Gazete Vatan Logo

Milli Eğitim’de ‘küpe’ kavgası!

Küpe ve top sakal’ kavgası...

Eğitim-Sen’in serbest kıyafet eylemi nedeniyle küpe takıp top sakal bırakan Tayfun Cengiz, Tarsus Milli Eğitim Müdürü’nün kendisini ‘Gay olduğun için mi küpe taktın’ diye tehdit ettiğini ileri sürdü.

Mersin’in Tarsus İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ‘küpe ve top sakal’ kavgası yaşanıyor. Eğitim-Sen Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Cengiz, sendikanın serbest kıyafet eylemi kapsamında top sakal bırakıp küpe takmaya başladı. Cengiz, bu duruma İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir’in, “Gay olduğun için mi küpe takıyorsun?” diyerek tepki gösterdiğini öne sürdü. Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak Tayfun Cengiz, Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel ile birlikte dün olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Üstsüz gidiyor mu?

Müdür Demir’in Kurban Bayramı’ndan önce kendisini makamına çağırdığını belirten Cengiz, şöyle dedi: “Burada bana ‘Seni okula gönderirim, mahkeme bitene kadar da tuvalet temizlersin. Gay olduğun için mi küpe takıyorsun?’ dedi. Ayrıca, Şube Başkanımız öğretmen Yasemin Yücel’e ağır hakaretler etti. ’Yasemin hanım okula üstsüz de gidiyor mu?’, ’Kolsuz giyiniyor mu?’ Yasemin Hanım’ın eşini kastederek ’Şahin de küpe takıyorum mu? Asıl ona yakışır’ şeklinde ifadeler kullandı.”

Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel “Eğitimin başındaki bir isimden böyle bir açıklama gelmiş olması bir kadın olarak beni rencide etti” dedi.

Müdür Ahmet Sefa Demir ise bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı