Ana Sınıfı

Ana Sınıfı

Son dakika ana sınıfı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ana sınıfı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ana sınıfı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ana Sınıfı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ana sınıfı gelişmeleri de dahil olmak üzere 788 ana sınıfı haberi bulunmuştur. Tüm ana sınıfı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Küçük Ressam Berra Karen'den 1. Kişisel Resim Sergisi
Küçük Ressam Berra Karen'den 1. Kişisel Resim Sergisi Adana'nın Seyhan İlçesine bağlı Hayriye Kemal Kusun İlkokulu 2-A Sınıfı'nın 8 yaşındaki öğrencisi Berra Karen Aktepe, 30 eserden oluşan 1. Kişisel Resim Sergisi'ni eğitim gördüğü okulunda açtı.
25.03.2024 Adana
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Öte yandan sınıf geçme ortalaması da değişti.
14.10.2023 Eğitim
Okullarda öğle arası kalkıyor mu? Okullarda öğle arası kaç dakika?
Okullarda öğle arası kalkıyor mu? Okullarda öğle arası kaç dakika? Okullar 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başladı. Normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07:30 -08:00 arasında ders başı yaparken öğlenci öğrenciler ise 12:30-13:30 arası ders başı yapıyor. Öğrenciler ilgilendiren ”öğle arası kalkıyor” iddiaları sonrası veliler ve öğrenciler “Okullarda öğle arası kalkıyor mu?” sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
5.10.2023 Eğitim
Çocuğum hangi okula düşüyor? Ana sınıfı, 1. sınıf, 5. sınıf öğrenciler e-kayıt ekranı açıldı!
Çocuğum hangi okula düşüyor? Ana sınıfı, 1. sınıf, 5. sınıf öğrenciler e-kayıt ekranı açıldı! Velilerin "Çocuğum hangi okula düşüyor" sorgusu hız kazandı. 2023-2024 Eğitim öğretim yılı öncesi e-kayıt sonuç sorgulamaları velilerin gündeminde yer aldı. Ana sınıf, ilkokul ve ortaokul e-kayıt sonuçları erişime açıldı. Kayıt görüntüleme sayfasıyla birlikte ana sınıf, 1. sınıf, 5. sınıf öğrencilerinin hangi okula gideceği de görüntülenebiliyor. Peki çocuğum hangi okula gidecek?
27.07.2023 Gündem
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika açıklaması! MEB duyurdu: e-Kayıt sonuçları e-Devlet Kapısı'nda
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika açıklaması! MEB duyurdu: e-Kayıt sonuçları e-Devlet Kapısı'nda Ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika gelişmesi! MEB duyurdu, e-Kayıt sonuçları erişime açıldı. İşte sorgulama ekranı...
18.07.2023 Eğitim
Bakan Kurum: 500 bin konutumuzu Avrupa’da yapıyoruz. Diğer 500 bin konutumuzu Anadolu’da inşa ediyoruz
Bakan Kurum: 500 bin konutumuzu Avrupa’da yapıyoruz. Diğer 500 bin konutumuzu Anadolu’da inşa ediyoruz Bir dizi programa katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Esenyurt Meydanı’nda halka seslendi. Kurum, “500 bin konutumuzu Avrupa’da yapıyoruz. Diğer 500 bin konutumuzu Anadolu’da inşa ediyoruz” dedi.
28.04.2023 Gündem
Bakan Özer'den deprem bölgesinde eğitime ilişkin açıklama
Bakan Özer'den deprem bölgesinde eğitime ilişkin açıklama Miilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibarıyla eğitim ve öğretime başlıyoruz." dedi. Özer, Gaziantep ve Osmaniye'de de eğitim öğretime 1 Mart'a kadar verilen arayı 13 Mart'a kadar uzattıklarını açıkladı.
