Birleşmiş Markalar Derneği

Birleşmiş Markalar Derneği

Son dakika Birleşmiş Markalar Derneği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Birleşmiş Markalar Derneği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Birleşmiş Markalar Derneği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Birleşmiş Markalar Derneği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan birleşmiş markalar derneği gelişmeleri de dahil olmak üzere 204 birleşmiş markalar derneği haberi bulunmuştur. Tüm birleşmiş markalar derneği haberleri aşağıda listelenmiştir.
İndirim ve kampanyalar başlıyor! Kıyafet, takı ve kozmetik başı çekiyor
İndirim ve kampanyalar başlıyor! Kıyafet, takı ve kozmetik başı çekiyor 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlıklar, satış cirolarına yansımaya başladı. BMD Başkanı Sinan Öncel, Sevgililer günü için hediyelik satışlarının haftalık cirolara ortalama yüzde 20 – 25 katkı getireceğini belirtti. IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara da ocak ayına göre verilen sipariş sayısında yüzde 35’lik artış olmasını beklediklerini söyledi. Bu dönemde en çok talep gören kategoriler ise kıyafet, takı ve kozmetik ürünleri oldu.
11.02.2024 Ekonomi
Enflasyona karşı AVM'lerde topyekûn kampanya çağrısı
Enflasyona karşı AVM'lerde topyekûn kampanya çağrısı Enflasyon ile ilgili markalar düğmeye basıyor. Haziran ayında hem adet hem de ciroda yükselişe dikkat çeken Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, “Maliyet artışları söz konusuyken enflasyonla mücadele için kampanya yapmak kolay olmayabilir ama bizi asıl tedirgin eden, talepte bir azalma yaşanması. Nakliyecinin, bankaların, AVM’lerin devreye girmesiyle sezon başında başlatacağımız bir kampanya, enflasyona karşı ‘efsane cuma’ etkisi yaratabilir” dedi. Öncel’in talepteki düşüşün önüne geçmek adına yaptığı bu çağrıya markalar ve diğer sektörlerden destek geldi.
27.07.2023 Ekonomi
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesinin ardından dün akşam iş dünyasından da peş peşe açıklamalar geldi. Ekonomi dünyasının temsilcileri seçimden galip ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Özellikle demokrasi vurgusu yapılan açıklamalarda iş dünyası temsilcileri seçim nedeniyle oluşan belirsizlik döneminin de geride kaldığının altını çizdi. Açıklamaların satır aralarında yeni döneme ilişkin beklentiler dile getirildi. Bu taleplerin başında enflasyonla mücadele, rekabetçi kur ve iş dünyası ile güçlü iletişimi olan bir kabine vardı.
29.05.2023 Ekonomi
‘Muhteşem Cuma’ indirimleri izdihama neden oldu
‘Muhteşem Cuma’ indirimleri izdihama neden oldu ‘Muhteşem Cuma’ indirimleri inanılmaz görüntülere neden oldu. İndirimi bekleyen vatandaşlar, Türkiye’nin birçok şehrindeki AVM’lere akın etti. Mağazaların önünde uzun kuyruklar oluştu, indirimli ürünleri almaya çalışanlar ezilme tehlikesi geçirdi. Son yıllarda artan kıyafet fiyatlarının arttığını ifade eden uzmanlar ise önemli uyarılarda bulundu.
26.11.2022 Yaşam
Tüm zamanların rekoru kırıldı! 3 milyon dolara yaklaşacak
Tüm zamanların rekoru kırıldı! 3 milyon dolara yaklaşacak Türkiye'ye dolar yağacak. Tüm zamanların ilk yarı rekoru kırıldı. Turizim gelirlerinde büyük artış yaşanıyor. Türkiye alışveriş turizminde de öne çıktı. Salgın öncesi yıl olan 2019’da 1,6 milyon turist sadece alışveriş için Türkiye’yi tercih ederken, 2022'nin ilk yarısında bu rakam 1,2 milyona çıkarak tüm zamanların ilk yarı rekorunu kırdı. Bakanlık ise alışveriş turizmi tanıtım filmi çalışmalarına başladı.
24.08.2022 Ekonomi
Kira fiyatları ile ilgili son dakika kararı! 1 Temmuz'da resmen başlıyor, sabit artış, üst sınır...
Kira fiyatları ile ilgili son dakika kararı! 1 Temmuz'da resmen başlıyor, sabit artış, üst sınır... Kira fiyatlarındaki fahiş artış ile ilgili harekete geçildi. Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiren kararın detayları belli oldu. Mülk sahipleri istedikleri doğrultuda kira artışı ve ek zam talebinde bulunamayacak. Kararda 5 yıl detayı dikkat çekiyor. Kiralarla ilgili yeni karar özellikle kiracılar tarafından merak ediliyor. Sözleşlesin haziranda yenilenecek kiraacıların durumu ne olacak?Evin satılması durumunda süreç nasıl ilerleyecek?Düzenlemenin geçmişe dönük yaptırı mı var mı?İşte kira artışları ile ilgili yeni dönemin şifreleri...
