Bilim Kurulu Üyeleri

Bilim Kurulu Üyeleri

Son dakika Bilim Kurulu Üyeleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bilim Kurulu Üyeleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bilim Kurulu Üyeleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilim Kurulu Üyeleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim kurulu üyeleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 713 bilim kurulu üyeleri haberi bulunmuştur. Tüm bilim kurulu üyeleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kız Kulesi Mayıs'ın ilk haftası ziyarete açılıyor
Kız Kulesi Mayıs'ın ilk haftası ziyarete açılıyor İstanbul Boğazı’nın simge yapılarından Kız Kulesi’nde restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Kız Kulesi Mayısın ilk haftası ziyaretçileriyle buluşacak. Kız Kulesi'nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kız Kulesi'nin birkaç hafta içinde açılışa hazır hale geleceğini belirterek "Bu çalışmayla yapının sadece üstünün değil alt tarafında, platformun altında, deniz tarafındaki eksiklikleri de fark edildi. Bununla ilgili sağlamlaştırma, güçlendirme çalışmaları tamamlanıyor. Platformun etrafında bir kazıklama çalışmamız var. Aslında şu anda sürecin iki ay gecikmesindeki ana sebep de bu depreme karşı alınması gereken ekstra önlemler." dedi.
4.04.2023 Kültür Sanat
Bilim Kurulu üyesi Turan'dan 'hatırlatma dozu' uyarısı
Bilim Kurulu üyesi Turan'dan 'hatırlatma dozu' uyarısı Covid-19 vaka sayısı 57 bin 113'e yükselirken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, kısıtlamaların şu anda gündemde olmadığını söyledi. Turan, vaka sayılarının servislere ve yoğun bakıma yansımadığını belirterek, "Hatırlatma dozu çok önemli. Yaz sonuna doğru hatırlatma dozlarının tamamlanmış olması gerekir" dedi.
5.07.2022 Sağlık
Yaşlılar için maske zorunluluğu devam ediyor mu? Yaşlı ve kronik hastalar maske takacak mı?
Yaşlılar için maske zorunluluğu devam ediyor mu? Yaşlı ve kronik hastalar maske takacak mı? Milyonlar bekliyordu! Ve belli oldu. Maske zorunluluğu ile ilgili beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası, üyelerle birlikte açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğunun tamamen kaldırıldığını açıkladı. Peki, Yaşlılar için maske zorunluluğu devam ediyor mu? Yaşlı ve kronik hastalar maske takacak mı? Yaşlı ve kronik hastalar için maske zorunluluğu devam ediyor mu? İşte detaylar…
26.04.2022 Gündem
Bilim Kurulu, 5 haftadır toplanmıyordu! Açıklama geldi
Bilim Kurulu, 5 haftadır toplanmıyordu! Açıklama geldi Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, son toplantısını 2 Mart'ta yaptıktan sonra Covid-19 vaka sayılarının düşüş trendine girmesiyle birlikte 5 haftadır toplanmadı. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Turan, "En son 2 Mart’ta toplandık. Ama şu anda aktif olarak toplanmayı gerektirir ya da karar almayı gerektirir bir durumun olmadığını söyleyebilirim" dedi.
7.04.2022 Gündem
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Pandemi bitmedi ama hastalık sıradanlaştı
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Pandemi bitmedi ama hastalık sıradanlaştı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Akın Kaya ile Prof. Dr. Tevfik Özlü, Antalya'da düzenlenen Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, "Şu aşamada pandemi bitti demek çok yanlış. Virüs halen dolaşımda. Ama aşılar ve Omicron'la beraber önemli ölçüde bir bağışıklık oluştu. Bu da hastalığın artık sıradanlaşmasına tehdit olmaktan çıkmasına neden oldu. Artık pandemide günlük vaka sayıları değil, hastaneye yatan hastaların kriter olarak izlenmesi gerekiyor" dedi. 
17.03.2022 Gündem
Pandemi ile ilgili flaş açıklama! 'Bitmedi ama...'
