Askeri Teçhizat

Askeri Teçhizat

Son dakika askeri teçhizat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askeri teçhizat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askeri teçhizat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Teçhizat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri teçhizat gelişmeleri de dahil olmak üzere 452 askeri teçhizat haberi bulunmuştur. Tüm askeri teçhizat haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB'den bedelli askerlik ücreti için açıklama
MSB'den bedelli askerlik ücreti için açıklama MSB'den 2024 bedelli askerlik ücreti için açıklama geldi. MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 2024 yılı ilk 6 ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme Mali ve Sosyal Haklar genelgesinin yayımlanmasını müteakip yapılacaktır.
4.01.2024 Gündem
Irak'ın kuzeyinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Irak'ın kuzeyinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde Zap bölgesinde 467 kullanılmamış AK-47 piyade tüfeği ile çok sayıda mühimmat ve askeri teçhizatın ele geçirildiğini duyurdu.
30.12.2023 Gündem
Karabağ Ermeni işgalinden tamamen kurtarıldı! Fransa ve İran'dan Ermenilere destek gecikmedi
Karabağ Ermeni işgalinden tamamen kurtarıldı! Fransa ve İran'dan Ermenilere destek gecikmedi Azerbaycan'ın 24 saatlik müthiş operasyonu sonrası Dağlık Karabağ Ermeni işgalinden tamamen kurtarıldı. Azerbaycan'ın Karabağ'ı işgalden kurtarması üzerine koşa koşa Erivan'a giden Fransa Dışişleri Bakanı Colonne, Ermenistan'a silah sağlayacaklarını "Fazla ayrıntı veremem" diyerek açıkladı. Saydığı bahaneler arasında ise Türkiye de vardı.
4.10.2023 Dünya
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu. Karabağ’da mayın patlaması sonucu 2 kişinin ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlamış 4 polis ölmüştü. Operasyonlar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan operasyonla ilgili yorumlar gelirken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Erivan'ın 'U' dönüşünü gözler önüne serdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonun sona ermesini tek yolunun, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerin teslim olması ve Karabağ’daki sözde rejimin feshedilmesi olduğu bildirildi.
19.09.2023 Dünya
ABD'den skandal açıklama: Azerbaycan’ın Laçın Koridoru'na kontrol noktası kurmasından rahatsızız
ABD'den skandal açıklama: Azerbaycan’ın Laçın Koridoru'na kontrol noktası kurmasından rahatsızız ABD Dışişleri Bakanlığı, "ABD, Azerbaycan'ın Laçın Koridoru’nda bir kontrol noktası kurmasının barış sürecine güven tesis etme çabalarını baltalamasından derin endişe duymaktadır” dedi.
23.04.2023 Dünya
ABD'den F-16 hamlesi! Türkiye kararı dünyada manşet: Yeşil ışık yakıldı
ABD'den F-16 hamlesi! Türkiye kararı dünyada manşet: Yeşil ışık yakıldı ABD Dışişleri Bakanlığı, F-16 savaş uçakları için taktik veri bağlantı (TDL) sistemi Link-16 modernizasyon kitlerinin Türkiye’ye satışına onay verdi. Uluslararası haber ajansları bu gelişmeyi 'acil' kodu ile aboneleri ile paylaşırken pek çok gazete ve televizyon 'ABD'nin Türkiye'ye yeşil ışık yaktığını' yazdı. Yunan basını ise anlaşma ile Türkiye'nin hava filosunda yaşanacak değişimi sayfalarına taşıdı.
18.04.2023 Dünya
Finlandiya'dan flaş Türkiye hamlesi! Silah ambargosu kaldırıldı
Finlandiya'dan flaş Türkiye hamlesi! Silah ambargosu kaldırıldı Finlandiya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2019’dan bu yana Türkiye’ye uygulanan “askeri teçhizat ihracatı ambargosunu" kaldırıldığı duyurularak, Türkiye’ye silah satışı için lisans verildiği duyuruldu.
25.01.2023 Gündem
ABD’den Ukrayna’ya 1,85 milyar dolarlık askeri yardım
ABD’den Ukrayna’ya 1,85 milyar dolarlık askeri yardım ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’ya içerisinde Patriot hava savunma sistemlerinin dahil olduğu 1,85 milyar dolarlık askeri yardım yapılacağı duyuruldu.
21.12.2022 Dünya
Stoltenberg: Ukraynalılar bunun bedelini canlarıyla öderken biz parayla ödüyoruz
Stoltenberg: Ukraynalılar bunun bedelini canlarıyla öderken biz parayla ödüyoruz NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle artan gıda ve enerji fiyatlarına dikkat çekerek, “Ukraynalılar bunun bedelini canlarıyla öderken biz parayla ödüyoruz” dedi.
