Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Son dakika Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.515 çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Memur maaşları erken yatar mı? Ramazan bayramı öncesi memur maaşları hesaplara yatacak mı, ne zaman yatacak?
Memur maaşları erken yatar mı? Ramazan bayramı öncesi memur maaşları hesaplara yatacak mı, ne zaman yatacak? Memur Nisan maaşı ödeme tarihi milyonların merak konusu oldu. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığında emeklilerin bayram ikramiyesi alacağı tarihler belli olmuştu. Geçtiğimiz bayram hem maaşlar hem de ikramiyeler yatmıştı. Bu yıl Ramazan bayramının 10 Nisan'a denk gelmesi, 1,5 gün idari izin olması memur maaşlarının ödeme tarihlerini öne çeker mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklayacağı son dakika bilgisiyle memur maaşları erken yatar mı sorusunun cevabı da netlik kazanacak.
1.04.2024 Ekonomi
Memur maaşları erken yatacak mı, emekli memur maaşı ne zaman yatacak? Maaşlar bayramdan önce yatar mı, bayramdan önce nisan ayı maaşları verilecek mi?
Memur maaşları erken yatacak mı, emekli memur maaşı ne zaman yatacak? Maaşlar bayramdan önce yatar mı, bayramdan önce nisan ayı maaşları verilecek mi? Ramazan ayının bitmesiyle vatandaşlar bayramı karşılayacak. Her ayın 15’inde maaşlarını alan memurlar ise bayram öncesinde maaşlarının yatıp yatmayacağına yönelik sorgulamalarını arttırdı. Bayram öncesi alışveriş yapacaklar ya da bayram tatilini değerlendirecek memurlar 10-12 Nisan tarihleri arasında idrak edilecek bayram öncesi “Memur maaşları bayramdan önce yatar mı?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, nisan ayı memur maaşları erken yatacak mı, memurlar nisan maaşlarını ne zaman alacak, bayram öncesi memur maaşları yatar mı?
29.03.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça, artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız" dedi.
16.03.2024 Gündem
Adana’da TYP kapsamında bin 500 kişi işe alınacak! "Büyük kayıplar yaşadık"
Adana’da TYP kapsamında bin 500 kişi işe alınacak! "Büyük kayıplar yaşadık" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adana’da Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde bin 500 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.
7.03.2024 Adana
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde, istiflenen tonlarca siyanürlü toprak sel olup aktı. İlk tespitlere göre 9 kişi toprak altında kaldı. 400 kişiyle arama kurtarma çalışması başlatılırken bölgede çevre felaketi yaşanmasından endişesi ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan toprak kaymasıyla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da “Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık” açıklamasını yaptı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da gerekli incelemeleri yapmak üzere 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.
14.02.2024 Gündem
Bakan Işıkhan'la kritik görüşme! 3600 ek gösterge açıklaması
Bakan Işıkhan'la kritik görüşme! 3600 ek gösterge açıklaması Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kamu görevlileri ve emeklilerinin hayata geçmesini beklediği birinci dereceye 3600 ek gösterge çalışmasının bir an önce başlaması ve çalışmanın ivedi olarak TBMM'ye sunulmasını bekliyoruz" dedi.
13.02.2024 Ekonomi
e devlette teslim edilebilir ne demek, e devlette tedarik edilmedi banka talimatı verilmedi teslim edilmedi ne anlama geliyor? Eğitim materyali yardımı teslim edildi ne demek?
e devlette teslim edilebilir ne demek, e devlette tedarik edilmedi banka talimatı verilmedi teslim edilmedi ne anlama geliyor? Eğitim materyali yardımı teslim edildi ne demek? Eğitim materyali yardımı teslim edildi ne demek, eğitim materyali yardımı teslim edilebilir ne anlama geliyor? Sorusunun yanıtı için aramalar arttı. Eğitim Materyali Yardımı, muhtaç ailelerin çocuklarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla devlet tarafından sağlanan bir yardımdır. Okul kıyafeti, kırtasiye malzemeleri gibi temel eğitim ihtiyaçları bu yardımı kapsıyor. Birçok kişi Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan eğitim materyali yardımının teslim edilebileceğini belirten yazının, 'teslim edildi' şekline dönmesinin ardından e devlette teslim edilebilir ne demek, sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
8.02.2024 Ekonomi
MEB harekete geçti! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan meslek edindirme kursları hamlesi
MEB harekete geçti! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan meslek edindirme kursları hamlesi Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu. Yeni dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024-2028 Stratejik Planı’nda meslek edindirme kurslarına ilişkin önemli bir hedef koydu.
