Ayı

Ayı

Son dakika ayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 29.258 ayı haberi bulunmuştur. Tüm ayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rekabet Kurulu'ndan META'ya 898 milyon lira ceza!
Rekabet Kurulu'ndan META'ya 898 milyon lira ceza! Rekabet Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, META’nın Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri kullanarak pazarda faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı ve pazara giriş engeli yarattığı tespit edilerek META’ya toplamda 898 milyon TL idari para cezası verildi.
8.05.2024 Ekonomi
SSK, Bağ-Kur, emekliye zam müjdesi! Maaş hesabı değişti, işte en düşük emekli maaşı için 2 rakam
SSK, Bağ-Kur, emekliye zam müjdesi! Maaş hesabı değişti, işte en düşük emekli maaşı için 2 rakam SSK, Bağ-Kur, emeklileri yakından ilgilendiriyor. Emekli kök maaş zammı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi olmak üzere 16 milyon vatandaşı ilgilendiren düzenleme Temmuz ayında yapılacak. Emekli zammı için Merkez Bankası'nın yayımladığı anket sonuçları ve Nisan ayı enflasyon rakamlarına göre en güçlü hesap belli oldu. Öte yandan kök maaş zammı ile SSK, Bağ-Kur emeklisi yüzde 4 ek ödeme alıyor. İşte kuruşu kuruşuna emekli maaşı hesapları...
8.05.2024 Ekonomi
Zilkade ne demek? 2024 Zilkade ayı ne zaman başlıyor? Zilkade faziletleri nelerdir?
Zilkade ne demek? 2024 Zilkade ayı ne zaman başlıyor? Zilkade faziletleri nelerdir? Zilkade ayı Hicri takvime göre yılın 11. ayı olarak bilinir. Zilhicce ayından önce idrak edilir. Zilkade aslında haram aylar olarak bilinir. Peki 2024 Zilkade ayı ne zaman başlıyor?
8.05.2024 Gündem
FED, faiz mi artıracak? Beklenti tersine döndü! 'Dikkat çeken karar'
FED, faiz mi artıracak? Beklenti tersine döndü! 'Dikkat çeken karar' Fed’in haziran ayındaki toplantısında faizleri düşürmesi beklenirken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari’nden piyasaların beklemediği bir açıklama geldi. Kashkari, merkez bankasının uzun bir süre faiz oranları üzerinde sıkı durmasını beklediğini ve enflasyon göstergelerinin düşmemesi halinde faiz artırımı olasılığının olduğunu ifade etti.
8.05.2024 Ekonomi
Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri ne zaman bitecek, aile destek ödemesi en son ne zaman yatacak?
Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri ne zaman bitecek, aile destek ödemesi en son ne zaman yatacak? Mayıs ayı Aile Destek Programı Mayıs 2024 ödemelerine yönelik hak sahipleri aramalarını yoğunlaştırdı. Nisan ayı ödemeler Ramazan bayramı nedeniyle hesaplara erken yatmıştı. Mayıs ayında ilk haftayı geride bırakırken Aile Destek paralarının ne zaman yatacağı, erken yatıp yatmayacağı ile ilgili aramalar arttı. Aile Destek Programı 2024 yılında sona erecek. Peki, Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri bu ay son mu?
8.05.2024 Ekonomi
Resmen lapa lapa kar yağdı! Mayıs ayında her yer beyaza büründü, sıcaklıklar sıfırın altına düştü
Resmen lapa lapa kar yağdı! Mayıs ayında her yer beyaza büründü, sıcaklıklar sıfırın altına düştü Mayıs ayı geldi ama hava sıcaklıkları eksileri görüyor. Yurdun birçok kentinde Mayıs ayı karlı geçiyor. Öyle ki bazı şehirler beyaza bürünmüş durumda. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından kar nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşların görüntüleri kameralara yansıdı. Mayıs'ta kimse bunu beklemiyordu. Resmen lapa lapa kar yağdı İşte yurttan kar manzaraları...
8.05.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu, yolcu trafiğinin yüzde 53.7 arttığını açıkladı!
Bakan Uraloğlu, yolcu trafiğinin yüzde 53.7 arttığını açıkladı! Nisan ayında Türkiye genelinde hizmet veren havalimanlarında toplamda 17 milyon 973 bin 101 yolcu taşındığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının ilk 4 ayında havalimanlarında taşınan yük ve kargo miktarının ise iç hatlarda 256 bin 240 ton, dış hatlarda 1 milyon 117 bin 156 ton olmak üzere toplamda 1 milyon 373 bin 395 tona ulaştığını bildirdi.
