Gazete Vatan Logo

iPhone kullanıcıları dikkat! Acil uyarı yapıldı

Apple'ın sanal uygulama mağazası App Store'da yasa dışı film akışı uygulamalarının yer aldığı öne sürüldü. Apple kullanıcılarına söz konusu yasa dışı uygulamalarla ilgili acil uyarı yapıldı.

iPhone kullanıcıları dikkat! Acil uyarı yapıldı

Uygulama geliştirici Kosta Eleftheriou iPad ve iPhone kullanıcılarını ilgilendiren acil bir uyarı yaptı. Apple'ın sanal uygulama mağazası App Store'un bir dizi yasa dışı film akışı uygulamasına ev sahipliği yaptığını iddia eden Kosta Eleftheriou, Apple kullanıcılarını uyarıdı.

Mynet'in The Sun'dan aktardığı habere göre, iddia edilen bu uygulamaların kullanıcılara kendilerini meşru göstermek için film fragmanları ve fotoğraf filtreleri kullandığı bildirildi. Uygulamalar ayrıca ekstra özelliklere erişim sağlanması için kod girilmesini veya uygulamanın paylaşılmasını da istiyor.

Uygulamalarda Apple'ın yüzde 15-30 komisyon aldığı premium abonelik katmanlarının bulunduğu da iddia ediliyor.

FENOMENLER KULLANILDI

Eleftheriou, yasa dışı uygulamaların tanıtımı için milyonlarca takipçiye sahip sosyal medya fenomenlerinin kullanıldığını öne sürdü.

FİYATLAR DUDAK UÇUKLATIYOR

İddiasıyla dikkatleri üzerine çeken geliştirici, "Apple, App Store'u denetleyemese de, bu uygulamalar 2 milyonun üzerinde indirme aldı ve şu anda günde 16 bin veya yılda yaklaşık 6 milyon dolar elde ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı