Bu tavsiyelere kulak verin! Uzmanından özgüveni yüksek çocuk yetiştirmenin sırrı; sınır koyun!
Bu tavsiyelere kulak verin! Uzmanından özgüveni yüksek çocuk yetiştirmenin sırrı; sınır koyun! Çocuk yetiştirmek, hem büyük bir sorumluluk hem de büyük bir ödül. Çocuğun bireysel, duygusal, sosyal ve zihinsel gelişiminde yükümlü olan ebeveynler, çocuklarının gelecekteki bireyselliklerini şekillendirme ve toplumlarına olumlu bir katkıda bulunmalarını sağlama konusunda büyük bir sorumluluk taşır. Aile içinde sağlıklı iletişim kurmak, çocukların duygusal zekalarını güçlendirmekte ve sosyal becerilerini geliştirmekte kilit bir faktörken, özgüveni yüksek bir çocuk yetiştirirken kimi ebeveynler bir dizi yanlışlıklar yapabiliyor. Klinik Psikolog Burcum Amrağ özgüvenli çocuk yetiştirmek için önemli bilgiler verirken, yapılan hatalara yönelik de uyarılarda bulundu.
23.12.2023 Sağlık
Aileler sahip olduğu değil hayalini kurduğu çocuğu yetiştiriyor
Aileler sahip olduğu değil hayalini kurduğu çocuğu yetiştiriyor Söz konusu ‘çocuk yetiştirmek’ olunca akla gelen ilk isim Dr.Özgür Bolat… Bolat, farklı bakış açılarıyla ebeveyn olmanın püf noktalarını anlatıyor.
16.06.2017 Arşiv
Çocuğunuzu kontrol etmeyin onu anlayın
Çocuğunuzu kontrol etmeyin onu anlayın Çocuklarımızı nasıl yetiştirmeliyiz? Modern çağın ebeveynlerinin kafalarındaki en büyük soru işareti bu. Eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat'la "Ebeveynlik tarzınız çocuklarımızın mutluluğunu ve başarısını nasıl etkiliyor?" sorusuna yanıt aradık.
20.05.2017 Arşiv