Beslenme Önerileri

Beslenme Önerileri

Son dakika beslenme önerileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan beslenme önerileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını beslenme önerileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beslenme Önerileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beslenme önerileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 311 beslenme önerileri haberi bulunmuştur. Tüm beslenme önerileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri
Uzmanından yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri Sağlıklı alternatiflerle de yılbaşı sofrası hazırlamanın mümkün olduğunu ifade eden Diyetisyen Kübra Sert, “Besinleri hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pişirme yöntemleridir. Kızartma gibi ağır yöntemler yerine fırında, ızgara veya haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih etmek, yüksek kalori alımının önüne geçmenize yardımcı olur” dedi.
25.12.2023 Gündem
Bayramda sağlıklı beslenmenin sırrı 'su'da! İşte kan şekerini dengede tutmak için yapılması gerekenler
Bayramda sağlıklı beslenmenin sırrı 'su'da! İşte kan şekerini dengede tutmak için yapılması gerekenler Ramazan sona erdi, bayramla birlikte normal yeme düzenine geçildi. Bu özel günlerde insanlar kimi zaman beslenmede ölçüyü biraz kaçırabiliyor. Metabolizmanın ise yeni yeme sistemine alışması zor oluyor, bu da vücudu zor duruma sokabiliyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Huma Karabulut, bayramda sağlıklı beslenmeye ilişkin önemli tavsiyelerde bulundu.
22.04.2023 Sağlık
Nihat Hatipoğlu'na gelen soru sosyal medyada gündem oldu!
Nihat Hatipoğlu'na gelen soru sosyal medyada gündem oldu! Ramazan aynın gelmesiyle birlikte Nihat Hatipoğlu da programlarına başladı. Ramazan'ın ilk sahurunda Hatipoğlu'na gelen "Sevip de sevilmemenin, umut verip yarı yolda bırakmanın günahı nedir?" sorusu sosyal medyada gündem oldu.
23.03.2023 Magazin
Sağlık Bakanlığı'ndan ramazanda doğru beslenme önerileri
Sağlık Bakanlığı'ndan ramazanda doğru beslenme önerileri Sağlık Bakanlığı, ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda vatandaşlara önerilerde bulundu.
23.03.2023 Ramazan Haberleri
Bu hataları yapmayın! Yılbaşına özel beslenme önerileri!
Bu hataları yapmayın! Yılbaşına özel beslenme önerileri! Yeni yıla kısa bir süre kala uzmanlardan yılbaşı ile ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Hindisinden, kurabiyesine, mezesinden, ekmeğine ve tatlısına kadar yeni yıl sofrası için hummalı bir hazırlık var. Yılbaşı gecesi için hazırlıklar devam ederken çeşit çeşit yiyeceklerin olduğu zengin sofralar bazı kronik hastalarda önemli sorunlara neden olabilir. Peki, Yılbaşı gecesi yemeği nasıl olmalı? Yeni yıla girerken beslenmede nelere dikkat etmeli? Yılbaşı öncesi beslenme nasıl olmalı? Yılbaşı ertesi ne yemeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş yılbaşı akşamı ve ertesi gün beslenme yanlışlarını anlattı ve yılbaşı yemeği için önerilerde bulundu.
23.12.2022 Sağlık
Verilen kilolarla ilgili uzmandan açıklama geldi
Verilen kilolarla ilgili uzmandan açıklama geldi Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Beyza Vural Öten, diyet programlarının her bireyin ihtiyacına göre planlanması gerektiğini belirterek, formda kalmak için su tüketimi, gece yenilen yemek ve uyku düzeni gibi konularda önerilerde bulundu.
2.09.2022 Sağlık
Kurban Bayramı’nda et tüketimine dikkat
Kurban Bayramı’nda et tüketimine dikkat Kurban Bayramı’nda et tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Tuba Yıldırım, kırmızı eti uygun pişirme yöntemleri ile pişirmek ve yeşilliklerle birlikte tüketmenin sağlığı korumaya yardımcı olacağını söyledi.
7.07.2022 Sağlık
Bayram kahvaltısı için tarifler! Bayramda kahvaltıya ne yapsam? İşte bayram kahvaltısı için tarifler!
