Akıncı Hava Üssü

Akıncı Hava Üssü

Son dakika akıncı hava üssü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan akıncı hava üssü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını akıncı hava üssü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akıncı Hava Üssü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akıncı hava üssü gelişmeleri de dahil olmak üzere 446 akıncı hava üssü haberi bulunmuştur. Tüm akıncı hava üssü haberleri aşağıda listelenmiştir.
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Halkın 15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. Pek çok kişi bu özel günde neler yaşandığını ve 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar!
15.07.2022 Gündem
FETÖ'ye yeğen darbesi! 32 kurmayı ifşa etti!
FETÖ'ye yeğen darbesi! 32 kurmayı ifşa etti! 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Hava Üssü’nden yöneten FETÖ’nün TSK imamı Adil Öksüz’ün itirafçı yeğeni Halil Öksüz, her biri aktif görevde, kurmay sıfatına sahip 32 örgüt üyesinin adını verdi.
24.04.2021 Gündem
15 Temmuz darbesi saat kaçta başladı? Ne zaman, hangi yılda oldu? 15 Temmuz'da neler oldu? 15 temmuz gecesi olanlar....
15 Temmuz darbesi saat kaçta başladı? Ne zaman, hangi yılda oldu? 15 Temmuz'da neler oldu? 15 temmuz gecesi olanlar.... FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen ve bu sinsi emellerini 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 251 kişiyi şehit ederek gerçekleştirmek isteyen FETÖ'nün hain planında olayların merkez üssü Ankara oldu. Peki, 15 Temmuz darbe girişimi ne zaman, saat kaçta oldu?
15.07.2020 Gündem
15 Temmuz'un 3. yıldönümü! Saat saat milli birlik destanı...
15 Temmuz'un 3. yıldönümü! Saat saat milli birlik destanı... FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. 15 Temmuz'da 251 kişi şehit oldu 2 bin 196 gazimiz var. İşte saat saat o gün yaşananlar...
15.07.2019 Gündem
Türkiye'nin en karanlık ve kanlı gecesinde yaşananlar
Türkiye'nin en karanlık ve kanlı gecesinde yaşananlar Devletin tüm kılcal damarlarına sinsice sızan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı devletin silahlarını millete doğrultmasının üzerinden 3 yıl geçti.
13.07.2019 Gündem
240 no’lu odadan parmak izi çıktı
240 no’lu odadan parmak izi çıktı FETÖ darbe girişiminin koordinasyonunun yapıldığı Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda bulunan 143. ‘Filonun eski üs komutanı Hakan Evrim’in dinlenme odası olarak kullanılan 240 No’lu odada bulunan belgelerle ilgili yapılan parmak izi incelemesine ilişkin rapor dava dosyasına girdi. Raporda, Evrim’in odasında bulunan bir A4 kâğıdında FETÖ’nün sivil imamı Kemal Batmaz ile Cumhurbaşkanı’na suikast suçundan yargılanan Osman Kılıç’ın parmak izi çıktı. Batmaz savunmalarında 15 Temmuz gecesi Akıncı Hava Üssü’nde bulunmadığını ileri sürmüştü.
10.07.2019 Gündem
Yıllıktaki FETÖ
Yıllıktaki FETÖ Darbe girişimini planlayanlardan FETÖ imamı Adil Öksüz’ün Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1990’da beraber mezun olduğu beş arkadaşının da örgütün simge isimleri arasında yer aldığı ortaya çıktı. Mezuniyet yıllığına göre, Gezi’de ‘Çadırları yakın’ talimatı veren ve Deniz Baykal’a kaset kumpası sanıklarından olan iki eski polis müdürü ile örgüt üyeliğinden ceza alan, ihraç edilen bazı akademisyenler aynı sınıfın mezunları.
