Çalışma

Çalışma

Son dakika çalışma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çalışma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çalışma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çalışma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çalışma gelişmeleri de dahil olmak üzere 71.348 çalışma haberi bulunmuştur. Tüm çalışma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Minibüs Çığ altında kaldı, aylar sonra ortaya çıktı! O anlar saniye saniye kaydedildi
Minibüs Çığ altında kaldı, aylar sonra ortaya çıktı! O anlar saniye saniye kaydedildi Van'da aralık ayında etkili olan kar ve tipi nedeniyle Van-Bahçesaray kara yolunda, çığla 20 metre sürüklenen minibüs, yaklaşık 5 ay sonra karların erimesiyle ortaya çıktı. 132 gün kapalı olan yol da ulaşıma açıldığı belirtildi.
2.05.2024 Gündem
MSB kaynakları açıkladı: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği
MSB kaynakları açıkladı: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak sınır birliklerinin Türkiye’nin operasyon bölgelerine yakın noktalarda üs bölgeleri kurmasına ilişkin, “Bu faaliyetler bizimle koordineli şekilde gerçekleştirilmektedir. Bundan sonraki süreçte; PKK’nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgede yaşayan sivil Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve ülkemiz arasında çalışmalar koordineli olarak devam edecektir.” açıklamasını yaptı.
2.05.2024 Gündem
DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: "Çukurova'da öncelikli hedef Belediye Evleri, desteğe hazırız"
DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: "Çukurova'da öncelikli hedef Belediye Evleri, desteğe hazırız" Adana'nın Çukurova ilçesinde Belediye Evleri Mahallesinin kentsel ve yerinde dönüşüm olarak öncelikli hedef olması gerektiğini belirten Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Sektör ve bileşenleriyle DAİMFED olarak gerekli desteğe hazırız" dedi.
2.05.2024 Adana
Herkes alanlarda onlar ekmek parası peşinde! Çalışmaya devam ettiler
Herkes alanlarda onlar ekmek parası peşinde! Çalışmaya devam ettiler Adana’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yüzlerce kişi kutlama yaparken, simit ve su satanlar ise, ekmek parası için kutlama alanındaki bariyerlerin arkasında çalışmaya devam etti.
2.05.2024 Adana
Bu saatlerde vücudun çalışma hızı yüzde 100'e çıkıyor; Basit formülü var! Kaşık kaşık tüketilmiyor!
Bu saatlerde vücudun çalışma hızı yüzde 100'e çıkıyor; Basit formülü var! Kaşık kaşık tüketilmiyor! Vücuttaki herhangi bir değimi metabolizmayı anında etkiler. Ancak kimileri düzensiz bir metabolizmaya sahipken boşaltım sistemi saat gibi işler. Her sabah düzenli olarak tuvalete çıkmanın aslında basit bir formülü olduğu bulundu.
2.05.2024 Yaşam
ABD'de yaşama hayali Green Card: 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? Green Card (ABD Yeşil kart) sonuçları nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı
ABD'de yaşama hayali Green Card: 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? Green Card (ABD Yeşil kart) sonuçları nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı Green Card sonuçlarını öğrenmeye sadece 3 gün kaldı. Başvuru yapanların sıklıkla ziyaret ettiği internet sitelerinden birisi de ABD Yeşil Kart için oldu. Son 3 gün kaldı. Amerika'da oturma ve çalışma izni alamabilmek için geçtiğimiz aylarda başvurusu yapılan Green Card, çıktığı takdirde kişiye Amerika'da yaşama şansı veriyor. DV program isimli sayfayla açıklanması beklenen 2024 Green Card sonuçları başvuru numaralarıyla birlikte takip edilebiliyor.
2.05.2024 Gündem
Kıdem tazminatı ile ilgili yeni gelişme! Reform sinyali geldi, işte detaylar
Kıdem tazminatı ile ilgili yeni gelişme! Reform sinyali geldi, işte detaylar Çalışma hayatının en önemli konularından biri olan kıdem tazminatı, çalışanlar için büyük önem taşıyor. Çalışanların hak ettikleri tazminata kavuşabilmeleri için yerine getirmeleri gereken iki temel şart bulunuyor. Kıdem tazminatı alabilmek için aynı işyerinde 1 yıl yada daha uzun süre çalışmış olmak gerekiyor. Ayrıca çalışanın iş akdinin iş veren tarafından sonlandırılmış olması gerekiyor. Tazminat hakkı ile ilgili işverenlerin değişiklik talebi bulunuyor. İşte detaylar...
