Çanakkale Kara Savaşları

Çanakkale Kara Savaşları

Son dakika Çanakkale Kara Savaşları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çanakkale Kara Savaşları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çanakkale Kara Savaşları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çanakkale Kara Savaşları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çanakkale kara savaşları gelişmeleri de dahil olmak üzere 109 çanakkale kara savaşları haberi bulunmuştur. Tüm çanakkale kara savaşları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Anzaklar, Gelibolu Yarımadası'nda Ayin yaptı! Çanakkale'de hayatını kaybedenler anıldı
Anzaklar, Gelibolu Yarımadası'nda Ayin yaptı! Çanakkale'de hayatını kaybedenler anıldı Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yıl dönümünde Yeni Zelanda ve Avustralya Kolordusu Anzakların anısına 'Şafak Ayini Anma Töreni', Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Arıburnu önünde bulunan Anzak Koyu'nda düzenlendi. Yeni Zelanda ve Avustralya'dan gelen binlerce kişi, 109 yıl önce savaşta hayatını kaybeden atalarını törenle andı.
25.04.2024 Gündem
Çanakkale Kumkale'de Türk mezarlığındaki Fransız Anıtı sahte çıktı
Çanakkale Kumkale'de Türk mezarlığındaki Fransız Anıtı sahte çıktı Çanakkale Kara Savaşları sırasında Fransızların çıkarma yaptığı Kumkale bölgesindeki Türk mezarlığına yapılan Fransız Anıtı'nın sahte olduğu ortaya çıktı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsani ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mithat Atabay, "Fransız askerlerinin anısına 25-26 Nisan 1915 tarihi" şeklinde Fransızca bir açıklama yazılan anıtın 1920 yılında Yunanlılar tarafından yaptırıldığını ve anıtın sahte olduğunu söyledi. Atabay, buraya bir Fransız Anıtı yapılmasının uluslararası hukuk açısından da yanlış bir davranış olduğunu ifade etti.
1.11.2023 Gündem
57 yıla sığan dev bir tarih! "Yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı"
57 yıla sığan dev bir tarih! "Yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı" Çocukluğunda ailesindeki kayıplarla sarsıldı. Gençliği Çanakkale’den Trablusgarp’a, Doğu Cephesi’nden Kurtuluş Savaşı’na, cephelerde geçti. 39 yaşında Meclis Başkanı, 42 yaşında Cumhurbaşkanı oldu. “Uçurum kenarında yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı.
29.10.2023 Gündem
Çanakkale Kara Savaşları'nın 107nci yıl dönümünde şehitler anıldı
Çanakkale Kara Savaşları'nın 107nci yıl dönümünde şehitler anıldı Çanakkale Kara Savaşları 107nci yıl dönümünde Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törende şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler anıldı. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çanakkale tek vücut olmuş Türk milletinin birlikte atan kalbi, beraber yürüdüğü yol, her şeyini feda etmeye hazır olarak kenetlendiği inanmışlıktır" dedi.
24.04.2022 Gündem
Bakan Ersoy: "Çanakkale, insan hayatına duyulan saygının en uç koşullarda bile esnemediğinin belgesidir"
Bakan Ersoy: "Çanakkale, insan hayatına duyulan saygının en uç koşullarda bile esnemediğinin belgesidir" Çanakkale Kara Savaşları’nın 107. yıl dönümünü anma etkinliklerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çanakkale, medeniyetimizde insana verilen değerin, insan hayatına duyulan saygının en uç koşullarda bile esnemediğinin, savaşın yıkımına şahit olan gözlerin yine de insana bakışının değişmediğinin belgesidir. Bunun aksini söyleyenlerin yalanları da Çanakkale cephelerinin gerçeği karşısında mağlup olmuştur" dedi.
24.04.2022 Siyaset
Gülhun ve İlker Gürbüz çifti 12 gün boyunca İzmir’den Çanakkale’ye kürek çekecekler
Gülhun ve İlker Gürbüz çifti 12 gün boyunca İzmir’den Çanakkale’ye kürek çekecekler Savaşsız bir dünya hayali ile 2015'te Çanakkale'ye kürek çeken Gülhun ve İlker Gürbüz çifti, kanoyla 12 gün sürecek yeni deniz seferine çıkıyor. İzmir’den yola çıkarak, 23 Nisan’da Çanakkale’de olmayı hedefliyorlar.