1.12.2022 Dünya
Dedeağaç ABD'nin silah üssü oldu! New York Times durumu 'Türkiye korkusu' diye tanımladı...
Dedeağaç ABD'nin silah üssü oldu! New York Times durumu 'Türkiye korkusu' diye tanımladı... Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Dedeağaç limanı ABD'nin silah üssü oldu. New York Times gazetesi özel haberiyle 'beklenmedik jeopolotik parlama noktası'na yığılan Amerikan silahlarını 'Türkiye korkusu' diye tanımladı, Kathimerini ise ABD'li ismin skandal röportajını 'Türkiye'ye çınlayan bir mesaj-NATO'ya ait olduğunu gösterinceye kadar Türkiye'ye F-16 yok' başlığıyla yayımladı.
22.08.2022 Dünya
Ukrayna’ya 26 ülkeden 1,55 milyar dolarlık askeri yardım sözü
Ukrayna’ya 26 ülkeden 1,55 milyar dolarlık askeri yardım sözü Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta Danimarka, İngiltere ve Ukrayna'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenen bağış konferansında 26 ülkeden Ukrayna'ya 1,55 milyar dolarlık askeri yardım sözü verildi.
11.08.2022 Dünya
Rusya'dan dünyayı tedirgin eden "Doğu 2022" hamlesi! Harekete geçiyorlar
Rusya'dan dünyayı tedirgin eden "Doğu 2022" hamlesi! Harekete geçiyorlar Ukrayna işgalinin yankıları daha sürerken Rusya'dan yeni bir gövde gösterisi adımı geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, ülkede "Doğu-2022" (Vostok) stratejik askeri tatbikatının düzenleneceğini bildirdi.
26.07.2022 Dünya
ABD'de benzin fiyatlarında alarm! Biden'dan flaş vergi çağrısı geldi
ABD'de benzin fiyatlarında alarm! Biden'dan flaş vergi çağrısı geldi ABD Başkanı Joe Biden, petrol fiyatlarının Ukrayna'daki savaştan sonra arttığını söyleyerek, benzinin galonundan alınan 18 centlik federal verginin 3 ay boyunca askıya alınması için Kongre’ye çağrıda bulundu.
22.06.2022 Dünya
Ukrayna tarafından batırılan savaş gemisi Moskva'ya Rusya'dan sır operasyon!
Ukrayna tarafından batırılan savaş gemisi Moskva'ya Rusya'dan sır operasyon! Ukrayna tarafından Neptün füzeleriyle batırılan Rusya'nın amiral gemisi Moskva'ya gizli bir operasyon düzenleyerek askeri teçhizatları ve askerlerin cansız bedenlerini topladığı iddia edildi. Ürkütücü operasyon iddiası Ukrayna'dan gelirken Batı medyası operasyonun askerlerin ailelerinin öfkesinin artması sonrası gerçekleştirildiğini duyurdu.
25.05.2022 Dünya
Rusya uzun menzilli füzelerle ABD ve Avrupa'nın Ukrayna'ya gönderdiği silahları vurdu!
Rusya uzun menzilli füzelerle ABD ve Avrupa'nın Ukrayna'ya gönderdiği silahları vurdu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş ülkenin doğusunda tüm şiddetiyle sürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı Batı'nın Kiev'e gönderdiği büyük bir silah sevkiyatının Ukrayna'nın kuzeybatısında uzun menzilli füzelerle imha edildiğini duyurdu. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov ise Mariupol'de Rusya'ya karşı direnişi sürdüren Azovstal çelik fabrikasındaki Ukrayna askerlerinin son grubunun da teslim alındığını, fabrikanın tamamen boşaltıldığını açıkladı.
21.05.2022 Dünya
ABD'den Ukrayna'ya 40 milyar dolarlık yardım!
ABD'den Ukrayna'ya 40 milyar dolarlık yardım! ABD’de 10 Mayıs’ta Temsilciler Meclisi’nde onaylanan Ukrayna’ya 40 milyar dolarlık yardım paketi, Senato’dan onay aldı. Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer oylamadan önce yaptığı açıklamada, yardım paketi için destek çağrısında bulunarak, "Bu büyük bir paket ve hayatta kalmak için savaşan Ukrayna halkının büyük ihtiyaçlarını karşılayacak. Senato, bu acil yardımı kabul ederek, Ukrayna halkına şunu söyleyebilir. Yardım yolda. Gerçek yardım. Önemli yardım. Bu yardım, Ukraynalıların galip gelmesini sağlayabilir" dedi.
19.05.2022 Dünya
Rusya için bomba iddia! Rusya Genelkurmay Başkanı ve bir grup üst düzey askeri sorumlu görevden alınıp tutuklandı...
