Atlantik Okyanusu

Atlantik Okyanusu

Son dakika Atlantik Okyanusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Atlantik Okyanusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Atlantik Okyanusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Atlantik Okyanusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan atlantik okyanusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 313 atlantik okyanusu haberi bulunmuştur. Tüm atlantik okyanusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk denizcilerden nefes kesen kurtarma! 137 gündür denizde ilerleyen Fransız maceracı kaybolmuştu
Türk denizcilerden nefes kesen kurtarma! 137 gündür denizde ilerleyen Fransız maceracı kaybolmuştu 137 gün Atlantik Okyanusu'nda ilerleyen ve yakın bir süre önce 6 metrelik özel teknesiyle denizde kaybolan Fransız maceracı Didier Bovard Amerikan Sahil Güvenliği'nin uyarı mesajıyla, Porto Riko açıklarında Türk denizcilerin 6 saatlik operasyonuyla kurtarıldı. Geminin kaptanı Necati Doğan sosyal medyadaki paylaşımında, Amerikan Sahil Güvenliği'nden gelen mesajı aktararak o anları anlattı.
3.07.2023 Yaşam
Titanik enkazına dalış yapan denizaltı karaya çıkarıldı
Titanik enkazına dalış yapan denizaltı karaya çıkarıldı Titanik enkazına dalış yaptığı sırada Atlantik Okyanusu'nda kaybolan küçük denizaltının enkazı karaya çıkarıldı.
28.06.2023 Dünya
Denizaltı bulundu mu, kaybolan denizaltı kimler var? Titanik’e inen denizaltıda son durum: Kayıp denizaltı olayı nedir, kaybolan denizaltındaki kişiler öldü mü, bulundu mu?
Denizaltı bulundu mu, kaybolan denizaltı kimler var? Titanik’e inen denizaltıda son durum: Kayıp denizaltı olayı nedir, kaybolan denizaltındaki kişiler öldü mü, bulundu mu? Dünyanın en büyük gemi kazası Titanik'in enkazını görmek için Atlantik Okyanusu'na dalan ve karanlık sularda kaybolan denizaltı aracı Titan'da mahsur kalan 5 mürettebat üyesini akıbeti merak ediliyor, bulup bulunmadığı sorgulanıyor. Titanik’i ziyarete giden denizaltı bulundu mu, kaybolan denizaltıda kimler var, öldü mü? sorularına yanıt aranıyor. Peki, Kayıp denizaltı olayı nedir, kaybolan denizaltıda kimler var?
23.06.2023 Dünya
Titanik denizaltısında ölen 19 yaşındaki Pakistanlı gencin son sözlerini halası açıkladı!
Titanik denizaltısında ölen 19 yaşındaki Pakistanlı gencin son sözlerini halası açıkladı! Titanik'in enkazına turist taşıyan ve Atlantik Okyanusu'nda kaybolan denizaltı gündemden düşmüyor. Kayıp denizaltıda ölen 5 kişiden biri olan 19 yaşındaki Pakistanlı üniversitesi öğrencisi Süleyman'ın son sözlerini halası Azmeh Dawood açıkladı.
22.06.2023 Gündem
Titanik Denizaltıdan daha çılgıncası yüz yıl önce yapıldı! Ev yapımı fıçıya binip Niagara Şelalesi'ne atladılar ve...
Titanik Denizaltıdan daha çılgıncası yüz yıl önce yapıldı! Ev yapımı fıçıya binip Niagara Şelalesi'ne atladılar ve... Titanik enkazını görmek için Atlantik Okyanusu'na dalan ve içindeki 5 kişiden haber alınamayan olay dünyayı sarstı. Titanik denizaltısında milyarder zenginlerin olduğu gelen bilgiler arasında. Tüm dünyayı sarsan bu olay akıllara bir başka çılgınlığı getirdi. Ancak bu olay Titanik denizaltı'nın yaptığından daha çılgınca görülüyor. Ev yapımı fıçılara binip yüzlerce metrelik dünyaca ünlü Niagara Şelalesi'nden atlayan insanlar birer birer ölüme yürüdüler.
22.06.2023 Gündem
Titanik'in enkazına giden kayıp denizaltıyla ilgili flaş gelişme
Titanik'in enkazına giden kayıp denizaltıyla ilgili flaş gelişme Atlas Okyanusu'nda kaybolan ve Titanic'in enkazını ziyaret etmek isteyen milyarderleri taşıyan deniz aracı Titan'ın oksijen desteği saat 14:08 itibari ile tamamen tükendi. Titanik'in Atlas Okyanusu’ndaki enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltıyı arama alanında bir "enkaz" bulundu. Atlantik Okyanusu'nda kaybolan denizaltı şirketi OceanGate, denizaltıda bulunan 5 kişinin öldüğünü açıkladı.
22.06.2023 Dünya
Katil balinaların sıradaki planı ne?
