Aziz Nesin

Aziz Nesin

Son dakika aziz nesin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aziz nesin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aziz nesin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aziz Nesin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aziz nesin gelişmeleri de dahil olmak üzere 344 aziz nesin haberi bulunmuştur. Tüm aziz nesin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pembe kimlikle 38 yılı kâbus oldu! Hayatı film oluyor
Pembe kimlikle 38 yılı kâbus oldu! Hayatı film oluyor Giresun’da nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı pembe kimlik verilen ve 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan 52 yaşındaki Kumral Bodur’un hayatı beyaz perdeye ilham kaynağı oldu.
5.05.2024 Gündem
Aziz Nesin'e göre en iyi 10 Türk romanı: Kitaplığınızda mutlaka bulunması gerekir
Aziz Nesin'e göre en iyi 10 Türk romanı: Kitaplığınızda mutlaka bulunması gerekir Türk Edebiyatının en önemli yazarlarından olan ve aynı zamanda yazdığı tiyatro oyunları ve şiirleriyle de hafızalara kazınan Aziz Nesin, geçmişten günümüze en iyi 10 Türk romanını katıldığı bir söyleşide açıklamıştı. İşte Aziz Nesin'in mutlaka kitaplığınızda olmasını istediği en iyi 10 Türk romanı...
3.04.2024 Gündem
Rezidanstaki işkence davasında 3 sanığın cezası belli oldu
Rezidanstaki işkence davasında 3 sanığın cezası belli oldu Konya'nın Selçuklu ilçesinde eski sevgilisi Demet Aydın'ı (21) kaçırıp, rezidansta işkence yaptıkları suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Murat Demirci (41) ile nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşları Tuğba Demirci (22) hakkında 'nitelikli yağma' suçundan 5'er yıl, 'hürriyeti yoksun kılma' suçundan ise 5'er yıl olmak üzere 10’ar yıl hapis cezası verildi.
19.10.2023 Gündem
Gözlük ve şapka takan 3 kadın Başakşehir'in kabusu oldu!
Gözlük ve şapka takan 3 kadın Başakşehir'in kabusu oldu! Gözlük ve şapka takan 3 kadın Başakşehirlilere kabusu yaşattı. Sitelere girerken tanınmamak için gözlük ve şapka takan kadınlar hırsız güvenlik kamerasıyla kaydedildi. Site yönetici Hacı Aksu, "Komşularımız bu kapıları bu tip yabancı kişilere açmamaları gerekiyor. Buradan çocuklar da açıyor. Site içerisinde tel örgülerin etrafında oynayan çocuğu çağırıyor. 'Kapıyı açar mısın?' diyor. Koşup gidip açıyor" dedi.
19.10.2023 Gündem
Öğrenci yurdunda Üniversiteli Sami'yi 35 yerinden bıçaklayıp başını satırla kesmişti! Cezasına yapılan itiraz üst mahkemece reddedildi
Öğrenci yurdunda Üniversiteli Sami'yi 35 yerinden bıçaklayıp başını satırla kesmişti! Cezasına yapılan itiraz üst mahkemece reddedildi Kan donduran olay 7 Aralık 2021 yılında Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana gelmişti. Öğrenci yurdunda üniversiteli Mehmet Sami Tuğrul'u (18) 35 yerinden bıçaklayıp, başını satırla kesen İhsan Güney'e (39) verilen indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına itiraz, üst mahkemece reddedildi.
19.10.2023 Gündem
Kimlik hatası hayatını kararttı, 38 yıl kadın kimliğiyle yaşadı
Kimlik hatası hayatını kararttı, 38 yıl kadın kimliğiyle yaşadı Yazar Aziz Nesin’in filmlere de konu olan “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” romanını aratmayacak olay Giresun’da yaşandı. Nüfus müdürünün hatası nedeniyle nüfusa kadın olarak kaydedilen Kumral Bodur, 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalıştı. Bir taraftan hukuk mücadelesi verirken, diğer taraftan evlendi, resmi nikah yaptıramadı, 4 çocuğunu ise kardeşinin nüfusuna kaydettirmek zorunda kaldı.
19.10.2023 Haber
Cep telefonuyla görüntü çeken baba ile oğluna 'Ne bakıyorsun' dayağı!
