Bankacılık Kanunu

Bankacılık Kanunu

Son dakika bankacılık kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bankacılık kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bankacılık kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bankacılık Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bankacılık kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 748 bankacılık kanunu haberi bulunmuştur. Tüm bankacılık kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılandığı dava ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Ali Osman Kurtcu, “Bir ponzi sistemi. Bu bilgilere göre, bu durum bizim hukuk boyutumuzun dışarısında, vergi kaçağına sebebiyet veren bir sistem olabileceği kanaati var. Tabii ki hukuk noktasında değerlendirilecek ama elden para verilmesi de sorumluluk kapsamında” dedi.
29.11.2023 Gündem
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama Denizbank tarafından aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırılcılık olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Denizbank'tan yapılan açıklamada, 18 mağdurun yer aldığı milyonlarca dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili, "Bankamız, konudan 2022 yılı haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde, müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi. 
28.11.2023 Gündem
Büyük vurgun! BDDK kararını açıkladı, mağdurlar itiraz edecek
Büyük vurgun! BDDK kararını açıkladı, mağdurlar itiraz edecek Spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da arasında olduğu 29 kişiyi, 43 milyon 920 bin 82 dolar ve 15 milyon 625 bin TL dolandırdığı iddiası edilen bankacı Seçil Erzan (46) hakkındaki soruşturma tamamlandı.
22.10.2023 Gündem
Enkazdan çıkan kasalarla ilgili kimlik ve makbuz uyarısı! Uzman isim 'beyan esas' deyip açıkladı
Enkazdan çıkan kasalarla ilgili kimlik ve makbuz uyarısı! Uzman isim 'beyan esas' deyip açıkladı Depremin ardından yıkılan yapıların enkazından çıkan değerli eşyalar ve kasaların durumu ile ilgili merak edilen sorular cevap buldu. Kimlik, makbuz ve beyan uyarısında bulunan uzmanlar, kasalardaki değerli eşyalarla ilgili süreci tek tek anlattı.
9.03.2023 Gündem
Türk Ticaret Bankası satışa çıkıyor
Türk Ticaret Bankası satışa çıkıyor TMSF, Türk Ticaret Bankası'nın yüzde 98,49 oranındaki payını 380 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı.
28.02.2023 Ekonomi
OHAL kapsamında 2 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Meclis'te
OHAL kapsamında 2 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Meclis'te Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesinde ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamındaki 2 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
21.02.2023 Gündem
AK Parti'li Elitaş: Ekonomik torba teklifini haftaya Meclis'e sunacağız
AK Parti'li Elitaş: Ekonomik torba teklifini haftaya Meclis'e sunacağız AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, icra safhasında olan 2 bin lira altındaki borçların silinmesi, çalışanlara nakdi verilecek yemek yardımının vergiden muaf tutulması, elektrik ve doğal gaz desteği gibi ekonomik düzenlemeleri içeren yaklaşık 25 -30 maddelik torba yasa teklifini, 1 Ekim'de yeni yasama yılının açılmasının ardından haftaya TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını söyledi.
29.09.2022 Ekonomi
Ziraat Bankası servis görevlisi maaşı ne kadar? Ziraat Bankası servis görevlisi nedir, ne iş yapar, sınav konuları belli mi, başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır?
Ziraat Bankası servis görevlisi maaşı ne kadar? Ziraat Bankası servis görevlisi nedir, ne iş yapar, sınav konuları belli mi, başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? Ziraat Bankası servis görevlisi alımı için aramalar arttı. Ziraat Bankası ile Ziraat Katılım Bankası için 1800 servis görevlisi alımı yapılacak. Peki, Ziraat Bankası servis görevlisi ne iş yapar, maaşı ne kadar? Ziraat Bankası servis görevlisi başvuru şartları nelerdir, nasıl ve ne zaman yapılır? Sınav soruları ve konuları belli mi?
27.09.2022 Personel Alımı
BDDK en az lise mezunu personel alacak! KPSS’den en az 70 alan başvuru yapabilecek! İşte başvuru şartları!
