Çipura

Çipura

Son dakika çipura haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çipura ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çipura haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çipura

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çipura gelişmeleri de dahil olmak üzere 178 çipura haberi bulunmuştur. Tüm çipura haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kebabın başkentinde levrek ve çipura da tüketiliyor! Çeşitlilik azaldı fiyatlar yükseldi
Kebabın başkentinde levrek ve çipura da tüketiliyor! Çeşitlilik azaldı fiyatlar yükseldi Kebabın başkenti Adana'da kırmızı etin yanı sıra balık tüketimi de her geçen gün artıyor. Türkiye'de 15 Nisan itibarıyla gırgır ve troller için uygulanan av yasağı, balık çeşitlerinde azalma ve fiyat artışına neden oldu. Türkiye'deki çeşitli denizlerde başlayan yasağın ardından balık tezgahlarında çeşitlilik azalırken, fiyatlar yükseldi.
25.04.2024 Adana
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ettiklerini vurguladı.
3.04.2024 Gündem
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ediyor.
3.04.2024 Gündem
Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını etkiledi
Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını etkiledi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 3 gündür etkili olan şiddetli fırtına ve yağış Bandırma Su Ürünleri Hali’nde balık tezgahlarındaki fiyatları da yükseltti.
23.01.2024 Ekonomi
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz'
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz' Çanakkale'de, balık tezgahlarında deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle beklenen bolluk yaşanmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Balıklar üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ediyor. Yaptığımız bir proje ile hamsinin yumurtasının ekim ayının sonunda bitmesi gerekirken, aralık ayı içinde hamsi yumurtalarına rastladık. Bu da yaklaşık 1,5 ay kadar bir kayma olduğunu, gösteriyor. Göçleri ne düzeyde etkilediği konusunda yapılmış net çalışma olmamasına karşın gözlemlere dayalı baktığımızda balık sezonunda bu sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz" dedi.
4.01.2024 Gündem
Kötü hava koşulları hamsi fiyatlarını vurdu
Kötü hava koşulları hamsi fiyatlarını vurdu Sinop’ta 2 gündür devam eden kötü hava şartları, balıkçılığı olumsuz etkiledi. Balıkçılar 2 gündür denize çıkamadı. Hamsinin kilo fiyatı 35 liradan 60 liraya yükseldi.
21.11.2023 Ekonomi
Türk balık üreticisine uluslararası yatırım
Türk balık üreticisine uluslararası yatırım Birleşik Arap Emirlikleri merkezli uluslararası yatırım şirketi E20 Investment, levrek ve çipura üreticisi Lucky Fish’in yüzde 70 hissesini Mediterra Capital'dan alarak çoğunluk hissedarı oldu.
31.10.2023 Ekonomi
'Denizin prensi' lüfer tezgahlara düştü! Kilosu 600 lira
'Denizin prensi' lüfer tezgahlara düştü! Kilosu 600 lira Çanakkale'de, 1 Eylül'de av sezonunun başlamasıyla birlikte bolluk yaşanırken, balık tezgahlarında fiyatlar da düştü. Ayrıca 'Denizin prensi' olarak bilinen lüfer, tezgahtaki yerini aldı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, "Lüfer, 2-3 gündür tezgahlarda görülmeye başladı. Lüferin fiyatı 500 ile 600 lira aralığında değişiyor. İlk gelen haberler ilerleyen günlerde lüferin bol olacağını gösteriyor" dedi.
15.09.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kesin korunacak bölge ilan edilmişti! Bilirkişi raporu: Balık azaldı, çipura yok olmak üzere
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kesin korunacak bölge ilan edilmişti! Bilirkişi raporu: Balık azaldı, çipura yok olmak üzere Adana'nın Karataş ilçesinde dalyan işletmesindeki balık çiftliğinin kirlettiği iddia edilen Akyatan Lagünü'nünde yapılan incelemenin ardından hazırlanan bilirkişi raporuna göre lagünün büyük bir bölümünün çamurlaştığı, suyun drenaj kanalları tarafından tatlılaştırıldığı ve bu nedenle balık popülasyonun değiştiği, çipura balığının yok olma seviyesine geldiği, sudaki kirliliğinin arttığı ortaya çıktı.
