Arabuluculuk

Arabuluculuk

Son dakika arabuluculuk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arabuluculuk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arabuluculuk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arabuluculuk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arabuluculuk gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.287 arabuluculuk haberi bulunmuştur. Tüm arabuluculuk haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'daki kritik zirve dünyada manşet oldu! İsrail basını Erdoğan'ın hamlesini böyle gördü
İstanbul'daki kritik zirve dünyada manşet oldu! İsrail basını Erdoğan'ın hamlesini böyle gördü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. 2.5 saat süren görüşmede Gazze'de ateşkes ve insani yardım konuları ele alındı. İstanbul'daki kritik zirve dünya basınında geniş yer buldu. İsrail basını zirvedeki 'siyasi sembolizm'i yazdı.
21.04.2024 Gündem
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı?
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı? Yüzde 25 kira artışı bitti mi, yüzde 25 kira zammı kalktı mı? Bayram sona erdi, Meclis açılırken vatandaşlar mayıs ayının yaklaşmasıyla "Kira zam sınırı kalkacak mı?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
16.04.2024 Ekonomi
ABD'den Türkiye’ye arabuluculuk talebi
ABD'den Türkiye’ye arabuluculuk talebi ABD'li mevkidaşı William Burns, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı bayramda arayarak, İran'ın İsrail'e yönelik saldırı iddiaları ilgili arabulucu olmasını istedi.
14.04.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan kira arabuluculuğu açıklaması
Bakan Tunç'tan kira arabuluculuğu açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuki uyuşmazlıkların çözüm yöntemlerinden olan ve 2013 yılında hayata geçirilen arabuluculuk uygulaması kapsamında 5 milyondan fazla dosyanın arabulucuya gittiğini ve 3 milyon 679 bin 537 dosyanın bu sayede anlaşma ile çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.
12.04.2024 Ekonomi
Adıyaman ve ilçelerini kazanan partiler 💥​ Adıyaman ilçe belediye başkanları hangi partiden? Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik, Tut seçim sonuçları
Adıyaman ve ilçelerini kazanan partiler 💥​ Adıyaman ilçe belediye başkanları hangi partiden? Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik, Tut seçim sonuçları Adıyaman seçim sonuçları ile birlikte Adıyaman Belediyesi hangi partide, Adıyaman Belediye başkanı kim oldu? Sorularına aranan yanıt dışında Adıyaman ilçe belediyelerini hangi partilerin aldığı da merak konusu oldu. Peki, Adıyaman ilçe belediye başkanları hangi partiden? İşte Adıyaman ve ilçelerini kazanan partiler…
2.04.2024 Gündem
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz!
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz! Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin talebi üzerine icra müdürlüğü tarafından gönderilen tahliye emrine itiraz etti.
30.03.2024 Gündem
Bakan Tunç: Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı, 129 bin 259
Bakan Tunç: Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı, 129 bin 259 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı, 129 bin 259. Başvurulardan 69 bin 239'si anlaşma ile sonuçlandı" dedi.
26.02.2024 Gündem
Kira zammında yeni dönem: Ev sahiplerine iyi, kiracılara kötü haber!
Kira zammında yeni dönem: Ev sahiplerine iyi, kiracılara kötü haber! Ev sahibi - kiracı ilişkileri fiyatlardaki fahiş artış nedeniyle gündemdeki yerini koruyor. Kiralık ev sayısının yetersiz, kiralık konut arayanlarının sayısının da fazla olması mülk sahiplerinin mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını aramasına neden oluyor. Özellikle astronomik artışların önüne geçilebilmesi için kiralara yüzde 25 zam sınırı getirildi. Ardından zorunlu arabuluculuk sistemi devreye alındı. Peki kira artış sınırı devam edecek mi? Ev sahibi ve kiracıların en çok merak ettiği sorunun yanıtını Bakan Tunç verdi.
25.02.2024 Ekonomi
Osmanlı Devleti'nde Kapütülasyonlar Neden Ve Nasıl Sürekli Hale Getirilmiştir?
Osmanlı Devleti'nde Kapütülasyonlar Neden Ve Nasıl Sürekli Hale Getirilmiştir? Kapitülasyon kelime anlamı ile bir devletin sözleşme imzalayarak veya bir anlaşmaya ulaşarak başka devletlere ekonomik ve sosyal imtiyazlar tanıması anlamına gelmektedir. Tarihe bakıldığında ilk kapitülasyon örneğine Bizanslılarda rastlanılmaktadır. Bunun yanı sıra Anadolu Selçuklu Devleti, bazı Arap devletleri ve Memlüklüler de kapitülasyon vermeye başlamışlardır.