Pandemi ile ilgili flaş açıklama! 'Bitmedi ama...' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Akın Kaya ile Prof. Dr. Tevfik Özlü, Antalya'da düzenlenen Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, "Şu aşamada pandemi bitti demek çok yanlış. Virüs halen dolaşımda. Ama aşılar ve Omicron'la beraber önemli ölçüde bir bağışıklık oluştu. Bu da hastalığın artık sıradanlaşmasına tehdit olmaktan çıkmasına neden oldu. Artık pandemide günlük vaka sayıları değil, hastaneye yatan hastaların kriter olarak izlenmesi gerekiyor" dedi. 
17.03.2022 Yaşam
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta? Bugün Bilim Kurulu toplantısı var mı? Vaka sayıları artıyor mu?
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta? Bugün Bilim Kurulu toplantısı var mı? Vaka sayıları artıyor mu? Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor. Koronavirüs vaka sayıları, omicron varyantında son durum ve yerli aşı ile ilgili son durumun görüşüleceği Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta? Bugün Bilim Kurulu toplantısı var mı? Vaka sayıları artıyor mu? Türkiye’de Omicron varyantında son durum ne? İşte detaylar…
5.01.2022 Gündem
Bakan Koca Turkovac aşısı oldu! Ve randevu tarihi belli oldu...
Bakan Koca Turkovac aşısı oldu! Ve randevu tarihi belli oldu... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu’nun ardından Ankara Şehir Hastanesi'nde hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı yaptırdı. Bakan Koca aşısını olduktan sonra yaptığı açıklamada, "Özellikle bugün önemli bir gün. Yerli üretimle ilgili acil kullanım onayının sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte müjdesi verilmişti. Yerli aşımız Turkovac'ı salgın sebebiyle hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza adıyoruz." ifadelerini kullandı. Turkovac olmak isteyen vatandaşlar için randevular yarın açılıyor.
29.12.2021 Gündem
BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyor mu? Üçüncü doz aşı olmalı mı?
BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyor mu? Üçüncü doz aşı olmalı mı? Omicron varyantının ortaya çıktığı 24 Kasım’dan bu yana mevcut aşıların ne kadar etkili olduğuna yönelik bilm dünyası çalışmalarını sürdürüyor. Koronavirüsün 30'dan fazla mutasyonu nedeni ile aşıların Omicron varyantını tanımayacağı konusunda endişeler devam ediyor. İngiltere'de yapılan bir çalışma BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyucu olup olmadığını ortaya koydu. Peki, BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyor mu? Üçüncü doz aşı olmalı mı? İşte Omicron varyantı ile ilgili mevcut aşıların durumu!
14.12.2021 Sağlık
SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? SMA Bilim Kurulu toplanıyor!
SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? SMA Bilim Kurulu toplanıyor! SMA Bilim Kurulu toplanıyor! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak Kurul Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastaları için tedavi alternatifleri ve ülke genelinde başlatılacak tarama çalışmalarını ele alacak. Peki, SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? İşte detaylar…
2.12.2021 Sağlık
Biontech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 3. doz kararı...
Biontech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 3. doz kararı... Biontech aşısıyla ilgili son dakika gelişmesi. 3. doz aşı geliyor. 2 doz Biontech aşısı olanlar için 3. doz aşı ne zaman? Merak edilen soru Bilim Kurulu'nda gündeme geldi. Tavsiye kararı bakanlığa iletildi. Buna göre "2. dozun üzerinden 6 ay geçenlerin aşılanmasında yarar var" denildi. Gözler bakanlığın açıklayacağı karara çevrildi. Detayları CNN TÜRK'ten Duygu Ayaz Bayram aktardı.
22.10.2021 Gündem
2 doz mRNA aşısı olanlar 3. doz aşı olacak mı? Sağlık Bakanı açıkladı!
2 doz mRNA aşısı olanlar 3. doz aşı olacak mı? Sağlık Bakanı açıkladı! Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında yazılı açıklama yapan Bakan Koca, aktif vakaların yüzde ellisinin 30 yaş altındaki kişilerden oluştuğunu dikkat çekti. İki doz mRNA aşısı olmuş vatandaşların 3. doz aşı olup olmayacağı da toplantıda Bilim Kurulu üyeleri ile değerlendirildi. Peki, 2 doz mRNA aşısı olanlar 3. doz aşı olacak mı? İşte Sağlık Bakanı Koca'nın 3. doz aşı ile ilgili açıklamaları...