7.02.2024 Gündem
Erken emeklilik fırsatı geliyor! Şartlar değişiyor, işte yaş ve prim detayı
Erken emeklilik fırsatı geliyor! Şartlar değişiyor, işte yaş ve prim detayı Erken emekli olmak isteyenler uzun süredir bekliyordu. 7200 gün şartı değişiyor. Esnafa erken emeklilik fırsatı sunacak Bağ-Kur 7200 gün emeklilik şartları gündemdeki yerini koruyor. Bağ-Kur ve SSK arasındaki prim eşitlemesi için harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. İşte detaylar...
30.01.2024 Çalışma Hayatı
Banka hesaplarınızı kontrol edin! Ödemeler yatırılmaya başladı
Banka hesaplarınızı kontrol edin! Ödemeler yatırılmaya başladı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamuda çalışan işçilerin ilave tediye ödemelerinin birinci yarısının bugün itibarıyla başladığını duyurdu.
26.01.2024 Ekonomi
ABD'nin Suriye'den çekileceği iddialarına MSB'den ilk yorum
ABD'nin Suriye'den çekileceği iddialarına MSB'den ilk yorum Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından ABD'nin Suriye'den çekileceği iddialarıyla ilgili açıklama yapıldı. Sözleşmeli askerlerin maaş ve tazminatlarıyla ilgili de açıklama yapan kaynaklar terörle mücadeledeki son durumu da paylaştı.
25.01.2024 Gündem
Emekliye ek zam müjdesi! SSK, Bağkur maaş hesabı değişti, ödeme tarihi belli oldu
Emekliye ek zam müjdesi! SSK, Bağkur maaş hesabı değişti, ödeme tarihi belli oldu Emekli maaşına çifte zam geliyor. SSK, Bağ-Kur emekli kök maaş zammı belli oldu. 6 aylık enflasyon oranı yüzde 37,57 olarak kesinleşti. Bu rakam refah payı hariç emekliye zam oranı oldu. Emekli kök maaş zammı ve SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı düzenlemesi ile milyonlar alım gücü artacak. SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam düzenlemesi için çalışmalar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarında iyileştirmeye yönelik çalışma önümüzdeki hafta Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. İlave zam ocak maaşlarına yetişecek mi? İşte cevabı...
13.01.2024 Emekli
Emekli ile memura seyyanen zam ve refah payı müjdesi! Yeni zamlı maaşlar belli oldu
Emekli ile memura seyyanen zam ve refah payı müjdesi! Yeni zamlı maaşlar belli oldu Memur emeklilerinin ardından zam oranı yüzde 37.57'de kalan emekli işçi, çiftçi, esnafa refah payı verilmesi için hazırlıklarda sona gelindi. Ocak-Haziran dönemi için SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57 olurken, yüzde 15 toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile memur ve memur emeklisi zam oranı yüzde 49,25 oldu. Erdoğan'ın talimatıyla emekliye ek zam ve 2024 en düşük emekli maaşı için çalışma yapılıyor. Emekliler için bütçe sınırları sonuna kadar zorlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yapılan çalışmada SSK, Bağ-Kur emeklilerine verilecek refah payının seyyanen bir artış değil yüzde 11.68'lik açığı kapatacak oransal bir düzenleme olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a sunulan bu çalışmanın, Kabine toplantısında da değerlendirilmesi bekleniyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranının yüzde 44-45 olabileceği belirtiliyor. Emekliye refah payı ne kadar olacak? İşte refah payı hesabı ile SGK ek ödemeli emekli kök maaş tablosu...
9.01.2024 Emekli
Bakan Koca'dan 'Mossad ajanı' doktor iddiasına yanıt
Bakan Koca'dan 'Mossad ajanı' doktor iddiasına yanıt Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "MOSSAD ajanlarına karşı gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde şahıslar arasında iddia edildiği gibi yabancı uyruklu doktor yoktur. Doktor olduğu iddia edilen yabancı uyruklu şahıs temizlik görevlisidir" dedi.
8.01.2024 Gündem
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
2000 sonrası kademeli emeklilik olacak mı? 2000 sonrasına kademeli emeklilik var mı, kademeli emeklilik gelecek mi?
2000 sonrası kademeli emeklilik olacak mı? 2000 sonrasına kademeli emeklilik var mı, kademeli emeklilik gelecek mi? EYT yasasının ardından 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddeleri arasında erken emeklilik teklifi olup olmadığını sorguluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışma kapsamında, sigorta başlangıç tarihleri 1999 sonrası olanlar için kademeli emeklilik sisteminin onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları takdirde emekli olabilecek. Peki, 2000 sonrası kademeli emeklilik olacak mı? 2000 sonrasına kademeli emeklilik var mı, kademeli emeklilik gelecek mi? Kademeli emeklilik şartları neler?