Cep telefonuyla görüntü çeken baba ile oğluna 'Ne bakıyorsun' dayağı! Babasına ait galerinin önünde cep telefonu kamerasıyla görüntü çeken Furkan Keser, (14) aynı caddedeki galeride çalışan F.Ö. (22) 'Ne bakıyorsun' diye laf atınca kavga çıktı. Çevredekilerin müdahalesiyle sona eren kavganın ardından F.Ö., beraberindeki yakınlarıyla birlikte gelip Furkan Keser ve babası Ali Keser'e (43) sopa ve muştayla saldırdı. Yaşananlar, güvenlik kamerasına yansıdı.
19.10.2023 Gündem
Aziz Nesin’in 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' romanı Giresun'da gerçek oldu! Kimlik hatası hayatını kararttı...
Aziz Nesin’in 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' romanı Giresun'da gerçek oldu! Kimlik hatası hayatını kararttı... Yazar Aziz Nesin’in filmlere de konu olan “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” romanını aratmayacak olay Giresun’da yaşandı. Nüfus müdürünün hatası nedeniyle nüfusa kadın olarak kaydedilen Kumral Bodur, 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalıştı. Bir taraftan hukuk mücadelesi verirken, diğer taraftan evlendi, resmi nikah yaptıramadı, 4 çocuğunu ise kardeşinin nüfusuna kaydettirmek zorunda kaldı.
19.10.2023 Gündem
Kısmetse Olur Batuhan kimdir, kaç yaşında? Geldiği ilk gün Elif'i kırmızı odaya çağırdı!
Kısmetse Olur Batuhan kimdir, kaç yaşında? Geldiği ilk gün Elif'i kırmızı odaya çağırdı! Kısmetse Olur evinin yeni damat adaylarından Batuhan Boz hakkında araştırmalar devam ediyor. Kısmetse Olur Batuhan hem görüntüsü hem de tavırlarıyla dikkat çekiyor. Sosyal medyada da çok konuşulan Kısmetse Olur Batuhan kimdir, kaç yaşında? Batuhan Boz ne iş yapıyor? İşte detaylar...
2.02.2023 Televizyon
Muhlis Asan galada kalp krizi geçirdi!
Muhlis Asan galada kalp krizi geçirdi! Usta oyuncu Muhlis Asan, önceki gün 'Unutma Bizi' tiyatro galasına katıldı. Usta isim, galada kalp krizi geçirdi ancak bunu fark edemedi ve eve döndü. Eve dönünce de rahatsızlığı devam eden Muhsin Asan, hastaneye kaldırıldı. Muhlis Asan'ın sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.
20.02.2023 Magazin
2 Temmuz Sivas Katliamı nedir, 2 Temmuz 1993’te ne oldu, kim yaptı, neden? Sivas'ta ölenler kim, isimleri ne?
2 Temmuz Sivas Katliamı nedir, 2 Temmuz 1993’te ne oldu, kim yaptı, neden? Sivas'ta ölenler kim, isimleri ne? 2 Temmuz Sivas katliamı nedir, Sivas Madımak katliamını kim yaptı, Sivas 1993 olayı nedir? sorularının ardı arkası kesilmiyor. Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nde gerçekleşen olay Türkiye tarihine kara bir leke olarak yazıldı. 33 aydın ve sanatçı diri diri yakıldı. Peki, 2 Temmuz 1993’te ne oldu, kim yaptı, neden? 2 Temmuz Sivas'ta ölenler kim, isimleri ne? 2 Temmuz madımak oteli olayı!
2.07.2022 Gündem
Sivas Madımak Katliamı ile ilgili sözler! 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı sözleri ile resimli, anlamlı, duygulu Sivas Katliamı sözleri, şiirleri, görselleri!
Sivas Madımak Katliamı ile ilgili sözler! 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı sözleri ile resimli, anlamlı, duygulu Sivas Katliamı sözleri, şiirleri, görselleri! 2 Temmuz Sivas katliamı ile ilgili sözler, ölenleri anmak o günlerde yaşananları unutturmamak için araştırılıyor.  2 Temmuz 1993'te Sivas'a giden aydın ve sanatçıların konakladığı Madımak Oteli, kalabalık bir grup saldırgan tarafından ateşe verildi. 35 kişi herkesin gözleri önünde diri diri yakıldı. Katliamla ilgili dava ise 13 Mart 2012 tarihinde zaman aşımından düşürüldü. Katliamın 29. yıldönümünde biz de 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı ile ilgili resimli, anlamlı sözler, mesajlar ve şiirler derledik. İşte 2 Temmuz madımak sözleri…
2.07.2022 Gündem
Sevgilisini ve kocasını öldürdü! 5 yıl arayla iki cinayet...