17.12.2018 Gündem
FETÖ'cü pilotun hücresinden örgüt talimatı çıktı
FETÖ'cü pilotun hücresinden örgüt talimatı çıktı 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Gölbaşı'nı bombalayıp 44 polisi şehit eden FETÖ'nün mahrem imamı Hüseyin Türk'ün hücresinde örgütün talimatı çıktı.
6.03.2018 Gündem
Akıncı Üssü ile 7. Ana Jet Üssü arasında 14 görüşme yapılmış
Akıncı Üssü ile 7. Ana Jet Üssü arasında 14 görüşme yapılmış 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün Akıncı 4'üncü Ana Jet üs Komutanlığı'ndan, Malatya'daki 7. Ana Jet Üssü'nün 14'kez arandığı, 3 aramanın Akıncı Üssü davasında tutuklu yargılanan dönemin üs komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'e, bir aramanın ise Evrim'in emir astsubayına ait olduğu tespit edildi
29.09.2021 Gündem
Adil Öksüz hakkında yeni gelişme
Adil Öksüz hakkında yeni gelişme Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Almanya'da olduğu ileri sürülen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz hakkında iade talepnamesi hazırlandı.
29.09.2021 Gündem
Duruşmada sivil imama gizlice not yollanmış!
Duruşmada sivil imama gizlice not yollanmış! Akıncı sanığı eski teğmenin 10 Kasım’daki duruşmada sivil imam Harun Biniş’e yolladığı şu not ele geçirildi: Size ne diyebilirim ki, bu yükü yüklendiniz, inşallah cennet ayaklarınızın altında olduğu gibi başınız üstte olacaktır....
29.09.2021 Gündem
Akıncı Üssü duruşması sırasında sanıktan sanığa "motivasyon" notu
Akıncı Üssü duruşması sırasında sanıktan sanığa "motivasyon" notu Akıncı Hava Üssü davası sanıklarından eski kursiyer Teğmen İsmail Küçükberber'in, 10 Kasım'daki duruşmada, üste yakalanan sivil imam Harun Biniş'e, "Size ne diyebilirim ki, bu yükü yüklendiniz, inşallah cennet ayaklarınızın altında olduğu gibi başınız üstte olacaktır. Hiç üzülmeyin, endişe etmeyin, inşallah Rabbim sizleri öyle yakın bir zamanda sevdiklerinize kavuşturacak ki hepimiz hayret edeceğiz" yazılı not iletirken yakalandı.
29.09.2021 Gündem
Akıncı Üssü davasında şoke eden sözler!
Akıncı Üssü davasında şoke eden sözler! FETÖ'nün, darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davaya sanık savunmalarıyla devam edildi. Savunma yapan eski kursiyer teğmen Dağhan, 15 Temmuz'da teğmenlerle toplantı yapan filo komutanı Hakan Karakuş'un, "Bu gece büyük bir harekat yapacağız" dediğini ifade etti. Sanık Dağhan, filoya gelen darbeci bir ÖKK askerinin teğmenlere, "Bir işe başladık, eğer bizimle olmayan varsa şimdi söylesin kafasına sıkayım" dediğini aktardı
29.09.2021 Gündem
Öksüz TSK imamı çıktı
Öksüz TSK imamı çıktı 15 Temmuz darbe girişimini yöneten Adil Öksüz, FETÖ’nün “hava kuvvetleri” imamı biliniyordu. Ancak itirafçı olan Birol K., Öksüz’ün bu görevi 2009-2014 yılları arasında yaptığını daha sonra Kemal Batmaz’a devrettiğini söyledi. İddianamede, Akıncı’da yakalanan Adil Öksüz’ün sadece “Havacıların İmamı” olmadığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki tüm FETÖ yapılanmasından sorumlu olduğu belirtiliyor ve “darbenin imamı” olduğu vurgulanıyor.
29.09.2021 Gündem
Mahkeme Başkanından sanığa "provoke etme" uyarısı
Mahkeme Başkanından sanığa "provoke etme" uyarısı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.
