Acil Kullanım Onayı

Acil Kullanım Onayı

Son dakika acil kullanım onayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan acil kullanım onayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını acil kullanım onayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Acil Kullanım Onayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan acil kullanım onayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 156 acil kullanım onayı haberi bulunmuştur. Tüm acil kullanım onayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlık Bakanı Koca: Türkiye pasaportunun rengine bakmadan herkese yardım ediyor
Sağlık Bakanı Koca: Türkiye pasaportunun rengine bakmadan herkese yardım ediyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Özellikle Türkiye mülteci ve göçmenler konusunda adeta merhamet ve ahlaki otorite fonksiyonunu icra eden bir ülke oldu. Pasaportunun rengine bakmadan herkese bu anlamda ahlaki otorite noktasındaki yardımını gösterdiğinin altını çizmek istiyorum" dedi.
18.03.2022 Gündem
Turkovac’ın faz-3 klinik çalışması Azerbaycan’da başlıyor
Turkovac’ın faz-3 klinik çalışması Azerbaycan’da başlıyor Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Turkovac’ın faz-3 klinik çalışmasının Azerbaycan’da başlayacağı bildirildi. Çalışma, Turkovac’a dair yurt dışında yapılacak ilk klinik araştırma özelliğini taşıyor.
8.03.2022 Gündem
Toplu taşıma ile ilgili flaş maske kararı!
Toplu taşıma ile ilgili flaş maske kararı! Okul, hastane, sinema ve tiyatro gibi sosyal mesafenin sağlanamadığı alanlar ile toplu ulaşım araçlarında maske zorunluluğu devam edecek. AVM, tiyatro, halı saha gibi belirli alanlara girecek veya otobüs, tren, uçak gibi toplu ulaşım araçlarını kullanacak kişilere yönelik HES kodu sorgulaması yapılması uygulaması da 3 Mart itibarıyla sona erdi.
5.03.2022 Gündem
Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı?
Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? İçişleri Bakanlığı duyurdu! Koronavirüs ile ilgili yeni genelge yayınlandı! Son yapılan Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar genelgeyle birlikte hayata geçti. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, salgının etkisinin azalması nedeniyle maske, PCR testi ve HES kodu uygulamasının kaldırılması tavsiyesinde bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı Genelgesi’yle birlikte uygulamalara son verildi. Ancak akıllarda pek çok soru var. Özellikle uçuşlarda ve maçlarda aşı zorunluluğunun olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi’nin detayları…
4.03.2022 Gündem
Toplu taşımada HES kodu kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve vapurda HES kodu istenecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
Toplu taşımada HES kodu kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve vapurda HES kodu istenecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi! İçişleri Bakanlığı duyurdu! Yeni Koronavirüs Genelgesi yayınladı! Bilim Kurulu’nun aldığı kararların bulunduğu yeni genelgede, Sağlık Bakanlığı’nın önerileriyle bazı uygulama ve tedbirlerin kaldırıldığı bildirildi. Bu uyglamalar aradında HES kodu zorunluluğu da bulunuyor. Peki, Toplu taşımada HES kodu kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve vapurda HES kodu istenecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
4.03.2022 Gündem
PCR testi kalktı mı? Uçakta PCR testi zorunluluğu kalktı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
PCR testi kalktı mı? Uçakta PCR testi zorunluluğu kalktı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi! İçişleri Bakanlığı Genelgesi yayınlandı! Bilim Kurulu’nda alınan yeni kararlar uygulamaya geçti! Koronavirüsün başından itibaren alınan ve sıkı bir şekilde denetlenen başta maske olmak üzere, HES kodu ve PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin genelde yayınlandı. Peki, PCR testi kalktı mı? Uçakta PCR testi zorunluluğu kalktı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
4.03.2022 Gündem
Maske genelgesi 2022! İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı: Maske, HES kodu, PCR testi genelgesi nedir?
Maske genelgesi 2022! İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı: Maske, HES kodu, PCR testi genelgesi nedir? İçişleri Bakanlığı yeni genelgeyi yayımladı. Maskenin nerede takılıp nerede takılmayacağı, HES kodunun kaldırılmasına ilişkin detaylar, PCR testinin hangi durumlarda kaldırıldığına yönelik merak edilenler genelgeyle birlikte netleşti. İşte İçişleri Bakanlığı genelgesi…
4.03.2022 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! 81 ile genelge gönderildi! İçişleri Bakanlığı duyurdu
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! 81 ile genelge gönderildi! İçişleri Bakanlığı duyurdu Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararı doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca Kovid-19 tedbirleri kapsamında hazırlanan genelge valiliklere gönderildi.