BDDK en az lise mezunu personel alacak! KPSS’den en az 70 alan başvuru yapabilecek! İşte başvuru şartları! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) personel alacak! İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, memur, mühendis, sekteter, tekniker, teknisyen ve şoför kadrolarına personel alınacak. İlana göre adayların KPSS’den en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Başvurular 19 Eylül’de sona erecek. Peki, BDDK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? BDDK personel alımı başvuru şartları ne? BDDK personel alımı giriş sınavı ilanı detayları ve başvuru bilgileri…
6.09.2022 Personel Alımı
Döviz ve kredilerle ilgili flaş açıklama! BDDK Başkanı Akben duyurdu
Döviz ve kredilerle ilgili flaş açıklama! BDDK Başkanı Akben duyurdu Döviz ve kredilerle ilgili son dakika gelişmesi. BDDK, geçen hafta ticari krediler ile ilgili düzenlemeye gitti. Alınan karar, kamuoyuna yansıdığı andan itibaren yoğun şekilde tartışılıyor. Kredi ve döviz kararlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Hızlı kredi artışı ve kredilerin verimli alanlarına yönlendirilmemesi bazı risklere yol açıyor. Bu çerçevede istihdama katkı sunan sektörleri desteklemek için biz bunları selektif alanlara katkı sağlasınlar diye buralara yönlendirdik. Kredileri ekonomiye katkı sağlayacak alanlara yönlendirdik. İhtiyacı olmayan şirketlerin de döviz aldığını gördük. Bu düzenlemenin sermaye kontrölü ile alakası yok. Bu finansal istikrarın sağlanması konusunda önem arz ediyor. Bankacılık Kanunu bize bu yetkiyi veriyor." ifadelerini kullandı.
1.07.2022 Ekonomi
BDDK'dan flaş finansman açıklaması! Bankalarda...
BDDK'dan flaş finansman açıklaması! Bankalarda... BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Bankalarımız bundan sonraki süreçte de ekonomi yönetiminin belirlediği, döviz kurlarında istikrar ve enflasyonun düşürülmesi politikalarına uygun, doğru alanlara yönelik kredi faaliyetlerini artırarak ekonomik büyümeye ve istihdama en etkin şekilde katkı sunmaya devam edeceklerdir" dedi.
30.05.2022 Ekonomi
Ekonomide yeni dönem! Kabul edildi, süre uzatılıyor, Türk Lirası, dolar, euro...
Ekonomide yeni dönem! Kabul edildi, süre uzatılıyor, Türk Lirası, dolar, euro... Ekonomiye yönelik yeni yasa geliyor. Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü ve görüşmelerin sonunda teklif kabul edildi ve yasalaştı. Bilançolarındaki dövizi TL'ye çeviren şirketlerin vergi istisnası yıl sonuna uzatıldı. İşte son dakika haberinin detayları...
26.05.2022 Ekonomi
Bankacılık Kanunu ile bazı kanunlarda yapılan değişiklikler yasalaştı
Bankacılık Kanunu ile bazı kanunlarda yapılan değişiklikler yasalaştı Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü ve görüşmelerin sonunda teklif kabul edildi ve yasalaştı.
26.05.2022 Ekonomi
Cezaevi izinleriyle ilgili flaş gelişme! 31 Temmuza kadar uzatılıyor
Cezaevi izinleriyle ilgili flaş gelişme! 31 Temmuza kadar uzatılıyor AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TBMM Genel Kurulu'nda, 1 Mayıs'ta sona eren açık cezaevlerindeki hükümlülerin Covid-19 izinlerinin, 31 Temmuz 2023'e kadar uzatılmasıyla ilgili düzenlemeyi Bankacılık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ekleyeceklerini açıkladı.
25.05.2022 Gündem
Halkbank personel alımı ilanı yayınlandı! 150 uzman yardımcısı alınacak! İşte Halkbank personel alımı başvuru şartları!
Halkbank personel alımı ilanı yayınlandı! 150 uzman yardımcısı alınacak! İşte Halkbank personel alımı başvuru şartları! Halkbank duyurdu! 150 personel alınacak! Yayımlanan ilana göre, İstanbul’da istihdam edilmek üzere bilgi teknolojileri uzman yardımcısı kadrosunda 150 personel istihdam edilecek. Halkbank personel alımı başvuruları 6 - 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacak. Adaylara 25 Haziran’da sınav yapılacak. Peki, Halkbank personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Halkbank personel alımı başvuru şartları!
10.05.2022 Personel Alımı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) personel alacak! İşte başvuru şartları!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) personel alacak! İşte başvuru şartları! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) personel alınacak! Yayımlanan ilana göre, giriş sınavıyla bankacılık alanında uzman yardımcısı alınacak. Başvurular 5 Mayıs'ta başlıyor. Peki, BDDK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? BDDK personel alımı başvuru şartları!
29.04.2022 Personel Alımı
AK Parti'li Özkan: Göçmen meselesini istismar etme gayretindeler
AK Parti'li Özkan: Göçmen meselesini istismar etme gayretindeler AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, mülteci tartışmalarına ilişkin, "FETÖ'sü, PKK'sı, Türkiye düşmanları mülteci meselesi ve göçmen meselesini istismar etme gayreti içerisindeler. Meydanı onlara bırakmayacağız" dedi.
18.04.2022 Siyaset
Ekonomiye yönelik yeni hamle! Kabul edildi, Vergiden muaf olacak, döviz ve Türk Lirası...
