2024

2024

Son dakika 2024 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 2024 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 2024 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

2024

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 2024 gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.816 2024 haberi bulunmuştur. Tüm 2024 haberleri aşağıda listelenmiştir.
KPSS başvuru ücreti ne kadar 2024, KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT başvuru tarihi ne zaman? KPSS başvuruları başladı mı, KPSS puan hesaplama nasıl yapılır?
KPSS başvuru ücreti ne kadar 2024, KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT başvuru tarihi ne zaman? KPSS başvuruları başladı mı, KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruyla birlikte, 2024 KPSS lisans sınavı için adayların başvuracağı tarih belli oldu. ÖSYM sınav takviminin yayımlanmasının ardından KPSS başvuru ve sınav tarihleri netlik kazandı. Kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışabilmek için sınava girecek adaylar sorgulamalarına hız verdi. Peki, KPSS başvuru ücreti ne kadar 2024, KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT başvuru tarihi ne zaman? KPSS puan hesaplama nasıl yapılır?
2.05.2024 Gündem
AJet'ten yeni kampanya! Yüzde 40 indirim fırsatı sunuluyor, 6 Mayıs'ta başlıyor
AJet'ten yeni kampanya! Yüzde 40 indirim fırsatı sunuluyor, 6 Mayıs'ta başlıyor Türk Hava Yolları'nın düşük maliyetli uçuşlar yapan iştiraki AJet, yurt dışı uçuşlarına yönelik kampanya düzenledi.
2.05.2024 Ekonomi
Aldatan kocaya ibretlik ceza: 1 milyon TL tazminat ödeyecek
Aldatan kocaya ibretlik ceza: 1 milyon TL tazminat ödeyecek  Samsun’da Ayşe A. (42), kendisini hem yakın arkadaşı hem de dayısının eşi A.S. (50) ile aldattığını öne sürerek eşi Ahmet A.’ya (48) boşanma davası açtı. Çifti boşayan mahkeme, A.S. ile 326 günde 828 kez telefon görüşmesi yaptığı tespit edilen Ahmet A.’nın 500 bin lira maddi, 500 bin lira da manevi tazminat ödemesine hükmetti.
2.05.2024 Gündem
DGS başvuru tarihi ne zaman 2024, DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvurusu nasıl yapılır, DGS kılavuzu yayınlandı mı, şartları neler, DGS başvuruları ne zaman başlıyor?
DGS başvuru tarihi ne zaman 2024, DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvurusu nasıl yapılır, DGS kılavuzu yayınlandı mı, şartları neler, DGS başvuruları ne zaman başlıyor? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru ve sınav tarihlerine yönelik araştırmalar hızlandı. Ön lisans mezunlarının dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geri sayım başladı. Sınav başvuru ücreti ile sayısal ve sözel oturumların detayları sorgulanıyor. Peki, DGS 2024 başvuruları ne zaman, DGS başvuru tarihi mayıs ayının kaçında? DGS başvuru ücreti ne kadar 2024, hangi bankaya yatırılacak?
2.05.2024 Gündem
Hıdırellez ne zaman 2024, Hıdırellez hikayesi nedir? Hızır ve İlyas’ın buluştuğu Hıdırellez’de ne yapılır, hangi dualar okunur? Hıdırellez günü yapılan ritüeller neler?
Hıdırellez ne zaman 2024, Hıdırellez hikayesi nedir? Hızır ve İlyas’ın buluştuğu Hıdırellez’de ne yapılır, hangi dualar okunur? Hıdırellez günü yapılan ritüeller neler? Baharın gelişini müjdeleyen Hızır ile İlyas’ın bir araya geldiği gün olarak kutlanan Hıdırellez Bayramı her yıl mayıs ayıyla birlikte araştırılıyor. Hıdırellez ritüelleri, mesajları, nasıl kutlandığına dair sorgulamalar başladı. İnanışa göre karada darda kalan kişilere yardım eden, onlara yol gösteren, bolluk ve bereket getiren Hızır Peygamber ve suların koruyucusu İlyas Peygamber, yılda sadece bir kez buluşuyor. Peki, Hıdırellez ne zaman 2024, Hıdırellez nedir, neden kutlanır? Hıdırellez’de ne yapılır? İşte Hıdırellez duaları ve ritüelleri…
2.05.2024 Gündem
OECD Türkiye için büyüme beklentisini yükseltti
OECD Türkiye için büyüme beklentisini yükseltti OECD, Türkiye için 2024 yılında büyüme beklentisini yüzde 2,9'dan yüzde 3,4'e yükseltti.
