'ne dalış yaptı. Yapılan dalışlarda tamgalı (mühür) ve haç işaretli taşlar ile yaşam merkezi olduğu tespit edilen alanlar bulduklarını belirten Doğu Deniz Derneği Başkanı Cumali Birol, “Bölgede bir köye benzer yapılar olduğunu, sokaklar, üzerinde haç ve Kayı tamgası olan taşlar olduğunu gördük. Elde edilen bulguları üniversitelerdeki hocalara vererek, bölgedeki tarihin gün yüzüne çıkmasını sağlamak isityoruz" dedi.
13.08.2023 Haber
Prenses Diana son tatilini orada yapmıştı: 'Cujo' tanımlanamayan bir cisme çarparak battı!
Prenses Diana son tatilini orada yapmıştı: 'Cujo' tanımlanamayan bir cisme çarparak battı! Yalnızca ülkesi İngiltere değil, tüm dünya çapında bir üne sahip olan ve 1997’de hayatını kaybeden Prenses Diana’nın son kez tatile çıktığı yat olan 25 metrelik ‘Cujo’, geçirdiği kaza sonucu Fransa açıklarında battı.
3.08.2023 Dünya
Şile'de top mermileri bulundu! Plaj kapatıldı, hepsi imha edildi
Şile'de top mermileri bulundu! Plaj kapatıldı, hepsi imha edildi Şile Sofular Köyü'nde sahilde denizde bulunan top mermileri, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı'nın (SAS) aldığı kararla ekipler tarafından imha edildi. Geçen cuma günü deniz tabanında belirlenen top mermileri, SAS timleri tarafından bölgede yapılan taramalardan sonra karaya çıkarılmış ve yerleşim yerleri ile plajın da bulunduğu alanda güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlamıştı. O tedbirler eşliğinde sabah saatlerinde top mermilerinin imha edilmesi için çalışma başlatıldı.
2.08.2023 Gündem
Şile'de sahil boşaltıldı: Denizde 28 adet top mermisi bulundu!
Şile'de sahil boşaltıldı: Denizde 28 adet top mermisi bulundu! İstanbul Şile'de denizde görülen 28 top mermisi nedeniyle Sofular sahili boşaltıldı. Valilik, mühimmatların kontrollü olarak imha edileceğini açıkladı.
31.07.2023 Gündem
Türkiye başardı, dünyada eşi benzeri yok! İnsansız deniz aracı Çaka geliyor
Türkiye başardı, dünyada eşi benzeri yok! İnsansız deniz aracı Çaka geliyor HAVELSAN’ın geliştirdiği kamikaze dalış yapabilen insansız deniz aracı Çaka, IDEF’23 savunma fuarının ilgi odağı oldu.
28.07.2023 Ekonomi
İstanbul Boğazı’nda korkunç olay! Dalgıçlar tarafından çıkarıldı
İstanbul Boğazı’nda korkunç olay! Dalgıçlar tarafından çıkarıldı Marmara Denizi'nda mayın paniği yaşandı. İstanbul Boğazı'nda, Sarıyer Kireçburnu açıklarında bir vatandaşın fark ettiği mayın dalgıçlar tarafından çıkarıldı.
18.07.2023 Gündem
Titanik enkazına dalış yapan denizaltı karaya çıkarıldı
Titanik enkazına dalış yapan denizaltı karaya çıkarıldı Titanik enkazına dalış yaptığı sırada Atlantik Okyanusu'nda kaybolan küçük denizaltının enkazı karaya çıkarıldı.
28.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Dalış ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dalış haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.