4.03.2022 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan'dan Molnupiravir kullanımı ile ilgili açıklama
Prof. Dr. Ceyhan'dan Molnupiravir kullanımı ile ilgili açıklama Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, gelecek hafta kullanımına başlanacak 'Molnupiravir' isimli koronavirüs ilacının, virüsün RNA'sına girip çoğalmasını engelleyen ilaç grubundan olduğunu söyledi. Ceyhan, "2021 yılı sonunda acil kullanım onayı verildi. ABD’de kullanımda, AB ülkelerinin birçoğunda da acil kullanım onayı verildi; ama kullanım, beklenenin çok altında" dedi.
4.02.2022 Gündem
Pfizer-BioNTech'ten 5 yaş altı çocuklara özel aşı geliyor
Pfizer-BioNTech'ten 5 yaş altı çocuklara özel aşı geliyor Koronavirüs salgınında ağır hastalık ve ölüm riskini düşürerek milyonlarca hayatın kurtarılmasını sağlayan Kovid-19 aşıları tüm dünyada uygulanmaya devam ediyor. Çocukların aşılanması ile ilgili çalışmalar da salgının devreye girmesinden bir yıl sonra başlamış, yaş gruplarına göre birçok ülke yetişkinlerle birlikte çocukları da virüse karşı aşılamaya başlamıştı. Pfizer-BioNTech'ten yapılan açıklamaya göre ise artık 5 yaş altı çocuklar için özel bir aşı üretilmeye başlanacak.
1.02.2022 Dünya
Turkovac aşısı ile ilgili sevindiren gelişme! İki varyanta karşı etkili
Turkovac aşısı ile ilgili sevindiren gelişme! İki varyanta karşı etkili Koronavirüs salgınına karşı Turkovac aşısını geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Varyantlarlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Alfa ve delta virüsüne karşı Turkovac'ın koruyuculuğunu tespit ettik. Şimdi de Omicron varyantı ile ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.
25.01.2022 Gündem
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklaması
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır” dedi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Son 24 saatte 77 bin 722 yeni vaka tespit edildi, 145 kişi hayatını kaybetti.
12.01.2022 Gündem
Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları!
Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları! Hacettepe Üniversitesi'nde TURKOVAC aşısının Faz-3 çalışmaları sonuçlarını açıkladı. Çalışmada, TURKOVAC, muadil bir aşı olan Coronavac ile karşılaştırıldı. TURKOVAC'ın faz-3 çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Mine Tanrıöver, aşının etkinliği ve sık görülen yan etkileri ile ilgili bilgi verdi. Peki, Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları!
12.01.2022 Sağlık
Turkovac ne kadar etkili? Faz-3 sonuçları açıklandı!
Turkovac ne kadar etkili? Faz-3 sonuçları açıklandı! Hacettepe Üniversitesi Aşı Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi ve Turkovac Faz-3 çalışması sorumlu araştırıcısı Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, 'Turkovac-Coronavac Faz-3 çalışması' sonuçlarını açıkladı. Tanrıöver, "Hastalığı engelleme oranı Coronavac'ta yüzde 8,96 iken, Turkovac'da yüzde 4,55. Çalışma sonuçlarına göre Turkovac'ın, hastalanma riskini Coronavac'a göre yarı yarıya azalttığını söyleyebiliriz" dedi.
12.01.2022 Gündem
Devlet Bahçeli, Turkovac aşısı oldu
Devlet Bahçeli, Turkovac aşısı oldu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Turkovac aşısı oldu. O anları paylaşan Bahçeli, "Yerli ve milli üretimimiz Turkovac aşımı oldum. Sağlık Bakanlığımızın uyarılarını dikkate alarak, salgından en yakın zamanda kurtulacağımız ümidiyle tüm halkımızı Turkovac aşımızı olmaya davet ediyorum" dedi.
6.01.2022 Siyaset
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.30'da Bakan Koca başkanlığında toplanacak. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapılacak.
5.01.2022 Gündem
Bakan Koca Turkovac aşısı oldu! Ve randevu tarihi belli oldu...
Bakan Koca Turkovac aşısı oldu! Ve randevu tarihi belli oldu... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu’nun ardından Ankara Şehir Hastanesi'nde hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı yaptırdı. Bakan Koca aşısını olduktan sonra yaptığı açıklamada, "Özellikle bugün önemli bir gün. Yerli üretimle ilgili acil kullanım onayının sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte müjdesi verilmişti. Yerli aşımız Turkovac'ı salgın sebebiyle hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza adıyoruz." ifadelerini kullandı. Turkovac olmak isteyen vatandaşlar için randevular yarın açılıyor.
