Anoreksiya

Anoreksiya

Son dakika Anoreksiya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Anoreksiya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Anoreksiya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anoreksiya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anoreksiya gelişmeleri de dahil olmak üzere 110 anoreksiya haberi bulunmuştur. Tüm anoreksiya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fenomen Nihal Candan tahliye edildi! Avukatı ilk açıklamayı yaptı
Fenomen Nihal Candan tahliye edildi! Avukatı ilk açıklamayı yaptı Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla 5.5 ay önce tutuklanan sosyal medya fenomeni Candan kardeşlerden Nihal Candan tahliye edildi.15:30’da cezaevinin arka kapısından çıkarılan ünlü fenomenin sağlık kontrolü için bir hastane götürüldüğü bildirildi. Ünlü fenomenin sağlık kontrolünden sonra ise evine gitti belirtildi. Nihal Candan, cezaevinde 'anoreksiya'ya (yemek yememe hastalığı) yakalanarak 37 kiloya kadar düştü. Durumunun kötüye gitmesi üzerine dün hastaneye kaldırılan Nihal Candan'ın, cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceği yönündeki doktor raporunun ardından cezaevinden tahliyesine karar verildi. Kararın ardından anne Umut Candan, "Çok mutluyum, evimize güneş doğdu" dedi.
26.04.2024 Gündem
Candan kardeşlerden kötü haber: 37 kiloya düştü! 'Cennete gitmek istiyorum'
Candan kardeşlerden kötü haber: 37 kiloya düştü! 'Cennete gitmek istiyorum' Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla 5.5 ay önce tutuklanan sosyal medya fenomeni Candan kardeşlerden Nihal’in, cezaevinde başladığı yemek yememe eylemi hastalığa dönüştü. 'Anoreksiya' olan Nihal Candan 37 kiloya kadar düştü.
25.04.2024 Gündem
Işkın Otu Nedir? Işkın Otu Faydaları Nelerdir?
Işkın Otu Nedir? Işkın Otu Faydaları Nelerdir? Çeşitli isimlerle tanınan ışkın otunun bilimsel adı “Reun Ribes” olarak geçer. Aynı zamanda ışkın, rebez, uçkun, ohçun gibi isimleri de vardır. Anadolu’da genel olarak “yayla muzu” olarak isimlendirilir. Bu adı, ışkın otunun muz gibi soyularak yenmesi nedeniyle aldığı düşünülmektedir. Kuzukulağı familyasına ait olan bu bitki oldukça ekşimsi tadı ile kiviyi anımsatır. Aynı zamanda Türkiye’de yetişen ve yabani olan ilk ravent türüdür.
13.07.2023 Sağlık
Bella Hadid hastanelik oldu! Sırtını görenler şoke oldu
Bella Hadid hastanelik oldu! Sırtını görenler şoke oldu Dünyaca ünlü model Bella Hadid'in, gün içerisinde bir şey yemeyip sadece iki paket sigara ve iki adet enerji içeceği tükettiği iddia edilmişti. Ünlü model son olarak Lyme hastalığı yüzünden hastanelik oldu. Yoğun tempoda çalışan Hadid'in durumunun risk derecesi şimdilik bilinmiyor. Yatakta paylaşım yapıp sırtını gösteren modelin son hali hayranlarını üzdü.
8.11.2022 Magazin
Bella Hadid'in zayıf kalmak için yaptıkları şaşkına çevirdi!
Bella Hadid'in zayıf kalmak için yaptıkları şaşkına çevirdi! Filistin asıllı Amerikalı model Bella Hadid'in podyumlarda zayıf görünmek için oldukça sağlıksız bir yola başvurduğu konuşuluyor. Hadid, geçtiğimiz aylarda anoreksiya ile savaş verdiğini ve depresyon tedavisi gördüğünü açıklamıştı.
1.10.2022 Magazin
Nihal Candan dantelli iç çamaşırlarıyla paylaşıp sitem etti! 'Kilomla ilgili yazmayın'
Nihal Candan dantelli iç çamaşırlarıyla paylaşıp sitem etti! 'Kilomla ilgili yazmayın' Yarışma programlarına katılarak ünlenen ve son dönemde cüretkar pozlara imza atan Nihal Candan teknede dantelli iç çamaşırlarını giyip poz verdi. Nihal Candan pozunu paylaşıp anoreksiya olduğunu da itiraf etti. Nihal Candan kötü yorumlar yapılmasın takipçilerine "Kilomla ilgili yazmayın" dedi.
12.05.2022 Magazin
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var!
