Ayva

Ayva

Son dakika Ayva haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ayva ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ayva haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayva

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayva gelişmeleri de dahil olmak üzere 327 ayva haberi bulunmuştur. Tüm ayva haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erik üreticisini fırtına vurdu! Satılma ihtimali yok
Erik üreticisini fırtına vurdu! Satılma ihtimali yok Denizli’nin önemli tarım ürünlerinden olan Papaz eriği üreticilerini fırtına vurdu. Hasada sayılı günler kala etkili olan şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle erik rekoltesi ve kalitesinde büyük zarar oluştu.
23.04.2024 Ekonomi
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor!
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor! Adana'nın Pozantı ilçesine ait gelenek ve görenekler yüzyıllardır devam ediyor. Yapılan pek çok araştırmada kadınların doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasın dönemlerde başvurdukları inanış ve uygulamalar yer almıştır. Kadınların gebelik sürecinde yaptıkları uygulamalar, bebeğin cinsiyetini ve nasıl görüneceğini bile belirleyebiliyor. İşte Adanalı kadınların ilginç doğum inanışları...
22.03.2024 Adana
Ayva kabuğundan çay: Bir dilim de ondan eklediğinizde faydası bitmiyor!
Ayva kabuğundan çay: Bir dilim de ondan eklediğinizde faydası bitmiyor! Kışın en sağlıklı meyvesi ayva genellikle kabuğundan bağımsız tüketilir. Ancak ayva kabuğuyla yapılacak bir bardak çayın faydalarını duyunca inanamayacak, bir daha kabukları atmayacaksınız.
24.02.2024 Yaşam
Çöp evde kilitli tutulan Cem Muhammet'in kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar
Çöp evde kilitli tutulan Cem Muhammet'in kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar Bursa'da, kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (11), çöp ev haline gelen dairede kilitli tuttuğu suçlamasıyla yargılanan Kamuran Pınar A.'nın (46) tahliyesine tepki gösterip, itiraz eden anne Yasemin A. (50), oğlunun yaşadığı ağır işkenceleri anlattığını belirterek, "Ağzını koli bandıyla bantlayıp, ellerini arkadan bağlayarak, soğukta balkondaki sandalyeye oturtup kafasından 5 litre su dökmüşler. Kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar. Saçlarını çekerek koparıp, üzerine idrar atmışlar. Oğlum bulunmasaydı, organları satılacaktı" dedi.
8.02.2024 Gündem
Aksaray Nerede, Hangi Bölgede? Aksaray İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Aksaray Nerede, Hangi Bölgede? Aksaray İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Aksaray, İç Anadolu bölgesinde bulunan bir şehirdir. Aksaray'ın yüz ölçümü 7.659 kilometre kare, deniz seviyesine olan yüksekliği 980 metre ve il plaka kodu da 68 olarak karşımıza çıkar.
18.01.2024 Eğitim
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları Aktarlar, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere ya da hastalığa yakalananlara bitki çayları veya macun karışımları tüketmelerini tavsiye ediyor.
9.01.2024 Gündem
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? En çok rastlanan hastalık türlerinden biri de öksürüktür. Öksürük, yetişkinlerde de büyüklerde de sık sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biridir. Kimi zaman soğuk bir su içmek bile öksürüğü başlatmak için yeterli olur. Öksürmek zaman zaman hafif bir şekilde kendini gösterse de bazen de çok şiddetli ve rahatsız edici boyuta gelebilir. Bu durumda elbette bir doktora başvurmak gerekir. Ancak hafifi olarak başlayan öksürükler için evlerde çeşitli yöntemler kullanarak da kurtulmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Boğazdaki Gıcık Nasıl Geçer? Boğazdaki Gıcık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boğazdaki Gıcık Nasıl Geçer? Boğazdaki Gıcık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İnsanların en sık yaşadığı ve kolayca yakalandığı bazı rahatsızlıklar ve sağlık problemleri vardır. Bunlar hemen doktora gitme ihtiyacı hissettirmeyen hafif dereceli rahatsızlıklardır. Bu yüzden kendi püf noktaları ve yöntemleri ile bu sorunlardan kurtulmaya çalışırlar.
28.12.2023 Sağlık
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
27.12.2023 Vitrin
Yerken üzerine bir de limon sıkın: Kışın yiyeni ne grip yakalıyor, ne boğaz ağrısı!
Yerken üzerine bir de limon sıkın: Kışın yiyeni ne grip yakalıyor, ne boğaz ağrısı! Kış geldiğine göre bu meyveyi tüketmenin zamanı geldi. En eski uygarlıklardan bu yana tüketiliyor. Ancak lezzeti bir yana kendine özgü yapısıyla ağızda buruk bir tat bırakıyor. Yüksek lifli içeriğiyle sindirim sistemine de iyi geliyor. Şifası bir yana nasıl yenileceği de merak konusu olan bu meyveyi sizler için araştırdık.
