100 Yaşında

100 Yaşında

Son dakika 100 yaşında haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 100 yaşında ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 100 yaşında haber sayfamızda bulabilirsiniz.

100 Yaşında

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 100 yaşında gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.036 100 yaşında haberi bulunmuştur. Tüm 100 yaşında haberleri aşağıda listelenmiştir.
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri Nixon döneminin Dışişleri Bakanı 100 yaşında Henry Kissinger yaşamını yitirdi. Peki, Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri…
30.11.2023 Gündem
100 yaşını görmek hayal değil, altın değerinde bilgi! İşte uzun yaşamın herkesten saklanan anahtarı
100 yaşını görmek hayal değil, altın değerinde bilgi! İşte uzun yaşamın herkesten saklanan anahtarı Uzun yaşamın sırrı bulundu! Uzun yıllar sağlık bir şekilde hayatlarını sürdürmek isteyenler yaşam kalitelerini artırmanın yollarını arıyor. Teknolojinin gelişmesi, pek çok hastalığın tedavisinin artık yapılabiliyor olması yaşam süresinin uzamasını sağladı. Ancak sadece uzun yaşamak değil bu yılları sağlıklı ve hareket kabiliyetini de kaybetmeden yaşayabilmek herkesi hayali. İşte bu yüzden '100 yaşına kadar sağlıklı yaşamak mümkün mü?' sorusu akıllara geliyor. İşte 100 yaşını görmek ve 100 yaşında bile sağlıklı hareket edebilmek isteyenlerin beslenme listesinin en üst sırasına eklemesi gereken besinler... İşte altından değerleri o besinler ve faydaları...
9.11.2023 Sağlık
Emre Mert kimdir? SOLOTÜRK Pilotu Yarbay Emre Mert kaç yaşında, nereli?
Emre Mert kimdir? SOLOTÜRK Pilotu Yarbay Emre Mert kaç yaşında, nereli? SOLOTÜRK’ün efsane pilotu Yarbay Emre Mert, Cumhuriyet’in 100. Yılında son gösterisini yaparak SOLOTÜRK’teki görevini tamamladı. Emre Mert'in görüntülerine binlerce yorum ve beğeni gelirken kim olduğu da merak konusu oldu. Peki, Yarbay Emre Mert kimdir, nereli, kaç yaşında?
30.10.2023 Gündem
Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra para basıldı
Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra para basıldı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında bastırdığı "5 Türk lirası" hatıra parası bugün tedavüle giriyor. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli bir açıklama yaptı.
29.10.2023 Ekonomi
Bakan Kacır KAAN'ın ilk uçuşu için tarih verdi
Bakan Kacır KAAN'ın ilk uçuşu için tarih verdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Cumhuriyetin hepimizin hayatında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Bakan Kacır milli teknoloji hamlelerinin önemine dikkat çekerken, 'KAAN 2028-2029’da Türk Silahlı Kuvvetlerine 20 adet teslim edilecek. KAAN’ın ayaklarının yerden kesilmesi için gün sayıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın ilk aylarında ümit ediyoruz ki gökyüzünde KAAN’ı göreceğiz.' dedi.
29.10.2023 Gündem
Cumhuriyetin ilk kadın generali CNN Türk’e konuştu: Atatürk ile aynı mesleği yapmak onur verici
Cumhuriyetin ilk kadın generali CNN Türk’e konuştu: Atatürk ile aynı mesleği yapmak onur verici Türkiye’nin ilk kadın generali CNN Türk’e konuştu. Tuğgeneral Özlem Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel demeç verdi.
29.10.2023 Gündem
Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de 100. yıl mesajı
Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de 100. yıl mesajı Başkent Ankara'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Erdoğan, Anıtkabir Özel defterine "Aziz Atatürk, 21 yıllık iktidarımızda emanetinize sahip çıkmaya çalıştık. En büyük yatırım hamlelerinde bulunarak Cumhuriyet'imizin 2. asrını Türkiye yüzyılı ile taçlandıracağız. Cumhuriyetimiz, hiç olmadığı kadar güvendedir." yazdı.
29.10.2023 Gündem
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu Atatürk, zihninde gençlik yıllarında filizlenmeye başlayan cumhuriyet idealini Milli Mücadele yıllarında açıktan dile getirmemiş, Cumhuriyet’in ilanı ilk olarak 28 Ekim 1923 akşamı, ‘Çankaya sofrası’nda duyurulmuştu.
29.10.2023 Gündem
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’" Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
29.10.2023 Gündem
Gökyüzünde cumhuriyet coşkusu
Gökyüzünde cumhuriyet coşkusu Kapadokya’da sıcak hava balonları Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile havalandı. Gün doğumu ile birlikte 152 sıcak hava balonu gökyüzünde görsel şölen oluşturdu.
29.10.2023 Gündem
Yer gök kırmızı-beyaza boyandı! Sonsuza dek izindeyiz Atam
Yer gök kırmızı-beyaza boyandı! Sonsuza dek izindeyiz Atam Bugün Cumhuriyet’in 100. yaşını kutlayan Türkiye’de çok büyük bir gurur ve coşku yaşanıyor. Yurdun dört bir yanında evler, sokaklar, meydanlar bayraklarla donatıldı. Yer gök kırmızı-beyaza boyandı. Kazanımlarıyla modern dünyanın kapılarını aralayan Cumhuriyet, daha nice yüz yıllarca yaşayacak, Atatürk’ün dediği gibi ‘İlelebet payidar’ kalacak...
29.10.2023 Gündem
Dünya rekortmeni Ercümen'den 100'üncü yıla özel dalış
Dünya rekortmeni Ercümen'den 100'üncü yıla özel dalış Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Antalya'da özel dalış gerçekleştiren Milli Sporcu ve Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, “Benim için de tarifsiz bir duygu. Çok mutluyum" dedi. Ercümen, dalış sonrası özellikle kadınların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
28.10.2023 Gündem
Genç subay Mustafa Kemal’in 17 yıldır aklında cumhuriyet vardı
Genç subay Mustafa Kemal’in 17 yıldır aklında cumhuriyet vardı Asırlık Cumhuriyet çınarı, bir fidan olarak Anadolu toprağına dikilmeden önce, en az 17 yıl boyunca genç devrimci Mustafa Kemal’in düşüncelerinde şekillendi.
28.10.2023 Gündem
Mehmetçik'ten 100.yıla ‘Cumhuriyet’ klibi
Mehmetçik'ten 100.yıla ‘Cumhuriyet’ klibi Milli Savunma Bakanlığı, Mehmetçik tarafından Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için hazırlanan klibi paylaştı.
28.10.2023 Gündem
‘100. Yıla Mektuplar’ alıcıları duygulandırdı
‘100. Yıla Mektuplar’ alıcıları duygulandırdı ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası’na 21 yıl önce yazılan mektuplar adreslere ulaşıyor. Alıcılar arasında o gün doğmamış olanlar da var, hayatta olmayan yakınlarından mektup alanlar da.
28.10.2023 Yaşam
Cumhuriyetimiz 100 yaşında! Bayrakları asın...
Cumhuriyetimiz 100 yaşında! Bayrakları asın... Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tam 100 yıl önce bugün Çankaya Köşkü’nde en yakın kurmaylarıyla birlikteyken tarihi kararını açıkladı: Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz...
28.10.2023 Gündem
Hıfzı Topuz hayatını kaybetti
Hıfzı Topuz hayatını kaybetti Duayen gazeteci-yazar Hıfzı Topuz 100 yaşında hayatını kaybetti. Topuz'un vefat haberini üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti paylaştı.
26.09.2023 Gündem
Ünlü sanatçı İlham Gencer hayatını kaybetti! 'Babama kalp masajı yaptım ama kurtaramadık'
