Gazete Vatan Logo

Macron ve Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe tebrik mesajı: Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turunun kesin olmayan ikinci oylaması sonuçlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yurt dışı ve yurt içinden tebrikler peş peşe geldi. Katar Emiri ilk tebrik edenlerden olurken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından yaptığı türkçe paylaşımda "Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.

Macron ve Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe tebrik mesajı: Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimizin kararı nettir. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle yeniden büyük Türkiye yürüyüşü kesintisiz devam edecektir. Neticenin milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak tebrik ettim. Milletimiz için hayırlı ve mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

PEŞ PEŞE PAYLAŞIMLAR

İBRAHİM KALIN: HAYIRLI OLSUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay paylaşımında, "Aziz milletimiz, “Söz de, Karar da, Gelecek de milletindir” diyerek bir kez daha “Doğru Adam”da karar kılmış; Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN ile “Durmak Yok, Yola Devam” demiştir. Türkiye Yüzyılı başlamıştır. Kazanan milletimiz, Kazanan devletimiz, Kazanan Güçlü Türkiye olmuştur. Ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Elhamdülillah, bugün sandıklardan “Durmak yok, yola devam” sesi yükselmiş, feraset sahibi milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’na olan inancını bir kez daha mühürlemiştir. 28 Mayıs Demokrasi Zaferi milletimizin her bir ferdine ve ülkemize hayırlı olsun!

Haberin Devamı

Macron ve Zelenskiden Cumhurbaşkanı Erdoğana Türkçe tebrik mesajı: Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: ELHAMDÜLİLLAH

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Milli irade sandığa yansıdı. Aziz Türk milleti tercihini yaptı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye yüzyılının ilk Başkanı seçti.Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiyi gönülden tebrik ediyorum. Rabbim,Başkanımız Erdoğan Beyefendinin muhafızı,yar ve yardımcısı olsun. Bu hayırlı sonucu nasip eden Rabbime,sonsuz hamd ve şükrediyorum. Cumhurbaşkanımıza dua ve desteğini eksik etmeyen aziz milletimizin herbir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye yüzyılı başlıyor. Haydi Bismillah!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Elhamdülillah

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Başlasın Türkiye Yüzyılı, yarın değil hemen şimdi”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: 85 milyon kazandı, Türkiye Yüzyılı başladı.

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: HAMDOLSUN TÜRKİYE kazandı…

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Cumhurbaşkanımız kazandı. Türkiye kazandı. Teşekkürler aziz milletimize. Hayırlı olsun ülkemize.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bu bir demokrasi şölenidir. Kazanan tüm Türkiye olacaktır. Hiçbir vatandaşımız incinmesin ve üzülmesin. Kaybeden hiçbir vatandaşımız olmayacak. Seçim sonuçlarını olgunlukla ve demokrasimize güç verdiğimiz için birbirimizi tebrik ederek karşılayalım...

İLK TEBRİK KATAR'DAN

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy sayma işlemi devam ederken, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Katar Emiri sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, “Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferini kutlarım ve yeni dönemin için başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. Katar Emiri, “Kardeş Türk halkının ilerleme ve refah için arzuladığı şeyleri gerçekleştirmenizi, iki ülkenin güçlü ilişkilerinin daha da gelişmesini temenni ediyorum” ifadelerini kutladı.

Haberin Devamı

BİDEN: TEBRİK EDERİM

ABD Başkanı Joe Biden, resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Biden sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederim. NATO müttefikleri olarak ikili meselelerde ve paylaşılan küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum’’ diye konuştu.                                      

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TEBRİK MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gönderdiği mesajla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

SCHOLZ: YENİ BİR İVME İLE İLERLETMEK İSTİYORUZ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Scholz mesajında, "Ortak meselelerimizi yeni bir ivme ile ilerletmek istiyoruz" dedi.

MACRON'DAN TÜRKÇE MESAJ

Fransa ve Türkiye’nin birlikte üstesinden geleceği büyük sınamalar var. Avrupa’ya barışın geri gelmesi, Avrakdeniz İttifakımızın geleceği, Akdeniz denizi. Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı

ZELENSKİY'DEN DE TÜRKÇE KUTLAMA 
  
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, sosyal medya hesabından Türkçe olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Zelenski, sosyal medya mesajında, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutluyorum. Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için işbirliğimizin geliştirilmesini ve  ülkelerimizin yararına stratejik ortaklığımızın daha da güçlendirilmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.                                  

SUNAK: İŞBİRLİĞİNİ SÜRDÜRMEYİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek "NATO müttefikleri olarak artan ticaretten güvenlik tehditleriyle mücadeleye kadar ülkelerimiz arasındaki güçlü işbirliğini sürdürmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

LİBYA BAŞBAKANI DİBEYBE'DEN TEBRİK

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yayınladığı tebrik mesajında, "Yeni dönemi kazanan kardeşim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutluyorum. Bu zafer, Türk halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkesini gelişmiş ülkeler arasında yer kazandıran politikaları ve başarılı projelerine güveninin tazelenmesi oldu” dedi.

