Besici

Besici

Son dakika besici haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan besici ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını besici haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Besici

haberleri sayfasında son dakika yaşanan besici gelişmeleri de dahil olmak üzere 197 besici haberi bulunmuştur. Tüm besici haberleri aşağıda listelenmiştir.
60 bin TL maaşa çoban bulunamıyor! Besiciler ithal çoban istiyor
60 bin TL maaşa çoban bulunamıyor! Besiciler ithal çoban istiyor Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki hayvan besicileri sürülerini otlatmaya çoban bulamıyor. Masrafsız aylık 35 bin ila 60 bin TL arasında değişen ‘çoban aranıyor’ ilanları sonuç vermiyor. Hayvancılığın bitme noktasına geldiğinden yakınan besiciler çareyi ithal çobanda arıyor...
9.05.2024 Ekonomi
40 bin TL maaşa çoban bulunamıyor! Besiciler zor durumda
40 bin TL maaşa çoban bulunamıyor! Besiciler zor durumda Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor.
16.04.2024 Ekonomi
2 ayda fiyatları rekor seviyeye ulaştı! Besicilerden et fiyatı savunması
2 ayda fiyatları rekor seviyeye ulaştı! Besicilerden et fiyatı savunması Sık sık ekrana getiriyoruz, et fiyatları yükseldikçe yükseliyor. Tüketicinin şikayeti de artıyor. Ancak besicilere göre et pahalı değil. Et fiyatlarını kuru kayısı, ceviz, hatta ıhlamurla karşılaştıran besici, "Et neye göre pahalı" diye sordu.
4.03.2024 Ekonomi
Veterinere götürdüğü buzağısının tedavisi bitene kadar başından ayrılmadı
Veterinere götürdüğü buzağısının tedavisi bitene kadar başından ayrılmadı Yozgat’ta besici Ali Kunduz, hastalanan 20 günlük buzağısını arabasının bagajında veteriner hekime götürdü. İshal teşhisi konulan buzağıya araba bagajında serum takıldı. Hayvan sahibi de serum bitene kadar buzağının başında bekledi.
25.02.2024 Gündem
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak Bundan sonraki dönemde piyasadaki dengeleri bozan hayvan ithalatının sadece devlet tarafından yapılacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Artık özel sektör olmayacak. ESK ve birlikler taleplerini bize iletecek. Biz uygun gördüğümüz kadar hayvanı seçerek getireceğiz. Aşıları yapılmış hayvanların garantisi de biz olacağız. Satış yasağı ile al-satlarla fiyatlar etkilenmeyecek. Temel amacımız besicilerimizi güçlendirmek, aile işletmelerinin hacmini büyütmek ve ithalatı da zamanla bitirmek” diye konuştu.
22.01.2024 Ekonomi
İzmir'de makas atarak bir aileyi yok etmişti! Korkunç detay: Eserini görmeye gelmiş
İzmir'de makas atarak bir aileyi yok etmişti! Korkunç detay: Eserini görmeye gelmiş İzmir'in Menderes ilçesinde, hafif ticari aracın çarpmasıyla refüjü aşarak karşı yönden gelen yolcu minibüsüyle çarpışan ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği kazada ölenlerin yakınları sürücüye tepki gösterdi. Kazada kayınbiraderi Özcan Özer'in de aralarında bulunduğu 4 yakınını kaybeden İsmail Girgin (53), "Kazaya neden olan sürücü sağındaki araca makas atarken, toplayamayıp, hakimiyeti kaybetmiş. Kayınbiraderimin otomobiline çarpıp, adeta Azrail'in önüne atmış. Bir aileyi yok etti. Bir evden 4 cenaze çıktı. En ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.
4.07.2023 Gündem
Kurbanlıklar elde kalınca fiyatlar maliyetine düşürüldü: Zararına bile veremiyoruz
Kurbanlıklar elde kalınca fiyatlar maliyetine düşürüldü: Zararına bile veremiyoruz Kırıkkale'de bazı besiciler, kurbanlık için pazara getirdikleri küçük ve büyükbaş hayvanların fiyatlarını maliyetine düşürdü. Besicilik yapan Ali Karakaya, "Ben hep alıcıdan tarafıyım. Biz zararına da olsa kârına da olsa satmaya çalışıyoruz" dedi.
27.06.2023 Gündem
Eskişehir’de kurbanlık satıcısı çifte bayram yapıyor
Eskişehir’de kurbanlık satıcısı çifte bayram yapıyor Eskişehir’de kurulan hayvan pazarında kurbanlık satışı yapan üreticiler talepten memnun kalırken, ellerindeki havanların nerdeyse tamamını bitirdiler.
27.06.2023 Ekonomi
İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı
İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yola çıkan kurbanlık hayvanlar, İstanbul'a giriş yapmaya başladı. İstanbul'a gece yarısından itibaren gelen kurbanlık yüklü TIR ve kamyonlar, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tek tek kontrol edildi.
13.06.2023 Gündem
Kurban Bayramı öncesi ‘karantina’ uyarısı
Kurban Bayramı öncesi ‘karantina’ uyarısı Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, şap hastalığı nedeniyle hayvanların kesimi, ihracı, ithali ve hayvan hareketlerine getirilen kısıtlama ve yasakların kaldırılması sonrası hayvan hareketlerinin başladığına dikkat çekerek, “Hastalığın tekrardan yaşanmaması için aşılanmış, kulağında küpesi olan ve veteriner hekim tarafından sağlık raporu düzenlenen hayvanların nakline izin verilmelidir. Besiciler ise çiftliklerine yeni getirdikleri hayvanları 21 gün karantinada tutmalıdır” dedi.
3.06.2023 Yaşam
Et fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama: Düşüş bekliyoruz
Et fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama: Düşüş bekliyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren canlı hayvan borsası, şap olarak bilinen SAT-2 serotipi hastalığı riski nedeniyle 9 Mart’ta kapatılmıştı. Bugün hizmet veren hayvan borsasında hareketlilik yaşanırken, et fiyatların 5-6 liralık düşü bekleniyor.
28.04.2023 Ekonomi
Kırmızı et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık harekete geçti
Kırmızı et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık harekete geçti Yılbaşından bu yana et fiyatlarında yüzde 50’ye varan artışa, satıcı da tüketici de tepkili. Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, son aylarda et fiyatlarındaki artıştan kasapların da olumsuz etkilendiğini söyledi. Öte yandan fiyat artışı ile ilgili bakanlık harekete geçti. Avrupa ve Güney Amerika’dan canlı hayvan ve karkas geliyor. Kilogramı 150 TL’ye inecek
8.03.2023 Ekonomi
Et fiyatlarında 2 ayda yüzde 50 artış oldu, satıcı da tüketici de tepkili
Et fiyatlarında 2 ayda yüzde 50 artış oldu, satıcı da tüketici de tepkili Et fiyatlarında yılbaşından bugüne yüzde 50 oranında artış oldu. Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, "Bir yılda olması gereken artış, 2 ayda oldu" dedi. Kasaplar yüksek fiyatların müşteri kayıplarına neden olduğunu belirtirken, ucuza satış yapan Et ve Süt Kurumu mağazaları önünde uzun kuyruklar oluştu.
6.03.2023 Ekonomi
"Almadığınız kargo var" tuzağına düşmeyin!
"Almadığınız kargo var" tuzağına düşmeyin! İstanbul'da bazı hukuk bürosundan arayan kişiler, uzun süre teslim alınmamış kargolar nedeniyle icra takibi başlatıldığını söyleyerek, 100-200 TL arasında bir ödeme yapılırsa yasal sürecin durdurulacağını söylüyor. Israrlı telefonlar ve SMS mesajlarıyla bunaltılan mağdurlar, unuttukları bir kargoları olabileceğini de düşünerek dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Kargo dolandırıcıları "Sipariş ettiğiniz ürünü almadınız. İcralık olacaksınız" mesajı gönderdikleri Ali Rıza Besiri'ye ilamsız icra takibi gönderdi. İlamsız icra takibine itiraz eden Besiri, hukuk bürosuna dava açacağını belirtti. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu gibi durumlarda vatandaşların ellerine ulaşan tebligata 7 gün içinde itiraz etmeleri gerektiğini belirterek "Haksız yere icra takibi açan alacaklı olduğunu iddia eden kişi ve kişiler hakkında firma veya firmalar hakkında haksız takip tazminatı ve manevi tazminat davası açma hakkımız doğmuştur." dedi. 
12.10.2022 Gündem
"Uzun süreli alınmamış kargo dolandırıcılığı" uyarısı
"Uzun süreli alınmamış kargo dolandırıcılığı" uyarısı İstanbul'da bazı hukuk bürosundan arayan kişiler, uzun süre teslim alınmamış kargolar nedeniyle icra takibi başlatıldığını söyleyerek, 100-200 TL arasında bir ödeme yapılırsa yasal sürecin durdurulacağını söylüyor. Israrlı telefonlar ve SMS mesajlarıyla bunaltılan mağdurlar, unuttukları bir kargoları olabileceğini de düşünerek dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Kargo dolandırıcılarının hedefi olan Ali Rıza Besici, kendisini arayan hukuk bürosuna gitti ve yaşananları kayıt altına aldı. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu uyarıda bulunarak, "Bu kişilerin hukukla kanunla hiç ilgisi yok. Çünkü hukuk bilen kimse, tüketiciyi, siparişi teslim almadığı için sorumlu tutamaz" diye konuştu. 