Ünlü sanatçı İlham Gencer hayatını kaybetti! 'Babama kalp masajı yaptım ama kurtaramadık' Türk caz müzisyeni, piyanist şantör Bozkurt İlham Gencer, Bodrum’da tedavi gördüğü hastanede 101 yaşında vefat etti. Babasının vefatıyla büyük üzüntü yaşayan Bora Gencer “Kalp masajı yaptım ama kurtaramadık” dedi.
25.05.2023 Magazin
İlham Gencer kimdir, kaç yaşında neden öldü? İlham Gencer'in biyografisi!
İlham Gencer kimdir, kaç yaşında neden öldü? İlham Gencer'in biyografisi! Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden, caz sanatçısı Bozkurt İlham Gencer, 100 yaşında hayatını kaybetti. Peki, İlham Gencer kim, nereli, neden öldü?
25.05.2023 Magazin
Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak?
Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak? İstanbul’un simge yapılarından Kız Kulesi’nde bir süredir restorasyon çalışmaları devam ediyordu. Sosyal medyada Kız Kulesi'nin yıkıldığına yönelik paylaşımlar üzerine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı. Peki, Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak? Kız Kulesi ne zaman yapıldı? İşte detaylar…
4.09.2022 Gündem
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden "Kız Kulesi" açıklaması
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden "Kız Kulesi" açıklaması Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kız Kulesi ile ilgili yaptığı açıklamada, yapının depreme karşı dayanımının olmadığına ilişkin raporlar doğrultusunda külah kısmının yapıdan uzaklaştırıldığını, özgün malzemesine uygun olarak yapılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
3.09.2022 Gündem
100'üncü yaşını, torunlarının konseriyle kutladı
100'üncü yaşını, torunlarının konseriyle kutladı Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan Ali Hilmi Balcılar, 100'üncü yaşını çocuklarının hazırladığı sürpriz doğum günü eğlencesi ve şarkıcı torunlarının verdiği konserle kutladı.
8.05.2022 Yaşam
Dünya tarihi böyle bir şey görmedi! 100 yıllık köpek balığının içini açan uzmanlar şok oldu...
Dünya tarihi böyle bir şey görmedi! 100 yıllık köpek balığının içini açan uzmanlar şok oldu... Uzmanlar kıyıya vuran köpek balığına otopsi yaptı. Otopsi sonucunda köpek balığının 100 yaşında olmasına rağmen hala bir çocuk olduğunu tespit etti. Balığın, menenjit nedeniyle gelişiminin durduğu öğrenildi. Ayrıca uzmanlar, "Dünya üzerinde böyle bir şey yok, o çok özel bir balık" sözleriyle de araştırmanın boyutunu gözler önüne serdi.
9.04.2022 Dünya
Atatürk, Osmanlıca olarak yazdı! 95 yıllık orijinal 'Nutuk' ortaya çıktı
Atatürk, Osmanlıca olarak yazdı! 95 yıllık orijinal 'Nutuk' ortaya çıktı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmanlıca kaleme aldığı 1927 yılına ait orijinal baskı "Nutuk" ile Sakarya ve 1. İnönü muharebelerinin orijinal savaş haritası, 10 Kasım'da, saat 9'u 5 geçe Antalya'daki Cemil Meriç Kütüphanesi'nde sergilenmeye başlanacak.
10.11.2021 Yaşam
Sakarya Zaferi tarihi! Sakarya Zaferi sonuçları nelerdir, Sakarya Meydan Muharebesi nerede oldu? Sakarya Zaferi 100 yaşında!
Sakarya Zaferi tarihi! Sakarya Zaferi sonuçları nelerdir, Sakarya Meydan Muharebesi nerede oldu? Sakarya Zaferi 100 yaşında! Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır" emrini verdiği, Kurtuluş Savaşı için dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin üzerinden 100 yıl geçti. Peki, Sakarya Zaferi sonuçları nelerdir, Sakarya Meydan Muharebesi nerede oldu? Sakarya Zaferi 100 yaşında!
13.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

100 Yaşında ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 100 yaşında haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.