50 Yaş

50 Yaş

Son dakika 50 yaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 50 yaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 50 yaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

50 Yaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 50 yaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.207 50 yaş haberi bulunmuştur. Tüm 50 yaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prenses Kate Middleton dünyayı şok etmişti! 50 yaş altında kanser artışı herkesi endişelendirdi...
Prenses Kate Middleton dünyayı şok etmişti! 50 yaş altında kanser artışı herkesi endişelendirdi... Kral Charles'tan sonra Prenses Kate Middleton'ın kansere yakalanması kraliyet ailesinde ve dğnyada şok etkisi yaratmıştı. 42 yaşındaki Prenses Kate’in kanser tedavisi gördüğünü açıklamasının ardından 50 yaş altında kanser görülme oranının arttığı bildirildi.
27.03.2024 Dünya
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti.
25.03.2024 Sağlık
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor'
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor' TÜRK Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, görülme sıklığı 3'ncü sırada yer alan kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Kalınbağırsakta erken evre bir kanser çok belirti vermeyebilir. Ancak ailede birinci derece yakınlarınızda erken yaşta kalınbağırsak kanseri tanısı almış birisi varsa sizin de o kişinin tanı konduğu yaştan 5 yıl önce bir araştırılmanız lazım" dedi.
22.03.2024 Adana
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi Kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Türk Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, kalınbağırsakta erken evre bir çok belirti vermeyebileceğini vurguladı.
22.03.2024 Gündem
Çalışma yaşamında büyük değişiklik! İşverenin tercihi 50 yaş üstünden yana
Çalışma yaşamında büyük değişiklik! İşverenin tercihi 50 yaş üstünden yana Çalışma yaşamında işverenlerin tercihi artık 50 yaşın üstünden yana oluyor. Yapılan son araştırmalarda gençlere oranla orta yaşlı çalışanların bağ kurma becerilerinin daha güçlü olduğu gözlenirken; orta yaşlı çalışanlar bilgi birikimi ile iş hayatına katkı sunmaya devam ediyor.
22.03.2024 Çalışma Hayatı
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvuru yaptığını açıkladı.
12.03.2024 Gündem
Ağrılar ile yüz asimetrisi bozulmuştu! Gerçeği öğrenince hayatlarının şokunu yaşadılar
Ağrılar ile yüz asimetrisi bozulmuştu! Gerçeği öğrenince hayatlarının şokunu yaşadılar Konya'da çene ağrısı çekip, yüz asimetrisi bozulan 2 hastanın çene eklemlerinde tümör olduğu tespit edildi. Uzun yıllar farklı tedaviler görüp, doğru teşhis alamayan Semiha Tezcan (54) ile Mustafa Küçükdemir (52), Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde yapılan operasyonla sağlığına kavuştu. Operasyonları gerçekleştiren Prof. Dr. Alparslan Esen, "Bu tümör yavaş büyüdüğü için ve yüzdeki asimetri de geç fark edildiği için genellikle ileri evrelerde karşımıza çıkıyor" dedi.
12.02.2024 Gündem
Sakatlıklar amatör sporcularda daha çok görülüyor
Sakatlıklar amatör sporcularda daha çok görülüyor Spor yaralanmaları, sanılanın aksine profesyonel sporcular yerine, amatör sporcularda veya uzun süre sportif aktivitede bulunmayıp nadiren spor yapanlarda daha çok görülüyor. Medicana Ataköy Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Okan Özkunt, ciddiye alınmayan ve zamanında tedavi edilmeyen yaralanmaların daha sonra sadece spor hayatının değil, günlük aktivitelerin de aksamasına neden olabildiğini belirterek, "Spor sonrası şikayetlerin devamı durumunda; bağ kopması, kemik ödemi ve kıkırdak hasarı gibi ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor" dedi.
8.02.2024 Sağlık
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Selenyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Selenyum Barındıran Gıdalar Listesi... Selenyum, birçok gıdada doğal olarak bulunan, diğerlerine eklenen ve besin takviyesi olarak bulunan bir eser elementtir. Selenyum insan vücudu için gerekli olan elementlerden biridir.
4.01.2024 Sağlık
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın"
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın" Hamas'ın Cumartesi sabahı İsrail'e başlattığı şok saldırı ve ardından İsrail'in savaş ilan etmesi ile dünyada tüm gözler Gazze'ye çevrildi. Çatışmalar 7. gününde devam ederken İsrail ordusu Gazze Şehrindeki sivillere evlerini terk edip Güney'e gitmeleri için 24 saat süre verdi, BM söz konusu eylemin yıkıcı insani sonuçları olacağı konusunda uyardı ve talebin iptal edilmesini istedi. İsrail'in tahliye emri bölgede tansiyonu yükseltirken, İsrail polisi Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti.