10.06.2022 Ekonomi
Fiyat indirimde istismara ceza! Bakan duyurdu: 'Fırsatçılara göz açtırmayacağız'
Fiyat indirimde istismara ceza! Bakan duyurdu: 'Fırsatçılara göz açtırmayacağız' Son dakika haberi.. Dolar ve eurodaki hızlı düşüşün ardından indirim açıklamaları art arda geldi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş fırsatçılarla ilgili net mesaj verdi. Döviz kurlarındaki düşüşü fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimleri artıracaklarını belirten Bakan Muş, ihlalde bulunanlara en ağır cezaları vereceklerini açıkladı.
23.12.2021 Ekonomi
Maaşlara yüzde 15 zam yapıldı! Erkene çekildi, ocak ayında ikinci zam...
Maaşlara yüzde 15 zam yapıldı! Erkene çekildi, ocak ayında ikinci zam... Maaşlara yüzde 15 zam yapıldı. Şirketler harekete geçti ve ocak ayında yapılacak artışın bir kısmını şimdiden maaşlara yansıttı. İşverenler, pandemi koşullarının oluşturduğu olumsuz etkiyi azaltmak için çalışanlarına yüzde 10 ila 15 arasında zam yaptı. İkinci iyileştirme zammı ise ocak ayında yapılacak.
24.11.2021 Ekonomi
Büyük fırsat! Hareketlilik yaşanıyor! Akın ediyorlar
Büyük fırsat! Hareketlilik yaşanıyor! Akın ediyorlar Alışveriş çılgınlığı başladı! Stoklar tükenebilir. Bu ay alışverişe Bekarlar Günü, Efsane Cuma ve Siber Pazartesi dopingi geliyor. Kasım ayındaki bu üç özel alışveriş gününün fiziksel ve online perakendeye yaklaşık 60 milyar TL’lik katkı yapması bekleniyor
9.11.2021 Gündem
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş açıklama! Cumartesi günleri...
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş açıklama! Cumartesi günleri... Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu. 1 Haziran'da normalleşme başlıyor. Bazı yasakların kalkması ve saatlerin esnetilmesi bekleniyor. Türkiye'de yaşayan herkes merakla 1 Haziran'da hangi kısıtlamaların kalkacağını ve ne gibi gelişmelerin olacağını bekliyor. Sektörlerden de talepler peş peşe geliyor. Çoğunlukla ise saatlerle ilgili olarak talep var. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili de 'cumartesi yasakları kalksın' isteği yer alıyor. Sektörlerin beklentisi ne? İşte tüm bilgiler...
27.05.2021 Gündem
Vergi kolaylığı ve kira indirimi talebi!
Vergi kolaylığı ve kira indirimi talebi! Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, “AVM’lerde gerekirse bazı kategoriler için sözleşmelerdeki oran yükseltilerek ciro kirasına geçilmesini, cadde mağazalarında ise önümüzdeki nisan ayı sonuna kadar en az yüzde 50 kira indirimi istiyoruz. Aynı dönem için devletimizden kiralamalarda KDV ve stopaj oranlarını sıfırlanmasını bekliyoruz. Bu süreçte sorumluluk üstlenen mülk sahiplerinin mağduriyetlerinin de vergi muafiyetleri ile giderilmesini öneriyoruz” dedi.
22.11.2020 Ekonomi
AVM’lerde yeni dönem! Meclis'e başvuruldu
AVM’lerde yeni dönem! Meclis'e başvuruldu AVM’lerde ticari kira uygulamasına geçilmesi için çalışma yapılıyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, ticari gayrimenkul kirasının Borçlar Kanunu’nda düzenlenmesi için Meclis’e başvurduklarını bildirdi.
19.09.2020 Ekonomi
AVM'lerde kiraya yüzde 50 indirim geliyor
AVM'lerde kiraya yüzde 50 indirim geliyor Alışveriş merkezleri çarşıyı yaşatmak için elini taşın altına koydu. AVM’ler, markalara kira indirimi yapıyor. Ekime kadar kiranın yarısı istenecek.
21.06.2020 Ekonomi
Babalar günü nedeniyle yüzde 30 artacak
Babalar günü nedeniyle yüzde 30 artacak Pazar günü kutlanacak Babalar Günü, perakende alışverişe yüzde 30 hareket getirecek. Özel indirimlerin de cazibesiyle alışverişin son günlerde daha da hızlanması bekleniyor
17.06.2020 Ekonomi
AVM'lerde kira tartışması
AVM'lerde kira tartışması AVM’leri açmayı planlayan AVM yatırımcıları ile mağaza sahipleri arasında anlaşmazlık var. Yatırımcılar Çin örneğini gösterip, “Talep birikti. Ziyaret sayısı az, alışveriş yüksek olacak” derken markalar, “Turist gelmeyecek. Cirolar yüzde 40 düşer kirayı ciroya bağlayalım” diyor. Cadde mağazalarının ise hızlı toparlanacağı belirtiliyor.