21.12.2023 Yaşam
Yerli malı şiirleri! 2, 3, 4 kıtalık uzun kısa seçenekli yerli malı haftası ile ilgili şiirler ve 1. 2. 3. 4. Sınıf yerli malı haftası şiirleri
Yerli malı şiirleri! 2, 3, 4 kıtalık uzun kısa seçenekli yerli malı haftası ile ilgili şiirler ve 1. 2. 3. 4. Sınıf yerli malı haftası şiirleri Yerli Malı Haftası şiirleri için araştırmalar devam ediyor. Her sene 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan Yerli Malı Haftası devam ediyor. İşte en güzel 2, 3, 4, 5, 6 kıtalık Yerli Malı Haftası şiirleri…
12.12.2023 Gündem
Ayva Kaç Kalori? Ayva Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Ayva Kaç Kalori? Ayva Besin Değerleri Ve Kalorisi... Ayva Çiçeği, yaprağı, meyvesi ve çekirdeği ile insan vücuduna fayda sağlayan bir meyvedir. Sağlık ve güzellik konularında tercih edilen besin kaynağıdır. Gün içerisinde alınması gereken tüm mineral ve vitaminlerin bir kısmını içerir.
23.06.2023 Sağlık
Selde sürüklenen Reşat Ayva CNN Türk'e konuştu: El ettim ama onun da suçu yok
Selde sürüklenen Reşat Ayva CNN Türk'e konuştu: El ettim ama onun da suçu yok CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinde sel sularına kapılan Reşat Ayva ile konuştu. Yaşadığı korku dolu anları anlatan Ayva, "El ettim ama onun da suçu yok. Korkusundan gelemedi, gelse o da boğulacak" dedi.
16.03.2023 Gündem
Selde sürüklenen Reşat amcadan yeni haber! Nasıl kurtuldu? İşte son durumu
Selde sürüklenen Reşat amcadan yeni haber! Nasıl kurtuldu? İşte son durumu Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketi sonrası akıntıya kapılarak sel suları sürüklenen ve bir ara kurtarılmak için elini uzatan Reşat Ayva isimli vatandaştan haber geldi. Öte yandan Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen seller nedeniyle can kaybı 16'ya yükseldi.
16.03.2023 Yaşam
Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı
Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 2022 yılındaki bitkisel üretim miktarının 128,6 milyon tona ulaştığını ve böylece Cumhuriyet tarihinin üretim rekorunun kırıldığını duyurdu.
8.03.2023 Ekonomi
Bir yudumu cinsel isteği artırıyor Kaynatıp içilince çarpıntıdan eser kalmıyor
Bir yudumu cinsel isteği artırıyor Kaynatıp içilince çarpıntıdan eser kalmıyor Çekirdeği, yaprağı ve kabuğu her derde deva... Mahalle pazarlarında dönüp bakmadığınız bu meyvenin suyundan bir yudum içenin cinsel arzusu kuvvetleniyor. Kolay doğum yapmaya yarıyor. İdrar yolunda iltihaplarına karşı savaş açıyor. Kalp rahatsızlıklarının başında gelen çarpıntıyı bir anda kesiyor. İşte şifa kaynağı meyvenin saymakla bitmeyen faydaları...
3.03.2023 Sağlık
Semt pazarlarında kış meyveleri bolluğu
Semt pazarlarında kış meyveleri bolluğu Semt pazarlarında kış meyvelerinde bolluk yaşanıyor. Vatandaş en çok elma, portakal ve muz satın alıyor.
3.02.2023 Ekonomi
Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir?  Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler!
Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir? Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler! Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardan olan Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi araştırılıyor. Yerli tüketimin bilinçli olarak artması ve kullanımı amaçlanan Yerli Malı Haftası için okullarda bir dizi etkinlik düzenleniyor. Peki, Yerli Malı Haftası ne zaman? 12 Aralık önemi ne, ne olarak kutlanıyor? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir? Yerli Malı Haftası için neler yapılabilir? Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler!
12.12.2022 Gündem
Genç çiftçi, atıl araziyi tarıma kazandırdı! Her bir ağaç 30 kilo meyve veriyor
Genç çiftçi, atıl araziyi tarıma kazandırdı! Her bir ağaç 30 kilo meyve veriyor Mersin Erdemli'de üniversite mezunu genç çiftçi atıl vaziyetteki araziyi ayva bahçesine çevirerek her bir ağaçtan 25-30 kilogram arasında verim almaya başladı. Tarım kazandırılan alanda yetişen aroması ve kalitesiyle dikkat çeken ' Ekmek ayvası'nın bazıları bir kilograma kadar geldiği, her bir tanesinin ortalama 500 gram olduğu belirtildi.