8.05.2024 Gündem
Promosyon ödemelerinde rakamlar güncellendi! İşte en yüksek ödeme yapan 3 banka
Promosyon ödemelerinde rakamlar güncellendi! İşte en yüksek ödeme yapan 3 banka Bankalar emekli vatandaşlar için harekete geçti, promosyon miktarları değişti. Tüm emekliler bankaların promosyon ödemelerinden yararlanabiliyor. Ancak üç yıllık taahhüt şartı bulunuyor. Emeklilerin promosyon aldıkları bankada 3 yıl kaması gerekiyor. Emeklilere 18 bin TL'ye varan emekli promosyonu fırsatı sunuluyor. Ödeme miktarının artması ile banka değiştirmek isteyenlerin sayısı da arttı. Peki emekliler hangi şartlarda banka değiştirerek yüksek promosyon alabilir? Öte yandan emekli promosyon kampanyaları Mayıs ayı ile birlikte güncellendi. Bankalar müşteri kazanmak adına promosyon rakamlarını tek tek yeniledi. Emekliler, ek gelir sağlayacak olan banka promosyonlarını yakın takibe aldı. Bankaların emekli promosyonu kampanyaları 20 bin TL'ye dayandı. İşte en yüksek promosyon veren bankalar listesi...
8.05.2024 Çalışma Hayatı
Emekli ve memur zammında yeni gelişme! Oran verildi, 4A,4B,4C için hesaplama tablosu değişti, 47.331  TL olacak
Emekli ve memur zammında yeni gelişme! Oran verildi, 4A,4B,4C için hesaplama tablosu değişti, 47.331 TL olacak Memur ve emekli milyonlarca vatandaş Temmuz zammına kilitlenmiş durumda. Ocak ayında yüzde 49,25 zam alan emekliler için temmuz ayı zammı kapıda. 4 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte emekli zammı netleşmeye başladı. Şimdi gözler emekli kök maaşları ve en düşük emekli maaşlarının güncellenmesine çevrildi. Peki, SSK, BAĞ-KUR en düşük emekli maaşı ne kadar olacak, kaç TL? İşte, 4A,4B,4C için yeni tablo...
8.05.2024 Çalışma Hayatı
Okuldan atılan öğrenci müdüre silahla ateş açtı!
Okuldan atılan öğrenci müdüre silahla ateş açtı! İstanbul'un Eyüpsultan İlçesinde bulunan özel bir lisede 17 yaşındaki Iraklı öğrencisi Y.K, kendisini okuldan attığını öne sürdüğü okul müdürüne silahla ateş etti. Y.K. kısa sürede yakalanırken, Oktugan ise ağır yaralı olarak hastaneye götürüldüğü belirtildi.
7.05.2024 Gündem
Hızlı Tren Hattı'nın inşaatı haziranda bitmesi hedefleniyor!
Hızlı Tren Hattı'nın inşaatı haziranda bitmesi hedefleniyor! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule hattında fiziki ilerleme yüzde 80'nin üzerinde tamamlandığını söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne-İstanbul arasını 1 saat 30 dakikaya düşürecek projenin Edirne ayağının haziran ayında bitirilmesinin planlandığını ifade etti.
7.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu.
6.05.2024 Gündem
Otomotiv ihracatı Nisan ayında arttı! 2,75 milyar dolar oldu
Otomotiv ihracatı Nisan ayında arttı! 2,75 milyar dolar oldu Türkiye otomotiv endüstrisinin nisan ayı ihracatı yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolar oldu.
6.05.2024 Ekonomi
Kabine yarın toplanıyor: İşte gündemdeki konular
Kabine yarın toplanıyor: İşte gündemdeki konular Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Beştepe'deki kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda; ekonomideki son durumun yanı sıra öğretmen atamalarının ele alınması bekleniyor. Türkiye'nin, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davada müdahil olma kararına ilişkin süreç de değerlendirilecek.
5.05.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu: TÜRKSAT 6A’ya yeni logo
Bakan Uraloğlu duyurdu: TÜRKSAT 6A’ya yeni logo Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A’nın üretim ve test süreçlerinin başarıyla tamamlandığını ve Haziran ayında Amerika’nın Florida eyaletindeki Space-X’in merkezine gönderileceğini hatırlatarak Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın logosunu belirlediklerini açıkladı.
5.05.2024 Gündem
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Yeni oran verildi, refah payı detayı belli oldu
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Yeni oran verildi, refah payı detayı belli oldu Memur ve emekli milyonlarca vatandaş Temmuz zammına kilitlenmiş durumda. Zam oranları ile ilgili yeni tahminler açıklanırken refah payı detayı da ortaya çıktı. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur, memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı 4 aylık enflasyon farkı belli oldu. Böylelikle geride sadece mayıs ve haziran aylarının enflasyon verisi kaldı. Peki açıklanan son verilere göre emekli maaşlarıyla ilgili konuşulan zam oranı ne? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte merak edilen tüm detaylar...
5.05.2024 Çalışma Hayatı
Anneler günü ne zaman 2024, yarın (5 Mayıs) anneler günü mü? Anneler günü mayısın kaçıncı pazarı kutlanıyor?