3.10.2022 Gündem
Zam geldi! Kırmızı et fiyatları arttı, en düşük kilo fiyatı 150 TL
Zam geldi! Kırmızı et fiyatları arttı, en düşük kilo fiyatı 150 TL Kırmızı et fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Et fiyatlarında, Kurban Bayramı'ndan hemen sonraki hafta, ortalama 10 lira zam geldi. Sektör temsilcileri, bayramdan sonra durgunluk beklediklerini, ancak zammın devam ettiğini belirtiler. Fiyatlardaki artış nedeniyle vatandaşın kırmızı ete olan talebi azaldı. Bu nedenle kasaplar kepenk kapatıyor. Haziran ayında İstanbul'da 17 kasap kapandı.
2.08.2022 Ekonomi
Hurda şekilde aldı, 6 senede tamamen yeniledi! '60 bin dolar edeceğini düşünüyorum'
Hurda şekilde aldı, 6 senede tamamen yeniledi! '60 bin dolar edeceğini düşünüyorum' Ankara'da besici Abdullah Özyetiş (62), hurda şeklinde aldığı 1955 model klasik otomobili, büyükbaş hayvanlarını beslediği ahırda 6 senede restore ederek trafiğe çıkardı.
13.07.2022 Yaşam
Kurban Bayramı'na sayılı gün kala pazarlıklar kızıştı
Kurban Bayramı'na sayılı gün kala pazarlıklar kızıştı Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala kurbanlık hayvan alma işini son günlere bırakan vatandaşlar ile satıcılar arasındaki pazarlıklar kızıştı.
7.07.2022 Yaşam
Kurban fiyatlarıyla ilgili son dakika! Büyükbaş, küçükbaş...
Kurban fiyatlarıyla ilgili son dakika! Büyükbaş, küçükbaş... Kurban fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Kurban Bayramı'na az bir süre kala kurban fiyatlarında son durum belli oldu. Bu sene büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 30 bin TL ila 65 bin TL arasında değişirken, küçükbaş hayvanlar 2 bin 500 TL ila 6 bin TL arasında alıcı buluyor. Talep yüksek. İstanbul’daki kurbanlıkların yüzde 70’i satılmış durumda. Besiciler kira, taşıma ve yem fiyatları nedeniyle İstanbul’a hayvan getirme masraflarının hayvan başına 3 bin TL olduğunu belirtiyor. İşte kurban fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
30.06.2022 Ekonomi
Kurbanlıklarda bu yıl pazarlıklar kızışacak
Kurbanlıklarda bu yıl pazarlıklar kızışacak Trabzon'da yeni kurulan kurbanlık pazarlarında kurbanlık hayvanlar yerlerini almaya başladı. Hayvan besicilerinin artan maliyetlerinin bu yıl kurbanlık fiyatlarına ciddi oranda yansıdığı gözlendi.
17.06.2022 Ekonomi
Kurbanlık hayvanlar pazara indi! 15 bin TL’den başlıyor
Kurbanlık hayvanlar pazara indi! 15 bin TL’den başlıyor Kurban Bayramı’na yaklaşık bir ay kala Ordu’da ilk kurbanlıklar satılmaya başlandı.
13.06.2022 Gündem
80 bin TL'ye alıcısını bekliyor!
80 bin TL'ye alıcısını bekliyor! Çorum’da Kurban Bayramı öncesi satışa çıkarılan 1,3 tonluk boğa, alıcısını bekliyor.
12.06.2022 Yaşam
Yıldırım isabet eden ağacın altındaki 16 büyükbaş öldü
Yıldırım isabet eden ağacın altındaki 16 büyükbaş öldü Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde yıldırım isabet eden ağacın altında toplanan 5'i buzağı, 16 büyükbaş öldü.
5.06.2022 Yaşam
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bu memlekette fakirliği bitireceğim
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bu memlekette fakirliği bitireceğim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu memlekette fakirliği bitirecem. Hiçbir anne, benim mutfağımda, tencere kaynamıyor demeyecek. O tencere kaynayacak. O tencere kaynamıyorsa o anne diyecek ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun evindeki tencere de kaynamıyor” dedi.
2.06.2022 Siyaset
Batalıkta can pazarı
Batalıkta can pazarı Kayseri'de Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda bataklıkta kalan büyükbaş hayvanı kurtarmak için sazlığa giren ve mahsur kalan 6 kişi ekiplerin 1.5 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.
10.05.2022 Corona Virüsü

Benzer Haber Etiketleri

Besici ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki besici haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.