2.05.2024 Ekonomi
Green Card başvuru sonuçları ne zaman açıklanıyor, 4 Mayıs Grren Card sonuçları saat kaçta açıklanacak? DV Lottery green card sonuçları sorgulama
Green Card başvuru sonuçları ne zaman açıklanıyor, 4 Mayıs Grren Card sonuçları saat kaçta açıklanacak? DV Lottery green card sonuçları sorgulama Green Card sonuçları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Amerika'da oturum ve çalışma izni alabilmek için geçtiğimiz yıl müracaatta bulunan vatandaşlar, Green Card sonuçlarının açıklanacağı tarihi sorguluyor. DV Program isimli sayfa aracılığıyla açıklanacak olan 2024 Green Card sonuçları, elde edilen başvuru numarası aracılığıyla ekran üzerinden takip edilebilecek. Peki, Green Card ne zaman açıklanıyor? Green Card sonuçları 4 Mayıs’ta saat kaçta açıklanıyor
1.05.2024 Gündem
Şehit Rıdvan Gürsoy'a son veda
Şehit Rıdvan Gürsoy'a son veda Kocaeli'de tersanede geçirdiği kazada yaralanarak, 2 yıldır tedavi gördüğü hastanede dün şehit olan Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy (24), memleketi Kütahya’da toprağa verildi.
1.05.2024 Gündem
İYİ Parti'li Başkanın istifasıyla yönetim düştü!
İYİ Parti'li Başkanın istifasıyla yönetim düştü! İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden sonra Yomra İlçesinin Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık’ın ardından kendisininde istifa ettiğini açıkladı. Başkan, “İYİ Parti’nin oyları gün gün eridi. Bizler sürecin gittiği noktanın farkındaydık fakat partimize zarar vermemek adına genel merkezin aldığı kararlar başarıya götürmeyecek olsa da uyguladık” dedi.
1.05.2024 Gündem
1 Mayıs işçi bayramında bankalar tatil mi, bugün bankalar açık mı kapalı mı? 1 Mayıs’ta bankalar çalışıyor mu?
1 Mayıs işçi bayramında bankalar tatil mi, bugün bankalar açık mı kapalı mı? 1 Mayıs’ta bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs İşçi Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken bayramın hafta içine denk gelmesi nedeniyle banka işi olanlar 1 Mayıs Çarşamba gününde bankaların çalışma durumunu sorgulamaya başladı. Resmi tatillerde bankalar kapalı oluyor. Peki, bugün bankalar açık mı, 1 Mayıs bankalar kapalı mı? Bankalar bugün açık mı, 1 Mayıs bankalarda havale, EFT işlemi yapılıyor mu?
1.05.2024 Gündem
İşe yürüyerek gitmemek için bisiklet çaldı! O anlar saniye saniye kameralara yakalandı
İşe yürüyerek gitmemek için bisiklet çaldı! O anlar saniye saniye kameralara yakalandı Adana'nın Seyhan ilçesi'nin Kocavezir Mahallesi’nde restoranın paket servisi için kullandığı elektrikli bisikleti, gidon kilidini kırıp sürükleyerek çalan kişi güvenlik kamerasına saniye saniye yakalandı. Sanık ifadesinde, "“Çalıştığım iş yeri, evime oldukça uzak. Her gün yürüyerek gitmek zorunda kalıyordum. İşe gidip gelmek için çaldım" dedi.
1.05.2024 Yerel Haberler
Bolu dağı tüneli uzatılıyor! Temmuz ayında inşaatı başlıyor
Bolu dağı tüneli uzatılıyor! Temmuz ayında inşaatı başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nin heyelanlara karşı güçlendirilmesine yönelik 2. Etap çalışmalarının temmuz ayında başlayacağını açıkladı.
1.05.2024 Ekonomi
İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği: Flamalı gruba polis müdahale etti
İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği: Flamalı gruba polis müdahale etti 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılırken meydana yürümek isteyen gruplara polis müdahalede bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanına ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıran 210 şahıs gözaltına alınmıştır." dedi. İşte dakika dakika yaşananlar...
1.05.2024 Gündem
Milyonlarca çalışan bekliyordu, esnek çalışma modeli geliyor! Hangi sektörleri kapsıyor?
Milyonlarca çalışan bekliyordu, esnek çalışma modeli geliyor! Hangi sektörleri kapsıyor? Çalışanlara güzel haber! İşçi, işveren, memur, çiftçi ve hükümeti bir araya getiren Çalışma Meclisi, 5 yılın ardından Ankara’da toplandı. Meclisin gündem maddelerinden biri ise esnek çalışma oldu. Peki esnek çalışma kalıcı olur mu, işe göre mesai mümkün mü? İşte tüm çalışanların merak ettiği konunun detayları...
1.05.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmaları ile 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığı, mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı, herkesin malumu iken bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
30.04.2024 Gündem
AK Parti MYK toplantısı! Ömer Çelik'ten yeni anayasa açıklaması
AK Parti MYK toplantısı! Ömer Çelik'ten yeni anayasa açıklaması AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu'nun Hamas'la ilgili sözlerine tepki gösteren Çelik, "Bu açıklamaları yanlış açıklama olarak değerlendiriyoruz. Sivillere dönük saldırıları doğru bulmuyoruz ama gelinen noktada esas mesele Hamas meselesi değil Netanyahu'nun soykırım ve katliam siyasetidir." dedi.