15.11.2022 Ekonomi
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler! Kasım ayı geldi. Havaların soğumaya başladığı ve etkisini iyididen iyiye gösterdiği kasım ayı kışa geçişin ve hazırlıkların yapıldığı aydır. Kasım ayı ile birlikte sağlıklı kalmak ve kış ayına geçişte hastalanmamak için uzmanların bazı önerilerine kulak vermek gerekiyor. Başta bağışıklığı güçlendirmek için mevsiminde meyve ve sebzeleri tüketmek gerekiyor. Kasım ayının ilk gününde pek çok kişi hem tasarruf etmek hem de lezzetinde yüyecekleri tüketmek için kasım ayı meyve ve sebzelerini araştırıyor. Peki, Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
1.11.2022 Sağlık
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı Daha önce yararlarını hiç duymadığınız, hastalıklara karşı etkisi azımsanamayacak kadar güçlü besinler bulunuyor. Kış aylarında bunları tüketerek hastalıklardan ilaçla değil doğal yollarla korunmanız mümkün. Grip ve soğuk algınlığına karşı savaşıyor, bağışıklığı güçlendirip bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda doğrudan antiviral etkiye sahip olup doğal ağrı kesici görevi görüyor. Detaylarıyla uzman isim tek tek açıkladı…
23.10.2022 Sağlık
Dodurga seçim sonuçları 2022! Dodurga nerede, Belediye Başkanı hangi partiden oldu? Dodurga'da seçimi kim kazandı?
Dodurga seçim sonuçları 2022! Dodurga nerede, Belediye Başkanı hangi partiden oldu? Dodurga'da seçimi kim kazandı? Dodurga seçim sonuçları 2022 merak ediliyor. Çankırı Dodurga, yeniden belde statüsü kazanmasının ardından 13 yılın sonra belediye başkanını seçti. Peki, Dodurga'da seçimi kim kazandı? Dodurga Belediye Başkanı hangi partiden oldu?
4.07.2022 Siyaset
Kilosu 40 liradan satışta! Üretici memnun, yıllık 12 ton...
Kilosu 40 liradan satışta! Üretici memnun, yıllık 12 ton... Antalya’nın Kumluca ilçesinde hasadı devam eden Napolyon kirazının fiyatları, üreticinin yüzünü güldürüyor.Altınyaka Mahallesi'nde hasat edilen kiraz, 25 ile 40 TL’den alıcı buluyor. Genelde ihraç edilse de zaman zaman iç piyasaya da satılan ziraat 900 Napolyon türü kirazlar, aroması ve görüntüsü ile dikkat çekiyor.
27.06.2022 Ekonomi
Cinsel arzuyu kuvvetlendiriyor, tansiyonu düşürüyor, kalbi güçlendiriyor! Suyunu içen kolay doğum yapıyor! Çekirdeği, yaprağı ve kabuğu da her derde deva...
Cinsel arzuyu kuvvetlendiriyor, tansiyonu düşürüyor, kalbi güçlendiriyor! Suyunu içen kolay doğum yapıyor! Çekirdeği, yaprağı ve kabuğu da her derde deva... İshali kesiyor, iltihapları yok ediyor. Bal ile macun yapılıp yenildiğinde baş ağrısını kesiyor, kaynatılıp içildiğinde kalp çarpıntısını kesiyor, kalbi kuvvetlendiriyor ve anne sütünü artırıyor. Sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geliyor ve cinsel arzuyu kuvvetlendiriyor. Tansiyonu düşürüyor, hoşafı ağız yaralarını iyileştiriyor, akciğer veremine iyi geliyor. Suyu doğumu kolaylaştırmak için tavsiye ediliyor, yorgunluğu ve bitkinliği gideriyor. Aşırı adet kanamasını önlüyor, bağırsak kanamalarını kesiyor ve dizanteriye karşı çok faydalı. Çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi geliyor, iştah açıyor, böbrek ve idrar torbası iltihaplarını iyileştiriyor. İşte kendisi kadar yaprağı, çekirdeği ve kabuğu da şifalı olan meyvenin saymakla bitmeyen faydaları...
19.04.2022 Sağlık
Ramazan’da tatlıyı sütlülerden seçin
Ramazan’da tatlıyı sütlülerden seçin Ramazan ayında tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Bahtınur Yılmaz, “İftardan sonra ağır şerbetli tatlılar yerine, 1-2 saat geçtikten sonra sütlü tatlılar veya meyvelerin tercih edilmesi daha uygun olur. Bu sayede daha hafif bir öğün alınarak kilo kontrolü de sağlanmış olur” dedi.
11.04.2022 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Ayva ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayva haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.