Bulaşma

Bulaşma

Son dakika bulaşma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bulaşma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bulaşma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bulaşma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bulaşma gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.253 bulaşma haberi bulunmuştur. Tüm bulaşma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eş seçerken dikkat: Genetiğinde varsa nikah masasına oturmayın! Bulaşıcı riski taşıyor, 3 ayda kendini gösteriyor
Eş seçerken dikkat: Genetiğinde varsa nikah masasına oturmayın! Bulaşıcı riski taşıyor, 3 ayda kendini gösteriyor Yapılan araştırmalar evlenmeye hazırlanan çiftler hakkında uyarıcı veriler taşıyor. Son yapılan sosyal bulaşma araştırmasına göre üç ayda kendini belli eden bir riski gözler önüne serdi. Evlilik yolunda olan adaylar için sağlıklı veriler sunan bu araştırmaya göre eşlerin genetiğinde sigara içme, alkol ve obeziteye yatkınlık varsa partnerler de zamanla sigara ve içki içmeye ve kilo almaya başlıyorlar.
16.05.2024 Yaşam
Kuş gripli ineklerin sütüne karıştı! Sütünü içen kediler hayatını kaybetti
Kuş gripli ineklerin sütüne karıştı! Sütünü içen kediler hayatını kaybetti Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) halk sağlığı kurumu CDC; 30 Nisan tarihli raporunda ABD’ye 2021 yılında giren patojenik kuş gribinin (H5N1) Kansas ile Teksas eyaletinde büyük baş hayvanlarda başlayan kuş gribi, çiftliklerde çiğ süt içen kedilerin ölmesine neden oldu. ABD kurumları, kuş gribinin türler arası bulaştığına dikkat çekerek bir dizi önlem aldıkları açıkladılar.
3.05.2024 Gündem
Mikro iğneli bant aşı testinin sonuçları başarılı! Bağışıklık etkisi yarattı..
Mikro iğneli bant aşı testinin sonuçları başarılı! Bağışıklık etkisi yarattı.. Gambia’da çocuklar'a deney kapsamında mikro iğne içeren bantlarla çocuklara kızamık ve kızamıkçık aşıları uygulandı. Bilim insanları, bantla aşılanan çocukların şırınga yönetimiyle aynı değerde bağışıklık gösterdiğini vurguladı.
30.04.2024 Gündem
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı ABD’nin Teksas eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi. Yetkililer hastalığın geçtiğimiz günlerde ineklerde tespit edilen vakalardan bulaştığını açıkladı.
2.04.2024 Dünya
Bakan Kacır: Atatürk Havalimanı terminalini dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi olacak
Bakan Kacır: Atatürk Havalimanı terminalini dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi olacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, İBB Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu'nun bakanlarla ilgili iddiasına yanıt verdi. Bakan Kacır, "Biz sadece İstanbul'da değiliz. Daha önce Kayseri'de, Bolu'da, Eskişehir'deydim. Türkiye'nin 4 bir yanında çalışmaları sürdürüyoruz. Kendisi 14 Mayıs seçimlerinden önce İstanbul dışında kendisini hayali cumhurbaşkanı ilan ederek mitingler yapıyordu." dedi. Ayrıca Kacır, "Murat Bey hızlı çalışan ve tecrübeli bir insan. İstanbul'a da böyle bir başkan lazım" ifadelerini kullandı.
24.03.2024 Gündem
Fırat Nehri hangi illerden geçer? Fırat Nehri nerede doğuyor, nereye dökülüyor?
Fırat Nehri hangi illerden geçer? Fırat Nehri nerede doğuyor, nereye dökülüyor? Erzincan'da bir altın madeninde gerçekleşen heyelan sonrası siyanürün Fırat Nehri'ne bulaşma tehlikesi doğdu. Sabırlı Barajı'nın kapakları kapatılarak Fırat Nehri'ne ulaşması engellendi. Ancak vatandaşlar, "Fırat Nehri hangi illerden geçiyor?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte detaylar...
14.02.2024 Gündem
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı''
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı'' Milletvekili Barut, narenciye üretimini bitirecek Yeşillenme Hastalığı'nı yayan zararlıya karşı acil, kapsamlı ve topyekün mücadele çağrısı yaptı
7.02.2024 Adana
"Ölümcül koronavirüs üretildi!" Kabusun adı: GX_P2V
"Ölümcül koronavirüs üretildi!" Kabusun adı: GX_P2V Çinli bilim insanlarının, farelerde yüzde 100 öldürücü olan mutant bir koronavirüs türü üzerinde deneyler yaptığı öne sürüldü.
18.01.2024 Gündem
Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Onikomikoz olarak bilinen halk arasında tırnak mantarı olarak geçen bu cilt hastalığı özellikle tedavi edilmezse yayılma, bulaşma ve çoğalma göstermektedir. Ancak bu rahatsızlık sadece oje ya da kremler ile geçmemektedir. Sürekli yayılma eğilimi olduğundan dolayı, sıklıkla bireyler doğal tedavi yöntemlerini uygulamaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Soğuk algınlığı özellikle sonbahar ve kış döneminde kişilerin sıkça karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Özellikle kapalı alanlar, toplu taşıma, kreşler ve okullarda sıkça bulaşma olasılığı vardır. Ancak bu rahatsızlık evde uygulanan bazı yöntemler ile kolay bir şekilde iyileşebilir.
