Algoritma

Algoritma

Son dakika algoritma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan algoritma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını algoritma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Algoritma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan algoritma gelişmeleri de dahil olmak üzere 304 algoritma haberi bulunmuştur. Tüm algoritma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor Yapay zeka ve algoritma gibi modern denetim modellerini devreye alan Maliye, sosyal medyadan gelen ihbarları tek tek dikkate alıyor.
9.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak" dedi.
8.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bizim yaklaşımımız Merkez Bankası’na enflasyonu aşağı çekmekte yardımcı olmak. Cari açığın 30-35 milyar dolar civarına inmesini bekliyoruz. Bu, programın çalıştığının en güzel göstergelerinden biri. Yazın enflasyon 20-25 puan düşer" dedi.
8.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.
7.03.2024 Ekonomi
Kripto paraya vergi mi gelecek? Kripto para piyasasına son durum
Kripto paraya vergi mi gelecek? Kripto para piyasasına son durum Kripto paralara düzenleme için çalışmalar devam ediyor. 31 Mart seçimlerinden sonra Meclis'e gelmesi planlanan düzenleme için kripto para piyasasında işlem vergisi alınması planlanıyor.
24.02.2024 Ekonomi
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi? Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
12.12.2023 Gündem
Elon Musk bu kez çaresiz kaldı! Hata dünya gündemine oturdu, ilk fark eden O oldu!
Elon Musk bu kez çaresiz kaldı! Hata dünya gündemine oturdu, ilk fark eden O oldu! X'te yaşanan hatanın sebebi bir türlü bulunamıyor. Yaşanan bir algoritma hatası yüzünden 2014 yılı ve öncesine ait fotoğraf ve videolara ulaşılamıyor. Kısa zamanda dünya gündemine oturan hata hakkında Elon Musk'tan bir açıklama gelmedi.
21.08.2023 Gündem
Klavye sesinizi dinleyerek verilerinizi çalabilirler! İşte yapılması gerekenler
Klavye sesinizi dinleyerek verilerinizi çalabilirler! İşte yapılması gerekenler Bir grup İngiliz araştırmacı tarafından yayınlanan yeni bir çalışma, çağımızın teknolojik gelişmelerinin yol açtığı potansiyel bir tehlikeyi ortaya koyuyor.
9.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Scratch Cup 2023 sonuçlandı
Scratch Cup 2023 sonuçlandı Habitat Derneği ve QNB Finansbank iş birliği ile gerçekleşen Scratch Cup 2023 bu yıl dördüncü kez gerçekleştirildi.
15.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Avrupa'nın en popüler moda platformu belli oldu
Avrupa'nın en popüler moda platformu belli oldu Berlin merkezli Online Perakendeciler Birliği (BVOH) tarafından yapılan “Avrupa’daki en popüler moda platformları” araştırmasında Trendyol ilk sırada yer aldı.
17.05.2023 Vitrin
Sürpriz yok! Derbinin hakemi belli oldu
Sürpriz yok! Derbinin hakemi belli oldu Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanacak kritik Beşiktaş - Galatasaray derbisinin hakemi Ali Şansalan oldu.
27.04.2023 Beşiktaş
Dursun Özbek: Galatasaray'ın oynadığı bir maçta rakip takım forması giyen hakemi nasıl veriyorsunuz?
Dursun Özbek: Galatasaray'ın oynadığı bir maçta rakip takım forması giyen hakemi nasıl veriyorsunuz? MHK Başkanı Lale Orta hakkında yaptığı açıklamalarda bir hayli dikkat çeken Dursun Özbek, Konyaspor-Galatasaray maçında düdük çalan Zorbay Küçük ve Alanyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasını yöneten Mete Kalkavan'la ilgili çok çarpıcı tespitlerde bulundu.
21.03.2023 Galatasaray
TikTok kullanıcıları dikkat! Yeni özellik devreye giriyor
TikTok kullanıcıları dikkat! Yeni özellik devreye giriyor Kötü günleri geride bıraktık, şimdi sırada daha kötü günler var...
18.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Twitter takip edilmeyen hesaplar timeline'dan nasıl çıkarılır? Takip edilmeyen kişilerin tweetleri nasıl engellenir?
Twitter takip edilmeyen hesaplar timeline'dan nasıl çıkarılır? Takip edilmeyen kişilerin tweetleri nasıl engellenir? Twitter'da algoritma değişikliği yaşandı. Son günlerde birçok kullanıcı takip etmediği hesapların tweetlerini timeline'da görmekten şikayet ediyor. Peki takip edilmeyen hesaplardan nasıl kurtuluruz? İşte Twitter'da takip etmediğiniz hesapları timeline'da görmemek için yapmanız gerekenler...
12.03.2023 Gündem
TikTok'tan 'gizemli tuş' açıklaması
TikTok'tan 'gizemli tuş' açıklaması TikTok çalışanlarının heating (ısıtma) adı verilen manuel bir tuş ile düzenli olarak belirli videoların izlenme sayısını artırdığı ortaya çıktı.
26.01.2023 Bilim ve Teknoloji
Yangınlarla mücadele projesi “FireAId”, Davos Zirvesi’nde dünyaya örnek gösterildi
Yangınlarla mücadele projesi “FireAId”, Davos Zirvesi’nde dünyaya örnek gösterildi İklim kriziyle birlikte tüm dünyada görülme sıklığı ve şiddeti artan orman yangınlarıyla mücadele amacıyla yürütülen ve Koç Holding’in öncülük ettiği “FireAId” projesi, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından Davos Zirvesi’nde örnek uygulama olarak gösterildi.