2.05.2024 Ekonomi
Askerlik yerleri saat kaçta açıklanacak 2024, er sınıflandırma sonuçları ne zaman açıklanıyor? Mayıs celbi askerlik yeri öğrenme ve er sınıflandırma sonucu sorgulama ekranı
Askerlik yerleri saat kaçta açıklanacak 2024, er sınıflandırma sonuçları ne zaman açıklanıyor? Mayıs celbi askerlik yeri öğrenme ve er sınıflandırma sonucu sorgulama ekranı Askerlik yerleri, seçim ve sınıflandırma sonuçlarını bekleyen yükümlüler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından duyurulacak olan askerlik yerleri sorgulama sayfası sık sık ziyaret ediliyor. Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin celp ve sevk tarihleri MSB tarafından paylaşılmıştı. Gözler mayıs ayı askerlik celbinin açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki, askerlik yerleri saat kaçta açıklanacak, mayıs ayı celbi ne zaman açıklanıyor? Mayıs celbi askerlik yerleri açıklandı mı? İşte sınıflandırma sonuçları sorgulama sayfası…
2.05.2024 Gündem
UEFA Avrupa Ligi yarı final maçları ne zaman? UEFA Avrupa Ligi yarı final 2024 maçları saat kaçta?
UEFA Avrupa Ligi yarı final maçları ne zaman? UEFA Avrupa Ligi yarı final 2024 maçları saat kaçta? UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final nihayet başlıyor. İlk maçlar Fransa ve İtalya'da 2 maç oynanacak.
2.05.2024 Şampiy10
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! 44 bin TL'yi geçiyor, yeni tahminler belli oldu
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! 44 bin TL'yi geçiyor, yeni tahminler belli oldu Memur ve emekli zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yeni oranlar ortaya çıktı. Kim ne kadar zam alacak? Temmuz zammı son dakika gelişmeleri ile gündemdeki yerini koruyor. Yılın 4. verisi olan Nisan enflasyonu yarın açıklanacak. Akabinde ise Mayıs ve Haziran enflasyon rakamları beklenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan'ın açıklamaları yakından takip edilirken memur ve emekli zammı son enflasyona göre hesaplandı. Memur maaş zammı 2024 hesaplama tablosu 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile son şeklini alacak. Peki, en düşük memur maaşı ne kadar olacak?
2.05.2024 Ekonomi
İlk çıktığından bu yana motorlu araç alımında uygulanan ÖTV oranları: 2024'de ÖTV indirimi olacak mı?
İlk çıktığından bu yana motorlu araç alımında uygulanan ÖTV oranları: 2024'de ÖTV indirimi olacak mı? İlk çıktığından bu yana 10 yıl geçen Özel Tüketim Vergisi, günümüze kadar uğradığı değişimleri araştırdık. Bir harcama vergisi olarak bilinir ve belirli mal veya ürünler üzerinden alınır. Avrupa Birliği'ne uyum amacıyla gündeme gelimştir. 2002 yılında kabul edilip yürürlüğe giren ÖTV'de asıl amaç devlete para kazandırmak değil sosyal fayda sağlamaktır. KDV gibi mal her el değiştirdiğinde alınmaz, sadece ilk alıcısından alınır. Araba, kürk, sigara, mücevher, akaryakıt, alkol gibi ürünlerden ÖTV alınır. İşte geçmişten günümüze ÖTV oranları...
2.05.2024 Gündem
Aile Destek Mayıs ödemesi ne zaman? Aile Destek Programı Mayıs ödemesi ayın kaçında yatacak?
Aile Destek Mayıs ödemesi ne zaman? Aile Destek Programı Mayıs ödemesi ayın kaçında yatacak? Tüm hızıyla süren Aile Destek Programı bir yıl daha uzatılmıştı. Son ödemenin Haziran ayında yapılacağı ödemelerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın süreyi uzatıp uzatmayacağı merak konusu oldu. Binlerce ailenin merakla beklediği Mayıs 2024 Aile destek ödemesi ayın kaçında yatacak? İşte detaylar...
