Abd Hava Kuvvetleri

Abd Hava Kuvvetleri

Son dakika ABD Hava Kuvvetleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ABD Hava Kuvvetleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ABD Hava Kuvvetleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Abd Hava Kuvvetleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan abd hava kuvvetleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.673 abd hava kuvvetleri haberi bulunmuştur. Tüm abd hava kuvvetleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD Hava Kuvvetleri korkunç gerçeği doğruladı! Görüntüler dünyayı dehşete düşürmüştü...
ABD Hava Kuvvetleri korkunç gerçeği doğruladı! Görüntüler dünyayı dehşete düşürmüştü... ABD Hava Kuvvetleri yetkilileri, Kabil'den ayrılmak isteyen Afganların kalkış yapmaya hazırlanan C-17 askeri kargo uçağının kanatlarına tırmandığı sırada yaşanan kaostaki sivil kayıplarını soruşturduklarını açıkladı.
18.08.2021 Dünya
ABD: Balistik bir füzenin prototipini denedik
ABD: Balistik bir füzenin prototipini denedik ABD Hava Kuvvetleri, Donald Trump yönetiminin yakın zamanda çekildiği Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Anlaşması kapsamında yasaklı olan orta menzilli karada konuşlu bir balistik füzeyi denediklerini açıkladı.
12.12.2019 Dünya
ABD bombardıman uçakları Kuzey Kore sınırında!
ABD bombardıman uçakları Kuzey Kore sınırında! ABD Hava Kuvvetleri’ne ait B-1B bombardıman uçaklarının Kuzey Kore’nin doğu sınırının bitişiğindeki askerlerden arındırılmış bölgenin çok yakınından geçtiği bildirildi.
23.09.2017 Dünya
İncirlik'te sürpriz gelişme! Kapatılacak derken ABD...
İncirlik'te sürpriz gelişme! Kapatılacak derken ABD... ABD’nin Suriye’de PYD’ye silah desteği nedeniyle “Kapatılacak” söylentisi çıkan İncirlik Üssü’nde sürpriz bir gelişme yaşandı. ABD Hava Kuvvetleri, üssün modernizasyonu için 30 milyon dolarlık fon talep etti. Kürecik Radar Üssü de planda.
29.09.2021 Gündem
ABD İHA'sı için çalışmalar başladı
ABD İHA'sı için çalışmalar başladı Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde mısır tarlasına düşen ABD Hava Kuvvetlerine ait İnsansız Hava Aracının (İHA) enkazını kaldırma çalışmalarına başlandı.
29.09.2021 Gündem
ABD'den silahsız kıtalar arası balistik füze denemesi
ABD'den silahsız kıtalar arası balistik füze denemesi ABD Hava Kuvvetleri, Kaliforniya eyaletinde yılın dördüncü silahsız kıtalar arası balistik füze denemesini yaptı.
2.08.2017 Dünya
İncirlik'te, 'tank avcısı' hareketliliği
İncirlik'te, 'tank avcısı' hareketliliği ABD-Türk Ortak Savunma tesisi olan Adana'daki İncirlik Üssü'nde, ABD Hava Kuvvetleri'nin DEAŞ'a karşı zırhlı araçların imhasında kullandığı A10 tipi savaş uçaklarının hava trafiği dikkat çekti.
29.09.2021 Gündem
Türkiye'den müthiş atak! ABD Hava Kuvvetleri'ne...
Türkiye'den müthiş atak! ABD Hava Kuvvetleri'ne... ABD Hava Kuvvetleri için geliştirilecek yeni nesil eğitim uçağı projesi için Türk eğitim uçağı da aday oldu
10.01.2017 Ekonomi
Ortadoğu'da büyük restleşme!
Ortadoğu'da büyük restleşme! Ortadoğu’nun satranç tahtasında, ABD ve Rusya’dan dün iki önemli hamle geldi.
12.04.2016 Dünya
Test uçuşunda hasar görünce 115 milyon dolar çöpe gitti
Test uçuşunda hasar görünce 115 milyon dolar çöpe gitti ABD Hava Kuvvetleri için üretilen AC-130J tipi askeri uçak, ilk test uçuşunda hasar gördü...
