Cdu

Cdu

Son dakika cdu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cdu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cdu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cdu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cdu gelişmeleri de dahil olmak üzere 497 cdu haberi bulunmuştur. Tüm cdu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Almanya'dan Ukrayna'ya soğuk duş! Meclis Taurus füzesi sevkiyatını reddetti
Almanya'dan Ukrayna'ya soğuk duş! Meclis Taurus füzesi sevkiyatını reddetti Almanya Federal Meclisi’nde (Bundestag) bugün oylanan Ukrayna'ya Alman yapımı Taurus seyir füzeleri sevkiyatı önergesi, 690 milletvekilinden 495’inin aleyhte oyuyla reddedildi.
14.03.2024 Dünya
Almanya'da ‘çifte vatandaşlık’ için yeni tasarı! Türklerin rüyası gerçek oluyor
Almanya'da ‘çifte vatandaşlık’ için yeni tasarı! Türklerin rüyası gerçek oluyor Almanya'daki koalisyon hükümeti Alman vatandaşlığına geçiş koşullarını kolaylaştırıyor. Ülkede yaşayan milyonlarca kişiyi etkileyecek ‘çifte vatandaşlık’ için geri sayıma geçildi. İşte Olaf Scholz hükümetinin yeni tasarısı ile hayata geçecek değişiklikler...
9.01.2023 Dünya
Çifte vatandaşlık geliyor! 40 yıllık rüya gerçek oluyor
Çifte vatandaşlık geliyor! 40 yıllık rüya gerçek oluyor Almanya’daki Türkler yaklaşık 40 yılı aşkın süredir bekledikleri çifte vatandaşlık rüyasına ilk defa bu kadar yaklaştı. Vatandaşlık Yasası’nı hazırlayan vekillerden olan SPD milletvekili Hakan Demir, yaptığı açıklamada bu defa yasanın geçme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.
3.12.2022 Gündem
Almanya'da Scholz’a anket şoku: Yüzde 62’si memnun değil
Almanya'da Scholz’a anket şoku: Yüzde 62’si memnun değil Almanya’da Insa fikir araştırma enstitüsü tarafından yapılan ankete göre, katılımcıların yüzde 62’si Başbakan Olaf Scholz’dan memnun olmadığını belirtti.
21.08.2022 Dünya
Almanya'da doğalgaz sıkıntısına 'Türkiye' önerisi! Emeklilere 500 Euro prim desteği vererek...
Almanya'da doğalgaz sıkıntısına 'Türkiye' önerisi! Emeklilere 500 Euro prim desteği vererek... 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Almanya’nın kış aylarında doğalgazda sıkıntı yaşayacağı tahmin ediliyor. Bu sıkıntının aşılması için bir öneride bulunan Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (VUSR) Başkanı Marija Linnhoff, Alman emeklilerin kış aylarında Türkiye’de tatil yaparak, doğalgaz tüketiminin düşmesinde faydası olabileceğini söyledi. Türkiye’deki turizmciler de kış aylarında gelecek turistlerin turizme büyük faydası olacağına dikkat çekti.
10.05.2022 Ekonomi
Almanya Federal Meclisi Ukrayna'ya ağır silah sevkiyatını onayladı
Almanya Federal Meclisi Ukrayna'ya ağır silah sevkiyatını onayladı Almanya Federal Meclisi’nde Ukrayna'ya ağır silah göndermek için sunulan önerge, iktidardaki Sosyal Demokratlar (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) koalisyon ortaklarının yanı sıra Hristiyan Birlik partilerinin (CDU/CSU) destekleriyle onaylandı.
28.04.2022 Dünya
SPD'li Aydan Özoğuz, Alman Federal Meclisi Başkanvekili seçildi
SPD'li Aydan Özoğuz, Alman Federal Meclisi Başkanvekili seçildi Almanya'da Sosyal Demokrat Partili (SPD) Aydan Özoğuz, Federal Meclis (Bundestag) Başkanvekilliğine ilk kez seçilen Türk kökenli milletvekili oldu.
