Gazete Vatan Logo

‘6 ay sonra da bizi dinleyin’

TOBB’un Sektörel Ekonomi Şurası’na katılan Ali Babacan, sanayicilerin sorunlarına çözüm mesajını, “6 ay sonra da bizi dinleyin” diyerek verdi.

TOBB’un önceki gün düzenlenen Sektörel Ekonomi Şurası’na katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kapalı kapılar ardında akşam saatlerine kadar süren toplantının sonunda sanayicilere “6 ay sonra da bizi dinleyin” dedi. Edinilen bilgilere göre sanayicilerin sektörlere ilişkin şikayet ve sorunlarını dinleyen Babacan, “Notlarımı aldım. 6 ay sonra biz de bürokratlarımızla çalışıp gelip size anlatacağız. 6 ay sonra da bizim sunumumuzu dinleyin” diye konuştu. Sektör temsilcileri Babacan’ın bu sözlerinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Babacan, anlattıklarınız burada kalmayacak, gereğini yapacağız, çözüm üzerinde çalışacağız taahhüdünü verdi” yorumunu yaptılar. TOBB yönetiminin de bu gelişmeden memnun olduğu belirtildi.

Sanayicilerin istekleri

Toplantıda Babacan’a aktarılan sorunlar arasında şu başlıklar öne çıktı:

-Libya’da Türk müteahhitlik firmalarının alacaklarının hala tahsil edilmediği, kayıpların nasıl tazmin edileceğinin hala bilinmediği vurgulandı.

- İşadamları 2013’te gerçekleştirilmiş işlere ilişkin 4.1 milyar TL hakediş ödemesinin 2014’e sarkmış durumda olduğunu vurguladılar.

- Uçak bilet ücretlerine yüzde 18 KDV uygulandığı, iç hat uçak biletlerindeki KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi istendi.

- Vatandaşları kandırmaya dönük kampanyalara yönelik de istek geldi. Bazı perakendecilerin tüketicileri yanıltıcı kampanyalar düzenlediği ve bu sorunun bir türlü bitirilemediği vurgulandı.

İflas erteleme kaldırılsın

- SANAYİCİLER İcra ve İflas Kanunu’nda yer alan “iflasın ertelenmesi”ne ilişkin düzenlemenin kaldırılması talebi oldu. İşadamları, “İflasın ertelenmesi” kurumunun uygulamada borçlular tarafından sıklıkla istismar edildiğini belirterek, bunun da finansal kuruluşların alacaklarının tahsilini olumsuz yönde etkilediğini ve sektörü zor duruma düşürdüğünü vurguladılar. Düzenlemenin, gözden geçirilmesi istendi.

Haberin Devamı