17.01.2024 Sağlık
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Ünal, “Esasında erkeklerin aşılanması gerekiyor. Bu virüsü erkekler taşıyor ve bulaştırıyor. Dolayısıyla 9 ila 15 yaş arasındaki erkek çocuklarının aşılanması şarttır” dedi.
15.01.2024 Sağlık
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklı
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklı Uyuz vakaları, bu yıl rekor seviyelere ulaştı. Ciltte kaşıntı ve kızarıklık olarak kendini gösteren uyuz hastalığı 3 yıl öncesine kıyasla, her 100 kişiden 30 ila 40’ında görülmeye başlandı. Uyuz hastalığının yayılmasındaki en başlıca nedenler okullarda ve kreşlerde çocukların çok fazla yakın temasta bulunması, spor kıyafetlerini ortak kullanması, toplu taşımalarda insanların birbirine yakın durması, mağazalarda denenen kıyafetlerin uzun süre kişilerin üzerinde kalması gösterilirken, uzmanlar hastalığın 15-20 dakika içinde geçtiğini söylüyor. Dermatoloji Bölümü Uzmanı Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek, hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş bir kişinin yeniden enfekte olabileceğini söyleyerek “tedavi sonrası izolasyonun çok önemli olduğunu dile getirdi ve “aynı yatakta uyumak, sarılmak ve enfekte olan kişinin kişisel eşyalarını, giysilerini, havlularını, yatak takımlarını kullanmak gibi durumlar bulaşma riskini artırıyor” diyerek uyardı.
4.11.2023 Sağlık
17 yaşındaki gençten pompalı tüfekli dehşet! O anları kaydetti
17 yaşındaki gençten pompalı tüfekli dehşet! O anları kaydetti Bartın'da tartıştığı husumetlisi F.A.’yı (26) pompalı tüfekle vuran K.A. (17), o anları cep telefonuyla kaydetti. Yaralanan F.A. hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan K.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
23.09.2023 Yaşam
Uzmanlar uyarıyor! Bulaşma riski yüksek, belirtilerini tek tek açıkladı
Uzmanlar uyarıyor! Bulaşma riski yüksek, belirtilerini tek tek açıkladı Uzmanlar, son zamanlarda Türkiye’de de ortaya çıkan ve kişiden kişiye öksürme, hapşırma ve konuşma ile kolayca bulaşabilen koronavirüs eris varyantı hakkında uyarıda bulunarak bağışıklığın güçlü tutulması gerektiği ve kalabalık ortamlarda maske takılmasına vurgu yaptı.
23.09.2023 Sağlık
Somondaki tehlike Türkiye'ye sıçrayabilir! Hem kan emiyor hem de toplu ölüme neden oluyor
Somondaki tehlike Türkiye'ye sıçrayabilir! Hem kan emiyor hem de toplu ölüme neden oluyor Norveç somonları üzerinde 'Lepeophtheirus salmonis' cinsi parazite rastladı. Türk somonlarında bu parazite rastlanmadığını ancak taşınarak bulaşma riski olduğunu belirten Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Balık Hastalıkları Ana Bilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Argun Akif Özak, "Bu tarz problemlerin önüne geçebilmek için canlı balık ithalinin son derece kontrollü bir şekilde yapılması lazım" dedi.
23.07.2023 Yaşam
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek!
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı ve sonrasında kene yapışmasına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış olduğunu, temmuz sonuna kadar artması muhtemel kene yapışmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini ve hastalığın ağır seyredebileceğini bildirdi. Acil Servis Uzmanı Yavuz Özmen de çocuklarda KKKA hastalığının daha ciddi komplikasyonlara neden olabileceğine dikkat çekerek ebeveynleri piknik yerlerinde ve açık yeşillik alanlarda çocukları çıplak ayakla dolaşmasına izin vermemesi konusunda uyardı.
9.07.2023 Sağlık
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Artık bu bayrama korkusuzca giriyoruz
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Artık bu bayrama korkusuzca giriyoruz Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19 salgınının artık tamamen geride kaldığını belirterek, “Artık genel olarak bu bayrama korkusuzca giriyoruz. Çok şükür eşimizle dostumuzla sevdiklerimizle hasret giderebiliriz” dedi.
26.06.2023 Sağlık
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor Yılın her zamanında yaşayabiliyor, en fazla görülen iller açıklandı. Havaların ısınmasıyla kabus geri döndü, vakalar yeniden hortladı. Uzmanlar, virüsünü en çok taşıyan türün ‘Hyalomma arginatum’ olduğunu duyurdu.
1.06.2023 Yaşam
İstanbul'daki et halinde hijyen tartışması
İstanbul'daki et halinde hijyen tartışması Bayrampaşa'da, 2 bini aşkın işletmenin yer aldığı Mega Center kuru gıda halinde toptan et satışı yapılan işletmelerin bulunduğu bölümünde, et ve sakatat ürünlerinin özensizce muhafaza edildiği, işletmelerin hijyen koşullarına uymadığı görüldü. İstanbul'daki birçok işletme ve kasabın et ürünü temin ettiği toptancılarda, çalışanların büyük bir kısmının ise bone, eldiven, önlük ya da çizme kullanmaması dikkat çekti.
2.05.2023 Gündem
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla 'gizli tüberküloz' vakalarına dikkat çekti. Son yıllarda pek çok tıp branşı tarafından romatizma gibi toplumda yaygın hastalıklar da dahil sıkça kullanılmaya başlanan bağışıklık baskılayıcı tedaviler nedeniyle de gizli tüberküloz vakaları arasından çıkan aktif 'hasta' sayısının artmaya başladığını söyledi.
24.03.2023 Sağlık
'Serotipi' şap hastalığı uyarısı: İnsanlara da bulaşıyor
'Serotipi' şap hastalığı uyarısı: İnsanlara da bulaşıyor Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Osman Safa Terzi, Irak'ta ortaya çıkan ve Türkiye'de de görülen besi hayvanlarına özgü SAT-2 serotipi şap hastalığının insanlara da bulaşabildiğini vurgulayarak, "Enfekte hayvanlarla temas söz konusu olduğunda bulaşma görüyoruz. Bir hayvanın iç organı ya da sakatatı bir yere bırakıldığında insan bununla temas ettiğinde bulaş söz konusu oluyor. Fakat insanlarda çok ciddi bir hastalık tablosu oluşturmuyor. Ağız boşluğunda aft benzeri yaralar olduğunu biliyoruz" dedi. Dr. Terzi, şap hastalığının, ekonomik olarak çok ciddi kayıplara sebep verebilecek potansiyeli bulunduğunu söyledi.
10.03.2023 Gündem
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyor
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyor Missouri Üniversitesi'nden araştırmacılar, New York şehrini istila eden farelerin, COVID-19'a neden olan virüs SARS-CoV-2'nin birden fazla varyantını taşıyor olabileceğini açıkladı.
10.03.2023 Dünya
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner, deprem bölgelerindeki enfeksiyon hastalıkları uyarılarına ilişkin, “Şu anda bildirilen kolera ve tifo vakası yok. Bu kolera ile ilgili analizler, bazı alanlarda böyle bir soru işareti olması üzerine yapıldı ve doğrulanmadı. Ama, ihtimal dahilinde mi? Bütün gastrointestinal sistem hastalıkları ihtimal dahilinde” dedi.
17.02.2023 Gündem
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır?
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık, solunum yoluyla bulaşan bir çocuk hastalığıdır. Zatürre ve menenjit gibi hastalıkllara neden olabilen kızamık, çocukluk döneminde aşısı yapılmadığı takdirde yetişkinlikte de görülebilir. Son dönemde yaşanan kızamık vakalarındaki artış sonrası vatandaşlar da "kızamık belirtileri nelerdir, kızamık aşısı ne zaman yapılmalıdır" sorularına yanıt aramaya başladı. Diğer adı Rubeola olan kızamık ne zaman ortaya çıkmıştır? İşte detaylar...
1.02.2023 Sağlık
İstek şarkı yüzünden müzisyen Onur Şener'i öldüren zanlılar kendilerini mahkemede böyle savundu
İstek şarkı yüzünden müzisyen Onur Şener'i öldüren zanlılar kendilerini mahkemede böyle savundu Ankara'da müzisyen Onur Şener'in (45) sahne aldığı eğlence mekanında 'istek parça' çalmayı kabul etmediği için çıkan kavgada öldürülmesiyle ilgili 3'ü tutuklu, 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık İlker Karakaş, sahneye çıkıp şarkı söylemeye başladığı sırada uzatılan mikrofonu reddettiğini, bunun üzerine Onur Şener'in kendisine küfür ettiğini iddia ederek, "Biz mekandan çıktıktan sonra bizi görünce parmağını sallayarak üstümüze geldi. Ben 'bulaşma bize' dedim. Önce Jale'yi sonra Gözde'yi hedef aldı. Elimde bulunan bardağı Onur Şener'e fırlattım. Bunun üzerine Onur Şener'in kız arkadaşı olduğunu sonradan öğrendiğim Pelin hanım üstüme atladı, ona vurmak istemediğimi söyledim. Diğer arkadaşlarım da gelince iyice olay karıştı. Sonra baktım Onur Şener, yerde yatıyordu. 2-3 defa ambulansı aradım, o sırada tampon yapmaya başladım. Kadınlara fiziksel müdahalede bulunan kişi Onur Şener'dir. Şener'in psikolojisinin bozuk olduğunu düşünmüştüm" dedi. Onur Şener'in annesi Leyla Şener "Oğlumu benden koparan bu canilere 'insan' diyemiyorum. 'Bir insanı yok ettiniz, kopardınız yavrusundan.' Size 'gidin program bitti' denmiş, neden zorladınız?" dedi.
25.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bulaşma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bulaşma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.