30.04.2024 Gündem
1 Mayıs neden İşçi Bayramı olarak kutlanır? 1 Mayıs ne zaman bu yana bayram olarak kutlanıyor?
1 Mayıs neden İşçi Bayramı olarak kutlanır? 1 Mayıs ne zaman bu yana bayram olarak kutlanıyor? 1 Mayıs işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışmasını simgeler. Bu özel gün ilk olarak 1856 yılında Avsutralya'da kutlanmıştır. Bir işçi grubunun çalışma saatleriyle ilgili hareket ve boykotuyla ortaya çıkmıştır. Peki neden 1 Mayıs İşçi Bayramı olarak kutlanır?
30.04.2024 Gündem
Sosyal medyada tartıştığı kişilere cinsel organını gösteren şüpheli gözaltına alındı!
Sosyal medyada tartıştığı kişilere cinsel organını gösteren şüpheli gözaltına alındı! Mardin'in Midyat ilçesinde sosyal medyada kendisini ‘medyum’ olarak tanıtıp, ‘15 günde aşık etme, soğutma, kısmet açma, büyü bozma ve dil bağlama’ gibi işlemler yaptığını iddia eden, canlı yayında tartıştığı kişilerin, kişisel verilerini paylaşarak tehdit ve küfürler savurarak, cinsel organını gösterdiği öne sürülen 'Yusuf Murat 'adını kullanan Yusuf Y. hakkında, gözaltı kararı verildi.
30.04.2024 Gündem
Taşerona kadro var mı, 1 Mayıs’ta taşerona kadro müjdesi verilecek mi?
Taşerona kadro var mı, 1 Mayıs’ta taşerona kadro müjdesi verilecek mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda uzun süredir kadro bekleyenlere müjde geleceğini iddialarının dolaşmasının ardından yaklaşık 90 bin taşeron işçi kendilerine kadro verilip verilmeyeceğini sorgulamaya başladı. Peki, 1 Mayıs’ta taşerona kadro verilecek mi, bu yıl taşerona kadro var mı?
30.04.2024 Çalışma Hayatı
İşe göre mesai masada! Çalışma hayatı dijital dönüşüme uğruyor
İşe göre mesai masada! Çalışma hayatı dijital dönüşüme uğruyor İşçi, işveren, memur, çiftçi ve hükümeti bir araya getiren Çalışma Meclisi 5 yılın ardından Ankara’da toplandı. Toplantının ana gündem maddelerinden biri esnek çalışma oldu. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, “Dijitalleşme, yapay zekâ, otomasyon gibi faktörler; çalışma hayatındaki rolleri ve beceri gereksinimlerini yeniden tanımlıyor” derken, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, “Yeni nesil çalışma modellerine ihtiyacımız var. Kadınlar, gençler bunu istiyorlar” dedi. Memurlar ise esneklikte iş güvencesi talebini gündeme getirdi.
30.04.2024 Çalışma Hayatı
Yer yarıldı, kamyon içerisine düştü
Yer yarıldı, kamyon içerisine düştü Adana'da kum yüklü kamyon, yolun çökmesi ile oluşan çukura düştü. Kumlar yola saçılırken, araç düştüğü yerden saatler süren çalışma sonrası çıkarıldı.
30.04.2024 Adana
Karadeniz’de petrol umudu! Enerji Uzmanı açıkladı
Karadeniz’de petrol umudu! Enerji Uzmanı açıkladı Türkiye Karadeniz’de enerji aramalarını sıklaştırdı. Şimdi ise gözler Doğu Karadeniz’de yapılacak olan petrol aramalarına çevrildi. Bakan Bayraktar geçtiğimiz haftalarda birkaç ay içerisinde petrol keşfi için sondaj yapılacağını bildirmişti. Peki Karadeniz’de beklenti ne? Sondaj çalışması ne kadar sürecek? İşte detaylar...
30.04.2024 Ekonomi
İş stresi diğer fiziksel hastalıkları da beraberinde getiriyor! İşte stresi azaltmak için yapılması gerekenler
İş stresi diğer fiziksel hastalıkları da beraberinde getiriyor! İşte stresi azaltmak için yapılması gerekenler İş stresi; bir bireyin çalışma ortamında karşılaştığı baskılar, talepler veya zorluklarla baş etme sürecinde yaşadığı olumsuz duygusal ve fiziksel tepkiler olarak tanımlanıyor. İş stresi, işle ilgili beklentilerin, görevlerin veya çalışma koşullarının bireyin kaynakları üzerinde baskı yaratması sonucu oluşuyor.
30.04.2024 Yaşam
Banka müdürünün aracına tehdit mesajı bıraktılar! O anlar saniye saniye kaydedildi
Banka müdürünün aracına tehdit mesajı bıraktılar! O anlar saniye saniye kaydedildi Antalya'da özel bir bankanın müdürüne ait aracın ön camına, 115 bin euro verilmediği takdirde kendisinin ve ailesinin öldürüleceği içerikli not kağıdı ve içerisinde 3 adet uzun namlulu silah mermisi bulunan zarf bırakan kişiler saniye saniye kameralara yakalandı.
29.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çalışma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çalışma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.