2.05.2024 Ekonomi
Organize suç örgütüne 'Mahzen-36' operasyonu! Çok sayıda gözaltı var
Organize suç örgütüne 'Mahzen-36' operasyonu! Çok sayıda gözaltı var Bursa merkezli 8 ilde jandarma tarafından düzenlenen “Mahzen-36” operasyonlarında elebaşılığını Semed Ötünç'ün yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 42 şüpheli yakalandı.
2.05.2024 Gündem
Mayıs 2024 askerlik celbi ne zaman açıklanacak? MSB askerlik celbi sınıflandırma sonucu sorgulama ekranı
Mayıs 2024 askerlik celbi ne zaman açıklanacak? MSB askerlik celbi sınıflandırma sonucu sorgulama ekranı Milli Savunma Bakanlığı, Mayıs 2024 askerlik celbi açıklamasını yakın zamanda yapacak. Sınıflandırma sonuçlarını bekleyen yükümlüler için sorgulama sayfası da merakla araştırılmaya başlandı. Yedek Subay/Astsubay adayları ile er ve erbaşın celp ve sevk tarihleri MSB'nin açıklamasıyla belli olacak. Mayıs askerlik celbinin ne zaman açıklanacağı gündemdeki yerini aldı. İşte sınıflandırma sonuçları açıklama sayfası...
2.05.2024 Gündem
ABD'de yaşama hayali Green Card: 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? Green Card (ABD Yeşil kart) sonuçları nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı
ABD'de yaşama hayali Green Card: 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? Green Card (ABD Yeşil kart) sonuçları nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı Green Card sonuçlarını öğrenmeye sadece 3 gün kaldı. Başvuru yapanların sıklıkla ziyaret ettiği internet sitelerinden birisi de ABD Yeşil Kart için oldu. Son 3 gün kaldı. Amerika'da oturma ve çalışma izni alamabilmek için geçtiğimiz aylarda başvurusu yapılan Green Card, çıktığı takdirde kişiye Amerika'da yaşama şansı veriyor. DV program isimli sayfayla açıklanması beklenen 2024 Green Card sonuçları başvuru numaralarıyla birlikte takip edilebiliyor.
2.05.2024 Gündem
ŞOK 2-7 Mayıs aktüel katalog 2024 yayınlandı! ŞOK YENİ ÜRÜNLER: Airfryer, mutfak araçlarında indirim var!
ŞOK 2-7 Mayıs aktüel katalog 2024 yayınlandı! ŞOK YENİ ÜRÜNLER: Airfryer, mutfak araçlarında indirim var! ŞOK zincir markette 2-7 Mayıs 2024 tarihleri araısnda indirimli ürünlerin yer aldığı katalog yayınlandı. Çift hazneli airfrye 3499 TL'ye düştü, katlanır masa 479 TL'ye indi. Gelin bu hafta ŞOK markete indirimli ürünler hangileri birlikte bakalım. İşte 2-7 Mayıs 2024 ŞOK Aktüel katalog....
2.05.2024 Ekonomi
81 ilin tamamında denetimler başladı! Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak
81 ilin tamamında denetimler başladı! Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Lira, KDV oranları ve iban hesapları mercek altına alınıyor.Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışılıkla mücadelede yeni bir evreye geçti. 81 ilin tamamında 24 saat kesintisiz denetimler başladı. Kayıt dışılıkla mücadele kesintisiz sürüyor.
1.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Erdoğan başkanlığında toplanan YİK'te 'yeni anayasa' vurgusu: Türkiye’nin ihtiyacı var
Cumhurbaşkanlığı Erdoğan başkanlığında toplanan YİK'te 'yeni anayasa' vurgusu: Türkiye’nin ihtiyacı var Çankaya Köşkü'nde Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantı basına kapalı yapıldı. Yapılan açıklamada, 'Yeni anayasa çalışmaları toplantıda ele alındı; Türkiye’nin sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya olan ihtiyacı vurgulandı.' denildi.