Sevgilisini ve kocasını öldürdü! 5 yıl arayla iki cinayet... Aydın'ın Efeler ilçesinde beş yıl önce bıçakla sevgilisini, dün gece de tartıştığı kocasını aynı yöntemle kalbinden bıçaklayarak öldüren E.B. tutuklandı.
7.05.2022 Yaşam
Engelli olduğuna 7 yıl sonra karar verdiler! Aziz Nesin hikâyelerini aratmayan olay...
Engelli olduğuna 7 yıl sonra karar verdiler! Aziz Nesin hikâyelerini aratmayan olay... Devletin 'engel' kararsızlığı. ‘Elverişsiz’ denilerek askere alınmayan Gökhan Özdemir’e 3 hastanede 3 farklı ‘engelli’ raporu verildi. Engelli kadrosundan devlet memuru olarak işe yerleştirildi. Ancak 5 yıl sonra ‘Engelli değilsin’ denildi ve işine son verildi. Mahkeme ‘engellidir’ kararı verince de 1.5 yıl sonra görevine iade edildi.
7.05.2022 Yaşam
Agah Özgüç öldü mü? Yazar Agah Özgüç kimdir, kaç yaşında ve nereli?
Agah Özgüç öldü mü? Yazar Agah Özgüç kimdir, kaç yaşında ve nereli? Agah Özgüç kimdir, öldü mü? Türk sinemasının muhteşem arşivcisi, saygın eleştirmeni, yazar Agah Özgüç, 90 yaşında hayata veda etti.
28.04.2022 Televizyon
Mudanya Tiyatro Günleri başlıyor
Mudanya Tiyatro Günleri başlıyor Kültür ve sanatı herkes için ulaşılabilir kılan Mudanya Belediyesi, Dünya Tiyatro Günü kapsamında 24-27 Mart tarihlerinde 4 farklı oyunu tiyatroseverlerle buluşturuyor.
23.03.2022 Kültür Sanat
52 yıldır kimliksiz yaşıyor
52 yıldır kimliksiz yaşıyor Esenyurt'ta resmi nikahsız eşi ve 5 çocuğu ile birlikte yaşamını sürdüren inşaat işçisi Hüseyin Dükşen (52), çocuk yaştayken kaybettiği annesi ve babası gibi nüfus kayıtlarına göre yaşamadığını, bir kimliği için yıllarca mücadele vermesine rağmen sonuç alamadığını söyledi.
5.03.2022 Yaşam
Fatma Girik hayatını kaybetti! Vasiyeti yerine getirilecek...
Fatma Girik hayatını kaybetti! Vasiyeti yerine getirilecek... Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak haberi duyurdu. Fatma Girik'in cenaze programı belli oldu. Girik için yarın 10.00'da Şişli Belediyesi'nde belediye çalışanlarının katılacağı anma töreni düzenlenecek. Girik için ikinci tören ise saat 11.00'de Cemal Reşit Rey'de yapılacak. Fatma Girik'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum'a gönderilecek.
24.01.2022 Magazin
Dünyayı dolandıran adam! Eyfel Kulesi’ni milyonlara sattı...
Dünyayı dolandıran adam! Eyfel Kulesi’ni milyonlara sattı... İngiliz biyografi yazarının yeni kitabında, dünyanın en ünlü dolandırıcılarından olan, hatta mafya lideri Al Capone’yi bile dolandıran Victor Lustig anlatıldı. Lustig, ‘Sülün Osman’ gibi ünlü köprüleri satmaya kalkıyordu!
13.08.2021 Dünya
2 Temmuz 1993 Sivas'ta ne oldu, Madımak Katliamı’nı kim yaptı? Sivas Madımak Oteli neden yakıldı, yangınında ölenlerin isimleri?