20.02.2023 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile gönderdi! Ücretsiz olacak, sürekli hale getirilecek
Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile gönderdi! Ücretsiz olacak, sürekli hale getirilecek Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat'ta başlayacak ve ağırlıklı olarak okul öncesi öğrencilerini kapsayacak 'ücretsiz yemek' uygulamasına ilişkin 81 ile kılavuz gönderdi. Buna göre kendi mutfağında yemek hazırlama olanağı olmayan okullar için meslek liseleri, öğretmenevleri ve yemek hazırlayan kamu kurumları devreye sokulacak. Her il ve ilçede müdür yardımcısı veya şube müdürü başkanlığında kurulacak komisyon süreci takip edecek.
3.02.2023 Eğitim
Erdoğan 'Bursa'dan sinyalimizi vereceğiz' dedi ve ekledi: Seçim için sayılı haftalardayız
Erdoğan 'Bursa'dan sinyalimizi vereceğiz' dedi ve ekledi: Seçim için sayılı haftalardayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan " Artık sayılı haftalardayız. Ben size inanıyorum. Siz de bize inanıyorsanız Allah'ın izniyle bu işi başaracağız. Yarın Bursa'da on binlerle buluşacağız. Bursa'da inşallah sinyalimizi vereceğiz. " dedi.
20.01.2023 Gündem
Batılı öğretmenlerden doğuda fedakarlık örneği! 'Yolları kürekle kendimiz açıyoruz'
Batılı öğretmenlerden doğuda fedakarlık örneği! 'Yolları kürekle kendimiz açıyoruz' Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Arpacık köyünde eğitim hizmeti veren Sakaryalı ve Konyalı kadın öğretmenler, tüm zorluklara karşı köylü çocukların eğitimden geri kalmaması için mücadele veriyor. İlk görev yeri olarak atandığı Ağrı’da mesleğini icra eden Antalyalı Tuğba öğretmen ise elinden tuttuğu çocukları geleceğe taşımanın heyecanını yaşıyor.
24.11.2022 Gündem
Dilek öğretmen ilkleri başardı! Dünyanın en iyileri arasına girdi
Dilek öğretmen ilkleri başardı! Dünyanın en iyileri arasına girdi ’Dünyanın en iyi 50 öğretmeni’ arasına giren ilk Türk öğretmen olan Dilek Livaneli, başarılarının sırrını paylaştı.
27.10.2022 Yaşam
MEB resmen duyurdu! Yüzde 93.78 oldu
MEB resmen duyurdu! Yüzde 93.78 oldu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi açıklama geldi. MEB, eğitimin tüm kademelerinde güncel okullaşma oranlarını paylaştı. İçişleri Bakanlığı MERNİS kayıtları ve MEB verileri kullanılarak güncellenen verilere göre okul öncesinde 5 yaşta okullaşma oranı %93,78'e, ilkokulda %99,63'e, ortaokul kademesinde %99,44'e ve ortaöğretimde ise %95,06'ya yükseldi.
9.10.2022 Eğitim
Bakan Özer: 2022 sonuna kadar 3 bin yeni anaokulunun tamamını yapacağız
Bakan Özer: 2022 sonuna kadar 3 bin yeni anaokulunun tamamını yapacağız Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan seferberlik kapsamında, yıl sonuna kadar 3 bin yeni anaokulunun inşasını tamamlayacaklarını açıkladı.
30.09.2022 Eğitim
Bakan Özer: 2022 sonuna kadar 3 bin yeni anaokulunun tamamını yapacağız
Bakan Özer: 2022 sonuna kadar 3 bin yeni anaokulunun tamamını yapacağız Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan seferberlik kapsamında, yıl sonuna kadar 3 bin yeni anaokulunun inşasını tamamlayacaklarını açıkladı.
30.09.2022 Eğitim
Otomobilin çarptığı 6 yaşındaki Ömer, hayatını kaybetti
Otomobilin çarptığı 6 yaşındaki Ömer, hayatını kaybetti Gaziantep'te, Suriye uyruklu Cuma El Muhammed ile okuldan aldığı ana sınıfı öğrencisi oğlu Ömer Cuma El Muhammed’e (6) eve dönerlerken otomobil çarptı. Kazada küçük Ömer öldü, babası yaralandı.
29.09.2022 Yaşam
Milli Eğitim Bakanı Özer ‘ilk kez’ diyerek anlattı! 'Okullara 3,7 milyar TL gönderdik'
Milli Eğitim Bakanı Özer ‘ilk kez’ diyerek anlattı! 'Okullara 3,7 milyar TL gönderdik' Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında açıklama yaptı. Öğretmen ve öğrenci sayısıyla ilgili bilgi veren Bakan Özer, "İlk defa MEB tüm okullara bütçe gönderdi" dedi. Öte yandan Bakan Özer, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak "Son 20 yılda atama yapılmayan bir dönem yok. " açıklamasında bulundu.
12.09.2022 Gündem
Bakan Özer: 20'nci Milli Eğitim Şurası'nda konulan hedeflere yaklaşıldı
Bakan Özer: 20'nci Milli Eğitim Şurası'nda konulan hedeflere yaklaşıldı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20'nci Milli Eğitim Şurası 3'üncü raporu ile ilgili, "Ortaya konulan sonuçlar, 2022 yılının sonuna doğru kütüphanelerdeki kitap sayılarına, 'Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi'nde hedeflenen desteklere, okul öncesinde hedeflenen anaokulu ve ana sınıfı sayılarına önemli ölçüde yaklaşıldığını gösterdi" dedi.
11.09.2022 Eğitim
Emine Erdoğan Sarıyer'deki "Mehmet Tabanca Anaokulu" açılışına katıldı
Emine Erdoğan Sarıyer'deki "Mehmet Tabanca Anaokulu" açılışına katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Okul öncesi eğitim, çocukların dil gelişiminde, sosyal ve duygusal becerilerinin güçlenmesinde son derece önemli bir yere sahip. Ve bu çocuklar akademik hayatlarında çok daha başarılı oluyorlar." dedi.
9.09.2022 Siyaset
MEB'den son dakika kararı! Okulların açılmasına günler kala değişti, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor
MEB'den son dakika kararı! Okulların açılmasına günler kala değişti, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika kararını duyurdu. Tüm sınıflarda geçerli olacak. Okulların açılmasına günler kala resmen değişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Şu anda Sağlık Bilim Kurulunun bu süreçte kapalı alanlarda maske kullanımıyla ilgili bir kararı yok. Dolayısıyla derslerde maske kullanımı söz konusu olmayacak” dedi. Öte yandan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge kapsamında yapılan uzman öğretmenlik eğitimleri 9 Eylül'e kadar uzatıldı. İşte son dakika haberinin detayları...
7.09.2022 Eğitim
Özge öğretmen, kazada hayatını kaybetti! İlk görev yerine gidiyordu
Özge öğretmen, kazada hayatını kaybetti! İlk görev yerine gidiyordu Erzurum'un Hınıs ilçesine, ana sınıfı öğretmeni olarak atanan Özge Kılıç (26), babası ve ablasıyla ilk görev yerine giderken kazada yaşamını yitirdi. Yaralanan baba Hüseyin Kılıç (56) ile abla Gamze Yavuz (32) ise hastanede tedaviye alındı.
3.09.2022 Yaşam
Emine Erdoğan, yetişkin engellilere hizmet veren ilk halk eğitim merkezinin açılışını yaptı
Emine Erdoğan, yetişkin engellilere hizmet veren ilk halk eğitim merkezinin açılışını yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'de 18 yaş üzeri yetişkin engellilere yönelik hizmete alınan ilk halk eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Özel eğitime ihtiyacı olan 18 yaş üstü yetişkin bireyler için açılan "Feneryolu Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi'ni ziyaretinde Erdoğan'a Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de eşlik etti.
2.09.2022 Siyaset
Bakan Varank ve Bakan Özer, OSB'lerde Okul Öncesi Eğitim Kurumu Açılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı
Bakan Varank ve Bakan Özer, OSB'lerde Okul Öncesi Eğitim Kurumu Açılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasındaki Organize Sanayi Bölgelerinde Okul Öncesi Eğitim Kurumu Açılmasına İlişkin İş Birliği Protokolü, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer "Yıllardan beri siz aradığımız elemanı bulamıyoruz diyorsanız bu bizim suçumuz değil, bu 1999'daki katsayı uygulamasının bu ülkeye ödettiği bir maliyettir. İmam hatiplilerin ve meslek okullarının, yüksek öğretime girişlerinin korkularının çıkarttığı bir eğitim politikasıdır. İstediler ki, imam hatip mezunları kaymakam olmasın, bürokrat olmasın, işadamı olmasın, en başarısız öğrenciler imam hatipe gitsin" dedi.
2.09.2022 Gündem
MEB son dakika olarak duyurdu! Resmen değişti, ilkokul, ortaokul ve liselerde başlıyor
MEB son dakika olarak duyurdu! Resmen değişti, ilkokul, ortaokul ve liselerde başlıyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Okulların açılmasına günler kala son dakika kararı verildi. Bakan Özer duyurdu. Bu yıl okullarda ilk kez yapılacak. Tamamen ücretsiz olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5-9 Eylül tarihleri arasında anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için yapılacak uyum eğitimi ve 12 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarında gelinen noktayı bir kez daha değerlendirmek üzere bakan yardımcıları, birim amirleri ve 81 ilin millî eğitim müdürleri ile toplantı yaptı. Öte yandan Millî Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim yılının tamamlanmasının hemen ardından başlattığı yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıklarında sona yaklaştı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacağını duyurdu. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı MEB takvimi ile ders dönemi, yarıyıl ve ara tatil tarihleri belirlendi. Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler ve öğrenciler okullar ne zaman açılacak, okullar ne zaman kapanacak, yarı yıl tatili ne zaman? sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, okullar ayın kaçında açılıyor, hangi tarihte, eylülün kaçında? İşte son dakika haberinin detayları...
2.09.2022 Eğitim
Bakan Özer: 40 bin hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz
Bakan Özer: 40 bin hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5-9 Eylül tarihleri arasında anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için yapılacak uyum eğitimi ve 12 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarında gelinen noktayı bir kez daha değerlendirmek üzere bakan yardımcıları, birim amirleri ve 81 ilin millî eğitim müdürleri ile toplantı yaptı. Bakan Özer, "3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı açma hedefimizde emin adımlarla ilerliyoruz. Şimdiye kadar 1.407 bağımsız anaokulu ve 11 bin 100 ana sınıfı hizmete alındı. 500 bin çocuğumuz bu sayede ilk kez okulla buluştu. Bu sayı daha da artacak ve 5 yaşta okullaşma oranını bu yıl yüzde 100'e tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.
1.09.2022 Eğitim
7 bin 200 lira destek ödemesi! 12 ay devam edecek
7 bin 200 lira destek ödemesi! 12 ay devam edecek Devet destekleri ile ilgili açıklama geldi. Ödemeler bir yıl boyunca devam edecek. Destek miktarı 5 bin 400 lira ile 7 bin 200 lira arasında değişiyor. Bakan Yanık duyurdu. 'Ulusal Hane Ziyareti Programı'nın ilk bölümünü kasım ayına kadar tamamlamayı planladıklarını söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Biz sosyal yardımları arz odaklı hale dönüştürdük. Talep odaklı olmaktan çıkardık. Bu ne demek; vatandaşın kendisinin bir ihtiyacı olduğunda sosyal yardım talebini gelip iletmesi değil, bizim vatandaşın kendisine, ailesine, hanesine giderek, durum tespiti yapıyoruz. Toplamda 15 bin personelimiz aracılığı ile bütün hanelere girmeyi hedefliyoruz" dedi.
1.09.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ana Sınıfı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ana sınıfı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.