26.10.2021 Dünya
Angela Merkel'den veda ziyareti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi
Angela Merkel'den veda ziyareti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
16.10.2021 Siyaset
Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP arasında koalisyon görüşmeleri  başladı
Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP arasında koalisyon görüşmeleri başladı Almanya'da 26 Eylül'de düzenlenen genel seçimlerin ardından Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) arasında yeni hükümeti kurma hedefiyle ön görüşmelere başlandı.
7.10.2021 Dünya
Almanya'da seçim sonrası şok! 'Türk Armin' partisinden istifa etti
Almanya'da seçim sonrası şok! 'Türk Armin' partisinden istifa etti Almanya'da Başkanlık yarışını kaybeden Hristiyan Demokrat Armin Laschet, CDU Genel Başkanlığı'ndan istifa etti.
7.10.2021 Dünya
Seçimlerden sonra SPD'li Aydan Özoğuz ‘Alman Meclisi’ne başkan adayı
Seçimlerden sonra SPD'li Aydan Özoğuz ‘Alman Meclisi’ne başkan adayı Son dakika haberine göre; Almanya’da kulislerde Federal Meclis Başkanlığı için Türk kökenli milletvekili SPD’li Aydan Özoğuz’un ismi konuşuluyor. Özoğuz’ın göçmen ve kadınları temsilen bu göreve getirileceği iddia ediliyor.
30.09.2021 Dünya
Almanya'da seçimleri kazanan belli oldu! Angela Merkel'in partisine büyük şok: Gelmiş geçmiş en kötü sonuç...
Almanya'da seçimleri kazanan belli oldu! Angela Merkel'in partisine büyük şok: Gelmiş geçmiş en kötü sonuç... Son dakika haberine göre; Federal Seçim Kurulu, 20. Dönem Federal Meclisin oluşması için yapılan genel seçimlerin geçici resmi sonuçlarını açıkladı. Almanya'da yapılan genel seçimlerde Sosyal Demokrat Parti (SPD) oyların yüzde 25,7'sini alarak birinci oldu.
27.09.2021 Dünya
Olaf Scholz kimdir? Almanya'nın yeni başbakanı Olay Scholz'in siyasi hayatı…
Olaf Scholz kimdir? Almanya'nın yeni başbakanı Olay Scholz'in siyasi hayatı… 'Scholzomat' diye anılan SPD'li siyasetçi Olaf Scholz, Almanya'da yapılaan federal seçimleri kazanarak Almanya’nın yeni başbakanı oldu. Peki, Olaf Scholz kimdir? İşte Almanya'nın yeni başbakanı...
27.09.2021 Gündem
Almanya seçim sonuçları! Almanya başbakanı kim oldu, Almanya’da seçimi kim kazandı?
Almanya seçim sonuçları! Almanya başbakanı kim oldu, Almanya’da seçimi kim kazandı? Almanya'da Merkel dönemi sona erdi. 60 milyon 400 bin seçmenin sandığa gittiği seçimde oyların yüzde 25,8'ini alan Sosyal Demokrat Parti (SPD) kazanan taraf oldu. Peki, Almanya başbakanı kim oldu, Almanya’da seçimi kim kazandı? İşte Almanya seçim sonuçları 2021…
27.09.2021 Gündem
Almanya’da başbakan adayı Laschet yeni hükümeti kurmak istiyor
Almanya’da başbakan adayı Laschet yeni hükümeti kurmak istiyor Almanya'da Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin başbakan adayı Armin Laschet, CDU/CSU'nun öncülüğünde bir koalisyon kurmak için elinden geleni yapacağını belirtti.
26.09.2021 Dünya
Almanya'da genel seçimde ilk sonuçlar açıklandı!
Almanya'da genel seçimde ilk sonuçlar açıklandı! Almanya’da seçmenler bugün Federal Meclis’in yeni üyelerini belirlemek için oy verdi. Almanya'da federal meclis seçimlerinde sandıklar kapandı. Ülkede oy verme işlemi tamamlanırken, ilk sonuçlar gelmeye başladı. Buna göre; Sosyal Demokrat Parti (SPD), en yakın takipçisi Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile arasındaki farkı açmaya başladı. Yeşiller/Birlik 90 partisinin oy oranı ise yüzde 15 düzeyinde. Hür Demokrat Parti (FDP) ve Almanya İçin Alternatif (AfD) yüzde 11, Sol Parti ise yüzde 5 oranında oy aldı.
