Aramco

Aramco

Son dakika aramco haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aramco ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aramco haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aramco

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aramco gelişmeleri de dahil olmak üzere 134 aramco haberi bulunmuştur. Tüm aramco haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Uçuşa geçti! Benzin, motorin...
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Uçuşa geçti! Benzin, motorin... Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından yaptırımlara uğrayan Moskova yönetimi, ekonomik anlamda dibi görmüş durumda. Yapılan yaptırımlar sonrası Brent petrol fiyatları yükselişe geçmişti. Petrole bir darbede Körfez’den geldi. Yemenli Husilerin Suudi Arabistan’ın petrol üretim tesislerine saldırmasıyla piyasalarda arz endişesi tavan yaptı. Artan baskılar sonucunda petrol fiyatları yukarı yönlü tırmanışa geçti. Petrolde yaşanan fiyat artışları akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Akaryakıta gelen zamlar ise lojistik ve ürün maliyetlerinin artmasına neden oluyor. Petrol piyasasındaki yükselişin yurt içinde de pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor. Petrol fiyatları, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının doğrudan belirlenmesinde önemli bir etken. Tamamlanmış petrol ürünleri ham petrolden rafine edildiği için, ham petrolün fiyatının artması durumunda tüm tamamlanmış ürünlerin fiyatları da artıyor. İşte petrol fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
27.03.2022 Ekonomi
Petrol krizi!  Dünya şaşkın, Veliaht Prens 'Çin bombasını' patlattı!
Petrol krizi! Dünya şaşkın, Veliaht Prens 'Çin bombasını' patlattı! ABD Başkanı Joe Biden, 2019'da Suudi kraliyetinden "Onları gerçekte oldukları gibi parya devlet yapacağım" diye söz etmişti. Biden Ukrayna işgalinden sonra Rusya'ya uyguladığı ambargo yüzünden petrol fiyatlarının daha da yükselmesi üzerine üretim artışı talebine Suudi Veliaht Prensi'nden yanıt alamazken, Suudi petrol devi Aramco 'Çin bombasını' patlattı.
11.03.2022 Dünya
Petrol fiyatlarına zam geldi!
Petrol fiyatlarına zam geldi! Brent petroldeki artışın etkisiyle Asya, ABD ve Avrupa’daki müşterilerine sattığı petrolün fiyatını yükselttiğini duyurdu.
7.02.2022 Ekonomi
Dünyaya resmen duyurdular: Suudi Arabistan'ı vurduk
Dünyaya resmen duyurdular: Suudi Arabistan'ı vurduk Yemen'deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'da milli petrol şirketi Saudi Aramco tesislerinin de yer aldığı bazı noktaları silahlı insansız hava araçları ile hedef aldığını duyurdu.
20.11.2021 Dünya
Husilerden Suudi Arabistan'a balistik füzeli saldırı
Husilerden Suudi Arabistan'a balistik füzeli saldırı Koalisyon güçleri, Husilerin Suudi Arabistan'ın güneybatısındaki Cezan bölgesine gönderdiği balistik füzenin imha edildiğini duyurdu.
16.04.2021 Dünya
Formula 1 yeni yarış sezonu başlıyor
Formula 1 yeni yarış sezonu başlıyor Formula 1 yeni sezonda 23 yarışla tarihindeki en uzun takvimi oluşturuyor.
26.03.2021 Otomobil
PPK toplantısı ne zaman? TCMB Para Politikası Kurulu Toplantıları sonrası mart ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?
PPK toplantısı ne zaman? TCMB Para Politikası Kurulu Toplantıları sonrası mart ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararının açıklanmasını bekleyen vatandaşlar PPK toplantısı ne zaman? sorusunu soruyor, yanıt arıyor. Naci Ağbal göreve geldikten sonra iki ay faiz artırımına gidilmiş Ocak 2021'de ise faiz aynı seviyede tutulmuştu. Şubat ayında ise yeniden faizlerin yüzde 17'de sabit tutulmasına karar verilmişti. Peki, Para Politikası Kurulu Toplantısı sonrası mart ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?
8.03.2021 Gündem
Suudi Arabistan, petrol limanı ve Aramco'ya yapılan saldırıları doğruladı
Suudi Arabistan, petrol limanı ve Aramco'ya yapılan saldırıları doğruladı Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı, petrol sevkiyatı açısından dünyanın en büyük limanlarından "Ras Tanura Limanı" ve Saudi Aramco tesislerine saldırılar düzenlendiğini bildirdi.
7.03.2021 Dünya
Cidde limanında petrol tankeri patladı: 22 yaralı
Cidde limanında petrol tankeri patladı: 22 yaralı Suudi Arabistan’da Singapur bandıralı petrol tankerinde patlama meydana gelmesi sonucu 22 mürettebatın yaralandığı bildirildi.
14.12.2020 Dünya
Petrol fiyatları allak bullak oldu! Dünya şokta, Suudi Arabistan...
Petrol fiyatları allak bullak oldu! Dünya şokta, Suudi Arabistan... İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gizlice Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiği iddiaları ve Cidde kenti yakınlarında bir petrol dağıtım istasyonuna yapılan saldırının ardından petrolün varil fiyatı, son 8 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.
24.11.2020 Dünya
F1 bilet fiyatları 2020 | Formula 1 İstanbul bilet fiyatları ne kadar? F1 biletleri satışa çıktı mı, bugün çıkıyor mu?