18.07.2023 Yaşam
Av yasağıyla günlük balık çeşidi 15'e düştü, ancak fiyatlar artmadı
Av yasağıyla günlük balık çeşidi 15'e düştü, ancak fiyatlar artmadı Türkiye'de 15 Nisan'da 12 mile kadar olan bölgede başlayan av yasağı, Mersin'de balık fiyatlarına yansımadı. Günlük taze balıklar tezgahlardaki yerini alırken, halkın ilgisi yoğun oldu. Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, "Normal şartlarda bu aylarda balık satışlarımız düşerdi ancak Ramazan Bayramı nedeniyle et fiyatları artınca balığa rağbet arttı. Şu anda balık satışımız gayet iyi" dedi.
21.04.2023 Ekonomi
Tezgahlardaki balık çeşitliliği, olta ve dalyan avcılığıyla sürüyor
Tezgahlardaki balık çeşitliliği, olta ve dalyan avcılığıyla sürüyor Türkiye'de gırgır ve troller için 15 Nisan'da başlayan av yasağına rağmen olta ve dalyan avcılığı sayesinde Çanakkale'de tezgahlarda balık çeşitliliği azalmadı.
17.04.2023 Ekonomi
Balık fiyatlarında flaş gelişme! Kilosu 320 lira
Balık fiyatlarında flaş gelişme! Kilosu 320 lira Çanakkale’de 1 Eylül’de av yasağının sona ermesinin ardından olta ile tutulan denizlerin prensi lüfer kilosu 320 liradan balıkçı tezgahlarında yerini almaya başladı.
12.10.2022 Ekonomi
Didim Akbük'te yapabileceğiniz aktiviteler
Didim Akbük'te yapabileceğiniz aktiviteler Yemyeşil doğanın masmavi sularla buluştuğu Didim Akbük, Ege’nin tüm güzelliğini açıkça gözler önüne seriyor.
7.10.2022 Advertorial
Balık fiyatları ne kadar? İstavrit, palamut, çipura ve barbun fiyatları ne kadar oldu? Eylül ayında hangi balık yenir?
Balık fiyatları ne kadar? İstavrit, palamut, çipura ve barbun fiyatları ne kadar oldu? Eylül ayında hangi balık yenir? Av yasağı Karadeniz’de 1 Eylül itibariyle sona erdi. Balıkçılar, ilk gün ağlarını denize saldı. Denize açılan balıkçılar, ağlarını istavritle doldurdu. Yeni balık sezonunda balık fiyatları pek çok kişi tarafından merak edilirken eylül ayında yenilecek balık çeşitleri de araştırılıyor. Peki, Balık fiyatları ne kadar? İstavrit, palamut, çipura ve barbun fiyatları ne kadar oldu? Eylül ayında hangi balık yenir? İşte 2022 eylül balık fiyatları!
2.09.2022 Ekonomi
Av sezonu başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj: Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım
Av sezonu başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj: Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni’ne telefonla bağlanarak, “Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım” dedi. Öte yandan Sarıyer-Kireçburnu Balıkçı Barınağı'ndaki 2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta, bakanlık tarafından üretilen kalkan, levrek ve mersin balığı yavruları denize bırakıldı, törene katılanlara balık dağıtıldı.
31.08.2022 Gündem
Yeşilova Höyüğü'nde 5 bin yıllık mermer idol bulundu
Yeşilova Höyüğü'nde 5 bin yıllık mermer idol bulundu İzmir'in Bornova ilçesindeki Yeşilova Höyüğü'nde, 5 bin yıllık mermer idol bulundu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, "Yeşilova Höyüğü, Truva'ya benzeyen ticari bir merkez. Truva ile idolleri, çanak çömlekleri, gelenekleri benziyor. Son bulduğumuz 6-7 santim boyunda, birkaç santim inceliğinde bir eser" dedi.
17.08.2022 Kültür Sanat
Balık fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Hamsi, istavrit, barbun ve mezgit...
Balık fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Hamsi, istavrit, barbun ve mezgit... Balık fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Hamsi, istavrit, barbun, mezgit, alabalık, somon, sazan, yayın ve kefal, çipura ve levrek fiyatlarında son durum açıklandı. Kültür balıklarının satışından umduğunu bulamayan balıkçılar, yeni sezonu iple çekiyor.