Katil balinaların sıradaki planı ne? Katil balina ya da orka olarak adlandırılan siyah beyaz deniz memelileri, beklenmedik hareketler yapıyor gibi görünüyor; sayıları artıyor ve genellikle görülmedikleri yerlerde dolaşıyorlar.
18.06.2023 Dünya
3 havalimanında uçuşlar durduruldu ABD, Çin'e ait "casus balonu" düşürdü!
3 havalimanında uçuşlar durduruldu ABD, Çin'e ait "casus balonu" düşürdü! ABD Federal Havacılık İdaresi, Çin'in casus balonu krizi nedeniyle Güney Carolina'daki Myrtle Beach Uluslararası Havalimanı da dahil olmak üzere 3 havalimanında uçuşların durdurulduğunu açıkladı. ABD, hava sahasında görülen Çin'e ait istihbarat balonunu Atlantik Okyanusu üzerinde düşürdü.
4.02.2023 Dünya
Marttan sonra büyük savaş riski var
Marttan sonra büyük savaş riski var Rusya’nın Ukrayna’yı işgali birinci yılına yaklaşırken Almanya ve ABD’nin Kiev yönetimine tank sevkiyatı uzmanları endişelendirdi. 150 tankla savaşın kaderinin değişmeyeceğini belirten uzmanlar “Ancak Polonya ve Baltık ülkeleri üzerinden dünya savaşına evirilebilir” uyarısı yaptı.
29.01.2023 Gündem
Atlantik'i geçen ilk Türk kadın Başak Mireli: Çok gururluyum
Atlantik'i geçen ilk Türk kadın Başak Mireli: Çok gururluyum Deniz tutkusu nedeniyle 20 yıllık kariyerinden vazgeçen Başak Mireli, Atlantik Okyanusu'nu yelkenli tekneyle tek başına geçen ilk Türk kadın oldu. 24 günde tamamladığı yolculuğunu ve duygularını DHA’ya anlatan Mireli, “Parkur Yeşil Burun Adaları’ndan başladı ve Karayip Adaları’na ulaştım. Güney’e inerek yay çizdiğim için 2 bin 345 mil yaptım. Düşündüğüm kadar kolay olmadı. Biraz da stresliydi. Ama günün sonunda mutlu sonla bittiği için çok gururluyum” dedi.
18.01.2023 Yaşam
SpaceX, 54 Starlink uydusunu daha yörüngeye fırlattı
SpaceX, 54 Starlink uydusunu daha yörüngeye fırlattı SpaceX, Falcon 9 roketi ile uzaya 54 Starlink uydusu daha fırlattı. Yörüngeye fırlatılan Starlink uydu sayısı 3 bin 500’ü aştı.
20.10.2022 Dünya
Dünyada daha önce hiç görülmemiş! Kalkan balığında keşfedildi
Dünyada daha önce hiç görülmemiş! Kalkan balığında keşfedildi Karadeniz’de yetişen kalkan balığında; biri dünyada ilk kez tanımlanan, diğeri ise daha önce başka bir balık türünde rastlanan ancak kalkan balığında görülmeyen iki yeni parazit keşfedildi.
20.10.2022 Sağlık
ABD'de alarm! Ian fırtınası bekleniyor
ABD'de alarm! Ian fırtınası bekleniyor  Kanada’nın Atlantik Okyanusu kıyılarındaki eyaletlerinde Fiona fırtınası hayatı olumsuz etkilerken, kıyılardaki bazı evlerin denize sürüklendiği açıklandı. Öte yandan Filipinler, kategori 3 ila 5 şiddetinde etkili olacak Noru süper tayfununa hazırlanmak için kıyı bölgelerinde tahliyelere başladı. ABD’nin Florida kıyılarında gelecek hafta etkili olması beklenen Ian fırtınası sebebiyle NASA, Artemis 1 roketinin Salı günü planlanan fırlatma işlemi için bugün karar verecek.
25.09.2022 Dünya
Hamsi severlere kötü haber geldi
Hamsi severlere kötü haber geldi Küresel ısınma ile denizlerde balıkların kışlama göçüne değinen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, "Karadeniz sularının ısınmasıyla balıklar, kışlama göçü ihtiyacı duymayabilir. Göç olmayınca daha az miktarda hamsinin kuzeybatı kıyılarından Türkiye kıyılarına doğru inebileceğini öngörüyoruz. Bu durum da balıkçılarımızı olumsuz yönde etkileyebilir" dedi.
30.08.2022 Ekonomi
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da...
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da... Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Yunanistan ziyareti Avrupa'da geniş yankı buldu. Dört yıllık tecritin ardından ilk kez bir AB üyesine ayak basan Muhammed bin Selman, atılan imzaları 'tarihi bir fırsat' olarak niteleyip tüm bölgede oyunun kurallarını değiştirmekten söz etti. Yunan medyası 'Suudi Prens'in büyük planı', 'Yunanistan enerji merkezi' gibi başlıklar atarken, Alman gazetesi Atina'nın adımlarını Türkiye'nin belirlediğini yazdı.