F1 bilet fiyatları 2020 | Formula 1 İstanbul bilet fiyatları ne kadar? F1 biletleri satışa çıktı mı, bugün çıkıyor mu? F1 yarışları için geri sayım başladı. İstanbul Park’ta geçekleştirilecek Formula 1'in yıllar sonra yeniden Türkiye'ye gelmesi sonrası F1 detaylarını merak edenler tarafından yapılan araştırmalar da arttı. Formula 1 fiyatları ne kadar?
15.09.2020 Gündem
Suudi Veliaht Prens'ten 150 modelle 50 milyon dolarlık parti!
Suudi Veliaht Prens'ten 150 modelle 50 milyon dolarlık parti! Wall Street Journal gazetesi çalışanları tarafından yazılan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın iktidara yükseliş sürecinin anlatıldığı kitapta, 2015'te MbS'nin iktidara yükselişini kutlamak için gizli bir parti organize edildiği iddia edildi
22.08.2020 Dünya
Apple'ın değeri 2 trilyon doları aştı
Apple'ın değeri 2 trilyon doları aştı ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk Amerikan şirketi oldu.
20.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Apple, Aramco'yu geride bıraktı!
Apple, Aramco'yu geride bıraktı! ABD'li teknoloji şirketi Apple'ın piyasa değeri 1.817 trilyon dolara ulaşarak Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco'yu geride bıraktı.
1.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Saudi Aramco, SABIC hisselerinin yüzde 70'ini satın aldı
Saudi Aramco, SABIC hisselerinin yüzde 70'ini satın aldı Saudi Aramco, ülkenin Kamu Yatırım Fonu'yla yaptığı anlaşma neticesinde Suudi Arabistan Temel Endüstriler Kurumu SABIC hisselerinin yüzde 70'inin alımının tamamlandığını bildirdi.
17.06.2020 Ekonomi
Muhammed bin Selman'ın 2030 rüyası kâbusa dönüşüyor
Muhammed bin Selman'ın 2030 rüyası kâbusa dönüşüyor Küresel enerji piyasasında yaşanan dalgalanma ve Kovid-19 salgınının yol açtığı ekonomik daralmaya bağlı olarak sert bir şekilde azalan petrol ve hac-umre gelirleri Muhammed bin Selman’ın dört yıl önce planladığı ekonomik başarı hikayesini imkansız kılıyor. Yemen savaşı ve Orta Doğu genelinde sürdürülen karşı devrimci politika Suudilerin hem İslam dünyasındaki hem de uluslararası arenadaki itibarlarına çok önemli zararlar verdi
24.04.2020 Dünya
Tarihi düşüş sonrası akaryakıtta büyük indirim beklentisi!
Tarihi düşüş sonrası akaryakıtta büyük indirim beklentisi! Brent petrol fiyatlarının yüzde 30 düşüşle 31 dolar civarına gerilemesinin ardından gözler Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Benzin fiyatında 82 kuruş motorin fiyatında ise 65 kuruşluk indirim beklentisi oluştu. Petroldeki düşüş Suudi Arabistan, Rusya ve ABD'yi vuracak.
9.03.2020 Ekonomi
Husiler bir kez daha Suudi Arabistan'ı vurdu
Husiler bir kez daha Suudi Arabistan'ı vurdu Yemen'deki isyancı grup, Cizan kentindeki petrol şirketi Aramco tesislerinin yanı sıra bir havalimanı, askeri üs ve diğer hedeflere saldırdığını duyurdu.
29.01.2020 Dünya
Google'ın sahibi Alphabet trilyonerler kulübüne katıldı
Google'ın sahibi Alphabet trilyonerler kulübüne katıldı Google'ın sahibi olan Alphabet'in piyasa değeri bir trilyon dolara ulaştı. Alphabet, ABD'de Apple ve Microsoft'un ardından bu eşiği geçen üçüncü şirket oldu.
17.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Rusya'dan flaş S-400 açıklaması
Rusya'dan flaş S-400 açıklaması Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Türkiye'nin ilave S-400 füze savunma sistemleri almasını beklediklerini söyledi.
27.12.2019 Dünya
Saudi Aramco'nun piyasa değeri 2 trilyon doları aştı
Saudi Aramco'nun piyasa değeri 2 trilyon doları aştı Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun piyasa değeri ülke borsası Tadawul'da işlem gördüğü ikinci gününde 2 trilyon doları aştı.
12.12.2019 Ekonomi
Apple'ı tahttan indirdi! İşte dünyanın en değerli şirketi
Apple'ı tahttan indirdi! İşte dünyanın en değerli şirketi Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco ilk halka arzından (IPO) yaklaşık 25 milyar dolar gelir elde ederek rekor kırdı.
5.12.2019 Dünya
Aramco`nun piyasa değeri belirlendi
Aramco`nun piyasa değeri belirlendi Saudi Aramco'nun piyasa değeri 1,6-1,7 trilyon dolar aralığında belirlendi.
18.11.2019 Dünya
Rusya ve Suudi Arabistan arasında bir ilk!
Rusya ve Suudi Arabistan arasında bir ilk! Saudi Aramco, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonundan (RDIF) oluşan konsorsiyumun, Rus petrol ekipmanları üreticisi Novomet’e yüzde 30,7’lik payla ortak olmasına yönelik anlaşma onaylandı.
14.11.2019 Dünya
Suudi bakandan Aramco saldırısı açıklaması
Suudi bakandan Aramco saldırısı açıklaması Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, Aramco tesislerine yapılan saldırıda kullanılan füzelerin İran yapımı olduğuna ikna olduklarını ve bütün bölge için yıkıcı olacak bir savaşı istemeseler de sürekli saldırıya maruz kalamayacaklarını söyledi.
22.10.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Aramco ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aramco haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.