29.12.2021 Gündem
AK Parti MYK sonrası Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Tipik bir fitne siyaseti
AK Parti MYK sonrası Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Tipik bir fitne siyaseti AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'telefonlarımız dinleniyor' iddiasına "İlk olarak benim hatırladığım kadarıyla 2018'de benzer cümleler söyledi. 2018'den beri ne ortaya belge koyuyor, ne de savcılığa gidip suç duyurusunda bulunuyor. 'Beni dinliyorlar, MYK'yı dinliyorlar' dediğinizde bu tipik bir fitne siyaseti olur" dedi.
29.12.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: Üçüncü doz aşımı Turkovac oldum
TBMM Başkanı Şentop: Üçüncü doz aşımı Turkovac oldum TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Ben üçüncü doz aşımı Turkovac oldum. İnşallah bu aşıyı en kısa zamanda dost ve kardeş ülkeler başta olmak üzere elimizdeki imkanlar dahilinde bütün halklarla paylaşmayı arzu ediyoruz" dedi.
28.12.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: Üçüncü doz aşımı Turkovac oldum
TBMM Başkanı Şentop: Üçüncü doz aşımı Turkovac oldum TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Ben üçüncü doz aşımı Turkovac oldum. İnşallah bu aşıyı en kısa zamanda dost ve kardeş ülkeler başta olmak üzere elimizdeki imkanlar dahilinde bütün halklarla paylaşmayı arzu ediyoruz" dedi.
28.12.2021 Siyaset
TURKOVAC aşısı ile ilgili yeni gelişme! Randevu sistemi açılıyor
TURKOVAC aşısı ile ilgili yeni gelişme! Randevu sistemi açılıyor Seri üretimine başlanan yerli aşı TURKOVAC inceleme sürecinde. Örneklem yöntemiyle kontrol edilen aşıların hastanelere dağıtımı yapılacak. Aşıların bu hafta kullanıma girmesi bekleniyor.
28.12.2021 Gündem
Pfizer’in Covid-19 hapına acil kullanım onayı
Pfizer’in Covid-19 hapına acil kullanım onayı Güney Kore hükümeti, Pfizer tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen antiviral hapına acil kullanım onayı verdiğini açıkladı.
27.12.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Dünyanın en büyüğü olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Dünyanın en büyüğü olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan acil kullanım onayı olan TURKOVAC aşısına dair açıklama yaparak, "Aşımız tüm insanlar için üretiliyor. Afrikalı liderlerden bu konuda yoğun talep aldık." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Dünyanın en büyük kapasiteli, aşı araştırma ve geliştirme üretim merkezi olacak hıfzıssıhha projesini de ayrıca Şanlıurfa'dan sonra onu da gerçekten muhteşem bir proje onu da Ankara'da hayata geçiriyoruz. Yakında ihalesini yapacağız. Onun da müjdesini vermiş olayım." sözlerine yer verdi
24.12.2021 Siyaset
Turkovac aşılarıyla ilgili flaş gelişme! Ve gerçekleşti
Turkovac aşılarıyla ilgili flaş gelişme! Ve gerçekleşti Turkovac aşılarının üretim tesisinden Halk Sağlığı depolarına ilk sevkiyatı gerçekleşti. Öte yandan Erciyes Üniversitesi'nce (ERÜ) Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) desteğiyle Covid-19’a karşı geliştirilen ve acil kullanım onayı alan Turkovac aşısının üretildiği merkez, DHA tarafından görüntülendi. Merkezde, 'Delta' varyantında kullanılan 'knockout mice' farelerde 2'nci dozlama yapılıyor. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, "'Alfa' varyantında özellikle 'knockout mice' farelerde Turkovac aşımızın yüzde 100 etkili olduğunu gördük. Hemen 'Delta' varyantına geçtik. 'Delta' varyantı ile ilgili 'knockout mice' farelerde 1'inci dozlama bitti, 2'nci dozlama da yapılıyor” dedi.
24.12.2021 Sağlık
Bakan Koca açıkladı: Hıfzıssıhha yeniden aşı üretecek
Bakan Koca açıkladı: Hıfzıssıhha yeniden aşı üretecek Yerli koronavirüs aşısı Turcovac’ın Acil Kullanım Onayı alması sonrasında üretim tesislerinde açıklama yapan Bakan Koca, “Hıfzıssıhha kaldığı yerden, yeniden insanlığın hizmetine sunulmak üzere aşı üretecek” dedi.
23.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Acil Kullanım Onayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki acil kullanım onayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.