Antarktika

Antarktika

Son dakika antarktika haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan antarktika ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını antarktika haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Antarktika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan antarktika gelişmeleri de dahil olmak üzere 332 antarktika haberi bulunmuştur. Tüm antarktika haberleri aşağıda listelenmiştir.
(Ay tutulması canlı izle) NASA Ay Tutulması canlı yayın var mı, nasıl izlenir? Youtube canlı yayın izleme linki ile Yarı gölgeli Ay Tutulması canlı izle
(Ay tutulması canlı izle) NASA Ay Tutulması canlı yayın var mı, nasıl izlenir? Youtube canlı yayın izleme linki ile Yarı gölgeli Ay Tutulması canlı izle Yılın ilk ay tutulması için heyecan dorukta. Astroloji meraklıları, Ay tutulmasının detaylarını heyecanla bekliyor. Tutulmanın etkileri sorgulanırken canlı yayın ile takip edilip edilmeyeceği ise merak konusu oldu. Peki, Ay tutulması saat kaçta başlayacak, NASA Ay Tutulması canlı yayın nasıl izlenir? İşte Youtube canlı yayın izleme linki ile Yarı gölgeli Ay Tutulması canlı izle…
25.03.2024 Gündem
Ay tutulması ne zaman 2024, kısaca ay tutulması nedir? 25 Mart ay tutulması saat kaçta, Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024?
Ay tutulması ne zaman 2024, kısaca ay tutulması nedir? 25 Mart ay tutulması saat kaçta, Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024? Gökyüzündeki büyüleyici olaylardan biri olan yılın ilk Ay tutulması geldi. Ancak bu kez, Türkiye'den izlenemeyecek. Tutulma, 20 Mart'taki Bahar Ekinoksu sonrasında, yani "Solucan Ayı" döneminde yarı gölgeli olarak gerçekleşecek. Peki, 25 Mart ay tutulması saat kaçta, Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024? Kısaca ay tutulması nedir?
25.03.2024 Astroloji
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştı
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tüm çabamız, çocuklarımızın elinden tutarak, hayallerine giden yoldaki engelleri kaldırmak içindir. Tıpkı ülkemizin en önemli değerlerinden birisi olan Alev Alatlılar yetiştirebilmek içindir" dedi.
10.02.2024 Gündem
Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları...
Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları... Meteor taşı halk arasında göktaşı olarak da bilinmektedir. İnsanlar eski çağlardan beri meteor taşlarının iyileştirici enerjilerinden yararlanmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi. Deneylerde, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 2 kadın bilim insanın çalışması yer aldı. Bir çalışmada uzayda bitkiler üzerine gen aktarımının yapılıp yapılmayacağı test edilirken, diğerinde ise Türkiye'nin Antarktika bölgesindeki istasyonundan toplanan mikroalglerin üretimi ilk kez uzayda deneniyor.
1.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'nin şahlanışına set çekmeyi amaçlayan menfur terör saldırılarının, kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağının bilinmesini istiyorum. 12 evladımız şehit oldu, Allah rahmet etsin. Tüm ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ama bakın 36 saatte 54 terörist yok edildi. Çünkü bizim bu şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak" dedi.
27.12.2023 Gündem
NASA: En sıcak beş Temmuz ayı, son beş yıl içinde yaşandı
NASA: En sıcak beş Temmuz ayı, son beş yıl içinde yaşandı NASA bilim insanları, yaptıkları ölçümlerde kayıtların tutulduğu 1880’den itibaren en sıcak ayın Temmuz 2023 olduğunu teyit etti. En sıcak beş Temmuz ayının son beş yıl içinde yaşandığını ayrıca vurgulandı.
15.08.2023 Yaşam
Temmuz’un ilk haftası dünyada kaydedilen ‘en sıcak hafta’
Temmuz’un ilk haftası dünyada kaydedilen ‘en sıcak hafta’ Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), ön verilere göre Temmuz’un ilk haftasının dünya genelinde ‘en sıcak hafta’ olduğunu duyurdu. WMO, deniz yüzeyi sıcaklıklarının ayrıca yüksek olduğunu ve Antarktika’da 'eşi görülmemiş' oranda deniz buzullarının eridiğini belirtti.
11.07.2023 Dünya
Bakan Kacır: 64 binden fazla lisans ve lisansüstü öğrencisine 2,8 milyar lira burs sunduk
Bakan Kacır: 64 binden fazla lisans ve lisansüstü öğrencisine 2,8 milyar lira burs sunduk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "2018'den bugüne lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik burs ve destek programlarımız kapsamında, 64 binden fazla kişiye toplam 2 milyar 800 milyon lira destek sunduk" dedi.