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var! Beslenmenin psikolojik yönüne dikkat çeken Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beslenme tercihlerinin ruh sağlığı üzerindeki etkilerine işaret etti. Bağırsak sağlığının önemini vurgulayan Tarhan, “Bağırsaklar beyindeki serotoninin fabrikası gibi çalışıyor. Beyin gibi fonksiyon yapmıyor ama beyine malzeme üretiyor. Beynin yakıtını bağırsak hazırlıyor.” dedi. Prof. Dr. Tarhan “Beynin temel yakıtının sağlıksız olması ve beslenme hataları ile ileri yaşlarda obezite ve Alzheimer arasında nedensellik bağı var.” uyarısında bulundu.
5.03.2022 Sağlık
Ergenlik dönemindeki çocukla nasıl iletişim kurulmalı?
Ergenlik dönemindeki çocukla nasıl iletişim kurulmalı? Ergenlik dönemi, aileler için stres ve çatışmanın yoğun yaşandığı bir dönem olarak adlandırılsa da, bu dönemdeki gençler için asi, asabi veya endişeli davranışlar normal bir dönemin parçasıdır. Ergenlik dönemindeki gencin kişiliğindeki değişimler bu dönemde oluştuğundan sıklıkla aile ile iletişim sorunları ortaya çıkabiliyor. Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi ergenlik dönemindeki çocukla iletişim kurmanın yollarını anlattı.
2.02.2022 Sağlık
Üvey kızına istismarda bulundu! İğrenç gerçeği günlükler ortaya çıkardı
Üvey kızına istismarda bulundu! İğrenç gerçeği günlükler ortaya çıkardı İzmir'in Bornova ilçesinde üvey çocuğu A.B.B.'yi (16) istismar ettiği hem kızın günlükleri hem de ifadeleri ile ortaya çıkınca yargılanıp, iyi hal indirimi ile 12 yıl 6 ay hapse çarptırılan Engin O.'nun (40) cezası, İstinaf Mahkemesi'nce de onandı. Karara şaşırdığını belirten A.B.B.'nin annesi J.O. "Kızım 33 kiloya kadar düştü. Ancak o adama iyi hal indirimi uygulandı. Kızım için son nefesime kadar hukuki mücadelemi sürdüreceğim" dedi.
11.01.2022 Yaşam
Tedavi edilmeyen yeme bozuklukları ciddi sorunlara yol açıyor!
Tedavi edilmeyen yeme bozuklukları ciddi sorunlara yol açıyor! Yeme bozukluğu olan bireylerin bedensel, duygusal ve sosyal yönden yaşadığı anormal durum nedeniyle zarar görebildiğini belirten uzmanlar, aşırı ağırlık kaybının tehlikeli sağlık sorunlarına neden olabildiğini vurguluyor. Uzmanlar, yeme bozukluğu rahatsızlıklarının tedavi edilmemesi halinde kemiklerin zayıflaması, saç ve tırnaklarda kırılganlık, kas erimesi, halsizlik, kronik depresyon, tekrarlayıcı anksiyete gibi ciddi sağlık sorunlarının oluşabildiğine dikkat çekerek tedavisinde beslenme programının yanı sıra psikoterapinin de eş zamanlı uygulanması gerektiğini ifade ediyor.
14.12.2021 Sağlık
Beyin pili ağır depresyona da umut olabilir
Beyin pili ağır depresyona da umut olabilir Parkinson ve hareket bozukluklarına karşı başarıyla uygulanan beyin pillerinin diğer hastalıkların tedavisinde kullanılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Doç. Dr. Ali Zırh, “Bu kapsamda sara, ağır depresyon, Alzheimer, obezite gibi hastalıklarda beyin pilinin etkili olup olmadığı araştırılıyor. Beyin pilinin bu hastalıklardaki yararlılığı ve güvenilirliği bilimsel çalışmalarla ispatlandığında elbette ki tüm dünyayla birlikte hatta belki de daha önce Türkiye’de de uygulamaya başlayacağız” dedi.
6.10.2021 Sağlık
Sağlıklı beslenme alışkanlığı takıntıya dönüşmemeli!
Sağlıklı beslenme alışkanlığı takıntıya dönüşmemeli! Günümüzde sağlıklı beslenme konularının popülerlik kazanmasıyla ortaya çıkan alışkanlıklar kişilerde takıntılı biçimde bir beslenme alışkanlığına yol açabiliyor. Sabri Ülker Vakfı’nın derlediği bilgilere göre “Ortoreksiya Nervoza” olarak geçen sağlıklı beslenme takıntısı ciddi fiziksel ve ruhsal sorunlara yol açabiliyor.
27.07.2021 Sağlık
Boğmaca aşısını ergenlikte tekrarlamak gerekiyor!
Boğmaca aşısını ergenlikte tekrarlamak gerekiyor! Uzmanlar, zorlu ve şiddetli öksürük nöbetleri nedeniyle kaburgalarda kırığa bile yol açabilen boğmacaya karşı uyarıyor. Boğmacanın, zatürre, beyin hasarı ve nöbet geçirmeye yol açabileceğini dikkat çeken uzmanlar, özellikle çocukluk çağı aşılarının aksatılmamasını ve 10-14 yaş arası yapılan karma aşıda boğmaca aşısının da olması özellikle tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.