13.10.2023 Gündem
Yeni salgın Polonya'da yayılıyor! Hasta sayısı 150'ye yükseldi
Yeni salgın Polonya'da yayılıyor! Hasta sayısı 150'ye yükseldi Yeni salgın ülkede yayılıyor. Polonya’nın güneydoğusunda yayılan lejyoner hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi.
29.08.2023 Dünya
Yemek yerken ortaya çıkıyor! Uzman isim uyardı: Kadınlar 2 kat daha fazla risk altında
Yemek yerken ortaya çıkıyor! Uzman isim uyardı: Kadınlar 2 kat daha fazla risk altında Trigeminal nevralji hastalarının yemek yerken, konuşurken, mimik yaparken bile şiddetli ağrı duyduklarını belirten Doç. Dr. Muhammet Arif Özbek, “Trigeminal nevralji her yaşta görülebilmesine rağmen en sık 50 yaş üzerinde rastlanır. Genetik kökenli olduğu düşünülüyor. Yüksek tansiyon, tümör, multiple skleroz risk faktörleri arasında kabul ediliyor. Trigeminal nevraljide ağrı; zonklayıcı, şimşek çakar tarzda, aralıklı olarak seyreder. Zamanla bu ağrı atakları sıklığı artar” dedi.
3.08.2023 Sağlık
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var!
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var! Halk arasında "yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak bilinmese de daha çok 50 yaş üzerindeki erkeklerde görülüyor. 2040 yılında 12 milyondan fazla kişiyi etkilemesi beklenen hastalığın sık belirtileri arasında “kas sertliği, hareket sıkıntısı ve titreme” görülse de Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık, uyku bozukluklarını da belirtiler arasında sıraladı ve hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük oranda değiştiğini, gidişatı ön görmenin çok zor olduğunu dile getirdi.
23.07.2023 Sağlık
YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak: Hazırlıklar tamamlandı
YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak: Hazırlıklar tamamlandı 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu YKS için hazırlıklar tamamlandı.
12.06.2023 Eğitim
50 yaş üstü erkekleri etkiliyor! 'Doğru tedavi ile kurtulmak mümkün'
50 yaş üstü erkekleri etkiliyor! 'Doğru tedavi ile kurtulmak mümkün' Her 40 erkekten birinin prostat kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Prof. Dr. Rahim Horuz, “Özellikle prostat kanseri riski yaş ilerledikçe artar ve genel olarak 50 yaş üzerindeki erkekleri etkiler. Ailesinde prostat kanseri olanlarda risk daha erken, 40’lı yaşlardan itibaren söz konusu olur. Sinsi seyreden prostat kanseri belirli bir aşamadan sonra bel, sırt, kasık bölgesi ve yumurtalık arkalarında ağrı, idrar yapmada zorlanma, bacaklarda ve kasıklarda şişliğe neden olabilir. Prostat kanseri erken evrede saptandığında doğru tedavi ile kurtulmak mümkündür” dedi.
11.05.2023 Sağlık
Bakan Bilgin: EYT'lilerin tamamı mayıs ayında maaşını almış olacak
Bakan Bilgin: EYT'lilerin tamamı mayıs ayında maaşını almış olacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "EYT'de deprem bölgesinde müracaat edenlere öncelik verdik. İlk uygulamalar orada yapıldı. Şimdi 1 milyon kişi yaklaşık ilk maaşını aldı. Alamayanların kaybı yok. Gecikenler endişe etmiyorlar, çünkü birikmiş olarak alacaklar. EYT'lilerin tamamı mayıs ayında maaşını almış olacak" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
Danniella Westbrook altı kez estetik oldu! Bu kez de Türkiye'de bıçak altına yatacak
Danniella Westbrook altı kez estetik oldu! Bu kez de Türkiye'de bıçak altına yatacak 'EastEnders' yıldızı Daniella Westbrook'un kötü alışkanlıkları, oyuncunun hem fiziksel görüntüsünü, hem de ruh sağlığını bozdu. Ünlü isim, 50.yaş günü öncesi bir ameliyat daha olacak. Daha önce altı kez estetik operasyon geçiren Westbrook, bu hafta sonu Türkiye'ye geleceğini ve estetik olacağını açıkladı.