9.06.2023 Gündem
Türkiye'nin Beyaz Kıta'daki bilim diplomasisi
Türkiye'nin Beyaz Kıta'daki bilim diplomasisi Türkiye, Beyaz Kıta'da bilim diplomasisi başlattı. 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında Horseshoe Adası'nda 18 proje yürüten Türk araştırmacılar, yer kürenin geçmişi ve geleceğine dair önemli ipuçları barındıran kıtada 8 farklı ülkeye ait bilim üssünü ziyaret etti. Şili, Rusya, Brezilya, Polonya, Arjantin, Uruguay, Bulgaristan ve Ekvator’un bilim istasyonlarında meslektaşlarıyla bir araya gelen Türk bilim heyeti, bir taraftan ortak bilimsel çalışma imkanlarını değerlendirirken Türkiye’nin kıtada kalıcı hale gelmesi amacını da güçlendirdi.
18.03.2023 Gündem
Ömür boyu hapse mahkum edilmişti serbest bırakıldı! Parkta gömülü halde bulunan kurbanın ailesinden yeni hamle
Ömür boyu hapse mahkum edilmişti serbest bırakıldı! Parkta gömülü halde bulunan kurbanın ailesinden yeni hamle ABD'nin Baltimore kentinde Hae Min Lee parkta gömülü halde bulunmuştu. Genç kızın erkek arkadaşı Adnan Syed cinayet iddiasıyla ömür boyu hapse mahkum edildi. Adnan Syed'in mahkumiyeti olayda muhtemel iki şüphelinin daha olduğu gerekçesi ile bozularak ev hapsine çevrilmişti. Hae Min Lee'nin ailesinden Adnan Syed için yeni hamle geldi.
26.01.2023 Dünya
Antarktika’dan Londra büyüklüğünde buz dağı koptu
Antarktika’dan Londra büyüklüğünde buz dağı koptu İngiltere’nin Antarktika’daki inceleme merkezi 150 metre kalınlığındaki Brunt Buz Rafı’ndan 1.550 kilometrekarelik bir buz dağının koptuğunu duyurdu. Pazartesi yapılan basın açıklamasında buz dağının yaklaşık Londra büyüklüğünde olduğu vurgulandı.
25.01.2023 Dünya
‘Yaşayan Nostradamus’ Athos Salomé tek tek açıkladı! 2023 felaket yılı olacak
‘Yaşayan Nostradamus’ Athos Salomé tek tek açıkladı! 2023 felaket yılı olacak Dünya Kupası finallerini ve koronavirüs pandemisini öngörerek, tüm dünyada 'Yaşayan Nostradamus' olarak anılan Athos Salomé, 2023 kehanetlerini açıkladı. Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünü de tahmin ettiği öne sürülen Athos’un yeni yıl için söyledikleri ise dehşete düşürdü.
28.12.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beyin göçünü tersine çeviriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beyin göçünü tersine çeviriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öncelikle genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yurt dışına çıkmasına karşı olmadığımızı, tam tersine bunu desteklediğimizi belirtmek isterim. Sadece kendi gençlerimizin yurt dışında bilgi ve tecrübe sahibi olmasını sağlamakla kalmıyor, Türkiyeyi dünyanın her yerindeki bilim insanlarımız için cazibe merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bu amaçla ihdas ettiğimiz programlarla geri dönen araştırmacılarımız sayesinde bilim ekosistemimizi güçlendiriyor, beyin göçünü tersine çeviriyoruz" dedi.
28.12.2022 Gündem
Kirlilik her yere ulaştı! Türk bilim insanları korkutan gerçeği açıkladı
Kirlilik her yere ulaştı! Türk bilim insanları korkutan gerçeği açıkladı Türkiye’nin bilim üssü kurma projesi kapsamında Antarktika kıtasına giden bilim insanları, Robert Adası’ndaki 3 lagün ve buzul göle dalarak örnekler topladı. Tortu örneklerinin Türkiye’de yapılan incelemelerinde 'fiber' ve 'parça' tipte mikroplastik bulunduğu tespit edildi. Araştırma sonrası açıklama yapan bilim insanları korkutan insanlık için korkutan haberi verdi.
2.12.2022 Dünya
Ay tutulması ne zaman, bugün ay tutulması saat kaçta 2022? 8 Kasım ay tutulması Türkiye'den görülecek mi, nereden görülecek? İşte Türkiye saatiyle tutulma saati!
Ay tutulması ne zaman, bugün ay tutulması saat kaçta 2022? 8 Kasım ay tutulması Türkiye'den görülecek mi, nereden görülecek? İşte Türkiye saatiyle tutulma saati! 8 Kasım yılın ikinci ay tutulması yaşanacak. Boğa burcunda meydana gelecek olan Ay tutulmasıyla radikal değişimleri beraberinde getirecek. Birçok kişide ve alanda değişiklikler birbirini izleyecek. Gök olaylarına meraklı olan vatandaşlar burçlara etkileri merak edilirken, ay tutulmasının saat kaçta olacağı ve Türkiye’den izlenip izlenmeyeceği de araştırılıyor. Peki, 8 Kasım ay tutulması saat kaçta, nereden görülecek, Türkiye’den görülecek mi?