30.04.2020 Ekonomi
AVM'ler mayısta açılacak
AVM'ler mayısta açılacak Corona virüs salgını nedeni ile kapatılan AVM'lerin 8 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak açılacağı öğrenildi.
23.04.2020 Ekonomi
BMD: "Mücbir sebep nedeniyle kapalı mağazalar için markalarımız kira  ödeyemeyecek"
BMD: "Mücbir sebep nedeniyle kapalı mağazalar için markalarımız kira ödeyemeyecek" Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, salgının mücbir sebep doğurduğunu belirterek, markaların hemen hemen tamamının mağaza kirasını ödeyemeyecek durumda olduğunu bildirdi.
31.03.2020 Ekonomi
Online alışveriş sitelerinden corona kararı!
Online alışveriş sitelerinden corona kararı! Corona virüs salgını nedeniyle neredeyse tüm mağazalar kepenk indirmiş durumda. Markalar bu nedenle online mağazalara yöneldi ancak virüsün yayılması üzerine çok sayıda marka internet üzerinden yaptıkları satışlara da geçici süreliğine ara verdiğini duyurmaya başladı
31.03.2020 Ekonomi
Sevgililer günü için kritik uyarı! 'Asla inanmayın'
Sevgililer günü için kritik uyarı! 'Asla inanmayın' Sevgililer Günü’ne az bir süre kala piyasalarda hediye hareketi yaşanıyor. Bu yıl sevgililere yaklaşık 12 milyar TL’lik hediye alınması bekleniyor. Bu harcamanın 2.8 milyar TL’sinin kartla yapılacağı tahmin ediliyor.
11.02.2020 Ekonomi
Mağazada dene, internetten al, ucuza getir
Mağazada dene, internetten al, ucuza getir Tüketiciler alışveriş yaparken çoğu zaman aynı ürünü mağazadan almak yerine internetten alıyor. Nedeni ise fiyat. Çünkü birçok marka aynı ürünü mağazasında ve internette hayli farklı fiyatla satıyor. Peki ürün aynıyken fiyat nasıl değişiyor? Tüketicilerin kafasını karıştıran farklı fiyat uygulamasını sektör temsilcilerine sorduk. Üretici farkları mağaza giderleri ile açıklarken tüketici ‘Kandırılmış hissediyorum’ diyor.
22.01.2020 Ekonomi
Kritik uyarı geldi! 'Satış yüzde 10 düşer'
Kritik uyarı geldi! 'Satış yüzde 10 düşer' Bankalar, Merkez Bankası'nın kredi kartı komisyonuna tavan getirmesinin ardından harekete geçti. Alışverişlerde tüketiciye sundukları ekstra taksitleri kaldırdılar. Perakendeciler , “Satış yüzde 10 düşer” diyor.
19.11.2019 Ekonomi
İş dünyası bankalara çağrıda bulundu: Merkez’in faiz indirimi...
İş dünyası bankalara çağrıda bulundu: Merkez’in faiz indirimi... Merkez Bankası’nın son indirimiyle gösterge faiz yüzde 14’e geriledi. Ama konut, taşıt, ihtiyaç ve ticari kredi faizleriyle gösterge arasında makas açık.
30.10.2019 Ekonomi
Bayram ikramiyesi ve 9 gün tatil...
Bayram ikramiyesi ve 9 gün tatil... Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı tartışılırken emekliye verilecek 1.000 liralık ikramiye piyasayı canlandıracak
22.07.2019 Ekonomi
Kararnameye rağmen döviz inadı
Kararnameye rağmen döviz inadı Türk Lirası’nın değerinin korunmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararnamesinin yürürlüğe girmesine rağmen, birçok internet sitesinde dolar ve Euro ile kiralık ilanları göze çarpıyor. Bu ilanların bazılarının siteye giriş tarihinin ise kararnameden sonra olması dikkat çekiyor.
23.09.2018 Ekonomi
Dolarla kira bitiyor ama hangi kurdan?
Dolarla kira bitiyor ama hangi kurdan? Dövizle kiralama son buldu. Artık dolar ve euro ile kiralama yapılamayacak, sözleşmelerde TL esas alınacak. Mevcut sözleşmeler de 30 gün içerisinde TL’ye çevrilecek. Bu karar TL’nin korunması açısından olumlu bulunsa da konuyla alakalı tüm paydaşların aklında şu sorular var:
13.09.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Birleşmiş Markalar Derneği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki birleşmiş markalar derneği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.