2.02.2023 Magazin
Gülden Türktan kimdir, nereli, kaç yaşında? Forbes listesine giren Gülden Türktan’ın biyografisi…
Gülden Türktan kimdir, nereli, kaç yaşında? Forbes listesine giren Gülden Türktan’ın biyografisi… Forbes ’50 yaş üstü 50 kadın’ listesine Türkiye’den iki ismi aldı. 50 over 50: Europe, Middle East ve Africa’ listesinde yer alan Gülden Türktan merak konusu oldu. Peki, Gülden Türktan kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor, eşi kimdir? Forbes listesine giren Gülden Türktan’ın biyografisi…
24.01.2023 Ekonomi
200 kadını katletti, 'çevreyi temizlemek için yaptım' dedi! Seri katil Putin'e seslenip bunu istedi
200 kadını katletti, 'çevreyi temizlemek için yaptım' dedi! Seri katil Putin'e seslenip bunu istedi 200 kadını vahşice katlettiği düşünülen ve Rusya'da 'Kurt Adam' lakabıyla herkese korku salan evli ve bir çocuk babası seri katil Mikhail Popkov, yakalandığı zaman cinayetleri neden işlediği sorulduğunda "Çevreyi hayat kadınlarından temizlemek için yaptım." cevabını vermişti. Popkov, kafesinden Rus lider Vladimir Putin'e seslendi ve isteği ile pes dedirtti...
16.01.2023 Dünya
CNBC önerdi! Bu yıl yapılması gereken 3 para hamlesi
CNBC önerdi! Bu yıl yapılması gereken 3 para hamlesi 2022 pandemi döneminin kapanışı ve ardından başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile geride kalırken yeni yıl ekonomistlere göre tüm dunyada enflasyonun ve gelir şartlarının çetinleştiği bir yıl olacak. 2023 ekonomisinin vadettiği zorluklara karşı göğüs germek ise mali yönetim kadar bireylere de düşüyor. CNBC ekonomistlere sorarak yıl başlarken yapılması gereken 3 önemli para hamlesini sıraladı.
10.01.2023 Ekonomi
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur?
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort, kanı kalpten vücudun geri kalalına taşıyan ana arter olarak tanımlanıyor. Aort insan vücudundaki en büyük kan damarıdır. Aort damarları zayıflarsa şişebilir hatta yırtılarak ölümcül bile olabilir. Çoğu aort anevrizması, yırtılmadıkça belirti göstermez, kimi zaman başka bir hastalığın taramasında tesadüfen ortaya çıkabilir, teşhis de bu şekilde tesadüfen konulabilir. Peki, ? Aort damarı nerede? Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort yırtılmasında belirti olur mu? İşte aort yırtılması ile ilgili merak edilenler…
28.12.2022 Sağlık
Kemik yaşı nedir? Kemik yaşı nasıl hesaplanır? Kemik yaşı nasıl ölçülür?
Kemik yaşı nedir? Kemik yaşı nasıl hesaplanır? Kemik yaşı nasıl ölçülür? Bir bireyin yaş tespitinin yapılabilmesi için kullanılan bir yöntem olan kemik yaşı tespiti, Adli Tıp tarafından yapılıyor. Adli tıpta yaş tayini hem isteğe bağlı olarak hem de mahkeme talebi üzerine yaygın biçimde uygulanıyor. Peki, Kemik yaşı nedir? Kemik yaşı nasıl hesaplanır? Kemik yaşı nasıl ölçülür? Kemik yaşı testi gerçek yaş mıdır? Kemik yaşı testi nerede yapılır? İşte detaylar…
13.12.2022 Sağlık
EYT'de yaş sınırıyla ilgili Bakan Bilgin'den açıklama
EYT'de yaş sınırıyla ilgili Bakan Bilgin'den açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de yaş sınırıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bilgin, EYT'de yaş sınırıyla ilgili soruya, "TBMM Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerinde açıklayacağım" dedi. Öte yandan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan ise asgari ücretle ilgili yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar...
8.12.2022 Emekli
EYT'de yaş sınırı mı geliyor? '41. madde açık ve net' deyip çözümü açıkladı
EYT'de yaş sınırı mı geliyor? '41. madde açık ve net' deyip çözümü açıkladı EYT düzenlemesi ile ilgili gelişmeler art arda yaşanmaya devam ederken, prim ve kıdem tazminatı için destek açıklaması geldi. Son görüşmelerin yapılmasından sonra ise yaş sınırı getirilip getirilmeyeceği merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, hem borçlanma hem de yaş şartı ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.
8.12.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

50 Yaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 50 yaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.