9.04.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağlatan belgesel: ‘Gözleri yaşlı izledim’
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağlatan belgesel: ‘Gözleri yaşlı izledim’ Çanakkale Savaşları sırasında, 25 Nisan 1915'te Gelibolu Yarımadası’ndaki Ertuğrul Koyu’na çıkarma yapan 3 bin askerden oluşan İngiliz kuvvetini, komutasındaki 67 askeriyle 32 saat süren mavzer atışlarıyla sahilde durduran Ezineli Yahya Çavuş’un kahramanlık destanının anlatıldığı belgeselin galası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Troya Müzesi'nde yapıldı. Yapımcılığını Nihal Ağırbaş, senaristliğini ise Ömer Erbil'in yaptığı belgeseli izleyenler duygusal anlar yaşadı. Belgesel gösteriminin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben doğrusu gözleri yaşlı olarak izledim, ağladım" dedi.
14.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale Kara Savaşlarının 105'inci yıl  dönümü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale Kara Savaşlarının 105'inci yıl dönümü mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tarihimiz boyunca amacımız, her zaman bağımsızlığımızı korumak ve barışı tesis etmek olmuştur. Tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen savaşın, terörün, şiddetin yerine barışı, huzuru ve insani değerleri ikame edene kadar bu mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız." ifadesini kullandı.
25.04.2020 Siyaset
Bakan Pakdemirli açıkladı! Gelibolu’daki yangında son durum...
Bakan Pakdemirli açıkladı! Gelibolu’daki yangında son durum... Çanakkale Gelibolu'daki orman yangınının büyük oranda kontrol altına alındığı bildirildi. Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli bölgede patlamaların olduğu iddiasını doğrularken “Bölge bir savaş geçirmiş bölge olduğu için yer yer mühimmat olduğu için yer yer patlamalar meydana geldi” ifadelerini kullandı.
11.08.2019 Gündem
Çanakkale Gelibolu'daki orman yangınına havadan müdahale başladı
Çanakkale Gelibolu'daki orman yangınına havadan müdahale başladı Çanakkale Kara Savaşları'nın yaşandığı, şehitliklerin ve anıtların bulunduğu Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Eceabat ilçesine bağlı Behramlı köyü yakınlarında dün akşam saat 22.30'da başlayan yangın sabaha dek kontrol altına alınamadı. Günün aydınlanmasıyla birlikte yangınla helikopterler ile havadan yangına müdahale başlatıldı.
11.08.2019 Yaşam
Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını
Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını Çanakkale Kara Savaşları'nın yaşandığı, şehitliklerin ve anıtların bulunduğu Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Eceabat ilçesine bağlı Behramlı köyü yakınlarında orman yangını çıktı.
10.08.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anzak Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anzak Günü mesajı Cumhurbaşkan Erdoğan, "Anzak Günü münasebetiyle ülkemizde bulunan misafirlerimiz aracılığıyla tüm dünyaya barış çağrılarımızı yineliyoruz."
25.04.2019 Gündem
Bakan Ersoy açıkladı: Kararname hazırlandı, gönderdik
Bakan Ersoy açıkladı: Kararname hazırlandı, gönderdik Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yurt dışına çıkartılmış kültür hazinelerinin Türkiye'ye getirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek "Sadece Truva hazineleriyle ilgili değil, aslında tüm yurt dışında tespit edebildiğimiz hazinelerle ilgili bir çalışma var. Açıkçası birkaç ay içinde bununla ilgili bir çalışma daha başlattık. Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü'nü 'Kaçakçılık Daire Başkanlığı' şekline getireceğiz. Bununla ilgili kararname hazırlandı, gönderdik." dedi.
24.04.2019 Gündem
Bakan'dan 104'üncü yıl mesajı: En anlamlı cevap bu topraklarda verilmiştir
Bakan'dan 104'üncü yıl mesajı: En anlamlı cevap bu topraklarda verilmiştir Çanakkale Kara Savaşları’nın 104’üncü yıl dönümünde Şehitler Abidesi’nde anma töreni düzenlendi. Törende, gurur ve hüzün bir arada yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çanakkale müdafaası, aziz milletimizin sadece vatan topraklarını savunduğu bir mücadele değildir. Mehmetçik savaş alanında, inancı gereği taşıdığı metaneti ve merhametiyle insanlık değerlerini de savunmuş, korumuş ve kurtarmıştır. Bugün dünyada hızla yayılan ırkçılık ve İslamofobi’ye en anlamlı cevap bu topraklarda verilmiştir" dedi.