10.02.2024 Yaşam
Ev sahibi - kiracı anlaşmazlığında son nokta! 50 bin TL isteyen mülk sahibinden kiracıya akılalmaz tehdit
Ev sahibi - kiracı anlaşmazlığında son nokta! 50 bin TL isteyen mülk sahibinden kiracıya akılalmaz tehdit Ev sahibi kiracı arasındaki uyuşmazlıklar son yıllarda hiç olmadığı kadar arttı. Kira fiyatları üzerinde anlaşamayanlar için zorunlu arabuluculuk sistemi devreye alınsa da kimi mülk sahipleri sorunları kendi yöntemleri ile çözmeye çalışıyor. Pendik'te dükkan sahibi ile kiracısı arasında kira anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Dükkan sahibi, kiracısını "Eşinin dul kalmasını, çocuklarının yetim kalmasını istemiyorsan çık" diyerek tehdit etti. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
7.02.2024 Gündem
Ev sahibi ile kiracı arasında 'tahliye’ krizi! 50 bin TL masrafı ev sahibi ödedi
Ev sahibi ile kiracı arasında 'tahliye’ krizi! 50 bin TL masrafı ev sahibi ödedi Ev sahibi ve kiracı milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Masrafları ev sahibi ödüyor. Zorunlu arabuluculuk uygulaması ile birlikte mahkemelerde dava yükü azalırken, ev sahibi ve kiracı uyuşmazlıklarına yönelik birçok sorun çözüme kavuşuyor. Son olarak bir arabuluculuk örneğinde mülk sahibi kiracının evden çıkmasını talep etti. Kiracının ise taşınacak durumu yoktu. Arabulucu ile dikkat çeken bir çözüm üretildi. İşte detaylar...
7.02.2024 Ekonomi
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması!
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Fidan, F-16 ve F-35 için son durumu aktardı. Öte yandan ABD - İran çatışmasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Fidan, 'Ateşle oynuyorlar. Ateşle oyun yangına dönebilir. Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz.' dedi.
4.02.2024 Gündem
Netanyahu'nun şok sözlerine Katar'dan yanıt geldi: Bizi dehşete düşürdü
Netanyahu'nun şok sözlerine Katar'dan yanıt geldi: Bizi dehşete düşürdü Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Majed Al Ansari, dünya basınında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya ait olduğu iddia edilen ses kaydındaki ifadelere yanıt verdi. Al Ansari “Bu ifadeler eğer doğrulanırsa sorumsuzcadır ve masum hayatları kurtarma çabaları açısından yıkıcıdır, ancak şaşırtıcı değildir” dedi.
25.01.2024 Dünya
Ev sahiplerine kötü haber! Kiracılar için tahliye kararı, izin verilmedi
Ev sahiplerine kötü haber! Kiracılar için tahliye kararı, izin verilmedi Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Son yıllarda ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan uyuşmazlıklar büyük ölçüde artışa geçmişti, ancak 1 Eylül’de devreye giren arabuluculuk sistemi ile birlikte pek çok uyuşmazlık dava yoluna gitmeden çözülebiliyor. Uyuşmazlık olması durumunda ise ev sahibi veya kiracı dava yoluna gidebiliyor.
13.01.2024 Ekonomi
Ev sahipleri teker teker banka hesaplarını kapatıyor! Kiracıları yakından ilgilendiren karar geldi
Ev sahipleri teker teker banka hesaplarını kapatıyor! Kiracıları yakından ilgilendiren karar geldi Kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar son yıllarda artış gösterdi. Tahliye davalarının sayısı artarken zorunlu arabuluculuk sistemi devreye alındı. Ev sahipleri konutlarını yüksek bedel karşılığı kiralamak için mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını arıyor. Kimi mülk sahipleri kendilerinin konuta ihtiyacı olduğunu kanıtlamaya çalışırken kimileri de kiracının kira ödemesine engel olmaya çalışıyor. Bu nedenle banka hesabını kapatan ev sahipleri bile bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda yaşanan bir örnekte, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, hesabını kapatan ev sahibinin "iyi niyetli olmadığı" yönünde görüş bildirmesi çok tartışıldı. Peki kiranın ödendiği banka hesabı kapatılırsa kiracı ne yapmalı? Kira sözleşmelerinde ödeme detaylarını ayrıntılarıyla yazmak çözüm olabilir mi? Hem ev sahipleri hem de kiracıların bilmesi gerekenleri Gayrimenkul Hukukçusu Ümit Yasin Kısa anlattı.