Dibeybe açıklamasında, "Cumhurbaşkanı olmayı başarmasa da siyasi süreci koruduğu ve demokrasi kurallarına uyduğu için muhalefeti selamlıyorum. Türk milletinin ilerlemesinin ve refahının devamını dilerim” diye konuştu.

ORBAN'DAN ERDOĞAN'A TEBRİK

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, tartışılmaz seçim zaferi nedeniyle tebrik ederim. Tebrikler Sayın Cumhurbaşkanı” açıklamasını yaptı.

ALİYEV'DEN TEBRİK TELEFONU

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türkiye'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların çoğunluğunu alması vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettiği bildirildi. Seçim zaferini Türk halkının Erdoğan'ın uyguladığı politikaya olan güven olarak nitelendiren Aliyev'in Türkiye'nin kapsamlı kalkınmasının Erdoğan’ın liderliğinde devam edeceğine emin olduğunu söylediği aktarıldı. Aliyev'in, Erdoğan'a Türk milletinin refahı ve ülkenin kalkınması adına yürüttüğü faaliyetlerinde yeni başarılar dilediği kaydedilirken tebrik ve güzel sözler için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e şükranlarını sunan Erdoğan'ın ise Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü münasebetiyle tebriklerini ilettiği belirtildi.

ERDOĞAN'A DAVET

Tebrikleri için teşekkür eden Aliyev, Erdoğan'ı resmi bir ziyarette bulunma için Azerbaycan’a davet etti. Erdoğan, Aliyev’in davetini kabul etti. Devlet başkanları arasındaki telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin başarıyla gelişmeye devam edeceğine olan güven bir kez daha ifade edildi.

MİRZİYOYEV'DEN TEBRİK

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

AB'DEN MESAJ

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, geçici sonuçlara göre göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Michel, yeniden birlikte çalışmak için sabırsızlandığını kaydetti.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ederek, "Avrupa Birliği ve Türkiye’nin ikili ilişkilerini geliştirmesi için çalışması hem AB-Türkiye hem de halkımızın yararı için stratejik öneme sahiptir” dedi.

İSRAİL'DEN TEBRİK

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I TEBRİK ETTİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg 13. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Stoltenberg tebrik mesajında, “Yüksek Seçim Kurulunun geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ettim. Birlikte çalışmayı sürdürerek Temmuz'daki NATO Zirvesi'ne hazırlanmayı sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

TRUMP: CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I TEBRİK EDİYORUM

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, kendisine ait olan sosyal medya platformu Social Truth üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı büyük ve hak ettiği zaferle ilgili tebrik ediyorum. Onu iyi tanıyorum, iyi bir arkadaş. Önem ve saygınlıkta seviye arttırdığı ülkesini ve Türkiye’nin müthiş halkını ne kadar sevdiğini doğrudan biliyorum” dedi.

ÇİN'DEN ERDOĞAN'IN SEÇİM ZAFERİNE KUTLAMA

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bugün başkent Pekin’de düzenlenen basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasıyla ilgili soruyu yanıtladı. Sözcü Mao Ning, “Çin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden Türkiye Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla tebrik ediyor. Türkiye’nin kendi ulusal şartlarına uygun bir kalkınma yolu izlemesini destekliyor, Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin kalkınmasının yeni başarılara ulaşmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çin’in Türkiye ile ilişkilerine büyük önem verdiğine dikkat çeken sözcü, “İki ülke, son yıllarda iki devlet başkanının rehberliğinde farklı alanlarda yürütülen işbirliğinde verimli sonuçlar elde etti, bu işbirliği iki halka yarar sağladı. Çin-Türkiye stratejik işbirliği ilişkilerini yeni bir düzeye taşımak için Türk tarafıyla birlikte çalışmayı arzuluyoruz” dedi.

'TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ'

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden seçilmesi vesilesiyle kutlarım. AB-Türkiye ilişkileri stratejik öneme sahiptir. Türkiye ile çalışmak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Borrel ile Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ise, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için ortak yazılı bir açıklama yaptı. AB’nin ikinci turun büyük katılımla gerçekleştirilmesinin memnuniyetle karşılandığı kaydedilen açıklamada, “Uluslararası seçim gözlem misyonun nihai sonuçlarını ve tavsiyelerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden seçilmesi vesilesi ile kutluyorum. Avrupa Birliği’nin, Doğu Akdeniz’de istikrarlı ve güvenli ortamının yanı sıra Türkiye ile işbirliği ve karşılıklı yarar ilişkisinin devamının sağlanmasında stratejik çıkarı vardır” denildi.

Avrupa Birliği’nin Türkiye ile çalışmaya hazır olduğu vurgulanan açıklamada, “Avrupa Birliği İnsan hakları, hukukun üstünlüğü, uluslararası hukuk ve bölgesel istikrar taahhütleri temelinde ortak refah ve istikrarımız için yapıcı bir ilişki üzerinde Türkiye ile çalışmaya hazır” ifadeleri kullanıldı.