Ekonomiye yönelik yeni hamle! Kabul edildi, Vergiden muaf olacak, döviz ve Türk Lirası... Ekonomiye yönelik yeni yasa geliyor. Detaylar belli oldu. Değişiyor. Vergiden muaf olacak. Ekonomik düzenlemeler içeren yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifle; Yabancı paraların 2022 yılı sonuna kadar Türk lirasına dönüştürülmesi durumunda, elde edilen faiz ve kar payları vergi istisnası kapsamına alınacak. Öte yandan Teklifle, sigorta kapsamı dışında kalan mevduat ve katılım fonları da belirleniyor. Bu kapsamda ilgili kredi kuruluşunun hakim ortakları ya da nitelikli pay sahiplerine, bunların kontrolünde bulunan tüzel kişilere, gerçek kişi hakim ortakların ana, baba, eş ve velayet altındaki çocuklarına ait mevduat ve katılım fonu ile diğer hesaplar; ilgili kredi kuruluşunun yönetim veya müdürler kurulu başkan ve üyeleri, genel müdür ve yardımcıları ile bunların tek başına veya birlikte kontrol ettiği tüzel kişiler ve ortaklıklar ile ana, baba, eş ve velayet altındaki çocuklarına ait mevduat ve katılım fonu ile diğer hesaplar; Fon Kurulu tarafından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) görüşü alınmak suretiyle belirlenen diğer mevduat, katılım fonu ve hesaplar sigortaya tabi olmayacak. İşte son dakika haberinin detayları...
15.04.2022 Ekonomi
Ekonomik düzenlemeleri içeren torba teklif komisyonda
Ekonomik düzenlemeleri içeren torba teklif komisyonda  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu, ekonomik düzenlemeleri de içeren 20 maddelik yasa teklifinin görüşmelerine başladı.
15.04.2022 Ekonomi
Dövizini TL'ye çeviren şirketlere vergi istisnası geliyor
Dövizini TL'ye çeviren şirketlere vergi istisnası geliyor AK Parti, ekonomik düzenlemeleri de içeren 20 maddelik torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Bu teklife göre; dövizlerini 2022 sonuna kadar TL mevduat ve katılma hesaplarına çevirmeleri ve en az üç ay vadeli hesapta tutmaları durumunda, bu hesapların vade sonunda elde edilen faiz ve kar payları ile diğer kazançlar kurumlar vergisinden muaf tutulacak.
13.04.2022 Ekonomi
Torba yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu
Torba yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu AK Parti, ekonomik düzenlemeleri de içeren 20 maddelik torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.
12.04.2022 Ekonomi
Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'dan skandal savunma: 'Bank' kelimesi ile oturağı kastettim
Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'dan skandal savunma: 'Bank' kelimesi ile oturağı kastettim Binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank sistemindeki ‘Bank’ adını izinsiz kullandıkları gerekçesiyle “5411 sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık” suçundan 3 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan ‘tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın savunmasında, “Türk Dil Kurumu sözlüğünde bank sözcüğünün anlamı park ve bahçelerde kullanılan oturaktır. Ben oturağı da kastetmiş olabilirim, başka bir şeyi de kastetmiş olabilirim” diyerek banka ibaresini değil bank ibaresini kullandığını söyledi.
1.03.2022 Gündem
Bankalardan hesap sahiplerine çağrı! Tüm birikimleriniz silinebilir!
Bankalardan hesap sahiplerine çağrı! Tüm birikimleriniz silinebilir! Bankada parası olanlar dikkat! Paralar iade ediliyor. Bankalar, 2022 yılı içerisinde zamanaşımına uğrayacak emanet ve alacaklara ilişkin duyuru yayınladı. Bankada bulunan hesaplarda 10 yıl boyunca herhangi bir hareket olmaması halinde, hesaptaki para zamanaşımına uğrayarak TMSF'ye devrediliyor. Zamanaşımına uğrayacak mevduat, emanet ve alacaklılara ilişkin müşteri isim listelerine ilgili bankaların internet sitelerinden yayınlanıyor. Peki, Zamanaşımına uğrayacak emanet ve alacaklar için nereye başvuru yapılır? İşte detaylar…
14.02.2022 Ekonomi
BDDK en az lise mezunu idari personel alacak! İşte başvuru şartları!
BDDK en az lise mezunu idari personel alacak! İşte başvuru şartları! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), şoför, sekreter ve memur kadrolarına kamu hizmetine ilk defa başlayacak olan adaylar arasından giriş sınavı sonuçlarına göre idari personel alacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, başvurular 30 Kasım'da başlayıp 8 Aralık'ta sona erecek. Peki, BDDK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte BDDK personel alımı 2021 başvuru şartları!
26.11.2021 Personel Alımı
Yeni banka faaliyete geçiyor! Resmi Gazete'de yayımlandı
Yeni banka faaliyete geçiyor! Resmi Gazete'de yayımlandı Bankası unvanıyla bankacılık faaliyeti gösteren banka 2002 yılında kapatılmıştı. BDDK'nın kararıyla banka yeniden faaliyete geçecek.
20.11.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bankacılık Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bankacılık kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.