7.01.2024 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Tahliye riski nedeniyle peşin kira ödeme dönemi başladı
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Tahliye riski nedeniyle peşin kira ödeme dönemi başladı Ev sahibi ve kiracılar arasında artan sorunların çözümü için zorunlu arabuluculuk sistemi devreye alındı. Özellikle dava sürecinin uzun sürmesi, bu süreçte konuttan tahliyenin söz konusuydu. Ancak artık bu durum değişti. Ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarına çözüm için getirilen arabuluculuk sistemi pek çok sorunu ortadan kaldırıyor. Arabulucu Avukat Umut Metin, kiracı ve ev sahibinin arabulucuya başvurarak çözüme kavuşturduğu iki yaşanmış olaydan bahsetti. Taraflar yıllık peşin kira ödemesinde anlaşamayınca konu arabulucuya gitti.
5.01.2024 Ekonomi
Ev sahibi, kiracılar dikkat! 1 Ocak'ta değişiyor, işte yeni ücret tarifesi
Ev sahibi, kiracılar dikkat! 1 Ocak'ta değişiyor, işte yeni ücret tarifesi Ev sahibi, kiracıları yakından ilgilendiriyor. 1 Eylül’de devreye giren arabuluculuk sistemi ile birçok uyuşmazlık dava yoluna gitmeden çözümlendi. Yeni yılda ise arabuluculuk fiyat tarifeleri güncellendi. Peki arabuluculuğa başvurularda bir ücret ödeniyor mu? İşte detaylar...
30.12.2023 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılara dikkat çeken fiyat uyarısı yapıldı! Yeni tarife açıklandı
Ev sahibi ve kiracılara dikkat çeken fiyat uyarısı yapıldı! Yeni tarife açıklandı Milyonlarca kişiyi ilgilendiren arabuluculuk faaliyetlerinde ücret tarifesi belli oldu. Saat ve kişi bazında değişen fiyatlar en çok kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor.
29.12.2023 Ekonomi
Google ve Meta’yı dize getirip yasayı çıkarmıştı! Avustralya Komisyon Başkanı konuştu
Google ve Meta’yı dize getirip yasayı çıkarmıştı! Avustralya Komisyon Başkanı konuştu Google ve Meta’yı dijital yayıncılara ödeme yapmak zorunda bırak ilk ülke olan Avustralya, çıkardığı yasayı hem 2021 yılından bu yana başarılı bir şekilde uyguluyor hem de birçok ülkeye ilham veriyor. İnternet devlerini dijital yayıncılara ödeme yapmak için masaya oturtan yasayı hazırlayan, Avustralya eski Başbakanı Bob Hawke'un baş ekonomi danışmanı, dönemin Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu Başkanı Rod Sims süreci, yasayı, sektörde meydana gelen değişmeleri ve Google’ın tehditlerinin ardından devreye giren Microsoft’la ilgili ayrıntıları anlattı.
24.12.2023 Gündem
Bakan Tunç duyurdu! Arabuluculuk sistemine 76 bin 780 kişi başvurdu
Bakan Tunç duyurdu! Arabuluculuk sistemine 76 bin 780 kişi başvurdu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Eylül itibariyle başlatılan kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru olduğunu açıkladı.
18.12.2023 Ekonomi
8'inci yargı paketinin detayları ortaya çıktı! Evlenen kadın sadece kendi soyadını taşıyabilecek
8'inci yargı paketinin detayları ortaya çıktı! Evlenen kadın sadece kendi soyadını taşıyabilecek AK Parti’nin önümüzdeki günlerde Meclis’e sunacağı 8. Yargı Paketi’ne göre kadın, eşinin soyadı yerine yalnızca kendi soyadını taşıyabilecek.
10.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısının sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu. Asgari ücret ve maaş zamları ile ilgili konuşan Erdoğan, "Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanların kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz." dedi. Erdoğan ayrıca, enflasyonla ilgili önemli mesajlar vererek, "İnsanımızı günlük hayatta sıkıntıya sokan meseleleri bire birer çözüme kavuşturuyoruz. En zoru geride kaldı. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha iyiye gideceğiz. Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz." ifadelerine kullandı.
6.12.2023 Gündem
Ev sahibi ve kiracılar için yeni dönem! Detaylar ortaya çıktı: 3 ayda bir ödeme talebi kabul edildi
Ev sahibi ve kiracılar için yeni dönem! Detaylar ortaya çıktı: 3 ayda bir ödeme talebi kabul edildi Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem 1 Eylül'de başladı. Kira tespit, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar, aidata ilişkin davalar artık zorunlu arabuluculuk sürecine tabi. Peki arabuluculuk sistemi kira anlaşmazlıklarına çözüm oldu mu? İşte yeni sistem ile ilgili detaylar...
6.12.2023 Ekonomi
Gazze'deki 'insani ara' için flaş gelişme! 2 gün uzatıldı
Gazze'deki 'insani ara' için flaş gelişme! 2 gün uzatıldı Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari, Gazze Şeridi’ndeki insani aranın 2 gün daha uzatıldığını duyurdu.
27.11.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Arabuluculuk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arabuluculuk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.