1.05.2024 Gündem
Green Card başvuru sonuçları ne zaman açıklanıyor, 4 Mayıs Grren Card sonuçları saat kaçta açıklanacak? DV Lottery green card sonuçları sorgulama
Green Card başvuru sonuçları ne zaman açıklanıyor, 4 Mayıs Grren Card sonuçları saat kaçta açıklanacak? DV Lottery green card sonuçları sorgulama Green Card sonuçları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Amerika'da oturum ve çalışma izni alabilmek için geçtiğimiz yıl müracaatta bulunan vatandaşlar, Green Card sonuçlarının açıklanacağı tarihi sorguluyor. DV Program isimli sayfa aracılığıyla açıklanacak olan 2024 Green Card sonuçları, elde edilen başvuru numarası aracılığıyla ekran üzerinden takip edilebilecek. Peki, Green Card ne zaman açıklanıyor? Green Card sonuçları 4 Mayıs’ta saat kaçta açıklanıyor
1.05.2024 Gündem
Jake Paul-Mike Tyson boks maçı ne zaman, fight date saat kaçta? Jake Paul ve Mike Tyson’un dövüşeceği maçın kuralları
Jake Paul-Mike Tyson boks maçı ne zaman, fight date saat kaçta? Jake Paul ve Mike Tyson’un dövüşeceği maçın kuralları Mike Tyson ve Jake Paul arasındaki dövüş, boks severler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Eski ağır siklet dünya şampiyonu Mike Tyson, YouTuber Jake Paul ile Temmuz ayında maç yapacak. Peki, Jake Paul-Mike Tyson maçı ne zaman, dövüş maçı saat kaçta yapılacak? Jake Paul ve Mike Tyson’un maçının kuralları neler?
1.05.2024 Şampiy10
2 Mayıs Perşembe günü okullar tatil mi 2024, 2 Mayıs’ta okullar var mı? 1 Mayıs işçi bayramından sonraki gün 2 Mayıs okullar tatil mi?
2 Mayıs Perşembe günü okullar tatil mi 2024, 2 Mayıs’ta okullar var mı? 1 Mayıs işçi bayramından sonraki gün 2 Mayıs okullar tatil mi? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli eğitim kurumları tatil ilan edildi. İşçi bayramından sonraki gün olan 2 Mayıs’ta okulların yine tatil olup olmadığı merak konusu oldu. Öğrenciler arama motorlarına yönelerek "2 Mayıs'ta okullar tatil mi?" sorusuna yanıt arıyor.Peki, 2 Mayıs Perşembe günü okul var mı? 2 Mayıs resmi tatil mi?
1.05.2024 Gündem
CB Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü!
CB Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Özbekistan’da Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Özbekistan ile ortak tarihi ve kültürel bağlarımız çerçevesinde mevcut dostluk ve kardeşliğimizi ‘Dilde, fikirde, işte birlik’ şiarıyla pekiştirmeye devam edeceğiz" dedi.
1.05.2024 Gündem
İstanbul'un enflasyonu belli oldu
İstanbul'un enflasyonu belli oldu İTO'nun açıkladığı verilere göre, İstanbul’da Nisan ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 4,89, yıllık bazda yüzde 78,81 arttı.
1.05.2024 Ekonomi
Kripto paralarda sert hareket! Bitcoin tepetaklak oldu
Kripto paralarda sert hareket! Bitcoin tepetaklak oldu Kripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin, gün içerisinde yüzde 6 değer kaybederek 56 bin 486 dolara kadar geriledi.
1.05.2024 Ekonomi
İYİ Parti'li Başkanın istifasıyla yönetim düştü!
İYİ Parti'li Başkanın istifasıyla yönetim düştü! İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden sonra Yomra İlçesinin Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık’ın ardından kendisininde istifa ettiğini açıkladı. Başkan, “İYİ Parti’nin oyları gün gün eridi. Bizler sürecin gittiği noktanın farkındaydık fakat partimize zarar vermemek adına genel merkezin aldığı kararlar başarıya götürmeyecek olsa da uyguladık” dedi.
1.05.2024 Gündem
Onuachu transferinde bomba patladı! Trabzonspor derken Süper Lig ekibi kapıyor
Onuachu transferinde bomba patladı! Trabzonspor derken Süper Lig ekibi kapıyor Trabzonspor formasıyla Trendyol Süper Lig'de 12 gol, 4 asistle 16 gole katkı sunan Nijeryalı golcüyü transfer etmek için Süper Lig ekibi devreye girdi.
1.05.2024 Süper Lig

Benzer Haber Etiketleri

2024 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 2024 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.