28.06.2022 Ekonomi
Geçen sene kilosu 70 lira olan sardalya, 50 liradan tezgahlarda
Geçen sene kilosu 70 lira olan sardalya, 50 liradan tezgahlarda Çanakkale’de geçen sene kilosu 70 liraya kadar ulaşan sardalyanın kilosu 50 liradan tezgahlarda alıcı buluyor.
31.05.2022 Ekonomi
Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Benzin ve motorine yeni zam...
Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Benzin ve motorine yeni zam... Benzin ve motorin fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması. EPGİS resmen duyurdu. Benzin ve motorine zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın açıklamasına göre benzinin litre satış fiyatında 79 kuruş, motorinde 2 lira 25 kuruş artış oldu.
9.03.2022 Ekonomi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Kadının elinin değmediği bir ekonomi büyüyemez
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Kadının elinin değmediği bir ekonomi büyüyemez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Kadının elinin değmediği bir ekonomi büyüyemez. Bir hedefimiz var; kadınlarımızın sosyal hayatta, iş hayatında, siyasette daha fazla aktif rol almasını istiyoruz" dedi.
9.03.2022 Ekonomi
Balık fiyatları ile ilgili flaş uyarı! Hamsi, mezgit, istavrit, levrek, çipura...
Balık fiyatları ile ilgili flaş uyarı! Hamsi, mezgit, istavrit, levrek, çipura... Balık fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Soğuk hava ve fırtına etkili oldu, balık çeşitleri azaldı. Balıkçıların verdiği bilgiye göre; hamsi kilo 25, mezgit 20, istavrit 25, barbun 20, somon 70, levrek 90 ve çipura da 75 lira oldu.
9.03.2022 Ekonomi
Balık fiyatları arttı! Tezgahlarda yoğunluk azaldı! Kilosu...
Balık fiyatları arttı! Tezgahlarda yoğunluk azaldı! Kilosu... Ordu’da, artan balık fiyatları sonrası tezgahlarda hareketlilik azalırken, balıkçılar en çok istavrit balığına talep olduğunu belirtiyor.
13.02.2022 Ekonomi
Yurt dışında yüksek fiyatlara satılıyor! İzmir'de bulundu, 6 bin yıllık! 'Bizi heyecanlandıran bir eser'
Yurt dışında yüksek fiyatlara satılıyor! İzmir'de bulundu, 6 bin yıllık! 'Bizi heyecanlandıran bir eser' İzmir'in Bornova ilçesindeki Yeşilova Höyüğü'nde 6 bin yıllık tanrıça heykelciği bulundu. Baş ve ayak kısmı kırık olan 9 santimetre boyundaki heykelciğin, yurt dışına kaçırılan diğer bazı eserlerin de Anadolu'ya ait olduğunu ortaya koyması nedeniyle önem taşıdığı belirtildi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, "Yurt dışında özel koleksiyonlarda bulunan Batı Anadolu'ya ait özel eserleri, belki bu heykelcik sayesinde ileriki yıllarda geri alma olanağını bulmuş oluruz" dedi.
1.02.2022 Kültür Sanat
Lodos balık fiyatlarını da vurdu! 200 liraya çıktı...
Lodos balık fiyatlarını da vurdu! 200 liraya çıktı... Çanakkale'de etkili olan fırtına, balık fiyatlarını da vurdu. Hem lodos hem de sezon sonu olması nedeniyle lüferde fiyatların arttığını belirten balık hali esnafı Engin Tunç "Tezgahlarda fiyatı 180 liradan 200 liraya yükseldi" dedi.
1.12.2021 Ekonomi
Hamsi fiyatlarının düşmesini bekleyenlere kötü haber: 20 TL oldu
Hamsi fiyatlarının düşmesini bekleyenlere kötü haber: 20 TL oldu Birçok balıksever hamsi fiyatlarının düşmesini beklerken Samsun’da geçen hafta 10 TL olan hamsinin kilosu 20 TL’ye çıktı.
29.11.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Çipura ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çipura haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.