Bayram kahvaltısı için tarifler! Bayramda kahvaltıya ne yapsam? İşte bayram kahvaltısı için tarifler! Ramazan Bayramı başlıyor! Günün ilk ışıklarıyla kılınacak bayram namazı ile birlikte Ramazan Bayramı resmen başlamış olacak. Birlik ve beraberliğin sürdürüldüğü bayramlar özel sofraları ve lezzetleriyle de en özel zaman dilimlerinden. Bugüne özel kurulan nefis bayram kahvaltısı sofrası ise güne mutlu başlamak için yeterlidir. Bayramın ilk anlarında aile ile kahvaltı yapmak geleneklerin yaşatılması açısından da önem taşıyor. Bayram kahvaltısında neler olur? Bayramda kahvaltıya ne yapsam? diyorsanız işte nefis bayram kahvaltısı tarifleri!
1.05.2022 Ramazan
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş Ramazan Bayramı uyarısı
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş Ramazan Bayramı uyarısı Sağlık Bakanlığı vatandaşlara beslenme ile ilgili uyarılarda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalı. Kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinler tercih edilmemelidir. Domates, salatalık, maydanoz, taze biber vb. çiğ sebzeler bolca tüketilmeli, az tuzlu peynir tercih edilmelidir. Haşlanmış yumurta yenmelidir. Sucuk, salam, sosis vb. yağlı besinlerden, börek vb. hamur işi gıdalardan sakınılmalı." denildi
30.04.2022 Sağlık
Bayramda nasıl beslenmeliyiz? İşte uzmanından bayram beslenme önerileri!
Bayramda nasıl beslenmeliyiz? İşte uzmanından bayram beslenme önerileri! Uzun bir oruç döneminin ardından milyonlar Ramazan Bayramı’nı kutlayacak. Uzmanlar ise oruçla geçen bu süreç sonrasında beslenme ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Bayram ziyaretlerinde çeşit çeşit tatlılar, çikolata, şeker, kahve, çay gibi içecekler ikram edilecek. Sağlıklı bir bayram geçirmek için bu ikramların tümünü tüketmemek gerektiğini belirten Diyetisyen Nejla Kazoğlu, önemli beslenme önerileri verdi. Peki, Bayramda nasıl beslenmeliyiz? Bayramda ne yemeli? İşte uzmanından bayram beslenme önerileri!
29.04.2022 Sağlık
Bahar yorgunluğuna iyi geliyor! Halsizlik, uyuma isteği ve eklem ağrılarınız varsa dikkat! Günde 1 bardak içebilirsiniz...
Bahar yorgunluğuna iyi geliyor! Halsizlik, uyuma isteği ve eklem ağrılarınız varsa dikkat! Günde 1 bardak içebilirsiniz... Bahar yorgunluğuna iyi gelecek 10 öneri! Kış yavaş yavaş sona ererken bahar da yüzünü göstermeye başladı. Bu günlerde ise bazı kişilerin yeni bir sorunu ortaya çıkıyor: Bahar yorgunluğu ve polen alerjileri... Çoğu kişi bahar aylarında uyuma isteği, yorgunluk, halsizlik ve eklem ağrılarından şikayet ediyor. Baharın getirdiği doğasal ritmik değişiklikler, bedensel ve ruhsal biyoritmimizi de etkiliyor. Uzmanlar ise bahar yorgunluğuna çare olacak önerileri sıralıyor. Bahar yorgunluğuna karşı neler yapılabilir? İşte beslenme önerileri...
7.04.2022 Sağlık
Oruç tutanlar için beslenme önerileri!
Oruç tutanlar için beslenme önerileri! Oruç tutarken diyet listesi nasıl olmalıdır sorusu ramazanda kilo almamak ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Ramazan ayında beslenme alışkanlıklarında bir takım değişiklikler yaparak bu süreci daha sağlıklı geçirmek mümkün. Ramazan’da bağışıklığı artıracak 11 besin önerisinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Selin Nur Ünal, “Ramazan’da ceviz, badem, kuru erik, kuru kayısı, tam buğday ekmeği, kefir, yumurta, yulaf, zeytin, fındık ve tahini uygun miktarlarda tüketerek bağışıklığımızı güçlendirebiliriz” dedi.
30.03.2022 Ramazan
Diyabet hastalarında kritik uyarı!