2 Temmuz 1993 Sivas'ta ne oldu, Madımak Katliamı’nı kim yaptı? Sivas Madımak Oteli neden yakıldı, yangınında ölenlerin isimleri? 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yaşamını yitiren canların üzerinden 28 yıl geçti. Madımak da ölenler bu yıl da Türkiye'nin farklı yerlerinde düzenlenen eylem ve etkinliklerle anılıyor. Katliamlar tarihindeki yerini alan Madımak’ta yazar, ozan ve sanatçılardan oluşan 33 kişi yakılarak öldürüldü. Sivas katliamı neden yapıldı? Sivas Madımak Oteli neden yakıldı? 2 Temmuz Sivas'ta ne oldu?
2.07.2021 Gündem
Dünya Çevre Günü mesajları! 5 Haziran Dünya Çevre Günü ne zaman ilan edildi? Dünya Çevre Günü kutlama mesajları ve ilan tarihi!
Dünya Çevre Günü mesajları! 5 Haziran Dünya Çevre Günü ne zaman ilan edildi? Dünya Çevre Günü kutlama mesajları ve ilan tarihi! Dünya’da ve Türkiye’de son yıllarda çevre kirliliğini ortaya koyan birçok olay yaşanıyor. Çevre olaylarına kayıtsız kalmamak ve yaşanabilir bir dünya adına farkındalık yaratmak için Dünya Çevre Günü mesajları araştırılıyor. İşte 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama mesajları ve sözleri…
5.06.2021 Gündem
Nazım Hikmet ölümünün 58. yılında anıldı!
Nazım Hikmet ölümünün 58. yılında anıldı! Şair Nazım Hikmet, ölümünün 58. yılında Rusya’nın başkenti Moskova’daki mezarı başında anıldı.
3.06.2021 Gündem
Nazım Hikmet'in vefatının 58. yılı! Nazım Hikmet kimdir? Nazım Hikmet'in mezarı nerede?
Nazım Hikmet'in vefatının 58. yılı! Nazım Hikmet kimdir? Nazım Hikmet'in mezarı nerede? Nazım Hikmet Ran'ın vefatının üzerinden 58 yıl geçti. Şair, oyun yazarı, romancı ve anı yazarı Nazım Hikmet Ran ölüm yıl dönümünde anılıyor. Kuvayi Milliye, 835 Satır, Benerci Kendini Niçin Öldürdü? ve Memleketimden İnsan Manzaraları'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda unutulmaz eseri kaleme aldı. İşte dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet Ran'ın hayatı, şiirleri ve eserleri...
3.06.2021 Gündem
DenizBank resmen duyurdu! Ücretsiz...
DenizBank resmen duyurdu! Ücretsiz... Herkesi çok yakından ilgilendiriyor Denizbank çok önemli adımı resmen duyurdu. DenizBank'ın kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerini yürüten iştiraki DenizKültür, hikaye anlatıcılığının Türkiye'deki gelişimini belgeleyen sesli edebiyat eserlerini dijital kanallarına taşıyarak ücretsiz erişime açtı. DenizBank YouTube kanalında ve "www.oykulersesleniyor.com" adresinde edebiyatseverlerle buluşan sesli öyküler arasında, Müşfik Kenter'in seslendirdiği Sabahattin Ali'ye ait "Hanende Melek", Rüştü Asyalı'nın seslendirdiği Aziz Nesin'e ait "Kambur Sabri'nin Radyosu", Yetkin Dikinciler'in seslendirdiği Başar Başarır'a ait "Sanki Bütün Dünya Buna Bağlıymış Gibi", Tülay Bursa'nın seslendirdiği Selma Fındıklı'ya ait "Kuş Kanadı Kalem Olsa" ve daha onlarcası yer alıyor.
12.01.2021 Kültür Sanat
Tansel Öngel kimdir? Masumlar Apartmanı'na yeni oyuncu!
Tansel Öngel kimdir? Masumlar Apartmanı'na yeni oyuncu! Masumlar Apartmanı yeni bölümüyle ekranlara geliyor. Geçtiğimiz hafta Safiye'nin sevgilisi Naci karakterini kimin oynayacağı merak ediliyordu. Masumlar Apartmanı Naci karakterini oyuncu Tansel Öngel canlandıracak. Peki, Tansel Öngel kimdir? Masumlar Apartmanı'nda Naci'yi canlandıran Tansel Öngel ile ilgili merak edilenler...
24.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aziz Nesin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aziz nesin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.