Rusya için bomba iddia! Rusya Genelkurmay Başkanı ve bir grup üst düzey askeri sorumlu görevden alınıp tutuklandı... Ukrayna savaşında istediği başarıyı elde edemeyen Rusya için bomba iddia geldi. Ukrayna cumhurbaşkanının üst düzey danışmanlarından biri, Rusya Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov'un görevden alındığını iddia etti. Gerasimov ile beraber bir grup üst düzey askeri sorumlunun da görevden alındığı ve tutuklandığı konuşuluyor.
13.05.2022 Dünya
Ukrayna: Rusya, ülkenin doğusundaki saldırılarını güçlendiriyor
Ukrayna: Rusya, ülkenin doğusundaki saldırılarını güçlendiriyor Ukrayna ordusu, Rusya'nın ülkenin doğusundaki saldırılarını silah ve askeri teçhizatla güçlendirdiğini açıkladı.
1.05.2022 Dünya
'Yürüyen tabutlar' Rus ordusunu Ukrayna'da felakete sürüklüyor! Rus tanklarındaki ölümcül kusur...
'Yürüyen tabutlar' Rus ordusunu Ukrayna'da felakete sürüklüyor! Rus tanklarındaki ölümcül kusur... Ukrayna'da 24 Şubat'ta başlayan işgal boyunca şaşkınlık verecek sayıda Rus tankının imha edilmesi Putin'in planını zora sokuyor. Uzmanlar bu tankların tasarımında çok ciddi bir hata yapılmış olduğunu ortaya çıkardı.
29.04.2022 Dünya
Şoygu: Batı'nın silah sevkiyatının artması, Kiev'i 'son Ukraynalıya kadar' savaşmaya kışkırtma niyetini gösteriyor
Şoygu: Batı'nın silah sevkiyatının artması, Kiev'i 'son Ukraynalıya kadar' savaşmaya kışkırtma niyetini gösteriyor Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Batı ülkelerinin Ukrayna'ya silah sevkiyatını artırmasının Kiev yönetimini "son Ukraynalıya kadar" savaşmaya kışkırttığını söyledi.
19.04.2022 Dünya
Rusya Savunma Bakanlığı: Donetsk bölgesinde Ukrayna’ya ait bir MİG-29 savaş uçağı düşürdük
Rusya Savunma Bakanlığı: Donetsk bölgesinde Ukrayna’ya ait bir MİG-29 savaş uçağı düşürdük Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde bir MİG-29 savaş uçağının düşürüldüğü duyuruldu.
19.04.2022 Dünya
Rusya Savunma Bakanlığı: “Gece boyunca, yüksek hassasiyetli füzelerle 16 düşman hedefi vuruldu”
Rusya Savunma Bakanlığı: “Gece boyunca, yüksek hassasiyetli füzelerle 16 düşman hedefi vuruldu” Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Gece boyunca, yüksek hassasiyetli füzelerle 16 düşman hedefi vuruldu” ifadeleri kullanıldı.
16.04.2022 Dünya
Rusya: Rusya’da gerçekleştirilen her türlü saldırıya yanıt olarak Kiev’deki hedeflere yönelik füze saldırılarının sayısı artacak”
Rusya: Rusya’da gerçekleştirilen her türlü saldırıya yanıt olarak Kiev’deki hedeflere yönelik füze saldırılarının sayısı artacak” Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Rusya’da gerçekleştirilen terör nitelikli her türlü saldırı veya sabotaja yanıt olarak Kiev’deki hedeflere yönelik füze saldırılarının sayısı ve ölçeği artacak” dedi.
15.04.2022 Dünya
Ukrayna, Rus askeri teçhizat konvoyunu imha etti
Ukrayna, Rus askeri teçhizat konvoyunu imha etti Ukrayna ordusu, Ukrayna’nın Harkov bölgesinde bulunan İzyum kentine doğru ilerleyen Rus askeri teçhizat konvoyunu imha etti.
14.04.2022 Dünya
ABD Başkanı Biden duyurdu! Ukrayna'ya dev silah yardımı
ABD Başkanı Biden duyurdu! Ukrayna'ya dev silah yardımı ABD Başkanı Biden, Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ilave silah ve savunma yardımı yapılacağını açıkladı. Öte yandan Avrupa Birliği (AB) Ukrayna'ya yönelik 500 milyon euro ek yardım paketini kabul etti. AB Konseyi tarafından kabul edilen ve ''Avrupa Barış Desteği'' çerçevesinde Ukrayna’ya yapılacak toplam yardım miktarı 1,5 milyar euroya ulaştı.
13.04.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Teçhizat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri teçhizat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.