29.09.2021 Gündem
Akıncı Üssü davasında gerginlik! O sözlerden sonra...
Akıncı Üssü davasında gerginlik! O sözlerden sonra... Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada, sanıklardan eski üsteğmen Selim Tosun'un "İstediğime 'komutanım' da derim 'abi' de" ifadesi üzerine sanıklar ve izleyiciler arasında gerginlik çıktı, duruşmaya ara verildi.
29.09.2021 Gündem
MİT'e haber verme gereği duymamış
MİT'e haber verme gereği duymamış FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına MİT'te görevlendirilen eski Kurmay Yarbay Ömür Yongacı savunma yaptı. Akıncı Üssü'nde yakalanan Yongacı, darbe girişiminden haberdar olmadığını, girişimi Akıncı'da öğrendiğini ancak operasyonel gücü bulunmadığı, doğrudan bir operasyon yapamayacağı için MİT'e haber verme ihtiyacı hissetmediğini öne sürdü
29.09.2021 Gündem
FETÖ, Org. Ünal’ın tabletini ‘uçurmuş’
FETÖ, Org. Ünal’ın tabletini ‘uçurmuş’ 15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından Akıncı Üssü’nde tutulan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın kullandığı ve çok gizli bilgilerin bulunduğu tablet bilgisayarın o gece yok edildiği ortaya çıktı
29.09.2021 Gündem
Adil Öksüz'ün yeni görüntüleri ortaya çıktı
Adil Öksüz'ün yeni görüntüleri ortaya çıktı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini yönettiği ve örgütün Hava Kuvvetleri imamı olduğu öne sürülen firari Adil Öksüz ile sivil imamlar Hakan Çiçek, Nurettin Oruç, Kemal Batmaz ve Harun Biniş'in yakalandıktan sonra jandarma karakoluna getirildikleri ana ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.
29.09.2021 Gündem
Akıncı’daki siviller için bir teşhis daha
Akıncı’daki siviller için bir teşhis daha FETÖ’cülerin darbe girişiminin komuta merkezi Akıncı Üssü davasında Kemal Batmaz’ı gördüğünü anlatan astsubay, “Uzun saçlı biri daha vardı” dedi. FETÖ’nün imamlarından uzun saçlı Harun Biniş’in üsteki görüntüleri ortaya çıkmıştı
29.09.2021 Gündem
‘1 numarayı ikna edemedik’ demiş
‘1 numarayı ikna edemedik’ demiş FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davaya dün Sincan’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce devam edildi.
29.09.2021 Gündem
S-400'lerin yerleştirileceği şehir belli oldu!
S-400'lerin yerleştirileceği şehir belli oldu! Rusya ile S-400 anlaşmasının tamamlanmasının ardından sevkiyat çalışmaları hız kazandı. Türkiye ile Rusya arasındaki görüşmelerde sistemin Akıncı üssüne kurulması kararlaştırıldı.
29.09.2021 Gündem
Akıncı Üssü davasında ara karar çıktı
Akıncı Üssü davasında ara karar çıktı FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada ara karar verildi.
29.09.2021 Gündem
Akıncı Üssü davasının görüldüğü salona girmek isteyen şüpheliye gözaltı
Akıncı Üssü davasının görüldüğü salona girmek isteyen şüpheliye gözaltı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davanın görüldüğü duruşma salonuna girmek isteyen şüpheli gözaltına alındı.
29.09.2021 Gündem
Bomba iddia! "Akın Öztürk, 'İsrail bizi sattı' dedi"
Bomba iddia! "Akın Öztürk, 'İsrail bizi sattı' dedi" FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada tanık olarak yazılı beyanda bulunan eski tümgeneral Yazgılı, Akın Öztürk'ün, gözaltında bulunduğu sırada, "İsrail bizi sattı" dediğini öne sürdü
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Akıncı Hava Üssü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akıncı hava üssü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.