24.04.2019 Gündem
Dedemizin izinde...
Dedemizin izinde... Çanakkale Kara Savaşları’nın 103’üncü yıl dönümünde üniversite, askeri lise ve harp okulu öğrencileri ile izciler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 10 bin kişi, 57’nci Alay Vefa yürüyüşü gerçekleştirdi
25.04.2018 Gündem
Bakan Bak: Türk futbolu için inşallah hayırlı bir karar çıkar
Bakan Bak: Türk futbolu için inşallah hayırlı bir karar çıkar Çanakkale Kara Savaşları’nın 103’üncü yıl dönümünün anma törenleri kapsamında 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü'ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci karşılaşmasında yarıda kalan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini değerlendirdi.
25.04.2018 Fenerbahçe
Sabah namazını kılıp yürüyüşe geçtiler
Sabah namazını kılıp yürüyüşe geçtiler Çanakkale Kara Savaşları'nın 103'üncü yıldönümü anma törenleri kapsamında üniversite, askeri lise ve harp okulu öğrencileri ile izciler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 10 bin kişi, 57.nci Alay Vefa yürüyüşü gerçekleştirdi.
25.04.2018 Gündem
Dedem olsa ‘düşman’ derdi ama ben dost görüyorum!
Dedem olsa ‘düşman’ derdi ama ben dost görüyorum! Çanakkale Kara Savaşlarının 103’üncü yıl törenine katılan İngiliz Bakan Duncan, “Büyükbabam o dönem burada olsa Türk askerine düşman olarak bakardı ama ben dostum olarak bakıyorum” dedi
24.04.2018 Gündem
Anzakları taşıyan yolcu otobüsü yandı
Anzakları taşıyan yolcu otobüsü yandı Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı anma törenleri için kente gelen Anzakları taşıyan yolcu otobüsü, Ayvacık ilçesi yakınlarında yandı.
24.04.2018 Yaşam
‘Dünya üzerimize çullandı ama bizi yıkamazlar’
‘Dünya üzerimize çullandı ama bizi yıkamazlar’ Çanakkale Kara Savaşları’nın 102’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “57. Alay Vefa Yürüyüşü”nün kapanış töreni, Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde yapıldı.
29.09.2021 Gündem
Diplomatik misafir
Diplomatik misafir İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Çanakkale Kara Savaşları’nın 102. yılı törenleri için görme engelli eşi Maggie Moore’un rehber köpeği “Star Morre”a akreditasyon kartı çıkartıldı.
24.04.2017 Yaşam
SOLOTÜRK çocuklar için havalandı!
SOLOTÜRK çocuklar için havalandı! Çanakkale'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında gösteri uçuşu gerçekleştiren SOLOTÜRK, izleyenlerin nefesini kesti.
23.04.2017 Yaşam
Anzak Koyu'na "özel timli" koruma
Anzak Koyu'na "özel timli" koruma Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yılı dolayısıyla organize edilen 24 ve 25 Nisan'daki törenler için Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'na gelecek yerli ve yabancı konukların güvenliği, özel ekipmanlarla donatılmış personelin de aralarında yer aldığı jandarma ekiplerince sağlanacak.
29.09.2021 Gündem
Gözaltına alınan emekli astsubay: Gizlilik üst seviyede tutuluyordu
Gözaltına alınan emekli astsubay: Gizlilik üst seviyede tutuluyordu Çanakkale’de Fethullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ’Rıza’ kod adlı 55 yaşındaki emekli astsubay R.Ü., örgüt içindeki askeri yapılanmayı anlattı. Kendilerinden AK Parti taraftarıymış gibi görünmelerinin istendiğini ve bağlantıların nasıl kurulup himmet toplandığını detaylarıyla anlattı.
29.09.2021 Gündem
Anzaklar’ın torunlarından dedelerine örgü gelincik
Anzaklar’ın torunlarından dedelerine örgü gelincik Çanakkale’de savaşan Anzakların torunları, Çanakkale Kara Savaşları’nın 101...
21.04.2016 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Çanakkale Kara Savaşları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çanakkale kara savaşları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.