5.01.2024 Emekli
Patrondan skandal hareket! Bakanlık harekete geçti
Patrondan skandal hareket! Bakanlık harekete geçti Kocaeli'de işçisinin yemeğini ve servisini kesmesiyle gündeme gelen Tezcan Galvaniz fabrikasında patron, bir işçinin elindeki kağıtları suratına fırlattı. Patronun işçiye hakaret de ettiği ileri sürülürken, yaşananlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
2.01.2024 Gündem
Asgari ücret Resmi Gazete'de yayımlandı mı? 27 Aralık yeni asgari ücret Meclis'ten geçti mi?
Asgari ücret Resmi Gazete'de yayımlandı mı? 27 Aralık yeni asgari ücret Meclis'ten geçti mi? İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonunu için gözler Beştepe’ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zam oranını belirlemek için partisinin genel merkezinde işçi ve işverenlerle bir araya geldi. Peki, Asgari ücret Meclis’ten geçti mi 27-28 Aralık, yeni asgari ücret Resmi Gazete'de yayımlandı mı?
27.12.2023 Gündem
Yaşar Okuyan kimdir? Eski Bakan Yaşar Okuyan neden öldü? Yaşar Okuyan kaç yaşında öldü?
Yaşar Okuyan kimdir? Eski Bakan Yaşar Okuyan neden öldü? Yaşar Okuyan kaç yaşında öldü? Yaşar Okuyan kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi hastanesinde hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamada Yaşar Okuyan'ın hastalığı çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiği öğrenildi. Peki Yaşar Okuyan kaç yaşında öldü?
26.12.2023 Gündem
Eski Bakan Yaşar Okuyan hayatını kaybetti
Eski Bakan Yaşar Okuyan hayatını kaybetti Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
26.12.2023 Gündem
Asgari ücret son toplantı ne zaman? 2024 asgari ücrette üçüncü toplantı tarihi...
Asgari ücret son toplantı ne zaman? 2024 asgari ücrette üçüncü toplantı tarihi... Asgari ücret zammının belli olacağı son toplantı hakkında araştırmalar sürerken AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu açıklam yaptı. Tespit komisyonu tarafından belirlenen asgari ücret son toplantı ne zaman? Asgari ücret tespit komisyonu son kez ne zaman toplanacak?
25.12.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret zammı açıklaması!
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret zammı açıklaması! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Son 5 aylık TÜİK verilerine göre TÜFE, yüzde 33,66 olarak gerçekleşmiştir. Enflasyon farkı ile birlikte 2024 Ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağı tahmin edilmektedir” dedi.
22.12.2023 Ekonomi
ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI CANLI YAYIN || Asgari ücret 2. toplantı bitti mi, Asgari ücret toplantısı canlı yayın hangi kanalda, canlı izlenebiliyor mu?
ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI CANLI YAYIN || Asgari ücret 2. toplantı bitti mi, Asgari ücret toplantısı canlı yayın hangi kanalda, canlı izlenebiliyor mu? Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısı başladı. Toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşması bekleniyor. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde başladı. Asgari ücret toplantısı canlı izleme linki araştırılıyor. Peki, Asgari ücret toplantısı canlı yayın hangi kanalda? ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI CANLI YAYIN ile izlenebiliyor mu? Asgari ücret canlı izle seçeneği var mı?
18.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret zammı için ikinci toplantı sona erdi
Asgari ücret zammı için ikinci toplantı sona erdi Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında bugün ikinci toplantısı için bir araya geldi. Toplantı saat 15.00 itibari ile sona erdi.
18.12.2023 Ekonomi
Bağkur emekli maaş zammı için gözler son veride! 2024 Bağkur emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük Bağkur emekli maaşı tahmini
Bağkur emekli maaş zammı için gözler son veride! 2024 Bağkur emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük Bağkur emekli maaşı tahmini Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK emeklileri yeni yıl zamları için ocak ayında açıklanacak enflasyon verisini bekliyor. Emekli ve memur maaşları enflasyon farkına göre hesaplanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre enflasyon kasım ayında aylık bazda yüzde 3,28 artarken, yıllık bazda ise enflasyon yüzde 61,98 oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret zammı için yoğun bir çalışma takviminin içinde. En düşük emekli maaşı temmuz ayında 7.500 TL’ye yükselmişti. Enflasyon ile belirlenen rakamlara refah payı da ekleniyor.
14.12.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.