Diyabet hastalarında kritik uyarı! Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Mumcu, diyabetli (şeker hastalığı) bireylerde beslenme tedavisinin, diyabetin kontrol ve yönetiminde çok önemli olduğunu söyledi. Diyabetli bireylerde beslenmenin önemine dikkat çeken Mumcu, “Diyabetlilere beslenme programı oluştururken hastanın cinsiyeti, ağırlığı, yaşı ve beslenme alışkanlıkları göz önünde bulundurulmalıdır” dedi.
19.03.2022 Sağlık
Oruçluyken susamamak için ne yapmalıyız? İşte Ramazanda susatmayan yiyecekler ve içecekler
Oruçluyken susamamak için ne yapmalıyız? İşte Ramazanda susatmayan yiyecekler ve içecekler 11 Ayın Sultanı Ramazan geldi. Ramazan ayı beslenme alışkanlıklarının değiştiği uzun bir süreç. Gün boyu susamamak için de iftarda ve sahurda yenilen yemeklere özellikle dikkat etmek gerekiyor. Uzun süren oruçluluk halinin yanı sıra sıvı kaybının artmasıyla birlikte, vücut büyük oranda susuz kalabiliyor. Peki, Oruçluyken susamamak için ne yapmalıyız? Ramazan ayında susatmayan yiyecekler ve içecekler nelerdir? Oruçluyken susamamak için sahurda ne yemeliyiz? İşte oruçluyken susamamak için iftarda ve sahurda dikkat edilmesi gerekenler...
1.04.2022 Ramazan
Obezite ameliyatı sonrası yakın takip önem taşıyor!
Obezite ameliyatı sonrası yakın takip önem taşıyor! Obezite tedavi yöntemlerinin denenmesi sonrasında istenilen sonuca ulaşılamayan durumlarda cerrahi girişimlerin önerildiğini söyleyen Prof. Dr. Asım Cingi, operasyon sonrasına dikkat çekti. Cerrahi sonrası oluşabilecek sorunların yakın takibi için ameliyat sonrası hastaların ilk bir ay yakın takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Asım Cingi, obezite tedavisinde bir ömür doktor kontrolünde olunması gerektiğini ve olası riskli durumlara karşı dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
8.01.2022 Sağlık
Tüp mide ameliyatı sürecinde beslenme önerileri!
Tüp mide ameliyatı sürecinde beslenme önerileri! Küresel çapta hızla artan obezite sorununa çözüm olarak görülen ve günden güne artan bir uygulama olan tüp mide ameliyatı süreci hakkında bilgiler veren Diyetisyen Nagehan Afşar, bu süreçte diyetisyenlerin üzerine düşen rolü anlattı.
27.10.2021 Sağlık
“Kovid-19’un zihinsel fonksiyonları gerilettiğine yönelik veriler var”
“Kovid-19’un zihinsel fonksiyonları gerilettiğine yönelik veriler var” Kovid-19 enfeksiyonunun olası etkilerinin tüm bireylerde olduğu gibi ileri yaş grubundakiler için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Nöroloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üy. Emir Ruşen, Kovid-19’un Alzheimer üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Ruşen, “Kovid-19’un zihinsel fonksiyonları çok hızlı gerilettiğine yönelik veriler var” dedi.
21.09.2021 Sağlık
Çocuklarda sağlıklı beslenme önerileri!
Çocuklarda sağlıklı beslenme önerileri! Günümüzde yeterli ve dengeli beslenmeyen insan nüfusunun önemli bir bölümü, yanlış beslenme sonucunda meydana gelen hastalıklara karşı maddi ve manevi mücadele veriyor. Çocukların önemli bir yüzdesinin besinlere erişimde güçlük çektiğini ve eğitimsizlik nedeniyle yanlış beslenmeye maruz kaldığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, çocuklarda sağlıklı beslenme ile ilgili tüm merak edilenleri anlattı.
8.08.2021 Sağlık
Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri
Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri Beslenme ve Diyet Bölümünden Dyt. Esra Örün İncekara, bayram kahvaltılarında başlayan et kavurmalarının yanı sıra diğer öğünlerde de kırmızın etin tercih edilmesi ve porsiyon kontrollerinin yapılmaması sonucunda mide yanmaları ve bağırsak problemleri gibi bazı rahatsızlıkların ortaya çıkabildiğini bildirdi.
