6 Şubat

6 Şubat

Son dakika 6 şubat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 6 şubat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 6 şubat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

6 Şubat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 6 şubat gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.368 6 şubat haberi bulunmuştur. Tüm 6 şubat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emine Erdoğan: Sağlık alanında şiddeti kabul etmemiz mümkün değil
Emine Erdoğan: Sağlık alanında şiddeti kabul etmemiz mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde düzenlenen programda Türkiye'nin farklı illerinde görev yapan ebe ve hemşireler ile bir araya geldi. Bakan Koca burada yaptığı konuşmada, "2024 yılı içinde 15 bini hemşire, 2 bini de ebe olmak üzere toplam 17 bin ebe ve hemşire istihdamı gerçekleştirdik. Ebe ve hemşire sayımız istikrarlı bir politikayla artacak" dedi. Emine Erdoğan ise, "Sağlık çalışanlarımızı hedef alan şiddet eylemlerinin önlenmesi için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini çok kıymetli buluyorum" diye konuştu.
18.05.2024 Gündem
İslahiye’de 20 köy evi hak sahiplerine teslim edildi
İslahiye’de 20 köy evi hak sahiplerine teslim edildi Gaziantep'in İslahiye İlçesinde, yapımı tamamlanan 20 köy tipi afet evi çekilen kura sonrasında hak sahiplerine teslim edildi.
18.05.2024 Gaziantep
Gaziantep İslahiye’de 20 köy evi hak sahiplerine teslim edildi
Gaziantep İslahiye’de 20 köy evi hak sahiplerine teslim edildi Gaziantep'in İslahiye İlçesinde, yapımı tamamlanan 20 köy tipi afet evi çekilen kura sonrasında hak sahiplerine teslim edildi.
17.05.2024 Gaziantep
Depremde 24 kişi hayatını kaybetmişti! Binayı yaptıran sanığın  savunması
Depremde 24 kişi hayatını kaybetmişti! Binayı yaptıran sanığın savunması Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesinin Mehmet Akif Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndaki 6 Şubat depremlerinde 24 kişinin hayatını kaybetti. Sulayıcı Apartmanı davasında, binayı yaptıran, zemin katta traktör galerisi bulunan ve kolon kestiği iddiasıyla hakkında 618 yıla kadar hapis cezası istenen Mahmut Sulayıcı, ilk duruşmada, "Kendi ailemle birlikte para karşılığında binayı Ökkeş K.'ye yaptırdım. Binanın altındaki traktör bayisi bana aittir, bu iş yerinde kolon kesme olayı olmamıştır" dedi.
17.05.2024 Gündem
AFAD kira yardımı neden yatmadı (ne yapmalıyım)? Bitti mi, ne zaman yatacak, AFAD deprem yardımı uzatıldı mı?
AFAD kira yardımı neden yatmadı (ne yapmalıyım)? Bitti mi, ne zaman yatacak, AFAD deprem yardımı uzatıldı mı? AFAD tarafından depremzedelere ödenen kira yardımı ödeme tarihleri için hak sahipleri sorgulamalarını sürdürüyor. 6 Şubat’ta gerçekleşen depremde evi hasar gören kiracılara 5.000 lira, ev sahiplerine ise 7.500 lira ödeniyor. AFAD depremzede kira yardımlar Ziraat Bankası aracılığıyla hesaplara aktarılıyor. Ödemeleri henüz alamayanlar ise “ AFAD kira yardımı neden yatmadı” sorusuna yanıt arıyor. Peki, AFAD kira yardımı ne zaman yatacak? AFAD depremzede kire yardımı neden yatmadı?
16.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen TOBB Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına ihtimam göstermiş bir hükümetiz. Kamu kurumlarının milletimiz ve iş dünyamıza tasarrufta örnek olmasını hedefliyoruz. Bu paket kamuda verimliliği artırarak tasarrufu sağlamayı amaçlıyor. Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idareleri ve personeli uymak zorundadır. Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça cari açıktaki iyileşme hız kazanacak" dedi.
15.05.2024 Gündem
Kenan İmirzalıoğlu, Kim Milyoner Olmak İster'de gözyaşlarına hakim olamadı!
Kenan İmirzalıoğlu, Kim Milyoner Olmak İster'de gözyaşlarına hakim olamadı! 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında 6 Şubat 2023 depremini yaşayan ve enkazda hem ailesini hem de bacağını kaybeden yarışmacı Aylin Karakuş'un hikayesi oyuncu ve sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nu duygusal anlar yaşattı. Karakuş, "6 Şubat 2023'te ailemi görmek için Antakya'da bulunuyordum. O gün Ankara'ya dönecektim, sabah 6'da uçağım vardı. Ama maalesef deprem oldu. Enkaz çok kötüydü. 15 saat enkaz altında kaldım" dedi.
