Gazete Vatan Logo

KPSS giriş yerleri açıklandı. Bakan İsmet Yılmaz’dan önemli açıklama!

21 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı için giriş yerleri açıklandı. Adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sınav giriş belgelerinin çıktılarını alabilirler. Sınav giriş saati ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarda bulundu.

KPSS giriş yerleri açıklandı. Bakan İsmet Yılmaz’dan önemli açıklama!

ÖSYM tarafından uygulamaya konulan 15 dakika kuralı bu sınavda da uygulanacak. Sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce sınav binalarına adayların girişleri durdurulacak. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu konuya ilişkin olarak adaylara şunları söyledi; "Yükseköğretim Kurulu ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezimiz, hukuk kurallarına bağlı olaraktan herhangi bir kimsenin bu kuralları ihlal etmeden sağlıklı bir sınav sistemini hayata geçirmek istiyor. Bundan dolayıdır da diyor ki ’öğrencilerimiz sınavın başlamasından belli bir süre önce gelsin, gerekli kontrolleri yapılsın ve sınav başladığı anda da sınav başlasın, yani sınava bir arada girsin. Daha sonra girip de diğer insanların dikkatini dağıtmasın, zamanını çalmasın’ diye bir kural koydu. Dolayısıyla ben bütün kardeşlerime hak kaybına uğramamaları için ÖSYM tarafından konulan kurallara harfiyen uymaları, eğer ÖSYM ’15 dakika önce gelin’ diye açıklama yapmışsa kendilerinin yarım saat önce gitmelerini, yani ÖSYM’nin çağırdığı saatten de önce gitmelerini tavsiye ediyorum. Vaktinden önce giderse hiçbir kardeşim mağdur olmaz" dedi.

Haberin Devamı

KPSS GİRİŞ YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

Adaylar tarafından ÖSYM’nin internet sitesinden sınav giriş belgesi alınırken, ekranda sınav saatinden 15 dakika önce binaya alımların durdurulacağı uyarısı yapılmaktadır. Adaylar tarafından bu uyarı için ‘’Okudum, anladım’’ butonu tıklandıktan sonra sınav giriş belgesi verilmektedir.

2017 KPSS TARİHLERİ

Sınav takvimine göre;

21 Mayıs Pazar günü saat 10.00 – KPSS Genel Yetenek- Genel Kültür testi,

21 Mayıs Pazar günü saat 14.30 – KPSS Eğitim Bilimleri testi,

27 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00 – KPSS Alan Sınavları 1. Oturumu (Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler)

27 Mayıs Cumartesi günü saat 14.30 – KPSS Alan Sınavları 2. Oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye)

28 Mayıs Pazar günü saat 10.00 – KPSS Alan Sınavları 3. Oturumu (İşletme, İktisat, Maliye)

16 Temmuz Pazar günü saat 10.00 – KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi

Haberin Devamı

KPSS İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Adayların sınav giriş belgelerinin üstünde sınava girecekleri yer bilgisi ile fotoğrafları bulunur. Sınav giriş belgesinde aday fotoğrafının olması zorunludur. Fotoğrafı olmayan belge ile sınava giriş yapılamaz. Bu yüzden adayların yazıcıdan çıktı alırken belgelerini kontrol etmeleri gereklidir. Giriş belgesi siyah-beyaz ya da renkli olabilir. Belgenin ön ve arka yüzü ÖSYM tarafından belirlenen bilgiler dışında çizilmemeli, karalanmamalıdır.

Sınav giriş binalarının önünde yoğunluk oluşmasını önlemek için ve gerekli güvenlik işlemlerinin tam zamanında yapılabilmesi için sınava girecek adayların en az 1 saat önce bina önünde hazır beklemesi gereklidir. Sınava giderken sade kıyafet tercih edilmelidir. ÖSYM tarafından kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete temin edilecektir. Adaylar yanlarında sadece pet şişe içerisinde su götürebilirler. Sınav günü fotoğrafından adayın kimliğinin belirlenmesinde güçlük çekilmesi durumunda, aday sınava alınmayabilir.

Haberin Devamı