Koronavirüs ne zaman bitecek? Koronavirüs 2022'de biter mi, pandemi ne zaman sona erecek? Bilim Kurulu eski üyesi tarih verdi!
Koronavirüs ne zaman bitecek? Koronavirüs 2022'de biter mi, pandemi ne zaman sona erecek? Bilim Kurulu eski üyesi tarih verdi! Koronavirüs ne zaman bitecek? Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, tünelin ucunda ışık görüldüğünü belirtti. Aşıdan kaçan bir varyantın ortaya çıkmaması durumunda önümüzdeki 6-9 ay içerisinde pandemik dönemin sona ereceğini belirten Azap, "Artık hastalığın bir endemik hastalık olarak, grip gibi tıpkı, insanlar arasında dolaşmaya devam edeceğini ve bizim bir miktar daha sosyal ve toplumsal yaşantıya dönebileceğimizi gösteriyor." dedi.
10.09.2021 Gündem
Antibiyotik direnci yakın gelecekte sağlığı tehdit  edebilir
Antibiyotik direnci yakın gelecekte sağlığı tehdit edebilir KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, "Antibiyotik direnci yakın gelecekte insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden bir durum. Bilimsel kuruluşlar tarafından yapılan hesaplamalara göre, her yıl 700 bin kişi antibiyotiklere dirençli bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlardan hayatını kaybediyor. Eğer ciddi önlemler alınmazsa 2050 yılına geldiğimizde bu sayı 10 milyona ulaşacak. Çok basit enfeksiyonlardan insanlar ölecek" dedi.
25.11.2020 Sağlık
Türkiye'de bir ilk! Ankara'nın çevresindeki bir ilin ilçesinde kitle bağışıklığına ulaşıldı
Türkiye'de bir ilk! Ankara'nın çevresindeki bir ilin ilçesinde kitle bağışıklığına ulaşıldı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Türkiye'de Ankara yakınındaki bir ilçede kitle bağışıklığına ulaşıldığını söyledi. Azap'ın verdiği bu bilgi bir ilk olma özelliği nedeniyle dikkat çekiyor. Ayrıca Prof. Azap ilçede yaşayanlara giriş çıkışların kapatılması uyarısında da bulundu.
24.09.2020 Gündem