13.05.2024 Magazin
Taha Duymaz’ın annesinin  buruk Anneler Günü
Taha Duymaz’ın annesinin buruk Anneler Günü Hatay’da asrın felaketinde 2 kardeşiyle birlikte hayatını kaybeden Taha Duymaz’ın annesi Meryem Duymaz, Anneler Günü’nü buruk geçiriyor. Acı dolu anne, “Taha çok iyi bir çocuktu ve bana çok düşkündü. Bana anneler gününde hediye getirirdi” dedi.
12.05.2024 Magazin
Adana talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan edildi
Adana talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan edildi Adana'da Türk Kızılay'ın öncülüğünde Kan Hastalıkları Federasyonu ile birlikte organize edilen 5. Uluslararası Kan Film Festivali kapsamında 1'nci Bölgesel Kan Hastalıkları Sempozyumu'nda konuşan Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, "Adana'yı talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan ettik. Bilim insanlarımızın da katıldığı etkinliklerle bu konuyu öne çıkarıp sadık kan bağışçısı formatı içerisinde hazırladığımız projeyi diğer illere de örnek olarak sunacağız" dedi.
11.05.2024 Adana
Öğretmenlere atama müjdesi! 20 bin atama, işte branş ve kadro sayıları..
Öğretmenlere atama müjdesi! 20 bin atama, işte branş ve kadro sayıları.. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Hazine ve Maliye Bakanımız ve ilgili kurmaylarıyla görüşme ve toplantılar yaptık. 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık" dedi.
7.05.2024 Gündem
6 Şubat depremlerinde nişanlısını 5 gün enkaz başında bekledi! Sağlığına kavuşunca evlendiler
6 Şubat depremlerinde nişanlısını 5 gün enkaz başında bekledi! Sağlığına kavuşunca evlendiler 6 Şubat depremlerinde Hatay’da nişanlısı Muhammet Yıldız ile küs olduğu sırada depreme yakalanıp 5 gün enkaz altında kalan Hediye Demirkol, uzun süren tedavi sürecinin ardından yerleştiği Zonguldak’ta düzenlenen törenle evlendi. İnsan sevdiğinden kopamayacağını vurgulayan Yıldız, "Depremin olduğu gün kendisiyle küstük. Sürekli bunu düşünüyordum, kahroldum. Neden kavga ettiğimizi düşündüm. Demek ki iki günlük dünyaymış, kavga etmeye hiç gerek yokmuş” dedi.
7.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi iyice canileşiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi iyice canileşiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Vakıf Haftası toplu açılış ve vakıf insan ödül töreninde açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına bir kez daha tepki gösteren Erdoğan, "İyice canileşen İsrail'i ateşkese zorlamak için baskının dozunu yükseltiyoruz 54 ürüne ihracat kısıtlaması getirmiştik. Geçen haftadan itibaren tüm ürünlerde ihracat ve ithalatı durdurduk. Soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdık." dedi.
6.05.2024 Gündem
"Deprem Sonrası Geleceği Kerpiçle İnşa Etmek" konulu sempozyum yapıldı Bilimin ışığında çalışmalıyız"
"Deprem Sonrası Geleceği Kerpiçle İnşa Etmek" konulu sempozyum yapıldı Bilimin ışığında çalışmalıyız" Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Depreme dirençli Adana ve Türkiye için yaşananları unutmadan, bilimin ışığında çalışmalıyız" dedi.
5.05.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ihracat ve ithalatı durdurduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ihracat ve ithalatı durdurduk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde MÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabul etti. "İsrail ile ihracat-ithalatı durdurduk." diyen Erdoğan, "Aldığımız bu kararla Batının üzerimize nasıl saldıracağını biliyoruz. Hep birlikte barış ve refah içinde yaşamalıyız. Dik duracağız ve bileceğiz ki önümüzdeki yol mazlumların yanında yol alma durumudur." dedi.
3.05.2024 Gündem
Bakan Özhaseki: Şimdi iş başında koşturma dönemi
Bakan Özhaseki: Şimdi iş başında koşturma dönemi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi Malatya’da çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Bizim literatürümüze güzel bir söz vardır. ‘Seçim biter geçim başlar’. Şimdi geçim dönemi, şimdi iş başında koşturma dönemi” dedi.
3.05.2024 Gündem
Adanalı meslek lisesi öğrencileri güneş enerjisi sistemiyle çalışan şarj istasyonu üretti
Adanalı meslek lisesi öğrencileri güneş enerjisi sistemiyle çalışan şarj istasyonu üretti Adana’da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde yaşanan elektrik sorunu nedeniyle telefonlarını şarj edemeyip, ailelerine ulaşamayan vatandaşlar için Kozanlı meslek lisesi öğrencileri güneş enerjisi ile çalışan şarj aleti üretti.
