Gazete Vatan Logo

Van Persie, Lens olmadı ama Ekpe Udoh ihya etti

Kulüplerin lisanslı satış kanallarının başarısı sportif başarıyla paralel. Fenerbahçe futbol takımı, belki hedefinden uzak bir sezon yaşadı ama THY Euroleague Şampiyonu olan basketbol takımı Fenerium’a kazandırdı. Şampiyonluk sonrası gece internet sitesinde 1-2 saatte satış rekoru kırıldı.

Van Persie, Lens olmadı ama Ekpe Udoh ihya etti

THY Euroleague Final-Four’da Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, 21 Mayıs’ta İstanbul’da büyük bir başarıya imza attı ve Yunanistan ekibi Olympiakos’u 80-64 yenerek 2016-2017 sezonunu şampiyonu tamamladı. Basketbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Fenerbahçe’nin taraftarı da adeta Fenerium’a hücum ederek satış rekorları kırdırdı. Fenerbahçe’nin lisanslı ürünlerinin üretim, dağıtım, satış ve pazarlamasını yapan Fenerium sadece şampiyonluk kupasının kalktığı gece internette 100 bin TL ciro yaptı.

Günlük cirosu 10-15 bin TL arasında değişen Fenerium’un internet sitesinde satış rekoru kırılırken mağazalarda da tişört kalmadı. Final Four ve Sarı şampiyonluk tişörtlerinden 20 bin adete yakın satan Fenerium’da ürün kalmadı. İşadamlarının arayıp çok sayıda imzalı basketbol forması istemesi ise Fenerium yönetimini zorlayan tek konu!

Euroleague’den izin alındı

Fenerium Genel Müdürü Mümzat Karakaya’nın verdiği bilgiye göre yeni ürünler yolda... Karakaya, “Şampiyonluk tişörtünü Tofaş maçı öncesinde satışa hazır hale getirdik. Büyük ilgi gördü ve ürünlerimiz tükendi. 3 yeni model tişörtle 2 şapka modelimiz hazırlanıyor. Euroleauge’in şampiyonluk sonrası basketbolculara verdiği şampiyonluk şapkası çok talep görünce gerekli izinler aldık ve onu da üretiyoruz. Haftaya mağazalarımızda yerini alacak” dedi.

Haberin Devamı

Eurolegue’in basketbolculara verdiği mini kupayı ve 100 tane de özel şampiyonluk biblosunu satışa sunacaklarını kaydeden Karakaya, anahtarlık gibi özel ürünleri de önümüzdeki haftadan itibaren taraftarların beğenisine sunacaklarını ifade etti.

Hello Kitty’den sonra Angry Birds de geldi

Tüm Türkiye lisans pazarında Fenerbahçe lisanslı ürün satışları 300 milyon TL’nin üzerinde. Fenerium, yaptığı anlaşmalarla rakiplerinden ayrışıyor. Sadece Fenerbahçe’nin forma, tişört gibi temel ürünlerini değil tost makinesinden saate, saatten bilgisayar ürününe kadar binlerce ürün Fenerium mağazalarından taraftara ulaşıyor. 400 kişinin çalıştığı Fenerium’un imza attığı ilkler ve dev markalarla işbirlikleri bir diğer farkı... Örneğin Cadburry ile Topitop şeker projesinde satış rekorları kırıldı, Frito Lay ile yapılan anlaşmada üretilen cipsler 2012 yılında şirketin dünyada en çok satan ürünü oldu. Coca-Cola ile yapılan enerji içeceği, sektördeki en büyük markanın satışlarını geçti. Vestel, Fenerium için 4K Smart TV yapmaya başladı. Bu da bir ilk... Son dönemde en çok ses getiren işbirliği ise Sanrio ile dünyanın en ünlü çizgi karakterlerinden Hello Kitty için yapılan lisans anlaşması oldu. Sadece 40 günde 4 milyon TL’lik Hello Kitty logolu ürün satılınca Sanrio anlaşmanın çerçevesini genişletti. Fenerium son olarak Rovio (Angry Birds) ile lisans anlaşması yaptı.

Haberin Devamı

Basketbol mağazasında ürün kalmadı

FENERBAHÇE’nin salonu Ülker Sports Arena’nın içindeki mağaza da Final Four döneminde büyük cirolar elde etti. En iyi maçta 10-12 bin TL olan mağazanın cirosu Yunan takımı
Panathinaikos’yla yapılan maçta 70 bin TL’ye, İspanyol takımı Real Madrid’ye oynanan maçta da 75 bin TL’ye yükseldi. Eurolegue şampiyonluğunun ardından Çarşamba günü Tofaş ile oynanan Süper Lig Play-Off çeyrek final maçı öncesinde de mağazada 60 bin TL’nin üzerinde ciro gerçekleştirildi.
En değerlİ oyuncu Ekpe’ye özel tİşört
Şampiyonlukta katkıları çok büyük olan ve taraftarların gönlünde taht koyan Fenerbahçe’nin ABD’li yıldızı Ekpe Udoh, Dörtlü Final’in En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi. Fenerium, Atatürk sevgisiyle de taraftarın gönlünde taht kuran Ekpe Udoh için özel tişört hazırlıyor. Ekpe Udoh’un yanısıra bir diğer yıldız Bogdan Bogdanovic için de özel tişört çok yakında raflarda yerini alacak.

Haberin Devamı