7.10.2021 Sağlık
BionTech aşısıyla ilgili flaş açıklama! 3. doz...
BionTech aşısıyla ilgili flaş açıklama! 3. doz... İlk doz BioNTech aşıları nisanda, ikinci dozlar haziranda yapıldı. İkinci BioNTech’i 5-6 ay önce olanlar, kasımdan başlayarak ‘hatırlatma’ dozu, yani üçüncü BioNTech aşısını olacak.
10.09.2021 Gündem
Aşı olmayan milyonları ilgilendiriyor! Üniversiteler, sinema, tiyatro, otobüs, tren, uçak... Kısıtlama geliyor!
Aşı olmayan milyonları ilgilendiriyor! Üniversiteler, sinema, tiyatro, otobüs, tren, uçak... Kısıtlama geliyor! Aşı olmayanlarla ilgili flaş karar! Kısıtlama geliyor. Aşı olmayanlardan üniversite, sinema, tiyatro, otobüs, tren, uçaklara girişlerinde PCR testi istenecek. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, öğretmenler ve okul çalışanlarına haftada 2 kez PCR testi zorunluluğu getirilmesi ile aşı yaptırmayan bu kişilerin ayda 8 kez PCR testi yaptırmak zorunda kalacağını söyledi.
20.08.2021 Gündem
MEB harekete geçti! Okulların açılmasıyla ilgili flaş karar... İlkokul, ortaokul ve lise...
MEB harekete geçti! Okulların açılmasıyla ilgili flaş karar... İlkokul, ortaokul ve lise... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'dan flaş açıklama geldi. Resmen harekete geçildi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. Okulların açılması ve yüz yüze eğitimle ilgili kritik gelişme. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer duyurdu. Bakan Özer okulların açılmasıyla ilgili tarihi açıkladı.
11.08.2021 Eğitim
MEB resmen harekete geçti! Okullarla ilgili flaş karar, işte o tarih
MEB resmen harekete geçti! Okullarla ilgili flaş karar, işte o tarih Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'dan son dakika açıklaması geldi. Resmen harekete geçildi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. Okulların açıklaması ve yüz yüze eğitimle ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer duyurdu. Bakan Özer okulların açıklmasıyla ilgili, “İlk önceliğim gerekli tüm tedbirleri alarak okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Türkiye’nin geleceği için yüz yüze eğitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hal almıştır. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Yüz yüze eğitim 6 Eylül de başlayacak. Gözler okulların açılacağı tarihe ve eğitimin nasıl başlayacağına çevrildi. Bilim Kurulu son 2 haftadır gündemine bu konuyu taşındı. Flaş tavsiye kararları alındı. İşte detaylar...
8.08.2021 Eğitim
KDV açıklaması! Maske, kolonya, sabun, dezenfektan ve...
KDV açıklaması! Maske, kolonya, sabun, dezenfektan ve... Pandemi süreci ile birlikte daha fazla kullanılmaya başlayan hijyen ürünlerinden KDV alınmaması gerektiği vurgulandı. Maske, kolonya, sabun, dezenfektan ve birçok ürünü kapsıyor. Açıklama TESK'ten geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde çok sık kullanılan maske, kolonya, sabun ve dezenfektan gibi hijyen ve temizlik ürünleri üzerinden katma değer vergisi (KDV) alınmaması talebinde bulundu.
27.04.2021 Ekonomi
Ramazan ayında flaş yasaklar... Kademeli mesai, seyreltilmiş toplu taşıma, tam kapanma
Ramazan ayında flaş yasaklar... Kademeli mesai, seyreltilmiş toplu taşıma, tam kapanma Ramazan ayında uygulanacak yasaklar için flaş gelişme! Vakaların artmasıyla birlikte Ramazan ayında uygulanabilecek yeni yasaklar bilim kurulu toplantısında masaya yatırılacak. Masada kademeli mesai, seyreltilmiş toplu taşıma ve tam kapanma seçenekleri bulunuyor. Ayrıca Ramazan ayında uygulanacak olan bazı yasaklar belli olmuştu. İşte Ramazan ayında uygulanacak olan yasaklarla ilgili tüm detaylar...
10.04.2021 Gündem
Ramazan ayında tam kapanma sinyali! Milyonların gözü orada, bugün...