3.05.2024 Adana
Cumhurbaşkanlığı Erdoğan başkanlığında toplanan YİK'te 'yeni anayasa' vurgusu: Türkiye’nin ihtiyacı var
Cumhurbaşkanlığı Erdoğan başkanlığında toplanan YİK'te 'yeni anayasa' vurgusu: Türkiye’nin ihtiyacı var Çankaya Köşkü'nde Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantı basına kapalı yapıldı. Yapılan açıklamada, 'Yeni anayasa çalışmaları toplantıda ele alındı; Türkiye’nin sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya olan ihtiyacı vurgulandı.' denildi.
1.05.2024 Gündem
Öğretmenler, deprem öncesindeki görev yerlerine dönebilecek
Öğretmenler, deprem öncesindeki görev yerlerine dönebilecek Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle yer değiştiren öğretmenlere önceki görev yerlerine dönüş hakkı tanıyacak.
29.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur'u tedbirsizlik öldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur'u tedbirsizlik öldürdü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki Edanur Gezer'in kazı çalışması sonrası oluşan su birikintisine düşerek yaşamını yitirmesiyle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un göbeğindeki parkta 5 yaşındaki evladımız göz göre göre hayatını kaybetti. Parkta basit önlemler alınmadı. Lafa gelince mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı." dedi.
29.04.2024 Gündem
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan Bad-ı Saba Konutları’nda 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 2’si tutuklu 10 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22.5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Binanın müteahhidi tutuklu Şahin Avşaroğlu (50), binayı yönetmeliğe uygun yaptığını belirterek, “Biz projelerimizi yönetmelikteki ivmelere göre yaparız. Ortada AFAD’ın ortaya koyduğu değerler var. Bu değerlere baktığımızda depremin hem hızı hem de ivme değerleri çok yüksek. Değerlere baktığımız da bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde 2 kat, bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde ise 4 kat, 6 kat var. Bu da depremin yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem olduğunu ortaya koyuyor” dedi.
24.04.2024 Gündem
RTÜK Başkanı Şahin, 23 Nisan’ı Hataylı depremzede çocuklarla kutladı; Çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir
RTÜK Başkanı Şahin, 23 Nisan’ı Hataylı depremzede çocuklarla kutladı; Çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir araya geldiği depremzede çocuklara hediye verip, sohbet etti. Şahin, “RTÜK olarak, çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir. Sizlerin neşesi ve mutluluğu, umut dolu olması toplumun geleceği için büyük önem taşır” diye konuştu.
23.04.2024 Gündem
TBMM'de 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu gerçekleştirildi
TBMM'de 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu gerçekleştirildi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Genel Kurul’da Meclis’in açılışının 104. yılı dolayısıyla “TBMM 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu” gerçekleştirildi. Çocuk özel oturumunu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan yönetti.
22.04.2024 Gündem
Doktoru hastanede darp etmişti! Mahkeme tahliye kararını verdi
Doktoru hastanede darp etmişti! Mahkeme tahliye kararını verdi Edirne'nin Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Dahili Yoğun Bakım Servisinde kanser tedavisi gördüğü esnada çoklu organ yetmezliği nedeniyle annesinin hayatını kaybetmesi üzerine Volkan Kuşçu, doldurulması gereken belgeler konusunda kendisini bilgilendirmek isteyen doktoru darp etti.İkinci duruşmasında tahliye edilip itiraz üzerine tutuklandığı davanın üçüncü duruşmasında yine tahliye edildi.
22.04.2024 Gündem
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz var
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz var AFAD'dan alınan bilgiye göre Tokat'ın Turhal ilçesinde on iki kilometre derinlikte 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası halk parklara ve sokaklara çıktı. Depremi değerlendiren Prof. Dr. Haluk Selim, derin depremlerin daha tehlikeli olduğunun altını çizerken, 'Kuzey Anadolu fayı 10-12 km derinliktedir. Ezine fayı da aynı şekilde derinliktedir.' ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Selim ayrıca, 'Kuzey Anadolu segmentlerinden bir tanesi diyebiliriz. Dünyanın en aktif 3 fayından birisidir Kuzey Anadolu fayı. Bu faydan çekincemiz vardır.' diye konuştu.
21.04.2024 Gündem
20 Nisan kandil mi 2024, bugün ne kandili? 20 Nisan dini olarak ne günü?
20 Nisan kandil mi 2024, bugün ne kandili? 20 Nisan dini olarak ne günü? Bugün 20 Nisan, vatandaşlar bugünün dini olarak ne günü olduğunu kandil olup olmadığını araştırıyor. Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan kandil günlerinin hangi günlere denk geldiği de araştırılan bir diğer konu oldu. Peki, Bugün kandil mi? 20 Nisan ne kandili, 20 Nisan dini olarak ne günü?
20.04.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

6 Şubat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 6 şubat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.