27.07.2022 Dünya
Atlantik Okyanusu yüzeyinin 4 kilometre altında gizemli delikler! Bilim insanlarını şaşkın...
Atlantik Okyanusu yüzeyinin 4 kilometre altında gizemli delikler! Bilim insanlarını şaşkın... Bilim insanları Atlantik Okyanusu yüzeyinin 4.3 kilometre altındaki deniz tabanında, insan yapımı kazılara benzeyen, açıklanamayan, 'mükemmel hizalanmış' gizemli delikler keşfetti ve Facebook kullanıcılarından düz bir çizgi oluşturan benzersiz girintileri belirlemelerine yardım etmelerini istedi.
27.07.2022 Dünya
Türkiye'nin birçok noktasında görülmüştü! 52 Starlink uydusu daha gönderildi
Türkiye'nin birçok noktasında görülmüştü! 52 Starlink uydusu daha gönderildi Elon Musk'un sahibi olduğu Amerikan uydu şirketi SpaceX'in uzaydan internet sunan Starlink projesi için dün fırlatılan uydular, dün akşam saatlerinde İstanbul semalarında görülmüştü. SpaceX, Falcon 9 roketi ile uzaya 52 Starlink uydusu daha fırlattı. Yörüngeye fırlatılan Starlink uydu sayısı 2 bin 957’ye ulaştı.
24.07.2022 Dünya
SpaceX Globalstar'ın FM15 uydusunu uzaya fırlattı
SpaceX Globalstar'ın FM15 uydusunu uzaya fırlattı SpaceX, Florida'dan Amerikalı uydu iletişim firması Globalstar'ın FM15 uydusunu taşıyan Falcon 9 roketini başarılı bir şekilde fırlattı.
19.06.2022 Bilim ve Teknoloji
NASA duyurdu! Güneş'teki patlama böyle görüntülendi
NASA duyurdu! Güneş'teki patlama böyle görüntülendi NASA, Güneş yüzeyinde geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli patlamayı görüntüledi. Kozmik olay, 2022'nin en şiddetli üçüncü Güneş patlaması oldu.
8.05.2022 Dünya
I harfi ile hayvan isimleri nelerdir?
I harfi ile hayvan isimleri nelerdir? Dünya çapında pek bilinmeyen ve değişik isimlerde anılan hayvanlar yer alıyor. İsimleri ne kadar ilginç olsa da, dünya çapında değişik isimlere sahip binlerce hayvan bulunuyor. Peki, I harfi ile hayvan isimleri nelerdir? I ile başlayan hayvanlar ne? İşte detaylar…
21.02.2022 Gündem
Fransa açıklarında 100 binden fazla ölü mavi mezgit balığı bulundu
Fransa açıklarında 100 binden fazla ölü mavi mezgit balığı bulundu Fransa’nın Atlantik Okyanusu açıklarında, yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alana yayılmış 100 binden fazla ölü mavi mezgit balığı tespit edildi. Fransa Denizcilik Bakanı Annick Girardin, görsellerin şok edici olduğunu ifade ederek olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.
5.02.2022 Dünya
Titanic'te çok konuşulacak Osmanlı detayı! 110 yıl sonra ortaya çıktı..
Titanic'te çok konuşulacak Osmanlı detayı! 110 yıl sonra ortaya çıktı.. Asla batmaz denilen ve Atlantik Okyanusu'nda batan Titanic ile ilgili çok konuşulacak açıklamalar geldi. İngiliz basınına konulan ve gemi ile ilgili doğru bilinen yanlışlara açıklık getiren tarihçi Wetterholm'un sözleri ilginç bir Osmanlı detayını ortaya çıkarttı.
24.01.2022 Dünya
Çocukların eğitim döneminde ton balığı tüketimi önemli
Çocukların eğitim döneminde ton balığı tüketimi önemli Prof. Dr. Emine Nur Tozan, Omega 3 başta olmak üzere magnezyum, fosfor, demir, gibi minerallerle, B12, A, D ve E vitaminleri bakımından oldukça zengin olan ton balığının, çocukların eğitim döneminde destekleyici rol üstlendiğini bildirdi.
15.09.2021 Sağlık
Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: İlk KC-135R Blok 45 uçağımız teslim alındı
Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: İlk KC-135R Blok 45 uçağımız teslim alındı Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) modernizasyonu tamamlanan ilk KC-135R Blok 45 uçağının teslim alındığını açıkladı.
5.09.2021 Gündem
D vitamini eksikliği için doğal öneriler
D vitamini eksikliği için doğal öneriler Prof. Dr. Emine Nur Tozan, "D vitamini eksikliği için reçeteniz oldukça basit; güneş ışığından faydalanın, düzenli uyumayı ihmal etmeyin, balık ve ton balığı başta olmak üzere D vitamini açısından zengin besinleri tercih edin." ifadelerini kullandı.
25.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Atlantik Okyanusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki atlantik okyanusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.