18.01.2023 Ekonomi
Borsa yükseldi mi düştü mü? 12 Ocak Borsa İstanbul güne nasıl başladı, borsa neden düştü?
Borsa yükseldi mi düştü mü? 12 Ocak Borsa İstanbul güne nasıl başladı, borsa neden düştü? Borsa yükseldi mi düştü mü, 12 Ocak Borsa İstanbul’da son durum ne, güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 2,55'lik yükselişle başladı. Endeks 120,69 puanlık artışla 4.849,57 puan oldu. Peki, Borsa yükseldi mi düştü mü? 13 Ocak Borsa İstanbul güne nasıl başladı, borsa neden düştü?
12.01.2023 Ekonomi
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın Sosyal medyada yeni bir akım daha başladı. Yüklediğiniz selfieleri avatarlara dönüştüren uygulama Lensa, son haftalarda sosyal medyada yeni bir trend haline geldi. Yapay zeka fotoğraf uygulaması Lensa AI'ı kısa sürede milyonlarca kişi telefonuna indirdi. Peki bu yapay zeka uygulamaları ne kadar güvenli? Paylaşım rekoru kıran uygulamada kişisel bilgileriniz sızabilir mi? Tehlike çanları çalıyor mu? İşte detaylar...
22.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'tan flaş ‘mavi tik’ adımı
Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'tan flaş ‘mavi tik’ adımı Twitter’daki ‘mavi tik’ uygulaması ile ilgili son dakika kararı! Elon Musk yeni kararını duyurdu. Bazı medya kuruluşlarından geri adım ve politika değişikliği yorumları gelirken, bazıları da bu adımın ara seçimlerle ilgili olduğunu ileri sürdü.
8.11.2022 Bilim ve Teknoloji
OPPO Enco X2 Türkiye'de satışa sunuldu
OPPO Enco X2 Türkiye'de satışa sunuldu Kullanıcıya yönelik özelleştirilebilen detayları ve yenilikçi akustik teknolojisiyle OPPO Enco X2, gerçek kablosuz kulaklıkları Hi-Fi kalitesindeki ses dünyasına taşımayı hedefliyor.
21.09.2022 Advertorial
Bakan Varank gençlerle buluştu: İnovatif metotlarla yazılımcı kapasitesini arttırmak istiyoruz
Bakan Varank gençlerle buluştu: İnovatif metotlarla yazılımcı kapasitesini arttırmak istiyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yazılım öğrenen gençleri çat kapı ziyaret etti. Vadi İstanbul’da bulunan 42 İstanbul’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Varank, “Burası, katılımcı arkadaşlarımıza hiçbir eğitmen olmadan tamamen oyunlaştırma ve proje modeliyle yazılım öğreten bir okul. Bu tip inovatif eğitim metotlarıyla Türkiye’deki yazılımcı kapasitesini arttırmak istiyoruz.” dedi. Bakan Varank ziyarette gençlere Masterchef yarışmasının İtalyan jüri üyesi Danilo Zanna’nın özel tarifi ile yapılan tiramisu ikram etti.
12.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Geleceğin insansız hava trafiğinin rotasını Türk bilim adamları çiziyor
Geleceğin insansız hava trafiğinin rotasını Türk bilim adamları çiziyor Geleceğin akıllı şehirlerinde otonom hava trafiğini sağlayacak sistemleri Türk bilim adamları geliştiriyor.
26.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Humex nedir, Humex borsa battı mı? Humex pro dolandırıcılığı iddiası!
Humex nedir, Humex borsa battı mı? Humex pro dolandırıcılığı iddiası! Humex borsa battı mı? Humex isimli kripto para borsasında kullanıcıların hesapları çekim işlemine kapatıldı, platformun kurucularının 20 milyon dolarla kaçtığı iddia edildi. İşte Humex pro dolandırıcılığı iddiası…
2.06.2022 Ekonomi
Gençlere iş fırsatı! Flaş hamle geldi
Gençlere iş fırsatı! Flaş hamle geldi Gençlere yeni iş fırsatı yaratacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) işbirliği ile hazırlanan, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) akademik katkı sunduğu Eğitim ve İstihdam Programı’nın tanıtımı geçen hafta gerçekleştirildi. Programa amacı üniversitelerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik bölümlerinden mezun olmuş ya da üniversite son sınıfta olan ve mezun olacak gençlere, bilişim ve yazılım konularında Türkiye ve dünyadan önde gelen kurumlarla yapılan iş birlikleri ve MEXT uzmanlığı ile ücretsiz eğitim programı sunmak, mezun olan gençlere, MESS üyelerinde ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde uzun dönemli staj ve çalışma imkânı sunmak.
23.05.2022 Ekonomi
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Kritik toplantı
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Kritik toplantı Gıda Komitesi, emtia fiyatına tedbirler, tarımsal üretimin artırılması, arz güvenliği gibi önemli gündem maddeleriyle toplanıyor. İşte alınacak tedbirler ve Gıda Komitesi görüşmesine ilişkin son dakika gelişmeler...
23.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Algoritma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki algoritma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.