22.12.2015 Dünya
Yarım asırlık UFO itirafı!
Yarım asırlık UFO itirafı! CIA, 1950'li yıllarda başlayan ve yoğun UFO gözlemlerinin arkasındaki sırrı yarım asır sonra açıkladı...
5.01.2015 Bilim ve Teknoloji
Gizemli mekik döndü
Gizemli mekik döndü ABD Hava Kuvvetleri’nin en gizli projelerinden biri olan X-37B uzay aracı yörüngede 2 yıla yakın süre kaldıktan sonra dünyaya geri döndü
18.10.2014 Dünya
ABD'de nükleer skandal!
ABD'de nükleer skandal! Nükleer silahları ateşlemekten sorumlu 34 subay yeterlilik sınavında kopya çekti
16.01.2014 Dünya
Böyle öldürüyorlar!
Böyle öldürüyorlar! Bu videoyu izleyince yok artık diyeceksiniz...
20.02.2013 Dünya
İlk bakışta sivrisinek ama...
İlk bakışta sivrisinek ama... ABD Hava Kuvvetleri, askeri operasyonlar çığır açacak bir cihaz gelişitiriyor...
21.06.2012 Dünya
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, CNN Türk'te gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Güler terörle mücadelede net mesajlar vererek, 'Terör kaynağında yok edilecek, sürekli operasyon yapacağız.' ifadelerini kullandı.
2.05.2024 Gündem
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı?
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı? İran, İsrail'e yaklaşık 290 füze ve kamikaze İHA ile saldırdı. İsrail'in hava savunma sistemleri çoğu saldırıyı önledi. Bu gelişmenin ardından Hava Savunma Sisteminin nasıl çalıştığı, hangi ülkelerde olduğu ve Türkiye’de olup olmadığına yönelik araştırmalar arttı.
14.04.2024 Gündem
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır Dünyanın gözü Ortadoğu'da sıcak gelişmelerde. İsrail Devlet Televizyonu, İran'ın İHA saldırısı başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-İran gerilimi nedeniyle tatilini yarıda kesip Washington'a döndü. El Cezire'ye konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili ise İran'ın pazar günü İsrail'e saldıracağını iddia etti.
14.04.2024 Dünya
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024 Gündem
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın Ankara’yı ziyaret edeceği edeceğini bildirdi. Heyetin Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından kabul edileceğin belirten kaynaklar, görüşmede terörle mücadele başta olmak üzere F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin ele alınacağını ifade etti.
28.03.2024 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Son bir haftada 36, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise 204'ü Irak’ın, 315'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 519 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
7.03.2024 Gündem
ABD askeri Filistin için kendini yaktı! Washington'da şok protesto
ABD askeri Filistin için kendini yaktı! Washington'da şok protesto Bugün Lahey'de beş ülke söz alacak, gözler Türkiye'de olacak. Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önüne gelen bir Amerikan Hava Kuvvetleri askeri, "Artık soykırımın suç ortağı olmayacağım" diyerek kendini ateşe verdi.
26.02.2024 Dünya
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli savaş uçağı KAAN’ın uçuşunun ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Kotil, "Zorun zorunu yaptık. Teknolojiyi seçerken de F-22 ve F-35'ten daha üst teknolojiyi seçtik. Bütün alt sistemleri Türkiye'de yapıldı." dedi.
23.02.2024 Ekonomi
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş 'KAAN' bugün sabah saatlerinde gökyüzüyle buluştu. Milli Muharip uçak ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin "KAAN seri üretime geçtikten sonra Türk Hava Kuvvetleri, İsrail dahil bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri haline gelecek" dedi. Pekin, KAAN'ın bazı özelliklerinin İsrail ve ABD'nin elindeki F-35'ten daha üstün olduğunu belirtti.
21.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Abd Hava Kuvvetleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki abd hava kuvvetleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.