8.11.2022 Astroloji
8 Kasım ne olacak? 8 Kasım ne günü, 8 Kasım'da dünyada ne olacak?
8 Kasım ne olacak? 8 Kasım ne günü, 8 Kasım'da dünyada ne olacak? 8 Kasım ne günü, 8 Kasım’da ne olacak? Ay Tutulması 16’ Boğa burcunda gerçekleşiyor. Uranüs etkili tam Ay tutulması 8 Kasım saat 14.00’de Boğa burcunda meydana gelecek. Sürprizlere, beklenmedik gelişmelere hazır olun. Peki, 8 Kasım'da dünyada ne olacak?
8.11.2022 Astroloji
Bakan Varank: Türkiye, Avrupa'nın en teknolojik gemilerini yapan tersanelere sahip
Bakan Varank: Türkiye, Avrupa'nın en teknolojik gemilerini yapan tersanelere sahip Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye, şu anda Avrupa'nın en teknolojik gemilerini yapan tersanelere sahip" dedi.
12.10.2022 Ekonomi
Antarktika'da, bilimsel araştırma istasyonlarındaki kadınlara cinsel taciz
Antarktika'da, bilimsel araştırma istasyonlarındaki kadınlara cinsel taciz Avustralyalı bilim insanının raporu, Antarktika Bilimsel Araştırma istasyonlarında çalışan kadınların uğradığı cinsel taciz ve ayrımcılığı ortaya koydu. Çevre Bakanı raporla ilgili dün açıklama yaparak “Şok oldum ve hayal kırıklığına uğradım. Kesinlikle açık konuşayım: hiçbir işyerinde cinsel tacize veya uygunsuz davranışa yer yoktur” dedi.
30.09.2022 Dünya
Dünyada görülen en yüksek sıcaklık kaç derece, ölçülen en yüksek hava sıcaklığı nerede görüldü?
Dünyada görülen en yüksek sıcaklık kaç derece, ölçülen en yüksek hava sıcaklığı nerede görüldü? Aşırı sıcak hava dalgası Avrupa'yı yakıp kavururken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceğini belirtti. Sıcaklık nedeniyle Avrupa’da binlerce kişi hayatını kaybetti, trafik işaretleri, levhalar ve asfaltalar eridi. Söz konusu gelişmelerin ardından endişelenen vatandaşlar ise “Dünyada görülen en yüksek sıcaklık kaç derece, ölçülen en yüksek hava sıcaklığı nerede görüldü?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
22.07.2022 Yaşam
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar...
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar... Kanada ile Danimarka arasında 50 yıldır süren ada anlaşmazlığı sona erdi. Üzerinde yaşam olmayan yaklaşık 1 kilometrekarelik küçük ada için yarım asırdır verilen kavga sona erdi, Kanada ve Danimarka adayı yarı yarıya paylaştı.
15.06.2022 Dünya
Antarktika’da yağan karda ilk defa mikro plastik bulundu
Antarktika’da yağan karda ilk defa mikro plastik bulundu Yeni Zelandalı bilim insanları, bugün Antarktika’da taze yağan karda ilk defa mikro plastik bulduğunu duyurdu. Kirliliğin yayılma boyutlarını ortaya koyan bu çalışmanın, dünyada bir ilk olduğu vurgulandı.
8.06.2022 Dünya
Elektrikli otomobil kuzeyden güney kutbuna gidecek!
Elektrikli otomobil kuzeyden güney kutbuna gidecek! Nissan, Kuzey Kutbu'ndan Güney Kutbu'na tamamen elektrikli sürüşü üstlenmek için İngiliz Chris Ramsey ile ortaklığını duyurdu.
29.05.2022 Otomobil
Avustralya açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem
Avustralya açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem Avustralya’ya bağlı olan ve Pasifik Okyanusu’nda yer alan Macquarie Adası açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.
19.05.2022 Dünya
Kanlı Ay Tutulması ne zaman, nereden görülecek? Kanlı Ay Tutulması’nın etkileri nelerdir?
Kanlı Ay Tutulması ne zaman, nereden görülecek? Kanlı Ay Tutulması’nın etkileri nelerdir? 2022 yılının ilk Ay Tutulması gerçekleşecek. Gökyüzü meraklıları bu nadir gök olayıyla ilgili detayları merak ediyor. Peki, Kanlı Ay Tutulması ne zaman, nereden görülecek? Kanlı Ay Tutulması saat kaçta? Kanlı Ay Tutulması’nın etkileri nelerdir? Kanlı Ay Tutulmasında ne olur? İşte detaylar…
15.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Antarktika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki antarktika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.