19.07.2021 Sağlık
Anne adaylarına rahat bir Kurban Bayramı için püf noktaları!
Anne adaylarına rahat bir Kurban Bayramı için püf noktaları! Anne adaylarının Kurban Bayramı’nda tükettiği besinlerde aşırıya kaçmamaları ve doğru beslenmeden ödün vermemeleri anne ve bebeğin sağlığı bakımından oldukça önemlidir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, hamileleri et tüketimine dikkat etmeleri konusunda uyardı ve bayram süresince nasıl beslenmeleri gerektiğini anlattı.
18.07.2021 Sağlık
Uzmanlar uyardı! Çocuklar Kurban Bayramı’nda bunu yapmasın
Uzmanlar uyardı! Çocuklar Kurban Bayramı’nda bunu yapmasın Uzmanlar, aileleri Kurban Bayramı’nda çocukların aşırı et ve şeker tüketmesine karşı uyardı. Konuya ilişkin açıklama yapan Dr. Akif Çelik, ailelere uyarılarda bulundu. Çelik, “Aşırı besin tüketimi kısa dönemde kabızlık, kusma, karın ağrısı, ishal gibi sindirim sorunlarına neden olduğu gibi, uzun vadede ise obezite, kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir” dedi.
15.07.2021 Sağlık
Şok ve bilinçsiz diyetler hormon dengesizliğine yol açıyor
Şok ve bilinçsiz diyetler hormon dengesizliğine yol açıyor Uzm. Dyt. Işınsu Köksal, "Şok diyetler yapmak yerine ayda 3-5 kg arasında kilo vermek sağlıklı bir şekilde kilo kaybı sağlar. Şok diyetlerle verilen kiloların büyük bir kısmı, birkaç ay içerisinde geri alınıyor. Şok ve bilinçsiz diyetler, hormon dengesizliğine yol açıyor." ifadelerini kullandı.
11.06.2021 Sağlık
Uzmanlardan kritik uyarı! Baklava ve börek yerine bunları tüketin!
Uzmanlardan kritik uyarı! Baklava ve börek yerine bunları tüketin! Ramazan Bayramı bu yıl da pandemi gölgesinde yaşanıyor. Bayram sofrasında dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çeken uzmanlar; kahvaltılarda yağlı, hamur işi ve tatlı ağırlıklı öğünlerden uzak durulmasını, öğle yemeğinde protein ağırlıklı, akşam yemeğinde ise sindirimi kolay olduğu için sebze ağırlıklı beslenilmesini tavsiye ediyor. Uzmanlar, tatlı olarak baklava ve börek tarzı gıdalar yerine sütlü tatlıları veya meyveli dondurmaların tüketilmesini, yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak için de 45 dakikalık tempolu yürüyüş yapılmasını öneriyor.
10.05.2021 Ramazan
Bayramın ilk günü nasıl beslenmeli? Bayramda sağlıklı beslenmenin altın kuralları!
Bayramın ilk günü nasıl beslenmeli? Bayramda sağlıklı beslenmenin altın kuralları! Bayramlarda aşırı şekerli ve tuzlu gıdalar tüketmek; şeker, tansiyon gibi hastalıkları tetiklerken, mide ve bağırsak sistemini bozabilir. Uzmanlar oruç sonrası vücudun dengesini bozmayın uyarısı yapıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Neslişah Bozkaya Gök ‘Ramazan Ayı boyunca oruca alışan beden ve yavaşlayan metabolizma hızına bayramda dikkat edilmezse sağlıksız bir şekilde kilo alımına sebep olabilirken, bazı hastalıkları da tetikleyebilir’ dedi ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
10.05.2021 Ramazan
Sosyal medyada dolaşan diyet listelerine dikkat!
Sosyal medyada dolaşan diyet listelerine dikkat! Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, eve kapanma dönemlerinde alınan kiloları vermek isteyenler sosyal medyadan edindikleri diyet listelerine yöneldi. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, sosyal medyadan edinilen bilgilerle yapılan diyetlerin sağlığa zararlı olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Diyet listelerinin kişiye özel uygulanması gerektiğini belirten Elmacıoğlu, Ramazan ayında iftar ve sahurda uzak durulması gerekenlerle ilgili de öneriler verdi.
4.05.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Beslenme Önerileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beslenme önerileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.