Ramazan ayında tam kapanma sinyali! Milyonların gözü orada, bugün... Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında Ramazan ayı öncesi bugün son kez toplanacak. Ramazan ayı için tam kapanma kararı alınacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan dün canlı yayında Ramazan ayı için kapanma sinyali vermişti. Koronavirüs vakalarının ve aşılama sürecinin konuşulacağı toplantıda Ramazan ayı önlemleri masada olacak.
8.04.2021 Gündem
Bahçeli'den emekli amirallerin bildirisine sert tepki: Birer birer toprağa gömeriz
Bahçeli'den emekli amirallerin bildirisine sert tepki: Birer birer toprağa gömeriz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin meclis grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Emekli amirallerin bildirisine sert tepki gösteren Bahçeli, "Elindeki silahı millete çevirmeyi aklından geçiren vatansızlar önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetindedir. Böylesi bir an geldiğinde ya şerefimizle şehit olur ya da şerefsizleri birer birer toprağa gömeriz." dedi.
6.04.2021 Siyaset
Teravih namazları ile ilgili flaş karar! Bakan duyurdu...
Teravih namazları ile ilgili flaş karar! Bakan duyurdu... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Teravih namazı ile ilgili de açıklamada bulunan Koca, "Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek." dedi.
30.03.2021 Gündem
60 yaş ve üzeri vatandaşlar dikkat! Aşı için randevular açıldı
60 yaş ve üzeri vatandaşlar dikkat! Aşı için randevular açıldı 60 yaş ve üzeri vatandaşları çok yakından ilgilendiren haber... Koronavirüs aşılama sürecinde yeni gruba geçildi, 60 yaş üzeri vatandaşlar eşleri ile birlikte randevu alarak koronavirüs (Kovid-19) aşısı olabilecek. Risk grubundaki morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastalar, down sendromu tanısı olanlar ile immuno supresif tedavi alanlar da bu aşamada öncelikli aşı yaptırabilecek. Kriterlere uygun olanlar, e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj göndererek aşı durumunu öğrenebilecek ve randevularını Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden alabilecek.
28.03.2021 Gündem
60 yaş üzeri ve eşleri için aşı randevuları açıldı! Aşı randevusu nasıl alınır?
60 yaş üzeri ve eşleri için aşı randevuları açıldı! Aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı duyurdu ve resmen başladı. 60 yaş üzeri vatandaşlar ile eşlerinin aşılama süreci için randevu ekranı açıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uygun olanlar, e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj göndererek aşı durumunu öğrenebilecek ve randevularını Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden alabilecek. Peki, 60 yaş üzeri ve eşleri için aşı randevusu nasıl alınır? İşte aşı randevusu alma ile ilgili bilmeniz gerekenler...
28.03.2021 Gündem
Sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş gelişme! Tek tek açıklandı, 9 ilde...
Sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş gelişme! Tek tek açıklandı, 9 ilde... Sokağa çıkma yasağı ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Tek tek açıklandı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili peş peşe haberler geldi. Türkiye'de yaşayan herkes merakla bekliyor. Haritada nasıl değişiklikler olacak? Haritadaki değişiklik sokağa çıkma yasaklarını etkileyecek mi? Kısıtlamalar geri mi gelecek, alınan yeni kararlar neler olacak? Hepsi bugün belli olacak. Öte yandan bu 9 ilin renginin değişebileceği belirtildi. Bilim kurulu üyeleri de mavi renkteki iller hariç diğer illerde bazı yasakların geri getirilmesini istedi. İşte sokağa çıkma yasağı, kısıtlamalar, normalleşme, aşı ve birçok konu ile ilgili son gelişmeler...
15.03.2021 Gündem
Aşıda 2. aşama: CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da sırası geldi
Aşıda 2. aşama: CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da sırası geldi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: 'Aşı için sıramı bekleyeceğim.' demişti. Aşıda 2. aşamaya geçildi ve Kılıçdaroğlu'nun aşı için sırası geldi. 72 yaşındaki CHP lideri Kılıçdaroğlu istemesi halinde bu haftadan itibaren aşı olabilecek.
8.02.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Bilim Kurulu Üyeleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim kurulu üyeleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.