Anneler günü ne zaman 2024, yarın (5 Mayıs) anneler günü mü? Anneler günü mayısın kaçıncı pazarı kutlanıyor? Mayıs ayıyla birlikte anneler günü araştırması da başladı. Anneler Günü Mayıs ayı içerisinde Pazar günü kutlanıyor. Anneler Günü'nün Mayıs ayının kaçıncı Pazar günü kutlanacağı merak ediliyor. Peki, Anneler Günü Mayıs ayının kaçıncı pazar günü, 2024 Anneler Günü ne zaman?
4.05.2024 Gündem
Altın, dolar borsa, bitcoin derken değişti! Kazanç katlanıyor, işte karlı yatırım aracı
Altın, dolar borsa, bitcoin derken değişti! Kazanç katlanıyor, işte karlı yatırım aracı Altın, dolar, borsa ve mevduatta yatırımı olanlar dikkat. TÜİK geçtiğimiz gün nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon yıllık %69,80, aylık %3,18 artış gösterdi. Özellikle son dönemde mevduat faizleri yüzde 60’a dayanırken, borsa rekor kırmış, altın fiyatlarında ise sert düşüşler görülmüştü. Peki enflasyona göre parasını korumak isteyenler için hangi yatırım aracı daha cazip? Altın ve borsa için beklentiler neler? İşte detaylar...
4.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ihracat ve ithalatı durdurduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ihracat ve ithalatı durdurduk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde MÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabul etti. "İsrail ile ihracat-ithalatı durdurduk." diyen Erdoğan, "Aldığımız bu kararla Batının üzerimize nasıl saldıracağını biliyoruz. Hep birlikte barış ve refah içinde yaşamalıyız. Dik duracağız ve bileceğiz ki önümüzdeki yol mazlumların yanında yol alma durumudur." dedi.
3.05.2024 Gündem
Başkan Kıvanç duyurdu! “Adana’nın ihracatı 1 milyar dolara ulaştı”
Başkan Kıvanç duyurdu! “Adana’nın ihracatı 1 milyar dolara ulaştı” Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana ihracatının 2024 yılı Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 artış ile 238 milyon 702 bin dolara ulaştığını belirtti. Başkan Kıvanç, “Adana olarak Ocak-Nisan 2024 döneminde ise 2023 yılının aynı dönemine göre Adana ihracatı yüzde 7,9 artış ile 1 milyar dolara ulaşmıştır” dedi.
3.05.2024 Adana
Formula 1 Türkiye’ye ne zaman gelecek? Formula 1 Türkiye’de en son ne zaman yapıldı, kaç defa yapıldı? Baka Işık duyurdu!
Formula 1 Türkiye’ye ne zaman gelecek? Formula 1 Türkiye’de en son ne zaman yapıldı, kaç defa yapıldı? Baka Işık duyurdu! Formula 1 İstanbul'da son olarak 2021 yılında düzenlenmişti. İstanbul Park'ta 2005-2011 yılları arasında ve 2020 ile 2021'de toplam 9 yarış düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Formula 1'in Türkiye'ye getirilmesi ile ilgili müjdeyi verdi. Peki, Formula 1 Türkiye’ye ne zaman gelecek?
3.05.2024 Gündem
Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı
Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Nisan ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakan Bolat, "Nisan ayında ihracatımız 19 milyar 271 milyon dolara yükseldi. Bu yüzde 0.13’lük artışa tekabül ediyor" dedi.
3.05.2024 Ekonomi
Memur ve emekliye zam! Enflasyon rakamları sonrası oran belli oldu, en düşük emekli maaşı…
Memur ve emekliye zam! Enflasyon rakamları sonrası oran belli oldu, en düşük emekli maaşı… Memur ve emeklileri yakından ilgilendiriyor. Mart ayı enflasyon rakamları memur, memur emeklisi, SGK, Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı için belirleyici oluyor. İşte zammı belirleyecek dördüncü veri açıklandı. Nisan verisiyle 4 aylık zam oranı kesinleşmiş oldu. Öte yandan enflasyon rakamları sonrası en düşük emekli maaşı için 2 farklı tahmin ortaya çıktı. İşte detaylar...
3.05.2024 Ekonomi
Mayıs ayı işyeri kira artış oranı 2024! Dükkan kira artış oranı yüzde kaç oldu? TEFE TÜFE kira artış oranı
Mayıs ayı işyeri kira artış oranı 2024! Dükkan kira artış oranı yüzde kaç oldu? TEFE TÜFE kira artış oranı TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından mayıs ayı kira artış oranı da belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Nisan ayında enflasyon yüzde 3,18 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 59,64 olarak belirlendi. Peki, Mayıs ayı işyeri kira artış oranı yüzde kaç oldu?
3.05.2024 Ekonomi
Enflasyon rakamları belli oldu
Enflasyon rakamları belli oldu Enflasyon, nisan ayında yüzde 3,18 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 69,80 olarak hesaplandı.
3.05.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.