19.05.2021 Sağlık
Derya Uluğ hastalığı ile ilgili konuştu! '39 kiloya düştüm'
Derya Uluğ hastalığı ile ilgili konuştu! '39 kiloya düştüm' Ünlü şarkıcı Derya Uluğ yaşadığı hastalık süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. 39 kiloya kadar düştüğünü kaydeden Uluğ; "Hastaneye yatırıldım. Ağır ilaçlar kullandım. İki sene sürdü. Allahım ne olur, yarın bir dilim ekmek yiyebileyim diye dua ettiğim günler oldu." şeklinde konuştu. Okyanus şarkısıyla çıkış yapan Derya Uluğ hayatına dair samimi açıklamalarda bulundu. 9 yaşındayken babasının yurtdışına gitmesinin onu nasıl etkilediğini de, 19 yaşında yakalandığı anoreksiya hastalığından kurtulmak için verdiği mücadeleyi de anlattı. İşte Uluğ'un hayatından hiç bilinmeyenler...
9.05.2021 Magazin
Instagram fenomeni Josi Maria hayatını kaybetti
Instagram fenomeni Josi Maria hayatını kaybetti Instagram fenomeni Josi Maria "Kanarya Adaları'na gidiyorum" dedikten sonra kalp yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti. Josi Maria anoreksiyayla mücadele ediyordu ve sosyal medyada da bu çabasını paylaşıp takipçilerini tehlikeler konusunda uyarıyordu.
21.12.2020 Dünya
Anoreksiya nedir, belirtileri? Anoreksiya nervoza nedenleri nedir, hangi rahatsızlıklara neden olur?
Anoreksiya nedir, belirtileri? Anoreksiya nervoza nedenleri nedir, hangi rahatsızlıklara neden olur? Anoreksiyayla mücadele eden Josi Maria adlı Instagram fenomeni, Kanarya Adaları'na gidiyorum" dedikten sonra kalp yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti. En son İrem Derici ile gündeme gelen Anoreksiya hastalığı yaygın görülmeye başlayınca hastalığın ne olduğu merak ediliyor. Anoreksiya nedir, Anoreksiya belirtileri nelerdir?
21.12.2020 Gündem
'Alzheimer tedavisinde beyin pili umut vadediyor'
'Alzheimer tedavisinde beyin pili umut vadediyor' Beyin pili ameliyatlarının hareket bozukluklarına ilave olarak birçok hastalık için umut vadettiğini kaydeden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, “Obezite tedavisi için beyin pili uygulaması çalışması yapılan bazı hastalarda hafızanın geriye çağrıldığı görüldü. Bu da Alzheimer hastalığının tedavisi açısından önemli bir umut ışığı oldu” dedi.
27.08.2020 Sağlık
B12 Eksikliği ve Zararları
B12 Eksikliği ve Zararları Çocuklarda B12 vitamini eksikliği genellikle gelişimsel gecikmeler, farklı büyüme eğrisi, anoreksiya, sinirlilik, nörolojik problemler ve zayıflık gibi spesifik olmayan semptomlarla kendini gösterir.
19.08.2020 Sağlık
Burcu Esmersoy 'anoreksiya' mı oldu?
Burcu Esmersoy 'anoreksiya' mı oldu? Ünlü sunucu Burcu Esmersoy, "anoreksiya nevroza" hastalığına yakalandığı haberlere isyan etti.
16.02.2020 Magazin
Bedenin gizli kahramanı: B12 vitamini
Bedenin gizli kahramanı: B12 vitamini İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, 'B12'nin, diğer adıyla ‘Kobalamin’ olarak bilinen, vücudun kırmızı kan hücreleri üretmesinde büyük önem taşıyan bir vitamin olduğunu bildirdi.
28.10.2019 Sağlık
Günden güne eriyorlar!
Günden güne eriyorlar! Yasemin Özilhan, Süreyya Yalçın ve Derin Mermerci'nin sosyal medya karelerinde aşırı zayıf görünmeleri takipçilerinin dikkatinden kaçmadı.
11.08.2019 Magazin
İrem Derici: Çok korkunç günler geçirdim
İrem Derici: Çok korkunç günler geçirdim Bir dönem 42 kiloya kadar düşen ve anoreksiya tedavisi gören İrem Derici, Kanal D'de yayınlanan '2. Sayfa' programına konuk oldu.
6.06.2019 Magazin
"Dikkat çeken kalçaların olmadığı sürece..."
"Dikkat çeken kalçaların olmadığı sürece..." Jameela Jamil, küçükken anoreksiya olduğunu ve ölümden döndüğünü açıkladı.
14.05.2019 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Anoreksiya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anoreksiya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.