26.09.2021 Dünya
Almanya'da tarihi gün! Seçmenler sandık başında...
Almanya'da tarihi gün! Seçmenler sandık başında... Son dakika haberi... 16 yıl boyunca Almanya ve AB’ye bugünkü şeklini veren Şansölye Angela Merkel’in halefinin kim olacağı bugün belli oluyor. SPD’nin adayı Olaf Scholz, başbakanlığa daha yakın gözüküyor. Ancak CDU/CSU’nun adayı Armin Laschet’in farkı kapatması sıkı bir yarış olacağına işaret ediyor.
26.09.2021 Dünya
Almanya’da tarihi seçim: Türkler kime oy verecek?
Almanya’da tarihi seçim: Türkler kime oy verecek? Yarın gerçekleştirilecek seçimlerle Almanya hatta tüm Avrupa siyaseti için bir devir sona erecek. Peki Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlar kime oy verecek?
25.09.2021 Siyaset
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in veda turunda zor anları
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in veda turunda zor anları Almanya Başbakanı Angela Merkel görevine veda etmesine sayılı günler kala veda turu kapsamında ülkenin kuzeyindeki kuş parkını ziyaret etti. Kuşlar ile vakit geçiren Merkel hayvanlara yem verdiği sırada zor anlar yaşadı.
24.09.2021 Dünya
Taziyede büyük skandal! Kahkahalar attılar!
Taziyede büyük skandal! Kahkahalar attılar! Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ve başbakan adayı Laschet’in sel felaketinden afet bölgesine ziyareti sosyal medyada tartışılıyor. Bölgede değerlendirmelerde bulunan ve halka destek mesajı veren siyasetçilerin Steinmeier konuşma yaparken arka tarafta neşe içinde güldükleri anlar adeta infial yarattı.
18.07.2021 Gündem
Alman istihbaratı WhatsApp yazışmalarını okuyabilecek
Alman istihbaratı WhatsApp yazışmalarını okuyabilecek Almanya'da istihbarat kurumlarına WhatsApp ve benzeri uygulamalardan yapılan şifreli yazışmaları okuma imkanı veren yasa tasarısı Federal Meclis’ten geçti.
10.06.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli Almanya görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli Almanya görüşmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Armin Laschet ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
30.01.2021 Gündem
Türk Armin'in, Prof. Dr. Uğur Şahin’in başarılarını öven sözleri gündemde
Türk Armin'in, Prof. Dr. Uğur Şahin’in başarılarını öven sözleri gündemde Almanya’da Angela Merkel’in partisi Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) yeni başkanı Armin Laschet’in mecliste Prof. Dr. Uğur Şahin'in başarılarından bahsettiği konuşması gündeme geldi. Birçok kullanıcı "İşte gerçek dost" paylaşımında bulundu.
19.01.2021 Dünya
Merkel'in partisi CDU’nun yeni başkanı Armin Laschet seçildi
Merkel'in partisi CDU’nun yeni başkanı Armin Laschet seçildi Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) yeni liderini seçti. İlk kez online ortamda oy kullanılan seçimde CDU'nun yeni lideri bilinen Armin Laschet oldu. Ilımlı göçmen politikasını savunan siyasetçi, Alman basını ve kimi politikacılar tarafından 'Türklerin Armin'i' olarak adlandırılıyor.
16.01.2021 Dünya
Merkel, Kovid-19'a karşı aşı geliştiren Prof. Dr. Şahin ve eşi Dr. Türeci'yi övdü
Merkel, Kovid-19'a karşı aşı geliştiren Prof. Dr. Şahin ve eşi Dr. Türeci'yi övdü Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Aşıyı bulanlardan birinin Türk kökenli Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci olmasından ve BioNTech ile Pfizer’da aşı için temel bilimsel katkıyı yapmalarından dolayı çok mutlu oldum." dedi.
7.12.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Cdu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cdu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.